Отговори
# 630
  • Mostly in my mind
хепи, радвам се , че си останала доволна  Hug

# 631
Привет  Simple Smile

Честит рожден ден на Янчето!

monika89, може зъбки да го мъчат, може да му е горещо... и на мен това ми хрумва на първо четене  Rolling Eyes. Каквото и да е, дано отмине и да се наспивате всички пак!
Булчеsmile3501 на Криско!
pesl,  и при нас в Норге в детската градина не спят след обяд. И други странности имат като цяло в отглеждането на децата, но аз им свикнах, дори харесвам методите им. А ти се включвай по-често, чета постовете ти с удоволствие  Simple Smile.
За алергиите, Рая ми е алергична към ядки  Confused и не само. Захраних я късно с готови пюрета и към тях реакции нямаше, появиха се след втората година. Казаха, че е много възможно да го израсте, но не е задължително.

А за климатиците щях да ви казвам - моят мъж го пуска у нас климатика, само че на топло  Mr. Green Laughing.

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 4 нови отговора.
Еее, вече публикувам, после ще допълвам, ако трябва  Hug.

# 632
Ехеее, докато приспя детето и сготвя и вие сте изписали 2 страници Laughing

# 633
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЯНЧЕТО  Hug Да си ни много здравичка и да получаваш най-красивите подаръци от най-скъпите хора  Hug

бързам, Бобо ми е увиснал от 6.40 сутринта на ръцете  Tired и сега е заспал, но това е само привидно...вече 5 минути минаха де  newsm78 Цял ден ме кара да играем, то не бяха играчки, не бяха книжки-така им се радва от тези панорамните, не беше козметекита му  Tired
Отново не уважи мамината манджа  Thinking кой знае каква гняс му се струва моето блюдо.
Не сме излизали изобщо и цял ден си седим на климатик е в другата стая де, но не мога, направих 26градуса и сега е  Party
Абе Бобо е голямо мрънкало-хвърля си играчките по земята и като не му ги дам ми крещи, навън се повтаря същото с бутилките с вода. Лошо го научих с тях, сега и да не е изпита, пак крещи, че я иска, а пусто количката му висока, все едно е на масата. Днес го направи и с обвивките от мокрите кърпички-яде я, аз я взимам..той реве...давам ухилен пак лапа.
Нищо не можах да прочета съжалявам, но довечера ще наваксам-опитах се, но както прелиствах страничките се усетих, че изобщо не чета, а гледам линийките с движестите се снимки  hahaha и то докато разгледам кой, какво, защо  hahaha Миленка и нашия тати, така държи Бобо  Grinning
Надявам се да са добри новините при булчето  Hug
чао от нас до довечера   bouquet

# 634
Извини ме Янче Embarassed, Честит Рожден ден Мила Hug  bouquet
Да си жива и здрава и много да те слушка и папка малък дино Praynig Hug
И аз като Лори много се радвам на "движещите" Ви се линийки Party, страхотни малчугани Heart Eyes
Забравих също да кажа за Точето на Бенджи, голям бонбон е, на малкото ни зетче Монката на Яребичка, страхотно малко моряче Heart Eyes
Хепи- верно ли така се получи с Елизка :roll:, не знам как бебе на 5 и 1/2 месеца се наяжда със 50-60 мл Ам понякога, а мрънка че е гладна, и като ме види със шишето и почва да стиска джуки ooooh! и да реве, а като съвсем откаже и аз Cry, пробвала съм и с лъжица да й давам и половината отива в гушата, увеличихме и часовете м/у храненията на 4 и пак не иска понякога,абе...
За кърменето Cry- голяма мъка ми е, че не успях да запазя безценната за Борянка храна и не искам да го коментирам,но не се отказах до последно, до последната капка й давах, до като в един момент не спря от толкова притеснения, но пък за това сега се радвам на Всички Вас мили мами които продължавате да кърмите Heart Eyes Hug  bouquet

# 635
Едно поздравче за всички обръщащи се, сядащи, пълзящи, лапащи ръце и крака и хвърлящи биби, шишета и играчки малки сладурчета

# 636
  • У дома... някъде
Ами момичета какво да ви кажа....За 20 минути стана всичко..... Confused
Малкия си спеше сутринта,събуди се,хапна,поигра след това и пак задряма.След около половин час се буди с мрънкане и се чудя какво му става.Давах вода,занимавах го но в един момент започна нещо да пари ей така от нищото.Меря му темп. и имаше 37.8.след още 10-ина минути крайниците му посиняха,вените се изличиха,ръцете и краката му бяха ледени и станаха на точици(все едно настръхнал).Стана много вял и взе като че ли да бълнува нещо като помрънкване.Пипам му главата-тя изгаря.
Меря температурата и със самото слагане термометъра почва да мери от 38.8 нагоре и за 10 секунди измери 39.6....ужас....а детето става все по вяло.Изобщо и не чаках пак да меря,дадох Панадол и веднага звъннах на мъжа ми да вика линейка и да идва веднага че детето никак  не изглежда добре.
От бърза помощ му казали че няма дежурен педиатър за линейката и направо да отидем там в спешното.Така и направихме.
Качихме се в детско отделение направо и завеждаща отделение като го видя какъв е вял и неадекватен веднага се усъмни за пиелонефрит(инфекция на пикочните пътища).Пусна набързо кръв и се видя че има завишени левкоцити и направо каза да оставаме,защото със сигурност има някаква остра инфекция в организма.
Оказа се със стрептококи в гърлото и ешехерия коли в урината.....Но тази бактерия в урината е направила цялата работа.Бяхме на антибиотик и за двете неща венозно и след много изследвания и преглед с ехограф на бъбреците сме по-добре.
Ето днес ни изписаха като сме пак на преглед в петък пак в болницата и сега като екстра от там има разстойство... Confusedоще 3 дена ще пие Зинат за стрептококите и дано всичко е наред,че ми се скъса сърцето там....

