Деца с диабет - тема 9

• 56 813
  • 734
  •   1
Отговори
# 600
Ани, пак може да яде междинни закуски  Simple Smile Просто ще си поставя допълнително единици бърз  Peace

Мимес, добре, че си писала за тези изисквания, за да не си губи времето този, който не се вмества в тях.

Мисля, че не всеки, който продава иглички в и-бей е склонен да ги праща до Бг. Така поне разбрах от Василев, който се "специализира" вече в тяхното закупуване.

# 601
Илиянче, има превозвачи от Англия до тук, които взимат 1 лира на кг. Аз ги ползвам редовно и ми излиза мн евтино така. Предпочитам го този вариант пред БГ пощите.

# 602
  • София
Mimes, благодаря!  Heart Eyes

# 603

Цитат
Просто ще си поставя допълнително единици бърз
Или, това означава, че трябва да се боде допълнително или както и е казано на обяд да сложи 10 Е примерно, да постави 12, за да може да хапне нещо към 16 ч  newsm78

# 604
Миме, не знам подробности, но Василев май ми сподели, че просто отказвали да изпращат за Бг, не става въпрос за цени, а може и аз нещо грешно да съм разбрала   Confused

Ани, в никакъв случай не е възможен такъв сценарий-когато реши да яде допълнително, тогава инжектира, не по-рано  Naughty

# 605
 Hug Мерси, значи няма да яде, поне да заслабне (то не, че и аз нямам нужда, ама   hahaha).

Правилно си разбрала Василев, продавачите не желаят да пращат до Б-я, но пък и ние може да си купим от Англия, да доставят на адрес в Англия, а от там фирма да ни ги докара до тук Wink ...бе така както си пазарим парцали от ибей и от сайтовете - същата работа е, никакъв проблем не е.  Peace
.. за момента ние имаме игли поне за месец, после, както пише Мамман mamaan, ако отпуснат нещо от фирмата ще е добре, ако не ще вземе от ибейските, няма да са за 11-12 ст, че то и паунда се вдигна, но пък няма а и да са 40 ст, както ми искат в аптеката  Crossing Arms

(просто в момента картата ми клони повече към 0, затова не съм поръчала още  hahaha ).

# 606
Ани, остави я тя да реши дали да яде или не. Да не стане така, че да не си инжектира, а пък да си похапва. Или пък да се изнерви от невъзможността да яде /а такава просто няма/ Явно теб те притеснява по-честото бодене-да, не е приятно, но пък е за добро. Нали режимът с аналозите е по-свободен и по-качествен  Peace

Вчера писах на Елена, че първите иглички ми дойдоха преди 2 години на 11 ст до вкъщи, а вторите на около 27 ст. Ами пак си е много добре  Simple Smile

# 607
Здравейте,

казвам се Елена и сам майка на 3,6годишният Боби. На 30декември след измерена на гладно кръвна захар 11.6 направо ни пратиха в педиатрията, където пък ни казаха че детето ни има захарен диабет тип1 . От една седмица само чета, но все още всичко ми е много объркано. Днес Боби за първи ден е на детска градина и кз е ужасна. В 13ч. е била 15.4 а, в 16.30 един час след след. закуска е 16.6. След болницата ги задържахме м/у 4 и 10 и сега не знам как да реагирам. Инсулина ни е Хумулин R и Хумулин N. Моля посаветвайте ме какво да направя. Благодаря предварително!

# 608
Или, добре де, тогава означава, че човек може да реши дали да яде 3 или 5 пъти примерно или да яде сега и след 2 часа пак, стига да си сложи необходимите Е  newsm78

shlioni  Cry Cry "добре дошла" при нас  Confused hug
Детенцето е малко и не съм от компетентните, но в обикновена ДГ ли е? Да не би просто хлебните единици, които приема да са повече и за това да вдига захарта или пък да прави хипо/да му пада захарта повече, докато спинкат??
То контрол, контрол, но по някога необяснимо вдигат, уж всичко наред, уж даваш изчислени ХЕ, а накрая висока  #2gunfire
Ако не се лъжа Льоня разправяше за нейната сладурка, че вдигаше мн високи захари, дано има време и се включи със съвети.  Peace

# 609
Здаравеи  anny,
пуснахме го в 124 в София в диабетната група. Там имат хранителния му режим и би трябвало да го следват.

# 610
  • София
shlioni, добре дошла в редиците ни.
Високата захар, освен на недостатъчен инсулин, може да се дължи на:
- реактивни захари в следствие на предхождаща хипогликемия;
- адреналин (и др.хормони) - вълненията от новата обстановка е напълно реално да се докарали повишение на захарите;
- започващо вирусно заболяване.
Бих посъветвала да изчакате 2-3 дни, преди да променяте инсулиновите дози, като съобразите и различната активност в детската градина, както и вероятно различния в сравнение с вкъщи режим. Търсете контакт със сестрата, нека да мери по-често, за да се ориентирате какво се случва.
Успех!
ПС. Хубаво е, че при вас са хванали навреме началото на диабета (нас ни приеха с кз 19 и прекома) и вероятно с инсулина ще подпомогнете панкреаса, следователно - ще влезете в ремисия. От сърце ви го желая.

# 611
Wesi.gogo Ние с Марти ползаваме Левемир, но ни го дава Kостантонова. Няма спор с него сме по добре лошото че нямаме резерви. newsm47

# 612
shlioni, Льоня правилно те е посъветвала, че с повече мерене ще достигнете до истината. Вие сте с новооткрит диабет и дозите ви още може да намаляват, което означава, че може да са реактивни захари (поради падане до много ниски). На нас дозите ни намаляваха поне един месец, защото бяхме изписани с доста единици. Първо трябва да проверите тази версия. Много скоро сте открили диабета и още ще се променят нещата лично според мен.

Лично ние в детската градина първите два месеца поради притеснение и стрес от страна на детето бяхме с по-високи дози и даже по-малко храна, отколкото вкъщи. Всичко е строго индивидуално обаче.
Успех с контрола  Peace

# 613
Ани, правилно си разбрала  Simple Smile Когато и да решите да ядете, просто инжектирате Новорапид.

# 614
Момичета, благодаря ви за съветите. Снощи го боцках през час , докато не видях че кз започва да пада. Карах го да тича, скача и рита топка в къщи. Първо му беше интересно че му разрешаваме да лудее така, но сега вече  е малко насила-иска да рисува , гледа филм или нещо др. ,от което обаче кз не пада. Може би на мен самата ми трябва още малко време да се успокоя и да не се шашкам толкова.Ние сме на четирикратен режим:сутрин в 7 слагам-3Е хумулинR, в 13ч.-1,5Е , в 19ч.-1Е и последно в 22ч.-0,5Е хумулинN. До сега спазвам режима който ни дадоха от болницата и не смея много да експериментирам.

Общи условия

Активация на акаунт