Как да избираме продуктите? И как да ги съхраняваме?

• 12 679
  • 92
  •   1
Отговори
# 75
Как съхранявате маслините ?В буркан със зехтин извън хладилника или в хладилника, но без зехтин ?
в буркан със саламура от вода, зехтин, парченца лимон . Държа в хладилника
е зехтина не се ли сгъстява в хладилника .За пръв път чувам такава саламура , а от кое по колко се слага ?Интересно звучи .

# 76
слагам вода и капвам съвсем малко вода, колкото да не ги отмива. Нямам точни пропорции, на око.

# 77
слагам вода и капвам съвсем малко вода, колкото да не ги отмива. Нямам точни пропорции, на око.
Искаш да кажеш , че капваш съвсем малко зехтин или вода ?

# 78
 В хладилника използвам съдовете Тъпъруеър и съм изключително доволна. Маслините нареждам в стъклен буркан, ред маслини, ред резени лимон и заливам с олио. Когато нямам лимони ги заливам с оцет и вода в съотношение 1 част оцет две части вода. При такова съхранение  стават леко кисели, но вкъщи така ги обичаме.

# 79
Искаш да кажеш , че капваш съвсем малко зехтин или вода ?
малко зехтин

# 80
Маслините ги държа в стъклен буркан в хладилника със зехтин.

# 81
  • Бургас
Много полезна тема.
Аз купувам по малко маслини уж да ги изядем бързо,но често се случва да побелеят.Държа ги в буркан,но без саламура.А примерно ако бързо ги хапнем,може ли в същата саламура да сложа новите?

# 82
Аз съхранявам маслините във буркан, заливам  с вряла вода (така едновременно ги и обезсолявам, не обичам много солени маслини), след като изстине водата, наливам 2-3 пръста олио и после в хладилника.
Ако харесвате по солени маслини, може да се разтвори сол във водата.

# 83
  • На земята, която е всъщност звезда.
Някой има ли впечатления от гръцкия магазин "Солунска риба"?

Морковите се запазват по- дълго в хладилника, ако се държат пликчето, както са купени. Какаото запазва мирис и вкус по- дълго, ако се съхранява в стъклен или порцеланов, плътно затворен, буркан.

# 84
     Зелен дух....... Peace много полезна тема . Записвем се да я следя .     

Последна редакция: вт, 28 авг 2012, 21:02 от argo

# 85
  • Пловдив
 Mr. Green хайде и аз тук Simple Smile

# 86
          p.s.   за пяната зная , че това са белтъчините , които като се отстранят от маслото то не се разваля . Има чудесен орехов вкус . Общувала съм известно време с - кришна семейство от Полша . Много е вкусна храната , която приготвят . Убедила съм се , че и с малко храна , но приготвена така: Ако основното е с Ян енергия към него се сервира сос с Ин енергия за баланс . Така си ял не много , а си сит и имаш енергия . Само ,че тези , които умееха да готвят така - се бяха учили на изток .   Hug

Argo , стига във всички теми да вкарваш "сектанстки "нотки .
Въртиш , сучиш .. и все или пускаш по някое "релаксиращо позитивно " клипче , картинка с кичовска със залез , море , небе /ни в клин ни в ръкав/ или сега пък лансираш колко била хубава кришна храната. Mr. Green

# 87
  • София
Сега намерих темата и много ми допада като идея  Peace

И почвам да питам :
В хладилника използвам съдовете Тъпъруеър и съм изключително доволна.
Къде мога да видя на живо тези съдове? В какъв магазин да ги търся?

# 88
          p.s.   за пяната зная , че това са белтъчините , които като се отстранят от маслото то не се разваля . Има чудесен орехов вкус . Общувала съм известно време с - кришна семейство от Полша . Много е вкусна храната , която приготвят . Убедила съм се , че и с малко храна , но приготвена така: Ако основното е с Ян енергия към него се сервира сос с Ин енергия за баланс . Така си ял не много , а си сит и имаш енергия . Само ,че тези , които умееха да готвят така - се бяха учили на изток .   Hug

Argo , стига във всички теми да вкарваш "сектанстки "нотки .
Въртиш , сучиш .. и все или пускаш по някое "релаксиращо позитивно " клипче , картинка с кичовска със залез , море , небе /ни в клин ни в ръкав/ или сега пък лансираш колко била хубава кришна храната. Mr. Green
Абсолютно подкрепям!!!
Имали сме досег с хора,които са последователи на Кришна....
Аз имам самочувстието,че готвя вкусно и добре(а и не само аз де....дано не звучи самохвално)....Та.....В тези размисли......Не съм забелязала да е по-вкусно или по-засищащо това дето ТЕ са сготвили....По-скоро ми е било странно съчетанието на подправки и продукти.......Това не е само мое мнение разбира се(а и на ПоловинЪт...Също така и други приятели)........

# 89
v_spasova Купувала съм продуктите от дистрибутор. Това е каталога:  http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=%D1%82%D1%8A%D0%BF … 9PO_NIlY-mfdkS8uA

Общи условия

Активация на акаунт