Хвърлят есенни листа,веселите ни ТЪРГОВИЩки деца!

• 50 129
  • 375
  •   1
Отговори
# 90
  • до една звездичка
Абе, за чаршафа, иди-дойди да е с маркер, ама по бельото... неестетично ми е някак да дращя с маркер...  newsm78

# 91
Аз само чаршафите и пижамката надписвам, вече и пижамката не надписвам. Те си познават дрехите, не се притеснявай Hug

# 92
  • до една звездичка
Абе, то и аз, честно казано, не си спомням какво обясниха за това, по какъв точно повод биха могли да си разменят гащите, да речем, при положение, че нито го перат там, нито нищо, ама... Laughing

# 93
Dega, в коя детска градина ще записваш детенцето си? Аз все още не знам какво ще изискват в ОДЗ-то, където ще са моите дребосъци. Градината ще  е дежурна до 9.септ. и единственото сигурно е, че до 15-ти трябва да ги запиша, а кога ще започне реалното присъствие на децата, не знам.
Момичета, не съм се замисляла сериозно над проблема, но да попитам. Имате ли някакви впечатления или да ме насочите към жена за помощ с децата и в домакинството? Не, че ми е толкова натоварено, но нещо напоследък не успявам да се справя с всичко.  #Crazy

Последна редакция: сб, 27 авг 2011, 07:05 от Мъринка

# 94
Къде се изгубихте момичета? Аз бях за няколко дена в болницата - нищо сериозно де, уж за болничен ама излязаха и други неща! Искам да изкажа искрените си адмирации към хората, който работят там, на всичката мизерия и предполагам ниска заплата са толкова внимателни и дружелюбни с пациентите си. Кофити  е обстановката там защото са смесили АГ -то с патологията, ама да не повярваш правят ремонт на патологията в момента и на стаята за изписване на бебетата, направили са ремонт и на операционните зали, е на родилно не още, ама за бъдещите мамчета може и да намажат, ама ние където сме сега пак ще е в старата.
А друго за бъдещите мамчета в родилно вее дават да си носиш нощница и твои чаршафи.
Пишете вие как сте нещо интересно. Малката пак е в къщи след поредния летен вирус, вее ми писна от него, може ли за два месеца да караш един и същи вирус три пъти?

# 95
  • до една звездичка
У, най-после се размърда тази тема! Tired Хайде по-активно, де! Wink

Мъринка, в градината на Трапезица ще ходи моето момиче. Веселушко май се казва. От 15-ти сме на линия. Везането се оказа даже забавна работа. Особено, ако някой друг ти го прави. Sunglasses

Най-после да дойде ред и на АГ-то за ремонт! Честито на всички бъдещи мами, които ще се възползват. Peace

# 96
И аз така помислих ٠•● Dega ●•, че ще се размърда темата - ама на малчание. Защо не пишете момичета или всики сте по почивки?

# 97
Здравейте и от мен момичета   ٠•● Dega ●•٠  как ми се иска да съм някъде на почивка ама НЪЦ.Правим ремонт и нямам време да се обърна,а и сега ни никнат зъбките като гъбки и пищим по цели нощи и с тати се редуваме за спане и бавене,ама така ще е като на 1,4 ни излезе първото зъбче сега полудяха всичките едновременно да излизат идетенце се тормози.Иначе поне е забавно имаме 4 кътни и 2 предни зъба hahaha вие преценете
Дано повечето мами са по морета и балкани та да си починат и да има какво да разказват после

# 98
Здравейте, мами! Хайде и аз да се включа за малко.

А бе, Ванче, вие се пребихте да боледувате, но не се чуди, с Мима беше същото в началото. Имаш чувството, че никога няма да спре да боледува...казват, че първата зима в детско заведение преминава така за повечето деца. Лошото е, че при вас съвпада с малките бебчовци, но няма как. Дано да мине по-бързо тази адаптация!  Praynig

