Юли 2006-100 юбилейна тема

• 68 828
  • 736
  •   1
Отговори
# 405

Цитат на: ЕЛИ
ехо, как са бремените ни

Да не би да има нови тумбачета, за които да не знам?

А вижте сега този цитат не е мой,това го е писала Диди,но само защото аз питах за Нан,според мен все още си нямаме ново тумбаче:)

Иначе моите колеги от университета половината родиха и само се дебнем кой ще е следващ, ето сега една колежка роди ,писа във фейса,друга вика ми то и аз съм в 15 седмица, изобщо надпреварват се Heart Eyes Grinning

Аз открих един аутлет на КиК взех за 35 лв маратонки, ест. кожа  на колев и колев са супер качествени и на половин цена, защото е стар модел,днес ,утре ще взема и пантофи на Ки К от там за 12 лв ,с активен въглен в стелката  Thinking незнам по колко са им иначе, но аз мин. година взех най- прости пантофи за 12 лв за ДГ, така че 12 лв за КиК е супер,ще видя и в Мола намаленията, че всичко и е малко вече #Crazy Но то сега ще има намаления за сандали и летни дрехи според мен  newsm78 newsm78

# 406
Не ми се пишеше на последък,ще ме извините.  Sad
Ели: купих от Спорт директ страхотни маратонки за Зоя за 42 лв с доставката, ето: http://www.sportsdirect.com/adidas-bts-classic-ii-girls-035322. От Колев аз не съм доволна, скъпи и некачествени за мен. Напазарих основно от намаленията, всичко си имат и двете, остана само апрески за сняг да им купя. Пантофи за 12 лв не са евтини, взех им за по 5-6 лв на Бефадо от намаленият в Карфур, както и кецове. На Зоя дори и взех 3 чифта пантофи! На по-качествени от Бефадо не съм попадала до сега. Пролетта купих яке на Зоя от ЗАРА за 29 лв, и ботуши за 32лв  за тази зима, Лора си има всичко от сестра си и племенницата, купувам и нови неща разбира се, не успявам да се сдържам:) Гардеробите им преливат. Гащи им взех пак от Карфур на 70% намаления, на Дисни с принцеси и от Камбанка героините излязоха по лев и нещо бр и едни други, 1 пакет от 9бр беше 2,30лв, въобще на далавера съм от всякъде Joy
Мисля да пускам Лора на градина от 01.10 пък ще я видим дали ще я бъде Thinking

Вяра е много красива, Пепи Heart Eyes
НАНИ; добре дошла, дано си си починала Wink
ЕхРонка  до морето пак не стигнахте Wink
Деска: и Зоя е в някакъв такъв период като Цвети, но освен това започна и да ми отговаря, та редовно вече се наказваме ooooh!
Лека ви Hug

# 407
  • През девет земи в десета
..

Последна редакция: нд, 30 окт 2011, 19:02 от ☼Apple☼

# 408
Ами намерих една мацка от Варна, която се занимава с това, комшийка е на приятелка, дори ми каза, че и магазинче си открила.  Слага ми 1,6 паунда по курса в момента. Повечето си слагат и 10%, но можи би защото е един вид позната не ни слага %. Потърси за София, питай направо в темата за сайта в На пазар и все някои ще се обади да те включи. Мисля да поръчвам още неща, гледах дори има ролери за 8 паунда.

# 409
Привет и от мен! Hug
Нямам време да се разпиша. Ние сме ОК. Говоря за децата. Аз малко бях лекарства и дано всичко се е поразминало Praynig Два месеца пих лекарства. Женски му работи.... С мъжо се забравихме  Crazy
Почивните дни около 6-ти ги сляхме и без време прескочихме пак до морето. Сега вече съм черна като цигле hahaha И друг път сме ходили септември месец на море, но винаги водата  е била студена, а този път беше чудна. Поне си починах, че като знам какво ме чака на работа....от тук насам.... Инвентаризация, избори и работа едновременно..... Дано да поотслабна, че доста килца качих това лято. Та в тази връзка да ви питам. Някой правил ли е 90-дневната диета? Искам да сваля 7 кг. Разглеждах рецептите и ми се струват лесни за изпълнение и приложими и в семейството. С тоя Дюкян се съсипах да готвя  ooooh! Нали си имам подрастващ тинейджър, та той яде като за световно и моите бъркочи докато наглася и ми минава вечерта в кухнята. Искам да е лесна диета и да имам повече свободно време.
Големия почти го нагласих за училище. Остават маратонки и учебници.
Аз също като Пиги купувам в края на сезона с намаленията за Венци. Сега има страхотни летни комплекчета. Вземам за 6-7 годинки и обикновено стават за догодина. И ние сме много досадни. Внимание на 100 % иначе се сърдим. Онзи ден ми вика "Мамо искам да порасна голям, като батко", а аз му отговорих, че не искам, защото ще съм по-стара и че като порасте няма да ме  гушка и целува като сега, а той толкова невинно ми вика- ти пази диета и ще си вечно млада, а за целувките да не се притеснявам  hahaha Сладур.....Като се появят момите ще се сети за мен Joy
 Хайде ставам, че почна работния ден. Поздрави  и целувки на всички от мен!

# 410
  • София
И аз понапазарувах от Зара за Цеци, хем сега есенни неща, на добри цени  Peace
Да похваля моето чавенце, баба му го е научила да се къпе сам. Първо притичва под душа, да се намокри. После слага гел на гъбата, сапунисва се внимателно навсякъде, измива пацата, дупето, дава ми гъбата, да му насапунисам гръбчето. После пак притичва под душа, като енергично се търка с ръчички, да се отмие  Joy Heart Eyes

# 411
Взехме бележка от личната и Данката от утре е на градина. Досега кара колело и не му се прибираше, дано да му става и догодина, че време не остана.
Аз за него дрешки имам, само зимни обувки няма. Сестра ми им изпрати от Англ. ей такива белички:
http://www.sportsdirect.com/lonsdale-fulham-childrens-030102?colcode=03010203
И двата чифта обаче са един номер по- големи, напролет дано вече им стават. За тези два чифта + още едни мъжки беше дала към 100лв.

Да ви се похваля, купихме билети за Англ., ноември месец пътуваме за 6 дни. Намерихме на Wizz air двупосочни два броя за общата сума от 362лв. Sunglasses Сестра ми искаше декември или януари да я посетим, за да се възползваме от тамошните намаления, но цените на билетите за тогава са 1000-рка.

Иве, голямо момче си имаш.  bowuu

Кико пък снощи сам отишъл в банята и понеже му било тъмно, взел парцала за пода с дръжка, включил си с нея лампата, събул се и седнал на гърнето, дал ако и пико и ме вика:" Мамооооо, готов съм, миеш!"  Laughing

Ели, сори, недоскив съм.  Rolling Eyes

Ети, дано не е било нищо сериозно при теб и вече да е забравено! Hug

# 412
 FlutterДнес съм много горда с детето,седя геройски без да гъкне и направихме едно зъбче,има 4 кариеса  ooooh! като едното зъбче е неспасяемо и ще го мажем със специална паста,защото то се сменяло чак към 9-12 години,то половината е отишло вече....поне другите да оправим:)

Утре сме на ДГ дано върви здрава и да е по-редовна тази година,надявам се да не боледува вечееее, толкова, писна ми,цедя всяка сутрин портокал вместо да купувам витамини, казаха ми рибчо - рибено масло и лактал Б за пробиотик и това е,вместо вит- сокове портокали моркови....ама то вирусите като почнат едва ли ще ги подминем ooooh!

И на очен трябва да я водя ooooh! ooooh! че  вечер премигва, пули се и си ги напряга очите, прави едни физиономии все едно са изморени очите....другия месец имало направления , отпускали им ги през 3 месеца,-незнаех #Crazy newsm78

Та така bowuu

# 413
Ели, браво за зъбчето на Юл!Пиши как мина при вас първия уч. ден!
И аз това се моля, тази година да е по- здрава от миналата.

При нас някакви смени на учителки, старите ги няма, новите, които видях напускали.... newsm78
Лелката ми каза, че работата е много за 280лв. и тя се маха.
Децата не могат да  свикнат с едни у-лки, нали все пак те ги сплотяват и им дават чувство за сигурност. Викат ми" Айде, идвай, директорката така ще ти се зарадва, че и Кико веднага в яслата ще го вземат".
Има друг проблем обаче с едно от дечицата. Мисля, че умствено не е добре горкото, това както и да е,  но как идва на градина.... Sick Отивам вчера да взема Дани, онова ми ти дете не може да се обуе, поглеждам сандалите - скъсани изцяло от едната страна, няма за какво да се захванат. Блузата му до гърдите мокра от лиги или сополи, не разбрах точно. То едно такова зачервено, омазано, рошаво, абе бетер циганче. Лелката започна да ми се оплаква, че тя го къпела, че сменявала напиканите дрешки, а майката само ги сушAла и отново в чантата. Всичко мръсно и опикано се слага в нея без найлонов плик, чантата направо смърди, а там уж ще слага чисти дрешки. Извади един панталон, който да му обуят евентуално при смяна, ами той целия оповръщан с люспи от домати по него. Лятото пък друга у-лка разправяше как се бил наакал в памперса и докато отишла до него, той вече бил бръкнал с ръка вътре, след което пляс- пляс по масите. Не могли да го спрат от градина, нямали право. Shocked Ми, че нали здравето и хигиената са на първо място там. Все пак и моето дете контактува с него. Незнам има ли смисъл да говоря с майката, като съдя по действията й - няма. Но това няма да продължава така, ако трябва пак до директорката ще стигнем. Или да преместят Дани, докато още не е свикнал с никого. Направо днес ми идва да изчакам майка му и да я питам какъв е проблемът, ако е финансов аз ще й купя една торпа сапуни , но детето да идва чисто на градина. Не, че в тях не е същата мизерия....УФ!

Последна редакция: чт, 15 сеп 2011, 15:36 от Nanny

# 414
Пиши как мина при вас първия уч. ден!

Ами заведох я с букет, щастлива,нападнаха я всички деца ,учителката я няма ooooh! защото имала първокласник(разбираемо но поне заместник да бяха сложили),  а другата ще дойде чак 2 смяна и  ни посрещна лелята ,на нея връчихме букета,общо взето си дойде годината тихомълком  ,Моя ме попита няма ли някакво тържество,викам- аз ако съм учителка ще има, но не зависи от мен, хората не им се занимава,тези деца го заслужават но  ....както и да е, щеше да е по-добре да си отидем да си изиграем танца на откриването на учебната година в едно училище, а аз не на 1ви учебен ден ще ходим...само да е здрава другото не го мисля ... Praynig

Днес се чудя какво да правя  Crossing Arms

Нани,сега те дочетох...ужас,според мен трябва на родитеската да настоявате детето да си го поеме ресурсен учител,много сори но има такива. Имат явно нужда и от четене на морал,но някои родители не се вслушват,имахме проблемно дете в групата  учителките и ние правихме забележки,махнаха го детенце за едно време  и като се върна беше отрепано от бой при дядо си на село, нека ходи на ДГ ,но някой трябва да има отговорност, ако те не могат с добро да и внушат, че трябва да е поне чисто, незнам кой друг може ooooh! ooooh! ooooh!

Последна редакция: чт, 15 сеп 2011, 21:25 от Eli83

# 415
..

Последна редакция: нд, 30 окт 2011, 19:01 от ☼Apple☼

# 416
  • София
привет,

не съм писала доста време, ама и вие не пишете много Simple Smile.

Нашето училище започна още на 1-ви, така че днешните вълнения ги пропуснахме Simple Smile. Дидито, продължаваме си в немската градина, групата на Яна са по-големи и вече са в предучилищна и тя продължи с тях, ще я видим как ще се справят. Онзи ден си пляскали шамари с едно момиче, големи са диванета, учителката ги наказала  Rolling Eyes.

За това дете и аз си мислех - няма ли и в България такива социални служби, дето да ти вземат детето, ако не се грижиш за него  newsm78.

Яна напоследък също иска повече внимание, но ми се струваше, че е заради Бобо. Само иска нещо, главно от баща си, защото аз съм заета с бебето. Ама иска на момента и сякаш не чува, когато й се обяснява, че сега точно не можем да правим хартиени птички, защото ще къпем бебето, например (между другото, за ето такива птиченца става дума).

Аз пък много рядко купувам маркови дрехи. Когато ми потрябва нещо, тука до нас има 2-3 детски магазина, взимам й, каквото ми трябва на момента. Иначе умира да ходи с рокли и поли напоследък, даже опашки ми искаше да й връзвам вчера, дето изощо не търпеше преди. Беше си харесала един Боби там, май заради него се фръцка така Simple Smile.

А вие започнахте ли със сексуалното възпитание вече? Аз покрай бебето й бях обяснявала как от мама и от тати се взима по едно семенце и става на бебе, показвала съм й в книжките как расте бебето в корема, и на ехограф е идвала с мен. Обаче не сме задълбавали, веднъж ме попита как влиза семенцето на таткото в корема, ама аз нещо го пропуснах този въпрос  Laughing. Купих наскоро книжка за тялото, четохме кое как се казва, но тя повече се заинтересува от другите органи и това кой на колко години е в семейството - имаше нарисувани бебе, братя, сестри, майка, баща, баба, дядо и т.н. Имаше пак тема в Нашите деца, появяват се такива периодично, за това кои книжки са подходящи, но не съм купувала още. Само да не закъснея тя да ми обяснява какво знае, вместо аз на нея Simple Smile.

Последна редакция: пт, 16 сеп 2011, 02:56 от Betta

# 417
Здравейте и от мееен.

Наслука на всички ученици! Да са здрави и с кеф да ходят на градини и училища. Hug

Ема от 6-ти е на училище, всичко си е по старому. Доволна е, харесва й, ходи с кеф. Вчера говорих с учителката, каза, че Ема не е много разговорлива, но е много доволна от работата й в клас. Тя моята щерка принципно не е от най-приказливите, та не ме изненада това. Вчера Ема ми каза, че не си е изяла целия обяд, защото не е могла да си нареже цялото пиленце. Оставят ги сами да се оправят, разбира се, че детето ако поиска помощ ще му се помогне. Но и за нея така е по-изгодни, напоследък никаква я няма в яденето.
На 29-ти октомври се местим в новото жилище. Съответно ще сменяме и училището, което малко ме смущава, но се надявам и там Ема да свикне сравнително бързо. И учителите да са така добронамерени и приветливи като тези тук.

Нанни, не съм виждала дете в описаното от теб състояние, но си мисля, че тук няма да го пуснат да влезе в клас мърляво! Нали родител го води това дете там, ще му се направи забележка и ще го приемат, когато е в приличен вид. Аз съм ок, че не всички имат възможност децата им да са облечени хубаво, но да са чисти е нещо нормално и задължително.
Тук децата имат по 2 или 3 тетрадки, в зависимост от класа в който са. Едната тетрадка е за информация за родителите. Стои в училище и когато има да се осведомяват родителите за нещо, се лепят листя с информацията във въпросната тетрадка и родителите се подписват, за да потвърдят, че са уведомени.
Още първия ден в тетрадката ни уведомяват какви са правилата в училището, как трябва да ходи детето, какво да му се носи и какви документи се изискват от нас-застраховка, санитарен лист и т.н....
Абе много по-различно е, но не е нещо скъпо или непосилно за практика. Просто няма достатъчна организация според мен.

Моят Кристиан по цял ден вкъщи ходи гол-без памперс/сам се съблича/. Хич не го търпи, но и не иска да си върши работата в тоалетната. Ходи, сяда, защото му е забавно, но когато има да върши нещо си го прави там където е в момента. Опикана и наакана ми е цялата къща. Само ходя с парцал. Ако имате идеи как да го науча да ходи в тоалетната по предназначение-споделете, че аз вече се изчерпах откъм идеи.

Ема е на вълна влюбване. Само пита баща си, кога се е влюбил в мен, как, защо, кога сме се оженили, защо сме си родили деца и т.н. Учи кристиан на всевъзможни щуротии и после ни лук яла ни лук мирисала.

Спирам, че цял ферман изписах, а и дребен реве пред вратата да излиза.

# 418
..

Последна редакция: нд, 30 окт 2011, 19:01 от ☼Apple☼

# 419
Деси, Ема го учи да ходи до тоалетната, но уви. Дребното си сяда там за забавление, а не когато трябва. Naughty Не съм го шляпала, за да не го стресирам. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт