Отговори
# 525
  • Sofia
Роси, горкичката!  spoko

Между другото тези дни често ми се случва изведнъж да чувствам слабост в краката - за кратко. Но ако не седна, сигурно ще се строполя бързо. Случвало ми се е преди по време на цикъл, но сега за няколко дни вече 3-4 пъти....  Rolling Eyes

И аз едва ли ще замразявам плодове и зеленчуци... Дори нямам идея кога ще захранвам, 6 месеца ми се струват много далече.

Мейдънли, пюренцата всъщност много лесно и бързо се правят, ако готвиш примерно супа - вариш без олио и подправки, отделяш малко за бебето и довършваш супата. С 1 куршум - 2 заека Simple Smile
Или можеш да си направиш за няколко дни - вариш накуп различни зеленчуци и после ги смесваш в различни комбинации.

Чин, честита прическа! Simple Smile И аз в депресия се подстригвам. Това ми е най-безболезненото, иначе ми идва да си бия главата в стената.

Марчелино, най-добре отиди в поликлиниката или мед. център да ти го извадят кърлежа!
Ние имаме бебефон на Чико - един бял с оранжев кръгъл бутон по средата. Върши добра работа. Но тези дни си седим всички в хола на климатика и не го ползвам.

Роси, онзи ден четох една тема тук, че имало много кърлежи в Юж. парк, дори по алеите. Били много ситнички - така че оглеждайте се добре след разходка  Hug

# 526
Добър вечер мамчета. Hug
Шунче,честит рожден ден.Да си жива,здрава и щастлива с домочадието.
Кити,какви са пъпките на Дара.Ние имаме инфекцийка с пъпки на вратлето.Изписаха ни фусидин.На вас?
Големи жеги,ей.Сварихме се с бебица.32 градуса е вкъщи.Страх ме е да пускам вентиляра,а климатик нямаме.
Вещи,дано се оправи бебко с новото мляко.Всъщност преди какво ползвахте и сега на какво преминавате.А с мъжо пооправиха ли се нещата? Rolling Eyes
Ваче,чакаш да бият ваксината на Рали,дават ти уверение ,което струва 3 лева и с него отиваш за 35те лв.детски.Отделно за Саша какви документи ще искат нямам представа.
Лека вечер,мами. Simple Smile

# 527
Добър вечер стана, но чак сега подвих крак от сутринта.
Мамите на момиченца, правите ли нещо по-специално относно хигиената на половите органи на малките? Нашата мома много си стиска краката, когато все пак успея да я поогледам там има бял секрет събран между устничките, и се чудя трябва ли нещо да почиствам. Майка ми вика, че съм я напълнила с крем против подсичане. Не го изключвам като вариант, но сигурно си има и физиологичен секрет. Мисля да питам педиатърката, но първо да си сверя часовника тук  Peace
Да ви кажа, вчера моето дете цял ден спа. Помислих, че нощта ще е дълга и мъчителна, но дори пропуснахме задължителните колики от 8 до 11. С баща бяхме заети 2 часа да гоним комар в спалнята, и тя си заспала послушно. В 12 се събудих вир-вода от топла вълна, пот, и изблик на кърма. Сменила съм потника и съм заспала в движение без да нахраня детето. В 2 се събудих от гладно ръмжене, а гърдите ми отново бяха нажежени като каубойски тигани Crazy После спахме до 5, а след това - в 7 окончателно станахме. За разлика от предните дни, когато нощта свършваше в 3 Crazy
Днес от 8:30 излязох на разходка, 4 часа и половина по улиците и по задачи, след това 2 часа разнасяне и успокояване, след това свеки дойде уж да я гледа, а аз чистих като луда цял следобяд. Сърбят ме пръстите да се оплача, ама хайде няма... вместо да ми помогне, аз и нея трябваше да гледам.

# 528
Чин, честита прическа, аз не изтраях и още на третата седмица се подстригах късо - тя една жилава, на никъде не стои. Обаче тази сутрин, след душа, в ръката ми останаха 10-тина косъма, та викам "Айде, почна се".

Бебефона ние много си го ползваме, доволна съм, ама имаме и един допълнителен, дето вика "Мамоооо, бебето реве!"  Laughing

Аз сега се замислям, ние като си нямаме зарзавати домашно производство, ако не пазарувам от някой био-магазин, най-добре е и аз да си ползвам бурканчетата - все пак те са контролирани! А пък току що си купих нов пасатор с перспектива...  Thinking

Роси, ужас! Надявам се да се оправиш бързо!

# 529
Теди,накисвай бебка във ваничката,кофата,легена(каквото си ползвате)и после леко почистваш без натиск отдолу.При смяна на памперса един път на ден слагай,т.е обливай със физиологичен разтвор и така да си стои да се размеква още.Не слагай крем в никакъв случай вътре.Чистят се само външните срамни устни.Вътре към влагалището не се пипа.Дано съм ти била полезна с тези препоръки от нашата педи. Hug

# 530
Аз постоянно съм навън или ми идват приятелки у нас на гости и едва смогвам със форума.
Свекърва ми вече тотално ме побърка. Що за нагла жена не мога да разбера. Понеже има ключ за у нас и си влиза направо. Затова й казах че вече не искам да идва, само когато я помоля. И тя най нагло ми заяви, че щом мъжа ми го нямало тя била длъжна да ми помага. Затова бях решила днес да да отида у майка с детето да спим на обед, и тя като дойде да помага, да види че няма на кого.
Обаче Иван ми обърка плана. Реши че днес няма да ходи на градина, а ще иде у баба си. Е добре съгласих се. Заведох го. Вечерта се уговорихме с приятели да излезем и се обаждам в 19 че идвам да го взема, а той моля ви се спи. Е подивях. Приспали го в 18ч за обеден сън.  #Crazy И накрая й казах, че вместо да ми помага само ми пречи. Дано да се усети поне малко. Утре вече ще врътна ключа за по сигурно.

Аурора, много хубаво сте направили погачата. И аз по подобен начин, но после ще се пренесем в близкия ресторант, понеже още двора ни е на никъде.

# 531
  • София
Така като гледам за БЦЖ-то - явно в Тина Киркова по някакъв странен начин го бият, че досега май никой, раждал там, не вижда белег...  Rolling Eyes

Абе нашият младеж днес я е спал 2 часа, я не... Бебетата трябва да спят пъъък, а това е сигурно самозареждащо се роботче! След малко ще го метна в легена, пък дано се успокои от банята.

Аааа, Сашата имаше белег... ама пък на 7 г. нямаше имунитет  Joy Joy Joy

Ралица днес и тя цял ден е момувала  Mr. Green Сега ми спи на ръката след яко напъване и много пръцкане.

Днес братята ми долетяха и двамата  Heart Eyes
Утре чакам вуйчовци да си видят племенничката  Sunglasses

Хелен, щом си била в болнични ще те огрее  Hug Поне докато си в майчинство да взимаш.. аз за после не разчитам  Rolling Eyes

Чинче какво те ядоса Слав? Confused Подстрижката е промяна, към хубаво смятам аз. Wink
Роси, много непрятно. Бързо да се оправяш!

МамаАнелия, аз си правех пюретата. Суперски ставаха. Много ми беше скъпо да купувам свестни, а на Ганчев бяха отврат зеленчуковите. Ако искате ще кажа как ги правех.. за един следобед за 14 дни Wink Ама това утре, че сега държа Рали и след малко отивам при Морфей Twisted Evil

А, да ви кажа Рали как смешно се кара на цицата  Joy Като я свие корем и суче започва да вика и да приплква на цицата, все едно й се кара и й се ядосва. Саша и та по същия начин го правеше  Sunglasses

Сега ще кача снимчици да я видите порастнала Grinning

# 532
Добро утро Simple Smile

Много ви благодаря за подкрепата  Hug

Ана2 при Куманова бяхме.Факт,всеки втори поставя диагноза АБКМ.При нас е алергия към АМ,което пиеше,нещо хич не му понасят някои съставки вътре...което никога не бяхчувала да се случва.Не е ставало дума за АБКМ.
Жената каза също,че най-добрият препарат за колики е Колийф,защото съдържа само ензим,няма никакви примеси и наистина е много ефикасен.Но на нас не помагаше...

