Отговори
# 90
  • Козлодуй
Алекс е много непостоянна в яденето напоследък. Ето примерно вчерашното ни меню:
7:30 - 80 гр АМ
9:30 - 60-70 гр попара  ( иначе тук много често пие АМ - около 120 )
12: 00 - постна супичка с 1 сухар (добро количество беше) + десерт - намачкан пъпеш
16:00 - 1 пасиран банан с 3 об.бисквити ( или каша или АМ с пл.пюре)
18:30 - 90 мл АМ (това хранене често го няма)
20:00 - супичка с пил. дробче (малко яде от нея) + пасирана краставица със сирене (около 130 гр) + малко хляб от нашия
22:30 - 130 мл АМ
Какво ще кажете? Много ли е? Има дни в които основно е на АМ.....понякога пък въобще не го иска....

# 91
Минавам набързо да ви кажа едно морско "Здравейте", докато Нининка спинка след плажа, а аз се подмотвам, че в жегите нищо не ми се прави. Приготвила съм пюрето и я чакам да се събуди, днес е зеленчуков ден  Simple Smile
Тук е много хубаво, времето е страхотно и вечер се спи  без климатик, дори си подухва така, че се налага и дълги ръкави да обличаме.
Не съм ви чела, после ще наваксвам.
Хубав ден на всички и послушни, и папкащи бебчета!

# 92
Здравейте,
И аз отдавна не съм се включвала. Ние вече ходихме до морето и си изкарахме супер. На мъника страшно му хареса водата, още първия път като усети, че е вътре и почна да се кефи, пляска и дивее  Crazy Ако можеше да ходи вече, направо нямаше да има спирка.

Иначе от утре почвам с попарата за закуска, на обяд хапваме зеленчуково или месно пюре (засега само пиле съм въвела), следобяд плодово или каша. Винаги гледам да му давам мляко след това. Когато откаже да си яде пюрето сме само на кърма. Нощем си му дава да суче колкото поиска.

Когато му правя аз пюрето слагам магданоз и лук. Мисля тези дни да пробваме диня и пъпеш.

Горните зъбета гледам набъбват бавно и скоро ги очакваме.

Много сладък Йоги. Огън момче  newsm10

Момичета, тези сухари, дето ги давате, бебешки ли са или обикновени?

# 93
  • В две мънички очи...
Да и аз искам да питам какви сухари давате?

# 94
Аз отначало давах бебешки на Хип, но те сладнят пък и никак не са на сметка и сега взех на пападополус или както там се чете- на същата цена тройно повече.Гледах да пише, че не съдържат сол, но не намерих такива, дори и тези на Хип пише, че имат и реших да заложа на количеството.Бебка не прави разлика.

# 95
  • Пловдив
Никол нали писах че отказва да пие АМ,и продължава да не иска,пробвах с друг биберон,този от който пие вода(защото този за млякото беше плосък на НУК,а този за водата на Чико кръгъл)излъга се 2 пъти да пие с него,но пак не иска,само като усети вкуса на млякото и се дърпа.
И общо взето за деня в момента има следните хранения-докато станем суче,но според мен имам малко кърма,и преди към 10,11 пиеше АМ,а сега не иска;изяжда си пюрето на обед,следобед млечна каша с плодово пюре,и до вечерта не иска да пие пак АМ, а преди към 19 ч пиеше;чак след къпане суче и пак не иска АМ
Ако през деня й дам да суче,не винаги иска,или ако сукне да заспи,и лочи вода на поразия.Незнам докога да я мъча,и дали ще го прояде пак АМ,или да въвеждам вече 3 хранене за деня,защото твърдата храна си я приема добре,но ако въведа 3-то хранене трябва да е задължително млечно,като не пие АМ,то само на моята кърма -тя е малко

# 96

Капризна ми Госпожо, къде бя' толкоз време?!

Шшшшштттттт Мише , не ме издавай  Joy Топим се по малко в морето и поработваме от време на време  Hug Слуша  ли адаша ? Heart Eyes

Кьолшес , голям пъргавелко си имаш!  Heart Eyes

Кой пита за мазнината в пюретата newsm78 Аз открих едно био масло наскоро и всичко започнах да приготвам с него.Ей сега отивам да видя какво е точно.

Ето , открих го - =47&tx_ttnews[backPid]=25&cHash=0380ef536b]http://www.bi … ;cHash=0380ef536b

# 97
[Шшшшштттттт Мише , не ме издавай  Joy Топим се по малко в морето и поработваме от време на време  Hug Слуша  ли адаша ? Heart Eyes

ейййй, ненатопихте ги тези дупета, еййййй  Mr. Green Адашът е станал страшен разбойник - сякаш нещо го тупна по главата на морето и от кроткото, тихо бебе, което си седеше спокойно в количката/креватчето, се превърна в нон-стоп приказващо момченце, което мнооого шумно иска да опознава света на момента!!!

