Деца с диабет - тема 9

• 56 814
  • 734
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив

И ... пак щях да забравя за този амбулаторен лист, добре че Ани е попитала  Mr. Green
Аз ли съм най-помнещата  Grinning  Joy

# 586

И ... пак щях да забравя за този амбулаторен лист, добре че Ани е попитала  Mr. Green
Аз ли съм най-помнещата  Grinning  Joy

Така излиза  Wink

# 587
Аз днес не успях да взема винетка. Два пъти се разкарвам до социалните, но се оказа, че колата не ми отговаря на условията. Обема на двигателя трябва да е до 2000куб см, има условия и за мощността, и за конските сили. В тях влизам, но това с двигателя ме разби.  Crossing Arms

# 588
 Hug

Аз пък да ви кажа на мен не ми трябвало, извадих си акъла снощи, търсих, търсих и не го намерих из документите, помня, че когато подавах за смяната на инсулина вътре го сложих, но докторката ми каза от КЗ да копирам незнам си там какво и да и го добавя, но за листа нищо не рече...реших, че като го има при тях ще мина и без него, на път за П-в се сетих, че в крайна сметка ендото го има и ако се наложи ще я притеснявам да ми го дава  Embarassed
Еее за смяна, когато друг инсулин е одобрен и вече тези документи са минали през Централата в С-я, нищо не искат в ЗК освен копие на новия протокол+стария+книжката.
Доста бързо се оправих  Party

Нещо да кажете за смяната (Новорапид+Левимир), освен че се слагат инсулините точно преди самото ядене и междинни закуски няма...ми моята ламя какво ще прави  #Crazy
Ясно ми е, че ще мери по-често, за да видим как действат...тези последните няколко дни захарите и са кошмарни, дано с новия се оправят нещата.

# 589
  • София
Mimes, би ли написала какви точно са изискванията за мощността на двигателя на социалните?

Ние сега чакаме решението на ЛКК- в четвъртък, а също и одобрение за Левемир от касата, сега използваме Левемир, който ни даде Константинова и нещата са доста по-добре отпреди, когато слагахме Инсулатард.

# 590
wesi.gogo. На колко години сте, питам ви защото на Марти не му разрешиха Левемир . Тогава бяхме на четри и половина.Сега сме вече на пет и въпреки че доц. Константинова мисли ,че вече ще ни го отпуснат не ми иска да се разправяме.

# 591
  • Пловдив
ilona_74
Преди няколко години в БГ бил е проведен тест с Левемир при деца от 2  до 6 годинки. Резултати били са положителни. В Европа, а също и в Русия Левемир вече доста години изписват на деца от бебе нагоре.

# 592
Здравейте,търся сайт от който да закупя писалка  LUXURA НА ЕЛИ ЛИЛИ.Ако може да ми препоръчате.

# 593
Здравейте,търся сайт от който да закупя писалка  LUXURA НА ЕЛИ ЛИЛИ.Ако може да ми препоръчате.

http://www.ebay.co.uk/itm/HumaPen-Luxura-HD-MS9673-Insulin-Pen-C … d5c#ht_500wt_1202

http://www.ebay.co.uk/itm/HumaPen-Luxura-Champagne-3ml-/14067488 … 891#ht_500wt_1156

http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_nkw=luxura+humapen&_sacat= … 286.c0.m270.l1313

т.к. въпросните търгове нямат доставка да БГ, може да изпозлваш услугата на Еконт

http://www.econt.com/purchase_courier_uk/

Ако си склонна да платиш повече, но за пазар от магазин .. може да пазаруваш оттук
http://www.diashop.de/advanced_search_result.php?search_in_descr … a&x=0&y=0

Доставка до БГ 30 евро

Поздрави ...

Последна редакция: ср, 18 яну 2012, 17:15 от Gligi

# 594
  • София
Ilona, Гого ще стане на 5 след месец и половина. Казаха, че решението трябва да излезе до два месеца. Надявам се, че ще ни отпуснат, защото наистина е много по-равна захарта  през ноща, а и преди го бодяхме по два пъти-веднъж в 22 часа, после в 24 часа, за да е по-поносим резултата. Сега му го спестяваме второто боцкане.

# 595
Днес взех новите инсулини...сега съвет да ми даде някой дали да остава промяната за събота и неделя, когато ще може да се следи захарта или още от тази вечер да мине на Новорапид и Левимира  newsm78

ЗА ИГЛИЧКИТЕ  newsm78 newsm78

Днес в аптеката ми казаха, че за последно ми давали игли, защото все още имали от безплатните, но както и вие писахте по 1 бр на пенфил, от следващия път ще трябвало да си купуваме по 0.40 лв бройката.  #Crazy  "дарението свършвало"....Моята щерка мисля, че има запаси поне за месец/два, но със сигурност почвам да дебна по сайтовете и да търся, кака пА не съм им дала на тези в аптеката двойно пари.  Crossing Arms

# 596
От предишните теми си спомням, че някой беше споделил, че от производител купува иглички на 0.25 лв. Ако някой знае кой е този производител и как става закупуването, моля  Praynig, нека сподели.

# 597
# 598
Mimes, би ли написала какви точно са изискванията за мощността на двигателя на социалните?

За обема на двигателя -до 2000 куб.см и 160 конски сили, мисля беше. На второто условие отговарях, но на първото не.

# 599
  • Пловдив
Здравейте момичета,
по въпроса за игличките ще ви кажа, че наистина няма вече да се дават безплатни в аптеките.
От Ново Нордиск казаха, че ще правят дарение към Асоциацията, но когато разбера какво количество ще отпускат (дали ще е на месец или веднъж в годината) ще ви пиша пак. Игличките ще се раздават по списъци, взети от всички детски ендокринолози в България, за да няма ощетени.
Засега само това мога да ви кажа. Когато имам повече яснота пак ще пиша.

Общи условия

Активация на акаунт