Отговори
# 300
Момичета,благодаря много. А не ви ли е страх от температурните разлики. Примерно в Русе температурите са много високи. При средна температура лятото 36 градуса, ако вътре държа на 26-27 ми се струва много  newsm78 В същото време виждам, че и детето се мъчи. За първи път се моля лятото да свърши бързо. Зимата лесно, обличаш, обличаш все ще го стоплиш. Ама пусто лято .......

# 301
Oрикс, у вас колко градуса е?
У нас е около 24 градуса и ме е страх да я съблека по късо ръкавче, щото и киха понякога, та не ми се струва някак, че и е много топло.
А за коликите е нормално при по-големи бебчета да ги хванат още от родилния дом. Мойта милата понякога много се мъчи и реве по цял час.

# 302
Ще се опитам да пиша,нищо че малката още не е заспала,дано не нададе вой  Simple Smile
Пао,  bouquet живи и здрави бъдете и дълги години щастлив съвместен живот!
Гачони,   bouquet честит рожден ден!
По повод климатиците... аз също се принуждавам да пускам,уж по морето е по-хладно,но на мен мми се струва ад  ooooh! Пускам този в спалнята и го оставям да си духа до хола,където спим аз и малката.Даже напоследък преди да излезем на разходка го настройвам и като се приберем си е вече хладно.Иначе я държа само по боди с къс ръкав,навън не я завивам,а вечер тя сама си се отвива,не понася явно топлото...чорапки слагам само след баня,но и тях изритва...
Ваче,ние също нямаме белег,нито червено,нищо... каката и тя няма,аз също....което ме води на мисълта,че явно сме дефектни  Laughing
Момичета,не давате ли твърде много неща срещу коликите?  newsm78 Според мен повече от 1 препарат не е нужен.Аз засега нищо не давам.
Василиса,добре дошла!Радвам се,че си добре!  Hug
Ние също имаме акне - няколко пъпчици с бяло връхче...
Аз пък да питам по-големите от нас  Mr. Green Кога започнаха мъниците да се заглеждат по вас ? Струва ми се,че вече фокусира за по-дълго и май пуска лека усмивка,ама знам ли

# 303
Здравейте мамчета,
с много зор успях да ви дочета. Ужасно съм уморена от днешната погача, обаче се получи доста добре, ако и бебка не беше толкова неспокойна, щеше да е перфектно. Получи много подаръци, но още не съм ги разгледала всичките.
Момичета, не знам вие правите ли го, и колко наистина е от това де, но Сиана беше много неспокойна след като си тръгнаха гостите, беше останала само една приятелка, която я държеше на ръце, а Сиси плачеше. Свекърва ми каза, измий и лицето със светената вода и повярвайте ми, на секундата Сиана се отпусна и заспа в ръцете на приятелката ми. Такова чудо не ми се беше случвало  Shocked

П.П.  Забравих да пиша за спиралите - тези, които са без хормони, могат да се поставят след шестата седмица, преди това има опасност от изхвърляне или от перфорация на матката. Спиралите, които съдържат левоноргестрел (Мирена), могат да намалят количеството на млякото при кърмачките и не са препоръчителни, докато се кърми активно.

Лелее, а докторите след като родих сина ми точно такава искаха да ми слагат. Преди 9 години не са ли били наясно с този ефект.... newsm78

Аз Сиана на жегите вкъщи я държа по боди с къс ръкав, а навън по тънко гащеризонче или рокличка без да я завивам. Сега на погачата беше с къси панкалонки със сукманче, имаше и чорапки и лента на главата, които свалих веднага щом видях ситни пъпчици по челото й и пот. А пък сега след банята е само по боди с дълъг ръкав, ача ат време на време киха.  Thinking

Гачони, Ичката, ЧРД, много щастие ви пожелавам и много да ви радват мъничетата и всички други около вас.   bouquet

ПаО, много мило и радостно за теб ми стана, като прочетох. Пожелавам ви романтизма да не спира и занапред да си прамите страхотни мили изненади!   bouquet

Деска, ние климатици нямаме, но се чудя вентилатора колко е безопасен. Още не сме го пускали, ама...  newsm78

Аз не помня кога точно започна Сиси да се заглежда, но първата й усмивка беше преди три седмици. Тя много оскъдно ги раздава усмивките де, досега само на мен, на баща си и баба си се е усмихвала. Иначе гледа съсредоточено, мнооого сериозно и изучаващо със сбръчени вежди  Laughing

Ох, очите ми се затварят и не запомних много от това, което сте писали. Ако пропускам някой, моля да ме извини, пожелавам ви лека нощ без ревове и колики.  Hug

# 304
Днес съм сама и едва сега успях да ви изчета. Вече и двете деца са по леглата, след малко и аз си лягам.

Гачони, Ичка, честит рожден ден! Да сте живи и здрави.
Пао, на теб честито ти предложение. Не знаех че не сте омъжени с Александър. Ще чакаме вече сватбени снимки.  Wink

Деси, представих си те как се цедиш с помпата в парка  hahaha Е това вече наистина ще скандализира народа! А за климатика, аз днес цял ден го държа на 26 градуса. Но ливинга ни е много голям и климатика не успява да го охлади. Още повече че на всякъде е отворено. От време на време слагам Никола в хола само гледам да не му духа директно.

Дидолинка, единствено вчера Никола ме забеляза и ми се радва много. Иначе си блее нанякъде. Дори и да му говоря, пак не ме поглежда.

Марчелино, по добре не ползвай този Райд при бебето. Много са вредни!

Лека нощ момичета!

# 305
Момичета, да се похваля.... Simple Smile
Днес ходихме да ни четат голяма молитва в една църквичка и отчето беше от тези ,дето не те мародерстват за пари от входа....цялата м, личност внушаваше ,че е свят човек - беше вълнуващо преживяване ,бебка се кокореше през цялото време и си кротуваше. После отидохме на малка разходка и на кафенце.Посрщена и гости и като цяло денят й беше наситен с преживявания(ако изобщо може да ги оцени като такива ,де Wink)
Ана2-благодаря за статията- поуспокоих се ,определено нямаме признаци на диария.. но все още причината за този ритъм ,който малката си изгради не ми е ясна.
Кити ...несе тревожи излишно и ти- нямаш основания за притеснения.  Hug В началото и Венцислава беше така- всеки памперс беше пълен, но после се установи друг режим- явно ще е така.
Мейдънли,понеже виждам ,че сте повдигнали въпроса за възстановяването на менструацията след раждането, аз да си кажа ,че на мен ми си се случи точно на 38 -мия ден.Вероятно е нормално....
Рао, много ви се радвам ! HugПожелавам ви от сърце да сте много ,много щастливи и винаги да има място за романтика в отношенията ви. Май това си е доста рядко срещано явлениа в  днешните двойки WinkВключително и при нас.....за жалост..ама се свиква   Rolling Eyes
Vache , и аз се зачудих  като прочетох поста ти , но открих белегче на едното раменце на бебка.
 Честит Рожден Ден на ichkata83!!!! Hug
Този пост го пиша от няколко часа Laughing....   имах и други неща ама..... по- късно или утре.... Hug
Лека нощ ,момичета и спокойни бебенца!!!

Последна редакция: нд, 10 юли 2011, 22:57 от raya07

# 306
Забравих да честитя РД и на Ичката!!!   bouquet
Ооо,то и ние се усмихваме от 1вите дни,но от тези неосъзнатите усмивки.Мъжа ми все се бъзика,че детето ни се подиграва задето му правим маймунджулъци,прави асоциации с филма Виж кой говори  Laughing Иначе за погледа - фокусира го,ама как,само тя си знае - със сбърчени вежди и събрани очи  Crazy
Шунче,ти защо си се притеснила за неакането 2 дни?  newsm78 Някъде четох,че до 72ч не се води запек при бебетата и не е проблем...
И да ви се похваля,че утре най-накрая ще мога да отделя един преди обяд и да заведа каката на плаж!След 1 месец,най-накрая мама ще успее да ме отмени за няколко часа,та и аз въздух да взема...че и на плаж  Whistling
Хайде,хубава и спокойна нощ на всички!  Hug

# 307
Мама Ани, аз редовно му мия очите със светена вода, а ако нямам (както днес) гася три кибритени клечки и така...
дори да не му помогне, със сигурност няма да навреди...

За климатиците- в момента при мама сме в къща и е доста по-хладно, има щори, тента, а и много добра вентилация, която охлажда с въздух, който минава и през мазата..
Вкъщи обаче е някакъв ад. Имаме климатик само в хола, който в момента е хол, трапезария и кухня на едно, т.е огромно помещение от около 60-70кв, което няма охлаждане.. при това с южно изложение.. Пускам климатика на макс, излизам, и като се прибера е поносимо, та изключвам климатика.

Никола се усмихва от първите си дни, не знам до колко осъзнато, но се усмихва. Мисля, че фокусира, следи ме с поглед и се обръща, когато му говоря.
Днес обаче е много неспокоен, не знам защо, дори с много силните колики не сме имали такъв ужасен ден. С мама сме каталясали, а аз не искам да и го оставям нощем, защото не съм много спокойна, та си спи в моята стая...с мен.

# 308
А за коликите е нормално при по-големи бебчета да ги хванат още от родилния дом. Мойта милата понякога много се мъчи и реве по цял час.
каква е логиката в това?

Моето бебе се роди 3кг без 30гр и го хванаха коликите много бързо... т.е не е голямо бебе.  ooooh!

# 309
  • Cyprus, Пловдив
deskatta тук най-големите жеги са 50 градуса,жегите са ужасни,а влагата непоносима  Whistling пускам почти всяка вечер климатика на 28 градуса,той е с боди с къс ръкав и метнато много тънко одеалце на краката,ама той се нерви и го изритва,но не духа директно към неговото легло.
Ехххх миналия месец по това време ми почнаха родилните контракции,едно мило ми става като се сетя...  Heart Eyes

# 310
  • Sofia
Ние допреди малко се разхождахме  Laughing - пак голям рев падна, в количката много не искаше, а да го носим на ръце, мъж ми го игра панорамно влакче, докато заспа и после успяхме да се почерпим по 1 сладолед. Simple Smile

Май аз съм най-брутална с климатика - пускам го на 19 градуса, бебчо все така по памперс и тензух си лежи. Но при нас в хола балконът е усвоен и отделен с плот, а климатикът на късата страна на балкона, т.е. духа само на него, в хола само се разнася хладинка. Не го държим нон-стоп включен, защото ни става твърде хладно. В детската, където спим, няма климатик и е ужас, мисля да пусна вентилатор там - той ще е в другия край на стаята по отношение на леглото. И двете стаи са южни.
Спалнята пък е източна, така че и там не върви да спим нощем, сутрин там най-много пече още от 6 часа.

Макси също раздава усмивки понякога, неосъзнати, в сравнение със сестра си е по-скоро сърдитко обаче. Днес баща му каза, че приличал на мен, защото повече бил нацупен и това дете като се втренчи в мен с едни сбърчени вежди... сякаш да види на кого точно прилича  Laughing

# 311
Ичката, Гачони, честит рожден ден! Много здраве и щастие Ви желая  bouquet

ПаО, нека има много любов и романтика във Вашата връзка Hug

Почивните дни не ми остава много време за четене, а и в тези жеги гледам да сме в парка до нас, защото определено е по-хладно и по-приятно от къщи. Има големи сенки и приятен ветрец от морето. А и Стефи играе с децата, че в къщи й доскучава сама.

За БиоГайата се чудя дали наистина не се запича Теди от капките. Имам чувството, че откакто ги почнахме по-трудно ака, а и много газове има. Преди ми се струва, че беше по-добре. Аз хубаво си бях решила да не давам нищо, ама защо ли ги почнах. Ще видя как ще са нещата още няколко дни и може да ги спра.

А за обличането - в тези жеги е само по боди с къс ръкав. И вечер като спи й намятам на кръста лека тензухена пелена. Чорапи въобще не трае и ги изритва до няколко минути Grinning.

Да се оплача, че утре ми е 38 ден след раждането и тези лохии не спират. Вярно, че някои дни няма нищо, но все още си тече от време на време ярка кръв. Не знам нормално ли е да не спират толкова време. И се чудя кога да отида на преглед.
Цикълът предният път ми дойде май към шестият месец. Не се сещам точно, но беше доста късно, предполагам заради кърменето.

Като чета за усмивките на бебчетата, да кажа, че Теди чак преди 2 дни ми се усмихна осъзнато, след като се закачах с нея. Иначе се усмихва на себе си, най-често като се унесе след сукане. Спи и се усмихва. Явно доволна, че се е нахранила Laughing.

Камелита, целувки на адашката Heart Eyes И по-смело я разсъбличай Hug

Лека нощ на всички!

ПаО, много е сладко тигърчето Марти Hug

Последна редакция: нд, 10 юли 2011, 23:49 от vova

# 312
  • Sofia
Вова като спомена за преглед, та се сетих да питам - в какво се състои прегледът при ЖК? Моят е утре, но и на мен не са ми спрели тези лохии и като цяло не са отслабнали, откакто съм вкъщи, честно казано, не ми се качва на магарето.  Confused

# 313
Оф ние пак се приспиваме на сешоар. Не знам вече какво става. Плаче и спира само като започна да я разнасям из къщи. Или й е скучно или не може да заспи, а й се спи според мен, очите червенички. Ходя мия й очите, разсъблечена е, не е завита. Уж се успокоява и само докато я сложим легнала и наддава вой. Сешоара я успокоява и сега я чакам да заспи, дано се получи. Чудя се период ли е или му има нещо на детето и не знам какво да правя.

# 314
ЧИН, да не би Нико да е неспокоен заради новото място, различен въздух, вода newsm78 Дано се климатизира бързо Praynig

АНИ2, в предишния пост забравих ад ти благодаря за статиите Heart Eyes

ВОВА, и аз бих определила усмивките на Дара така  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт