Отговори
# 285
Чин, дано Нико се успокои, но явно пръцкането ги тормози всичките. Една баба пък тук ми вика - То децата дето си пръцкат растат най-добре. Не знам каква е логиката.
Криси, много рано тоз цикъл. Аз се моля скоро да не се връща /поне лятото де/ толкова ми е хубаво без него.
Силвия, бебо не се запича от кърмата, а може би я усвоява цялята. Другия вариант е пък да хапва по-малко кърма. Ти цедена ли я даваш или кърмиш?
Майденли, аз към 40ия ден също имах кървене точно един ден, а предните дни нямаше нищо. Лохиите ми спряха на 20и някой си ден. Явно организма се доизчиства.
hopeful_sunshine не видях на колко дни е бебчо, но не следвай график. Като поотрасне ще си създаде самичко такъв. Сега просто давай манжата винаги като е гладно.
Нилата, ще сменя залъгалката определено пък да видим. Аз съм с обикновена на Нук.
Ваче, Йоана имаше червена точка на лявото рамо. Сега няма нищо.
Кити, пробвай да промиваш с лайка. Аз мажа също с крем Бочко ако има пъпки. За сега съм доволна.
Хелен, бебешкото акне е с бяло връхче. Обрива са червени пъпчици. И моята майка ми казва все че ще я изстудя ама какво да го правя това дете като пищи направо от жега. Когато успея завивам, като не мога спи отвита.

# 286
  • Cyprus, Пловдив
zaza838     202uu Признавам,че в еуфорията,когато поисках да се включа в темата ви не прочетох първа страница и правилата,включих се късно,защото достра късно разбрах за бременността си,поради ред причини-22г.с
eldra тук също не изписват нищо за коликите,аз съм купила на моя глава инфакол и когато стане напечено давам по веднъж.

# 287
Здравейте, момичета!
Благодаря ви за хубавите пожелания за мен и моето бебче   bouquet
Ние от вторник сме си вкъщи, но още от родилния дом ни мъчат колики и много плаче малката.
Днес ни падна пъпчето  Simple Smile
Вова, наистина какво съвпадение - адашките са се родили с едно и също тегло и само с 1 см разлика във височината  Simple Smile
Ичка, честит рожден ден! Да си жива и здрава, много щастлива и винаги усмихната сред любимите хора.
Гачони, честит рожден ден и на теб на патеричка! Желая ти всичко най-най!
Пао, честито за годежа! Бъдете много щастливи и влюбени и занапред!
Аз исках да ви питам за обличането и завиването понеже малката е само на 10 дни как е най-добре да я обличам - с дълго и/или късо ръкавче и да я завивам ли с одеалце или само с чаршафче - още ми се струва много крехка и ме е страх да не я простудя.

# 288
  • Пловдив
Здравейте, момичета. Ние се прибрахме от болницата. Дните там ми се видяха вечност. Все още не знам на кой свят се намирам. Така ще е докато влезнем в релси.
Благодаря ви за хубавите пожелания към моето цветенце Hug Успях да попрочета старата тема, но тази я докарах едва до 4-5 стр. Как смогвате да си гледате дечицата и да пишете Crazy Аз за нищо нямам време. Ето пак се събуди..........
Надявам се скоро да вляза в час и да съм по-редовна. До скоро Hug Hug Hug

# 289
ПаО, чудесно предложение си получила! Много щастливи бъдете!!!
Гачони, честит рожден ден на патерица...Много здраве и късмет ти желая!
Ваче, аз не съм и гледала за белег  Rolling Eyes
Заза, ще отговоря за вписването  и паролите - не съм отказвала вписване досега на никоя юнска майка, която го е поискала. Признавам си обаче, че паролата за албумчето не давам на всеки - обикновено гледам да давам само на някой, който поне известно време пише при нас. Общо взето, моите данни са навсякъде из нета и аз съм поела  риск да не съм анонимна, но щом сме решили албумчето да е с парола, значи все пак идеята е не всеки да го вижда. Добре съзнавам, че тук, сред нас,  може да има всякакви хора, които се представят за съвсем други...но все пак. Така че не се сърди, моля. Добре дошла си винаги, когато искаш да споделиш нещо с нас - явно ни четеш, въпреки че не искаш  да си част от темата. Що се отнася до другите момичета, които са се отказали да пишат - има различни причини за това и ние периодично ги обсъждаме - на мен лично някои от тях ми липсват. И сред активно пишещите има хора с различни възгледи и мнения, с едни сме по-близки, с други - не, това е нормално. Но е и  нормално да сме си като семейство вече - почти година сме заедно.
Цвет, не знам дали успявам  ooooh! Сигурно нещо куца, ако не и всичко... А иначе Симонка по-спокойна ли е или си я мъчат коликите?
Дарка, как си? Разраняването мина, предполагам? Пиши по-често!
И  на Явор му е топло и събличам - въобще не ме е страх, че му е студено. Страх ме е от претопляне сега...
П.П. Василиса,  Камелита, добре дошли Hug Ако у вас е жега, не мъчи детето с дълъг ръкав...тя не е недоносена все пак...