Силве бяхме на Фризолак, Хип,Нутрилон Премиум,сега сме на Фризо Пеп АЦ,която е диетична храна,за деца с АБКМ и стомашно-чревни проблеми.Някой ми каза,че AC означава анти колик.

Да кажа,че вече има видимо подобрение при нас,да чукам на дърво.Детенце е спокойно,изхожда се нормално,коликите намаляха мнооооого.Явно пробиотиците също си вършат много добре работата.Само дето тая жега хич не му понася...

Ани милата ти...я й кажи на тази особа да се взима в ръце...Аман от нагли хора,пък било то и роднини.

Чин дано се чувстваш по-добре след промяната на прическата.Макар че само това,че си при мама би трябвало да ти действа супер...благородно ти завиждам.Дори и да се чепкаме и караме с майка ми,адски ми липсва,особено сега,когато е нон-стоп на работа.Така искам да прекарам няколко дни с нея...

С мъжо,след серия дълги и тежки разговори май май има подобрение...Времето ще си покаже,обаче.

Момичета,аз още нямам преведени ни майчинство,ни помощ,ни нищо...почвам много да се ядосвам.Ако държавата не поеме храната на Никола,както би могло да стане,трябва на 2-3дни да давам по 22лв за храна,а от нои ни вопъл,ни стон.

# 533
Здравейте!

Признавам, че съм по диагонала....

ВЕЩИ,  Hug дано има подобрение!

ЧИН, честита прическа и дано Слав се постресне Wink от този факт!

ВАЧЕ, много сладко това с карането Laughing Ей, блазя ти за хубавите гости!

СИЛВЕ, на Дара пъпчиците имат бяло връхче, на Фуцидин сме и ние!

МАРЧЕЛИНО, ужас, къде го лепна тоя кърлеж? на дара вчера й изписаха Тетрисал, което е разтвор, а не капки...

Хубав ден от мен!

# 534
Добър ден "колежки", надявам се нощта на всички ви да е била лека и спокойна, пожелавам ви и такъв ден.

Четох тия дни че сте обсъждали документите за помощта детските и тяхното подаване, та да ви кажа при нас как се получи (може на някой да е полезно): събрахме вече изброените документи (за Дария док даде удостоверение в което всъщност нищо не пишеше само данните на детето и надолу празно, но такова ни го приеха) и на 29.06. ги подадохме, вчера ходих да си взема оргиналния акт за раждане и ми дадоха и заповедите, че сме одобрени и ми казаха до края на месеца да очаквам да ми ги преведат, като за Калоян детски ще има от юни, а за Дария от юли.

Гледам и пъпчици обсъждате и на Дари и се появиха последните дни основно по бузките, за сега мисля че не е нещо притеснително и не третирам с нищо.

По въпроса с интимностите и секса какво да ви кажа, аз още се разхождам с едни марлички по секциото, защото започнах да изхвърлям вътрешни конци, така че не е много лицеприятна гледката и така все още нищо при нас.

За БЦЖ-то видях че на раменцето има червена точка не съм пипала да видя има ли топче, ще видим по натам какво ще стане, Калоян нямаше белег, нямаше нищо и в момента няма, на около година му правиха проба и се оказа, че въпреки всичко си има имунитет и не му правиха допълнителна ваксина.

Шунче (макар и на патерица) ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! Желая ти много здраве, щастие и любов. Много прекрасни и незабравими моменти с малките съкровища.   bouquet

ЧИН браво за промяната и аз така като много се сдухам го отнася косата ми веднага я подстригвам  Laughing и хайде опитай се да не му се впрягаш толкова на Слав нали виждаш, те мъжете са си такива, само дето ние си пилим нервите излишно.

Ваче честити ти гости, ей че хубаво да се видиш с мили и обични хора, сега ще настъпи една еуфория, едно нещо.

Вещи дано вече и при теб всичко лошо и негативно е приключило, радвам се че нещата са се понаредили.

Роси как смешно бе мила, ти си се пребила направо, отлагай спорта за по-късно.

Да се поуплача и аз по темата майки/свекърви/мъже. Майка ми ме натиска да ходя да стоя там, аз се чудя как да клинча, защото може да ви прозвучи странно, но честно казано вкъщи си ми е най-добре и изведнъж вчера мъжо вика: "майка пита кога ще ходиш да стоиш при тях"  #Crazy  #Crazy казвам: "защо трябва ли?" - "ами аз още отдавна им бях обещал, че ще отидеш с бебето", ей в момента си затраях, че бяхме по улиците, ама още съм бясна.