Моята принцеса ще тръгва тук на училище. От 3 годинки вече е задължително. Оказа се обаче и доста скъпо, самото тръгване на училище, но то навсякъде е така, докато накупиш всичко и да подготвиш детето. Онзи ден си видя учителката и много я хареса. Сега всяка вечер като си ляга ме пита: "Утре ли ще ходя на училище."
Аз като една истинска даскалица поспорих с директора за режима на децата, но ми обясниха, че това са разпоредбите на испанското министерство и толкова. Влизат сутрин в 8-9ч. и трябва да са закусили, после към 11 имат пак лека закуска, която се носи от вкъщи, обядът е в 14ч. и след това играят до 17ч. Нямат легла, защото вече били на 3 години и не били бебета. Аз възразих и му казах, че моята дъщеря ако не спи няколко дни следобяд и изобщо, ако й липсва сън й пада имунната система и се разболява. Отговориха ми, че "тука е така". Оказа се че за периода от 8 до 17ч. е предвидено излизане навън на въздух само 25 мин. Това също не ми хареса, но и то било щото "тука е така". Та така, мами, дано поне на детето да му харесва, че да се успокоя. Като тръгне и имам отзиви, ще пиша.
Да кажа и аз добре дошли на новите попълнения от мами и бебчовци, да са живи и здрави и темичката да продължава да се пълни и активизира!  Hug

Меганчо, честити ви крачета, да тропате смело, бързо и умело и все напред!  Hug

Днес тук вали и ви изпращам дъждовни целувки!!! Обичам ви, момичета и много ми липсвате!  Hug Hug Hug

# 99
Цеци имаш гуш от нас   Hug Hug Hug
Ще свикне Мимка, не се притеснявай  Heart Eyes

# 100
Имам следния въпрос към мамите, чийто дечица тръгват на ясла или градина от есента. Може ли да ме ориентирате къде ( в кои лаборатории)  и какви изледвания направихте или ще направите на децата преди приема в съответното детско заведение? 

# 101
  • до една звездичка
Ей сега ще те ориентирам. Wink Направо ме уцели с този въпрос - днес ги правих на пожар...

1. Кръв + урина - тях направих в Биомед; -> резултата излиза на същия ден;
2. Фекална проба за чревни - е.коли и пр. - Алфа, срещу Биомед, през реката, Д-р Стела Байкова -> резултата излиза след ден
3. Фекална проба за паразити (глисти) - 4 етаж на 2-ро ДКЦ (бившата стоматология), 44 стая. Там също се носи фекална проба + допълнително се води детето (с немито дупе Wink), за да му вземат проба на място с лепенка. Резултат -> на следващия ден.

Имало и някакви лаборатории, където правели няколко изследвания наведнъж, но аз тях не ги знам.

п.с. В коя градина ще ходи Преслав?

Последна редакция: чт, 08 сеп 2011, 10:11 от ٠•● Dega ●•٠

# 102
Това предполагам е същото и за яслите.... newsm78
Дега,добре че даде изчерпателна информация,че да знам и аз... Hug
Това с лепенката... Thinking

# 103
Dega Благодарности и целувки за експресния отговор. И двамата дребосъци ще са в ОДЗ-то. Преслав в първа група, а Митко в ясленската. Не знам как ще ги разделим, защото до сега не са делени.
Meri доколкото научих, за яслата се прави изследване Васерман на един от родителите.

# 104
  • до една звездичка
Това предполагам е същото и за яслите.... newsm78
Дега,добре че даде изчерпателна информация,че да знам и аз... Hug
Това с лепенката... Thinking

За яслите трябва и васерман от родителя. Peace
А за лепенката - не е страшно, не е болезнено. Щом Стела вече два пъти я минава тази процедура. Е, не че не каза на лаборантката, че е "глупава леля"... Embarassed.

Общи условия

Активация на акаунт