П.П.  Забравих да пиша за спиралите - тези, които са без хормони, могат да се поставят след шестата седмица, преди това има опасност от изхвърляне или от перфорация на матката. Спиралите, които съдържат левоноргестрел (Мирена), могат да намалят количеството на млякото при кърмачките и не са препоръчителни, докато се кърми активно.

Последна редакция: нд, 10 юли 2011, 19:50 от Ана2

# 290
deskatta, на 19 дни сме вече и си права, че му е много рано за режим. Той горе долу по едно и също време вече се храни де, но проблемът е, че примерно суче 40 минути, мерила съм го - изсуква към 100-120 мл. и се унася. Но половината пъти се буди след това и пак ревва и единствентоо, което помага е пак да го сложа да суче. Нормално ли е да поема такива количества за тази възраст се чудя. Теглото му е ок. 4 кг. сега (роден 3600). Освен в жегите да ожаднява повече и това да е причината да иска толкова много.

На върналите се вкъщи след родилното - честито! Малко свършва "ваканцията", но пък идват истинските моменти вкъщи с бебчовците.  
Kamelit@, и аз в първите дни от притеснение да не му е студено - та с две одеалца, едното от които поларено. Но видях, че на бебко му е по-приятно с по-лекички неща. Сега в жегата го оставям с къси ританки или само тениска и по памперс и с леко памучно одеалце.

Момичета, не знам при вас как е, но при мен гърдите много текат, мис мокра фланелка съм направо, а гледам да не съм нон стоп със сутиен и подплънки, защото ми сплескват ужасно зърната. И е един доста сериозен водопад в къщи. А наближи ли времето за кърмене и като го взема бебчо в мен, за нула време го омокрям целия, ни колектори помагат, ни кърпи.   Confused

# 291
deskatta, на 19 дни сме вече и си права, че му е много рано за режим. Той горе долу по едно и също време вече се храни де, но проблемът е, че примерно суче 40 минути, мерила съм го - изсуква към 100-120 мл. и се унася. Но половината пъти се буди след това и пак ревва и единствентоо, което помага е пак да го сложа да суче. Нормално ли е да поема такива количества за тази възраст се чудя. Теглото му е ок. 4 кг. сега (роден 3600). Освен в жегите да ожаднява повече и това да е причината да иска толкова много.

Чудесно е наддаването, браво на вас! А за количеството - то е различно в различните часове от денонощието - както виждаш, бебчо не наддава прекомерно. А 40 минути при толкова малко бебе не е много, постепенно ще намалее времето. Пробвай, ако искаш, компресия - помага на бебоците по-бързо да се нахранват.

# 292
  • Cyprus, Пловдив
Ана2 благодаря,че питаш   bouquet Слава Богу след разраненото зърно и 2 пъти запушени канали сега сме добре,пу пу,от няколко дни се храним най-накрая на всякакви пози,а не на "омразната" футболна топка  Mr. Green за запушените канали,втория път беше доста тежко и бях на лекар,за което съжалих 1000 пъти,просто си изгубих времето-лекаря ми каза да пия антибиотик,който е НЕСЪВМЕСТИМ с кърменето и да хвърлям кърмата,аз естествено му да-ках и нищо не изпълних от съветите му  #2gunfire оправих си се сама и с адекватни съвети,разбира се,резултата е 1 кг за 3 седмици  Grinning
Ана2 чета те много редовно и ти се възхищавам за търпението ,с което отговаряш на всяка една мама всеки път   bouquet  bouquet  bouquet

# 293
Момичета привет, пиша набързо и после се връщам да ви чета Wink

Първо към Ана2 и Евридика, вече сме само на кърма, благодаря ви отново за съветите!!!  bouquet

Pao, Честито ! Да сте много щастливи ти пожелавам!

Василиса , добре дошли удома, защо ви държаха толкова време в болницата?