# 637
Хора-малко тъп въпрос: един изцяло прозиращ зъб във венеца с бяла точка прокарала над венеца брои ли се за тръгнал зъб, или може да си стои така с месеци преди да пробие всичко? Плюс постоянно дъвчещо и плюнчещо се Симче? Heart Eyes
Оф да се редактирам веднага: сега прочетох Cry Валерия много прегръдки Hug Hug Hug

# 638
valeria81 , много сте преживели, дано малчо бързо да се оправи напълно  Praynig Hug

# 639
  • Русе/Germany
Валерия Hug много ми стана мъчно че малко е преживял такива неща а и за вас. Представям си какво ви е, но е хубаво че са открили веднага какво му е и са го лекували адекватно Hug

Зелда, не знам дали правилно ти разбрах обяснението но ние сме така с венеца и зъбчетата уж които бяха готови излезли от вече 2 месеца и не знам кога ще спре това чудо. Вече се съмнявам че ще имаме зъби скоро. Ръцете са му постоянно в устата и не може да спре да ги яде.

# 640
  • София
Честити месечинки на празнуващите днес!!!   bouquet  bouquet  bouquet

Валерия  Praynig дай боже всичко да е наред с малкия Влади! Да се възтановява милото детенце и да няма повече такива случаи!

На мене пък ми стана интерсно ако аджеба се окаже алергичен към някои неща какво правиме - никога вече не му ги предлагам, или с възрастта се израства това... newsm78
Амидала  Hug знам, че се предлага пак, но след известно време, а и повечето израстват алергията с възрастта.
А нашия обрив се появи още докато ядеше пюрето - на двете бузки едни ситни червени пъпчици, не бяха релефни... изчезнаха за около 4-5 часа.
А от днес имаме и слуз в акито  Rolling Eyes
Благодаря ви момичета за съветите! В петък сме на  ДК и за ваксина, така че нова храна ще давам чак в понеделник. А пащърнак вие купувате ли от някъде или давате готово пюре?

Gatofilia и на мен много ми бавиха майчинството и проблеми все имаше... много неприятно  Hug

# 641
Валерия, добре че си реагирала на време и адекватно Praynig
Милите не искам и да си представям, през какво сте преминали с малчо Cry
Дано от тук насетне, всичко с вас да е наред и да не стъпвате повече в болница Praynig Hug

# 642
Valeria, голям ужас си преживяла, дано скоро напълно се оправи детенцето си. А откъде може да са се появили тези бактерии (извинявай за тъпия въпрос)? Въпреки че съм с три деца, мен все си ме гони параноя от болести.

Светле  Hug И тук доста неща в отглеждането на децата се различават от България и много ми харесват, но ако можех да избирам бих предпочела българските ясли. Тук малката дъщеря я пуснах на 10 месеца - освен спането на пода върху мокета, по който си ходим с обувки, най- ме ядосваше липсата на елементарна хигиена специално в бебешката група (и то в добра и доста скъпа ясла). Например в 9:30 сутринта нареждат директно на малките маси парчета плодове и зеленчуци. Преди това не мият ръцете на децата, които са лазили на пода и им текат реки от сополи. Нито пък след ядене ги измиват, а просто ги изтриват с кърпа с вода. Ужас, просто.    #2gunfire Резултатът - болна всяка седмица, антибиотик някой път и два пъти в месеца.

Хепи, това е една от любимите песни на малката ми дъщеря. На плуването редовно им я пеят преди скачане във водата.

Изчезвам - не само, че досадих, ами къщата е с главата нагоре, след малко голямата щерка има представление (на бебчо ще му е второ шоу като зрител, само на ръкоплясканията плаче), а и за ядене нищо няма. Stop

# 643
  • Полски Тръмбеш
Валерия  Hug какво сте преживели с малкият сладък Владко  Cry   Praynig дано никога повече не се случват подобни емоции  Praynig Praynig Praynig
аз като че ли вече с две деца повече се панирам от преди  Confused  А нали трябва да е обратното, че вече си подготвен малко или много....  охх Пази Боже  Praynig  дечицата и ние покрай тях да сме здрави  Praynig Praynig Praynig а другото са  "бели кахъри"

# 644
  • Полски Тръмбеш
забравих да кажа, че сложих нови снимки  Embarassed http://mamafevruari2011.snimka.bg/baby/yioanna-na-mim-007.572965.24222278

Общи условия

Активация на акаунт