И последно да ви питам нещо и да приключвам, че тоя път се увлякох, та въпроса е мислите ли, че може молитвата за 40-тия ден да я направим в манастира "Св. Мина", че ни е съвсем близко тука до квартала.

Това за сега желая ви един прекрасен слънчев ден и много, много  Hug  Hug на всички бебчета.

Последна редакция: чт, 14 юли 2011, 09:33 от misi

# 535
Добро утро!
Ето и семейната снимка: Никола на 1месец! : http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2246932609869.133365.1144791217#!/photo.php?fbid=2246932849875&set=a.2246932609869.133365.1144791217&type=1&theater

След малко отиваме на консултация. Вече да видя колко е наддал за 1м.

Миси, браво на мъжа ти. Хубаво те е подредил.  Laughing

Чин, честита прическа. Давай фото!  Wink

# 536
  • София
Здравейте мили мами,
Нямам много време за включване, но ви чета, когато ми остане време и изживявам всяко едно вълнение с заедно с вас.
Малката Адриана наддава добре - за месец 1200 гр и 4 см. И на нея й се появиха пъпчици по главичката и личицето и мазах веднъж с цинкова мас и те изчезнаха да чукна на дърво.
По отношение на интимната хигиена - всяка вечер след баня и подсушаване чистя м/у срамните устнички с преварен захтин на водна баня за 20 мин. с памуче внимателно. По същия начин и м/у бузките на дупенцето.
От няколко дни забелязвам, че е загрубяла кожата на Ади м/у гол. ср. усни и крачетата и не знам какво да правя -- с какво да третирам. Мажа с крем за посичане и дано се оправи.
Вие момичета мажете  ли с нещо лицата на бебета? Аз с нищо не мажа, дали пък не трябва?

Чин, честита прическа, сигурна съм, че и така ти е мн сладко.
Ана2 и аз искам да ти благодаря за безбройните адекватни съвети, без които нямаше да можем да се справим с Ади.

Относно секса, още ме е страх да не направим някой гаф - въпреки че вече много ми се иска. Не знам до кога да чакаме след секциото. На вас докторите какво ви казват по въпроса?

misi в Св. Мина четат такава молитва - дори съм присъствала.

И последно - Какви подложки ползвате в легенчетата за къпане.? Аз имам едно - вътре с топченца и отвън е хавлиено, но съхне много бавно - притесняваме да не хване буболеци.

Хубав и прохладен ден на всички мами и бебоци!

# 537
  • софия
Добро утро,
Чин искам снимки на новата фризура Simple Smile
За почистването при момиченцата чистя с тампон за грим външните устнички, на мен ми казаха да мажа с крем там newsm78
Всбота правим погача на Симонка, отивам да се вихря в кулинарния форум, мога ли да си омеся питката аз newsm78 искам да си приготвя сама всичко.
Хубав ден Hug

# 538
  • Sofia
Добро утро!

Вещи, браво, че се подобряват нещата с мъжа - лека-полека ще се напаснете отново. Дано държ. ти поеме АМ, иначе е страхотен разход!

Ваче, супер, че ще имаш такива скъпи гости!
Аз винаги с нетърпение чакам сестра ми да си дойде, като си е тук, пак не се виждаме често, но самият факт, че си е в БГ, ми действа успокояващо!  Simple Smile

Миси,  Hug

Стефи, ние имаме също такова с топченца, но от друга материя, която май по-бързо съхне - ползвали сме го веднъж, защото къпем в леген все още, а подложката е доста по-голяма.
Взехме от Айко овален леген, много е удобен, на дължина точно побира бебето. Мъж ми вика, че само картофки и лимонче му липсват  hahaha, прилича на пиле вътре.

Имаме си ЕГН вече!! Подал е и за еднократната и са му прибрали веднага акта  Laughing, също половин час ги е убеждавал, че няма как да взимаме детски - не, че не искаме...  Mr. Green

# 539
Момичета,гледам снимките и смело мога да заявя,че си имаме най-красивите бебоци.Ама наистина. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт