Юли 2006-100 юбилейна тема

• 68 783
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Иси,наистина много неща си пила.Изчакай преди да пиеш нещо друго?Сега как си?

И аз съм за Ентерол или Имодиум.Между другото,Хидрасека за деца,2 бр също върши чудесна работа.той спаси Иво преди две седмици Peace

Благодаря ви,Пиги и Ронка за отговорите Hug

# 466
Иси, разстройството най-вероятно е от Ципрофлоксацина, когато спреш да го пиеш проблема би трябвало да отшуми.
Предпоалагам си прочела това:
Цитат
3.8. Нежелани лекарствени реакции
При употреба на ципрофлоксацин са установени следните нежелани лекарствени реакции: гастроинтестинални оплаквания, като коремни болки и дискомфорт, диария, гадене или повръщане, анорексия, подуване, симптоми на ЦНС-токсичност, като замаяност, фотофобия, замъглено виждане, бучене в ушите, нервност и безсъние.

Ако диарията е от антибиотика не е редно да пиеш Имодиум:
Цитат
НИКОГА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ УПОТРЕБЯВА ИМОДИУМ
♦ при наличие на кръв в изпражненията или имате висока температура.
♦ в случай, че при Вас е установено възпаление на дебелото черво (като например улцерозен колит или псевдомембранозен колит, възникнали в резултат на антибиотично лечение);

Мисля, че в случая ще бъде много по-подходящо да си купиш смекта, с която да лекуваш симптомите и ентерол за възстановяване на стомашно-чревната флора Peace Много течности и не е зле да спреш Ципрофлоксацина, но се посъветвай преди това с лекуващия лекар Peace
четох, тази сутрин го видях.
Благодаря ви . Hug Сега е малко по добре,моя ще отиде за билката поддъбиче. Но тази нощ беше един голям кошмар. Благодаря ви още веднъж отивам да си легна ,че Иван е на работа тази вечер и утре цяло денонощие и пак всичко мен ще чака. Да използвам момента да полегна докато е в къщи.
Като се оппавя ще ви прочета да се надявам ,че няма болнички.

# 467
  • някъде
От два дни е забрал палеца на крачето на Алекс Sad...слагах локум, днес правих компреси с ихтиол, но още не се е спукала гнойта....колко дни може да седи така, преди да се наложи да го цепнат оперативно?

Последна редакция: нд, 02 окт 2011, 00:20 от Д и д и

# 468
  • София
привет,

чета разни неприятни неща тук  Confused.
Деси, Иси, Диди  Hug

Яна миналата седмица беше със стомашен вирус, тази пък ни донесе вирус с хрема, и Бобо го пипна  Sad, а и мен нещо ме наболява гърлото и ми стои изсъхнало. Давам им осцилококцинум, витамин С, пръскам с Диснемар и Еуфорбиум, на Бобо Стодал, а на Яна - тонзилотрен. Не знам какво още да ги правя  Confused.

Ето я Яна, че скоро не сте я виждали - тук сме на един рожден ден, пее на немски, за да видим всички колко е добра  Grinning.

Онзи ден ми казва: "Сега рисувам картина за тати, а после и на теб ще ти нарисувам. Като порасна и не съм ви на гости, да си спомняте за мен, каква съм била...", тук се замисли каква дума да използва и продължи "...сладка"  Laughing.

# 469
  • somewhere over the rainbow
Как сте, мацки? Мерси, че ме мислите Heart Eyes

Няколко дни преди определения преглед шурна една кръв, ама кръв ви казвам, не зацапване. Айде веднага на болницата, преглед - потвърди се, че плацентата е ниско, превиа ли, как се вика. Та от нея кърви. Бебето скача, върти се и хич не го е еня, че майка му умира от притеснение. Не дадоха вид да са притеснени докторите, а и аз не чета нищо, за да не се шашкам. Казват, че ще се вдигне скоро. Надупчиха ми гъза и вените 3 дни и изписаха една шепа хапчета. Пия си ги осторожно и сега кървенето спря. Не ми казаха да лежа, а само да се пазя от натоварване, което аз по принцип правя. Скараха ми се, че ходя с тесни дрехи Crazy и аз, като послушно момиче, си купих дънки за бременни /много сладки/ и един суитчър. Не ми е голям корема /едва 4-ти месец/, но с летните дрехи ми личи, няма спор.
Ям, като за световно - всъщност постоянно ям - на кантар не се качвам, но всички казват, че съм си същата, освен малката топка отпред.
Изследванията ми са добри, остана да си пусна токсоплазмоза. Първата ФМ я пропуснах от финансова гледна точка, надявам се да се класирам за втората.

И това е покрай моята прекрасна бременност Sunglasses

Сега по другите въпроси:
Ронка, бяхме още гаджета с П., когато ми даде повод за съмнения, които дори се оправдаха. Нищо сериозно де. Оттогава ми е засвидетелствал хиляди пъти безусловната си и голяма любов, никога повече не съм се съмнявала в него, но ... дето викаш горчилката винаги остава. Дори не си спомням добре, минаха години, толкова неща преживяхме - и хубави и лоши, че не си заслужава човек да се тормози с детински глупости, и все пак ... Така сме устроени Rolling Eyes

Деси, таблетът е супер. Ако на Дая лаптопа не беше жив още, бих й взела. От какво е направен не знам, ама цялата махала го подмятат и работи като пушка Laughing Иначе Даяна не играе с играчки, дай й да пише и рисува. Онзи ден и взех един куфар с пастели, боички и всякакви такива глупости и само него разнася.

Ели, така е, нашия випуск ги хванаха безплатните помагала в градината Party Пари не ни искат, имаме списък с неща, които всеки трябва да занесе - блокчета, флумастри, боички и т.н. и смятам, че това е по-добрия вариант.

За починалите Даяна знае захаросаната версия на Ронка Laughing - стават звездички. По-добре звучи, отколкото да кажа, че просто те закопават и те изяждат червеите Twisted Evil А то и ние самите не знаем точно какво се случва с душата, така че тук можем да развихрим фантазията Simple Smile

Диди, от опит знам колко е отвратително това. На мен ми махнаха нокътя по същата причина. Само да знаеш, че няма смисъл от налагане с каквото и да било, ако не е спукано. Ихтиолът изсмуква, а не цепи. Трябва да се опиташ да го сцепиш. Опъни по-силно. Ако те е страх, направо  в някой хирургичен кабинет. Отлагането не е решение. Аз чаках, та накрая ми влезе под целия нокът. С махането му се цепна месото и гнойта изтече.

Иси, как е ухото?

# 470
  • Варна
НАнче,Много позитивна си както винаги.Кефиш ме Laughing много ти се радвам.Почивай си Hug

Дидка,какво стана ,цепнахте ли палчето?
Иси,при теб как са нещата?
Бетта,и ние изкарахме вируса цялото семейство.мнооооооого неприятно.Дано бързо да се оправят малчовците Hug

Аз нали ви казах че ще водим Дити на Айкидо?Ами водихме го 2 пъти вече,то е 4 пъти в седмицата.Сериозен ми се вижда този Сенсей/треньора ,де/.Ще стане човек от Димитър..май Mr. Green Каза че много обичал,да работи с такива диви деца.Ами да работи Grinningда го видим

Аз за смъртта казвам,че отиват при дядо Боже на небето.Исках да чуя и вашите версии,Благодаря ви много Hug

# 471
 Hug

Как са децата?

Нан пази се, вземи да полежиш  малко  Thinking

Ние започнахме  лекции  Tired вече съм изморена само като лгедам програмата,понеделник цял ден практика, другите дни сутрин от 7,30 наблюдения из града по ДГ и училища,след обяд лекции има и до 19,30, и танци с Юл  ooooh!

Кажете за киста кое е по-добре лекарства или операция, един лекар казвал с лекарства друг с операция

# 472
Hug
 Кажете за киста кое е по-добре лекарства или операция, един лекар казвал с лекарства друг с операция
  много зависи ,колко е голяма ,къде се намира и т.н. Аз лично нямаше да се подложа на операция ако кистата не си беше променила двойно размерите и не се виждаше ,че яйчника е почти изяден. Има много билкови смеси и на д-р Хлебаров и д-р Михайлов също е писал ,но пак казвам зависи колко е голяма и къде се намира. Разбира се ,че всяка операция е травма и възстановяването е по бавно. Аз днес правя точно 1год. от операцията. Миналата год. на тази дата ме оперираха и честно казано си имам проблеми ,нищо не реших с нея.

НАН полежавай си повечко и си помързелувай.  Hug И аз ти се възхищавам на оптимизма и като те чета ме е яд на мене си ,че понякога съм толкова черногледа ,че чак се плаша от себе си.
Диди аз на Валери цирей на коремчето преди години оправих с растението Дебела мара
http://kasnaprolet9999.blog.bg/hobi/2009/10/28/debela-mara-pozna … i-ia-dobre.424440
в къщи си го отглеждам за такива цели. Взима се листо мие се и се обелва ципата и се налага. на мястото. Мисля ,че в блога ,който ти пратих пишеше същото. Ползваме го това растение от деца
Миме моето малкото мен не ме пита за умрели хора. Понякога пита батко си и той по детски му го обяснява ,но пак не съм сигурна ,че разбира какво е точно. Иначе майка ми го е водила на гробищата в Карлово.Сега Марти ми каза ,че Валери го е разбира все едно ,че имаш още един живот ,но не тук при нас (вади изводи от игрите). А Марти по детски ми каза ,че би казал ,че просто заспива и не може да се събуди ,защото е отишъл в страната на сънищата. Аз лично не съм обяснявала на Марти когато е бил малък, а когото  порасна и вече разбираше какво става.
М да Валери взе да киха яко хм. Thinking
Моето ухо е зле . Вчера пак ходих на лекар ,защото се затапи тотално и болеше. Оказа се ,че канала ми е страшно тесен и не може да отвежда нито мръсотиите,нищо навън. Лекарствата ,където ги капак се бяха наслоили върху тъпанчето и образували коричка. промиха го и отдолу блесна един силно зачервен канал с кръвчица по него и силно възпалено тъпанче. Спрях Аб ,защото по голям ужас не бях изпитвала. два дена съм спала от умора и не мога да се погрижа за децата.
Деси знам какъв е ужаса от това някой да ти в влизал в къщата и да ти е пипал нещата. Страшно гадно е .Една седмица съм търкала с хлор всичко. То и аларма да сложите няма кой знае колко да ги спрете освен малко да ги стреснете. Ние сме с две железни врати и аларма и сме в центъра на град и уж се заключва входа .
Ронка  Hug понякога си втълпяваме неща без има защо .Много е тягостно да си по цял ден с децата сама и няма начин да не си мислиш какво ли не. Ако имаш време всеки ден да отделиш само за себе си поне по 1 час ще се чувстваш много по добре. Аз от депресия не излизам, писна ми в къщи ,но няма как .Със свекърва ми се скарахме и аз не и говоря , сега чакам майка ми другата седмица да дойде и да се отдам поне малко на себе си.
аз не пиша не пиша ама като се разпиша чак да ти омръзне да четеш  Crazy. весел и много слънчев и усмихнат ден ви желая.  bouquet

# 473
  • някъде
Ve4e mu e dobre kra4eto, gnoita iz4ezna, dano ne se poiaviava ve4e. Praynig
pregradki na vsi4ki vi.......... Hug
 i az ne se razbiram mnogo s polovinkata naposledak, no mi pisna ot niakoi ne6ta i taka.... Tired
na tozi komp mi e trudno s kirilicata i zatova spiram Peace
 Hug

# 474
  • София
Диди-радвам се за малкия,дано наистина не се повтори повече!

Ели-защо питаш за кистата,кой има-ти ли?Аз имах преди време,но изчезна само с прием на силни противозачатъчни един месец.Сега пак имам от миналия месец,казаха ми "да я наблюдавам",та днес ще ходя да видя дали се е увеличила.Започна да ме боли доста,дано всичко е наред.После ще ти кажа какво ми е препоръчала лекарката Peace.

НАН
-притесних се като четях за кървенето..хубаво,че бързо прочетох нататък.Радвам се,че се е разминало и че си добре.Браво на теб за почивката и спокойствоето,така трябва да се кара бременност Peace.Почивай и пиши по-често,сега поне имаш време Simple Smile.

Иси-как си,откъде ти дойде това на главата?Беше настинала или що?Надявам се да си по-добре.Наблюдавам с времето,че вашето семейство често приема билки за различни проблеми.Виждаш ли наистина резултати?Аз знам че дълго време трябва да се пият,за да имат ефект,ама ти ще кажеш.Всеки случай-дано си по-добре! Hug

Ние сме добре,Влади ходи с голямо желание на градина,но като го взимаме е адски капризен и ревлив.Направо не знам какво става,едва го издържаме.Мъжа ми има проблеми в работата,които се надявам да отминат и така...Аз съм на някакъв кръстопът в живота си и се чудя какво да предприема..
Обмисляме да си вземем кученце-спрели сме се на лабрадор.В неделя бяхме на изложение за животински продукти и имаше демонстрация на дресировка на кучета-много беше интересно,толкова умни кучета имаше!Имаше и една немска овчарка,на която дресьорката задаваше команди на немски.Влади гледа,гледа,слуша,та се изцепи:"Мамо,тя на кучешки ли му говори? "Grinning

# 475
Не е за мен  Praynig за на един приятел дъщеря му,не е раждала малка е ,казали са и операция  4 см била кистата,сега намерих на д-р Михайлов 13 стр тема, и я пратих да чете,има доста билки и хомеопатия ,аз бих пробвала първо така и после както казва Иси, като не става и расте да се маха......
 То трябва да се прави чат пат прегледи профилактика ама все се сещаме късно жените.... вкл аз де все накрая

Ние започнахме лекции Crazy Crazy последна година и като за последно ще ни сбъркват,всеки ден оплътнен няма мърдане ooooh!

Пиги какво стана с дидактиката?

хайде хубав ден на всички:)

# 476
Ели, когато бях на 17 години ми се появи киста. Не беше малка, и мен ме заплашиха с операция, но преди това ми назначиха лечение със силни противозачатъчни, както е споменала и Диди!
Не знам защо, но нещо на този доктор вяра му нямам особена. Не мога точно да обясня, нооо....специалист в областта според мен би й помогнал повече. Peace

Дидито, Влади спи ли на градината? Защото Ема от тази година не спи в училище и вечер като я взема е едно безподобно мрънкало. И аз едва я издържам на моменти, но вече й свикнах.

Сега от 11-ти Ема тръгва на плуване. Лошото е, че ще отиде само веднъж и после се местим в новото училище. Не знам там какви извънкласни занимания има. Rolling Eyes

# 477
 Иси, Нан,  Hug

Незнаех, че кистите се махат с противозачатъчни /нали и аз си отглеждам една/. Сестра ми лекува полипи с тях, именно те са резултат на хормонален дисбаланс. Thinking

Ние с Данката в понеделник нощта посетихме за втори път Пирогов. Отново страшни, спастични болки в корема, плачеше с глас и се гърчеше, същите симптоми като при инвагинацията му. Направо лошо ми стана, оправих набързо малко багаж и след 20 мин. бяхме пред спешното. В колата обаче интервалът между болките се увеличи, а те станаха по-кратки, около 10 секундни. Айде наново рентген - съответно голямо количество газове в червата, свещичка в дупето да се изходи. 30мин. чакахме и това да свърши, но вечерта вкъщи беше свършил тази работа и изкара само свещичката. Д-рът каза, че не може категорично да заяви, че всичко е минало и че не е инвагинация. Продухаха му червата, изрева едно хубаво от болка и се прибрахме. Все пак нямаше инвагинация, добре че всичко мина бързо, дано и за последно, че ми идват множко вече два пъти с Дани и веднъж с Калин. Питах го всичко наред ли е с червата му, нещо специфично да са забелязали - Не, всичко било наред. Да се храни нормално, а при подут корем и тежест да му давам Еспумизан капки да обира газовете. Навръщане свещичката вече даде зор и като кученце приклякваше по градинките.

Отивам да го взема от градина. Вчера го задържах, но всичко беше ОК и днес с мерак отиде. Събрахме парички родителите и от вчера са с нови играчки. Аз съм една от касиерките и заедно с едната госпожа избрахме страхотни неща - кухния, барбекю с пиле на грил да връткат, паркинг с коли, работилница, много прибори за готвене, плодове и зеленчуци, кукли, бебешки колички, колички със строители, малки и големи коли за момчетата, мозайки, пъзели, игри, книги с приказки и всички канцеларски материали, от които се нуждаят. Похарчихме 850лв за един ден, а още родители не са дали парички.  Simple Smile

# 478
  • София
Лелее, Нани, голям ужас това със спешното, дано ви е за последно  Praynig

# 479
Нанни,добре че сте реагирали бързо,какво е това чудо от какво се получава? ooooh! ooooh!Ако не е ходил до голяма нужда ли? newsm78 newsm78
    Много неща сте взели за ДГ,браво иде ми да ги копирам и да го сложа  да видят колко неща имат другите ,нашите само за учебници, вода,тоалетни принадлежности и по 60 лв незнам това са близо 1800 лв общо  ooooh! ooooh! 1000 да се съберат  ехееее незнам Crossing Arms

Кисти и кистозни яйчници се махат уж с противозачатъчни, но си има и много странични ефекти  ooooh! ooooh! така като чета ooooh! ooooh!

НАН [/b ]  Да те питам дали може да се направи сайт безплатно-интернет страница  със снимки инфо,и др., но да е безплатно - тези блог бг и хит бг подобни ли са става ли с тях?

Общи условия

Активация на акаунт