Камелита, понеже ние сме с най-малките бебенца , да ти кажа аз как обличам. Сега в жегите е  по боди с къс ръкав само и чорапки. А вечер като я изкъпя и слагам гащеризонче с дълъг ръкав  и крачолки , но тъничко. Завивам с тънки одеалце.
 А възможно ли е от толкова рано да имате колики? Аз се съмнявам за Ива , но мисля, че още е рано. Понякога почва да плаче много рязко  и изведнъж , както спи, изпъва се цялата и свива краченца, и като си сложа ръка на коремчето й усещам как вътре  пукат балончета все едно.

# 294
Гачони,честит рожден ден.  bouquet
Пао,браво за хубавото предложение.Да сте мнооого дълги години заедно.
Деска,и кърмя и додавам изцедена кърма и АМ давам.Всичкооо ядеме. Heart Eyes
Много ме притесняват пъпките на Матея.Добре ,че утре сме на док.Направо ми е жал да я гледам как се мъчи милата. Praynig
Съншайн,направо като чета за 120 мл.кърма ,завиждам благородно.
Ваче, и ние сме със същата кошарка,но ми е трудно да наблюдавам бебица през нощта без да ставам.
Ана2   Hug

# 295
  • Sofia
Камелита, Василиса, добре си дошли вкъщи!  Hug

hopeful_sunshine, ти си се престарала с това поларено одеалце!  Laughing

Тези 2 дни съм го оставила бебон само по "гащи", завит с тензухена пеленка. Навън обличаме боди с къс ръкав, да е по-приличен и слагаме шапка/кърпа.

Орикс, супер, че пак сте само на кърма, много бързо махна добавката, браво!!

Аз днес мернах случайно в книжарницата "Азбука на кърменето" и си я взех. Сега ще се дообразовам.  Simple Smile

# 296
Камелита, махай това поларено одеяло. Както е казала Ана2, сега е по-вероятно да се претоплят отколкото да се изстудят.
Аз искам да питам мамите с климатици - ползвате ли ги и как? Бебо в същата стая ли е? На каква температура ги ползвате и как обличате бебоците докато работят? Не искам въобще да прибягвам до този уред, но ако тези жеги продължат може и да ми се наложи. Другия ми вариант е да изместим кошарата в кухнята, но пък там не мога да сложа друго легло. Струва ми се рано бебка да спи самичка.
 hopeful_sunshine, Ана2 ти е отговорила вече  Peace

# 297
ДЕСКА, ние вече втори ден пускаме климатиците в другите стаи на 24-25 градуса и оставяме всички врати отворени, така в стаята, където е Дара става около 26, което е по-поносимо и я държа по боди с къс ръкав и чорапки.

Ама много ме озадачихте с тия пъпки, как изглеждат като завяхват (не мога да идентифицирам дали става въпрос за бяло или за бяло връхче newsm78). Направо не знам как ще издържа до сряда...

АНИ2, миличка, хайде пак на помощ- можеш ли да препоръчаш конкретна спирала, като знаеш, че ми е скъпа всяка капка  Praynig Hug Heart Eyes

# 298
  • София
Ана2, Евридик@,

Много ви благодаря за съветите и търпението. Все още се нагаждаме с кърменето и търся подходяща поза. Когато мъжът ми помага е лесно, но когато се наложи да кърмя сама, не се справям много добре и не захапва правилно. Понякога ме боли дори със силиконовото зърно. Проблемът е, че имам големи гърди, които допълнително усложняват ситуацията. Дано скоро се спогодим. Като изключим това мисля, че се справям с кърменето – имам много кърма, храня на поискване, детето наддава, в болницата го замервах непрекъснато и на кърмене ядеше точно толкова, колкото милилитри му носеха добавка.

Kamelit@, аз още в болницата го държах на отворен прозорец, за да свиква. Както ни изписаха веднага в нас го преоблякох с боди с къс ръкав и чорапки и оттогава седи така. Завивам го с тънка пелена и то само крачетата, като след малко то и я изритва и си седи голичко.

Момичета, много ми бяхте полезни за съветите за коликите. Нас ни започнаха от петък и не давам нищо. Слагам само възглавничката от черешови костилки. На ръба бях да купя капки, но постовете ви ме отказаха.

deskatta, ние сме с климатици и ги пускам на по - високи градуси. На бебешкото креватче залепих с тиксо по едно конче и видях, че няма течение и не се мърда. Ако не духа към бебето не виждам да има проблем.

# 299
deskatta и ние днес пуснахме климатика на 26 градуса и бебо беше в стаята далеч от него.Беше ме и мене страха ама то не се издържа в къщи е 30-31 градуса.Обличам с боди потник или к.р.и понякога завивам с тънка пелена,но в повечето случаи не е завит.

Общи условия

Активация на акаунт