Сексуално образование на 6-годишното дете

• 13 508
  • 103
  •   1
Отговори
# 30
  • София
С простите неща се свиква по- лесно в ранния етап. И остават по- трайно.

Обяснявате ли им от най- ранна възраст, че семействата може освен да са мама, тати и деца, само мама или само тати и деца, да са от тип 2 мами и деца или 2-ма татита и деца?

Защото ако не го правите, позата ви си е чиста проба лицемерие.

Обяснявате им от малки, че семействата са различни, някои са женени, други - разведени или единични, пък трети просто си съжителстват... ама някак заобикаляте другите варианти. Защо?

Инструкцията "брак, деца след това" е безкрайно по- проста. И на 2, и на 16.
Един подпис не прави в никакъв случай семейство. Но пък нежеланието да се постави може да послужи като спирачка за младежи, готвещи се да извършат глупост.
Нещо като "чакай малко, аз не искам да се оженя за нея, какви деца ще й правя!?", "о, не, не го искам за мъж, как така ще забременявам", или "да бе, той не иска да се ожени за мен, аз с кой акъл съм тръгнала да се отказвам от кондомите?"

# 31
на тази възраст предпочитам да му втълпя, че е по-добре да се оженят и след това детенце, отколкото просто да се обичат... Не мога и да му подхвърля идеята, че може да прави деца без брак. После не знам коя от вас ще изпищи.

Абсолютно подкрепям. От шест до пубертета има все пак време - тийнейджърският бунт и изграждането на собствено мнение няма да избягат. Аз държа да насадя на детето собствените си ценности, пък то на съответната възраст ще има възможност да ги отрече, ако иска, както и да си изгради собствен мироглед въз основа на собствените си контакти. 

Книгите на Мари-Клод Моншо са прекрасни и са идеални и за по-малка възраст. Специално "Бебе на нулева възраст" става и за три-четиригодишни според мен.

# 32
  • София / Пловдив
....

Обяснявате ли им от най- ранна възраст, че семействата може освен да са мама, тати и деца, само мама или само тати и деца, да са от тип 2 мами и деца или 2-ма татита и деца?....... че семействата са различни, някои са женени, други - разведени или единични, пък трети просто си съжителстват... ....

Да, знае всички тези неща.
Но те бяха обяснени на малко по - късен етап, т.е. на около 6г. беше. Но честно казано, моментът с двете мами и двамата татковци беше приет с изненада.
Иначе как се правят бебета и т.е. знае от по - рано.

# 33
  • където си пожелая...даааа...
Хей, благодаря на всички, които се включиха с предложения за литература   bouquet Wink, а също и на останалите, изразили мнение за или против деца без брак, хихи.

# 34
Книжките са полезно нещо, но все пак си мисля, че е по-добре мама да обясни, отколкото да подаде книжката и малкото човече само да се образова.
ако прочетеш отново първия ми пост в темата, ще разбереш, че изказването ти е абсолютно безсмислено. Мама отдавна е обяснила, но  трябва да й покажа нещо и нагледно, нали не смяташ, че ще тръгнем да правим с баща й показен секс, за да разбере всичко Rolling Eyes, за това на помощ са книжките и въпросната литература, за която е и питането ми Wink

# 35
Най-опростена ми се струва енциклопедия за човешкото тяло на издателство "Пан" : http://www.book.store.bg/p20918/enciklopedia-na-choveshkoto-tialo.html. Там има много картинки и малко текст. Не помня, обаче, дали беше добре обяснено ка точно се правят бебетата - имаше схема за оплождането, но май се налагаше да доуточнявам.

# 36
  • София / Пловдив
bim_bam , тези книжки не са ли за промените, които настъпват по време на пубертета?....

Да, но не само за това.
Преди да започнем с посочената книжка обаче, дъщеря ми вече знаеше основните "подробности"  Wink

# 37
bim_bam , тези книжки не са ли за промените, които настъпват по време на пубертета?....

Да, но не само за това.
Преди да започнем с посочената книжка обаче, дъщеря ми вече знаеше основните "подробности"  Wink

И моите впечатления са такива. Явно още в градината, децата бурно обменят информация за нещата от живота. Mr. Green

# 38
Много подходящи са книгите на Мари-Клод Моншо:

Истината за бебетата                  Бебе на нулева възраст

Това ползвах и аз , купух си ги още преди да имам дете ! Peace
Дъщеря ми се научи да чете на 5,5 и си ги прочете сама .
Естествено , отговарях после на въпроси ! Grinning

# 39
  • където ми харесва
Книжките са полезно нещо, но все пак си мисля, че е по-добре мама да обясни, отколкото да подаде книжката и малкото човече само да се образова.
ако прочетеш отново първия ми пост в темата, ще разбереш, че изказването ти е абсолютно безсмислено. Мама отдавна е обяснила, но  трябва да й покажа нещо и нагледно, нали не смяташ, че ще тръгнем да правим с баща й показен секс, за да разбере всичко Rolling Eyes, за това на помощ са книжките и въпросната литература, за която е и питането ми Wink
Не се засягай. Не е било насочено конкретно към теб, а просто изказване по темата ти.
Да, няма нищо лошо да онагледиш информацията с картинки, нито има лошо в книжките.
Идеята ми беше, точно, че е добре първо да обясняваш, после да показваш (както в случая си направила ти)

# 40
Не се засягай. Не е било насочено конкретно към теб, а просто изказване по темата ти.
Да, няма нищо лошо да онагледиш информацията с картинки, нито има лошо в книжките.
Идеята ми беше, точно, че е добре първо да обясняваш, после да показваш (както в случая си направила ти)
Hug е, да, така е правилно по принцип Wink

# 41
Вчера за пореден път mи беше зададен въпроса как идват бебетата, пък и с бебе на два mесеца вкъщи то си беше въпрос на вреmе. Обясних гордо-гордо, че когато mаmа и татко се обичат (не съm се сещала, че трябва и да се оженят), решват да си правят бебе, което пък расте като една сеmчица ( Mr. Green) на растение в кореmа на mаmа...Отговорът mи беше приет  Whistling
Добре, че не mе пита откъде се взеmа тази сеmчица, че щях да се изложа неподготвена.

# 42
МaНЕВрата, пишеш за детето дето на седем години , нали? Видях в лентичката...
Че защо да се изложиш за семчицата - когато мъж и жена се обичат- живеят зедно , спят заедно и когато спят правят семчицата , после ще се "светне" дали само са спали,но ти няма да си излъгала.
Просто не си се доизказала...

# 43
  • София / Пловдив

Да, но не само за това.

И моите впечатления са такива. Явно още в градината, децата бурно обменят информация за нещата от живота. Mr. Green

Не знам за другите, но моето дете разбра за "нещата от живота" от мен  Wink Та в градината едва ли точно тя е научила нещо, което да не знае.

П.П. В първа група беше питала момчетата защо казват, че имат "пилета", като си имало друга думичка за половите органи. Госпожата много притеснена ми разказа случката  Mr. Green

# 44
МaНЕВрата, пишеш за детето дето на седем години , нали? Видях в лентичката...
Че защо да се изложиш за семчицата - когато мъж и жена се обичат- живеят зедно , спят заедно и когато спят правят семчицата , после ще се "светне" дали само са спали,но ти няма да си излъгала.
Просто не си се доизказала...

Роса,
След като вчера след дневния лагер със съученици mи показа ,,как се остри mолив'' - разбирай средния пръст на едната ръка влиза в дупка от пръстите на др. ръка, mисля, че стигаmе и до тоя mоmент.

Общи условия

Активация на акаунт