Отговори
# 195
  • София
С ДДС става 200К, и го докарва на 2К на кв.м. Като му направите ремонт, отива на 250-260. За 105 кв.м., дори да са чисти, не си струва.

Иначе студът на последен етаж се "лекува" с 20 см каменна вата и посипка отгоре, 10 000 лв.

# 196
Или е до НДК или е до Южния парк, ама и до двете?

# 197
С ДДС става 200К, и го докарва на 2К на кв.м. Като му направите ремонт, отива на 250-260. За 105 кв.м., дори да са чисти, не си струва.

Иначе студът на последен етаж се "лекува" с 20 см каменна вата и посипка отгоре, 10 000 лв.
Където и да купи имот ще й се наложи ремонт. При СС ще е още по-зле, защото само докато стигне ниво ШЗ ще замине една торба пари. А за сегашното ниво на цените 1828 евро за м2 с ДДС е много добра цена за Иван Вазов. То даже и при вас има подобни цени за м2, че даже и по-високи. Мен по-скоро ми се вижда ниска цената.

# 198
Да ви призная и на мен ми се стори ниска за района. Не съм толкова запозната, но като гледам как цените там почват от 220К нагоре ми се стори съмнително.
А какво мислите за центъра? Роднина ни сподели, че негов приятел продава. Помолихме го да попита за повече детайли, но не знам дали е добре да се живее в центъра. Има ли райони, които трябва да се избягват?

# 199
Пътуване всеки ден от Иван Вазов до БП и обратно ще е истинско приключение за нервите, но всеки си преценява Smiley

# 200
За тия пари, къща в Малинова вземете.

# 201
Пътуване всеки ден от Иван Вазов до БП и обратно ще е истинско приключение за нервите, но всеки си преценява Smiley

В момента пътувам средно по час, час и 10 минути в Лондон в едната посока. В София и в най-пиковите часове не е толкова зле. Но заради това държим да има метростанция близо.Пътуването не ни плаши. Но искаме да сме в спокоен и хубав.

# 202
За тия пари, къща в Малинова вземете.
Ти изглежда нямаш представа за цените на къщите. Simple Smile Ще е нужно да умножи парите по 2 за да купи къща. Имам предвид нова де. Иначе стара барака може и да може да купи. То на много места улици липсват, но не им пречи да искат по 250000 евро за няма и 200кв къща. Положението е не трагедия, а подигравка с хората. А някой писа за Garitage. Скоро ще вземат акт 16 и ще видим колко е изкупено всичко или изведнъж магически ще се появят 10 къщи за продажба там. Може пък и да греша, знам ли.

# 203
  • София
Това скоро не ми изглежда да е скоро - за жилищната част.

# 204
То и на мен не ми изглежда скоро, но планът им беше акт 16 за 2019

# 205
В Лондон транспорта е уреден и няма нищо общо с родната действителност. Малко е странно да се хвърляш на квартал, без да имаш идея къде се намира и дали ще ти хареса. Елате в София, поживейте на квартира няколко месеца, ориентирайте се и тогава почнете да търсите жилище.

# 206
В Лондон транспорта е уреден и няма нищо общо с родната действителност. Малко е странно да се хвърляш на квартал, без да имаш идея къде се намира и дали ще ти хареса. Елате в София, поживейте на квартира няколко месеца, ориентирайте се и тогава почнете да търсите жилище.
Абе, уреден е транспорта, но разстоянията са огромни, спрямо София. Тук, който и читав квартал да избере, ще стига бързо (по лондонските стандарти) до бизнес парка. Независимо дали е с градски транспорт или с кола.

# 207
Ти да не мислиш, че в Лондон всички пътуват по час и половина за да идат на работа. Това би могло да е временно решение, ако си много закъсал, но до там. И тук е същото - при условие, че имаш финансовата възможност, гледаш да си намериш хубав квартал, от който ще ти е бързо придвижването до работа.

# 208
Ами по моите софийски стандарти, пътуване повече от половин час ежедневно до работа особено с градски транспорт си е изнервящо.  Веднъж  вече си го причиних преди 100г и за това никога повече ме бих. Ако работата ми е перспективна по-скоро ще сменя жилището, ако не, ще търся работа по-близо до нас.  Но да вися по 10 мин по спирки да мръзна, после да се возя още 10-15 мин, после да се прекачвам из метро....то станаха сигурно 45 мин - 1 час. Това са 2 загубени часа от живота ми ежедневно. Да бе, благодаря....пък като се появи и детето и почна и него да обгрижвам да водя на градина или училище и ако трябва малко да се отклоня от този маршрут и става Мамма Миа! Ама както казах, всеки си преценява как да разполага с времето си. Grinning

# 209
Ти да не мислиш, че в Лондон всички пътуват по час и половина за да идат на работа. Това би могло да е временно решение, ако си много закъсал, но до там. И тук е същото - при условие, че имаш финансовата възможност, гледаш да си намериш хубав квартал, от който ще ти е бързо придвижването до работа.
Проблема е, че повечето не могат да си позволят хубав и централен квартал, освен ако не се бутат по няколко човека в едно жилище. Но ако искаш като бял човек да си наемеш самостоятелен апартамент става сложно. В приличните централни квартали трябва да отделиш поне 2000 паунда месечно, а това не всеки може да си позволи.

Общи условия

Активация на акаунт