Преносимо гърне vs. храстче

• 9 970
  • 138
  •   1
Отговори
# 75

Ми не Simple Smile Защото в кофите е позволено да има отпадъци (нали това им е предназначението)

Правилно да, кофите/кошчетата са предназначени за битови отпадъци, не за фекалий.

А памперсите какво съдържат и къде се хвърлят? Щом на тия гърнета торбичките попиват като памперсите, не виждам какво им пречи да се хвърлят в кофите за боклук. И няма как да се съглася, че е по-хигиенично да се пикае в храстите, а не да се хвърли тобичка с пишкано в кофата. Ми да си запечатаме тоалетните и у дома и да ходим по храсталиците с листо в ръка.

# 76
  • София
тоалетните какво общо има с найлонка пълна с пикоч в кошчето на площадката?

# 77
Като начало пречи че кошчетата не се изхвърлят всеки ден. Но нищо не пречи да си ги занесеш до вкъщи и да ги изхвърлиш там.
Само направи разлика, от тоалетната фекалиите отиват където се преработват фекалии, а не с общия боклук.

# 78
Съгласна съм, ама памперсите къде да хвърля тогава  newsm78

# 79

В общия боклук.
Предпочитай биоразградими пелени или рециклируеми такива.

# 80

В общия боклук.
Предпочитай биоразградими пелени или рециклируеми такива.

То естествено, но тук се тръби че торбичка от преносимо гърне не може в общия боклук, а памперс може. Аз разлика не виждам, след като торбичката е на принципа на памперса. Или просто е много важно когато на милото чадо му се доака да го свърши в близкия храсталак и мама да не го прибере щото видиш ли е биобоклук.
Иначе ще се позаинтересувам от биоразградимите пелени, благодаря ти  Hug  - приемам съвети също така.

# 81
Разградимите пелени не са решение, защото не се изхвърлят в компостер, а в общия боклук и не съм сигурна дали не са дори още по-вредни.
При памперсите най-екологично би било, ако акото се изхвърли в тоалетната, преди памперса да поеме към боклука.

Относно хвърянето в кошче на торбичка с урина, повече би ме притеснявало, че кошчето не се мие никога, макар да се събира съдържанието му от време на време. И ми се струва, че едно кошче, пълно с подобни отпадъци би миришело по-лошо.

# 82
  • София
katiABV - при такава площадка значи сме си пред блока, т.е.на мин от къщи, а вероятно има и завдение, т.е. има някакви тоалетни....
само че аз си разхождам детето в парк и тук освен 2 ужасно гнусни химически тоалетни, трудно намирам друго място...за това пък достатъчно отдалечени кътчета има в изобилие.

Това е чудесно, но в 150 хиляден Младост такъв парк просто няма. Най- голямото озеленено нещо е само малко по- голямо от градинка зад блока, за сметка на това по проект сега драстично ще намалят дори и сегашния му размер, строейки сграда върху единствения му добре залесен участък, който прилича на парк, а не на градинка (и е с размер на междублоково пространство).
"Отдалеченото кътче" е на шосето.
А тоалетна няма - поне през по- голямата част от годината - дори химическа...  Mr. Green

# 83
  • София
да де, но когато иде реч за площадката под блока, спокойно може да си качиш детето до къщи до тоалетна за минимално време и изобщо няма нужда от  храсчета и преносими гърнета.

# 84
  • София
да де, но когато иде реч за площадката под блока, спокойно може да си качиш детето до къщи до тоалетна за минимално време и изобщо няма нужда от  храсчета и преносими гърнета.

Не бе, това не е площадката пред блока, това ни е паркът!
Ей, как хората, дето живеят на места с истински паркове, изобщо не могат да проумеят, че най- големия (по население) или 2-рия (по площ) квартал в София, по- голям от повечето областни градове - значително - просто няма парк, а само 3 градинки, всяка от които се пресича за м/у 2 и 5 минути - в зависимост от това дали пресичащия е на 20 или на 70... Това по дължина, де.
Но, сама разбираш, няма как да са близо до всички блокове.

Относно хвърянето в кошче на торбичка с урина, повече би ме притеснявало, че кошчето не се мие никога, макар да се събира съдържанието му от време на време. И ми се струва, че едно кошче, пълно с подобни отпадъци би миришело по-лошо.

В торбичката всъщност няма урина, а гел. Също както и в памперса.
[/b][/color]

# 85
Тези торбички са оригиналните към гърнето. Като свършат обаче, както се разбра, се започва с обикновените найлонови такива.
Е тогава какво правим - за да не цапаме едното место, цапаме другото?
Само не ми е ясно какво имате против срещу химическите тоалетни

# 86
Химическите тоалетни, поне на тези,на които аз съм попадала са нечовешки мръсни.
Освен това и ужасяващо смрадливи. Непочистени, безобразни.
Никой не си прави труда да зарежда с химикали, нито да дойде камионът с маркуча, за да изпомпа съдържимото.

В една част на Борисовата градина имаше. Махнаха ги. Преди това поне от 100 метра се усещаше вонята от тях.

Иначе нямам нищо против наличието на чисти и поддържани химически тоалетни. Освен това са належащо нужни. По паркове, градинки и площадки. Че и в самия град, по улиците няма нито една.

# 87
Гнусни са. Освен това са тесни и няма начин детето да не се отърка на сто места.
Аз съм параноичка в това отношение и щерката вече си знае, че като влизаме в обществена тоалетна, вдига ръце на горе  Laughing да не пипне нещо.

# 88
Немога да повярвам , че в София в Борисова градина няма обществена тоалетна . И това в една европейска столица ??? Интересно ми е какво се случва ,като ти се доходи по нужда ,когато си на разходка там ? Сори за спама , но не се сдържах да изкажа възмущението си .

# 89
Гризли, то май имаше репортаж по БТВ за това, че в уж европейската ни столица няма обществени тоалетни.

Иначе по въпроса с изхвърлянето на съдържимо от гърнетата в кошчетата за боклук..
Ще ме извиняват много чистофайниците, за които е недопустимо да се пишка на тревата, но е много по-хигиенично от това да се метне плик с урина в кошче за боклук. Което при хвърлянето на нещо по-тежко е силно вероятно да се спука и разтече.
Както знаем и кошчетата за боклук не са в идеално състояние, на много места са прибити и тази ми ти урина като текне по така обсъжданите площадки...ще е сто пъти по-зле, отколкото детето да отиде в тревата.
А и лично аз смятам, че тези кошчета са сложени, за да се хвърлят дребни боклуци, хартийки и др. такива. А не лай...а и урина.

Общи условия

Активация на акаунт