за храненето - моят май не яде и наполивина на повечето от вашите бебета  newsm78 Ако нощем се събуди за ядене (мъчат го зъбите зверски и се буди понякога), яде 150мл вода + 5л АМ, после, около 7.00ч, пак същото, около 10.30ч - отново; за обяд (около 13.30ч) зеленчуково пюре (от няколко дена му прибавям малко сирене), а два пъти в седм получава месно пюре (от две седм яде месо) - досега веднъж ми е изяждал цяло бурканче от 190гр, обикновено яде мах 130гр; следобяд - около 17.30ч, яде или каша, или кисел (който аз правя  bowuu ) - мах 150гр; след баня, не по-късно от 21.30ч, изяжда 180мл вода + 6л АМ

# 98
Момичета дадох и краставица и онва нали има 4 зъба отгризна веднага парче та се прекрати даването на краставицата Simple Smile)
Момичета да ви питам вие стерилизирвате ли още аз от време на време пропускам ,а сега ме яде отвътре ,че днес и правих пюрето в нестерилизиран съд ,че бързах ( не че не изяжда куп боклуци навън ама ся ме гризе съвестта).
И на всичкото отгоре свекърва ми и даде вода бебешката де ама я сипала в чаша в едно заведение и и даде с лъжичка направо се качих на черешата от притеснения
Ей за туй не искам никой да ми гледа детенцето И аз докат се усетя  ......направо ме е яд сега на себе си

# 99
Хаха, Виве, споко бе човек! Дори и не съм си представяла да стерилизирам! Имам си стерилизатор на Авент,който си седи в кутията. Нито биберони, нито шишета ( имам едно за вода) , нищо не съм стерилизирала. К'ва съм разпасана майка!  Mr. Green Купички,лъжички- мият се с гореща вода и веро.  Peace Ако видиш, как слагам диването навън да пълзи, сигурно ще получиш удар!  Joy При мен за играчките важи правилото за 3-те секунди! Ако не е седяло повече от 3 секунди на земята, се дава пак, без миене!  Joy

Мерси за коментарите за Йожко!   bouquet Голямо е шишавене. Няма 5 мин. спокойствие!  Heart Eyes

Вчера дадох диня и пъпеш! Страшно ги хареса. Пъпеша му го давах на малки паренца. Много смешно ги дъвчеше и въртеше в устата, но накрая си ги гълташе. Динята направо грабна голямо парче и си го засмука. Кое изяде, кое падна на земята. Мъж ми удар щеше да получи като видя поразиите!  Mr. Green А Йожко беше най-доволния!
Мише, мисля си че от тези жеги, изобще не им се яде. Тази сутрин яде попара и до вечерта отказа всичко друго, освен кърма. Чак към 7.30 хапна доволно каша. Сега пак се нацока кат дживотно и заспа.  Blush

# 100
Момичета, благодаря за отговорите  Hug

Ние се захранихме на 6 месеца,  опитвала е почти всички зеленчуци за захранване, няколко плода и оризова и каша от просо, но просто не и е вкусно на всичко се мръщи даже се е опитвала и да ми повръща, повече от три- четири лъжички не е опитвала и то рядко.
Ние се кърмим през нощта на 2 часа, а през деня когато поиска, на 3 -4 часа.
Дано скоро почне да и се услажда, че колко пълни пюрета изхвърлих  ooooh!

Лека и спокойна нощ  Hug
Аз кърмя още. Когато се храним, бебето е при нас на масата и наблюдава с интерес, отваря си устата, следи какво ядем, посяга към нашата храна и тогава храня и нея. В интерес на истината яде само плодови пюрета и каши, смесени с пюрета. Повече пюрета съм изхвърлила, отколкото е изяла. Което й харесва, го изяжда цялото, а което не й харесва стиска устата и аз не я насилвам. Обаче тези зеленчукови пюрета са просто ужасни. Аз съм опитвала всички, които съм й предлагала, то на мен ми идва да повърна и не мога да преглътна. Утре смятам аз да направя зеленчуково пюре, сигурна съм, че ще го яде. И вода давам с такава http://www.mybabyradio.com/product-tests/cup-feeding/ чаша, много е удобна. Като се храни накрая винаги й оставям лъжичката в ръката и когато има желание се опитва да се храни сама. Не я спирам да бърка в пюретата, да омазва всичко, оставям си я да прави каквото иска.
Аз не бях попадала в тези отчетни теми. Когато родих във Варна имаше една майка в моята стая, майка на бебе Антонио от Аспарухово, родено в първите дни на ноември. Тя е изключително приятно момиче и някъде запилях телефона й. Ако се познае да ми пише.

# 101
Да се похваля, че с домашно приготвеното местно-зеленчуково пюре, нещата потръгнаха. Яде си ги със същата охота като плодовите. Аз бях сигурна, че така ще стане. Тези готови зеленчукови и местни имат такъв вкус, какъвто си представях когато четях Кърт Вонегът в онзи разказ "Утре, и утре, и утре" когато описваше безвкусната храна на бъдещето.
Поздрав с две от любимите на дъщеря ми бебешки песни:
http://www.youtube.com/watch?v=MtN1YnoL46Q&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=astISOttCQ0.

# 102
  • В две мънички очи...

Вместо кафе Simple Smile Добро утро!

# 103
Здравейте мамчета!

Бързам да се похваля -Цвети започна да казва мама от вчера. Голямо мамосване. Толкова сладко го казва, че чак ми се доплаква от умиление. Другото ново е, че продължаваме с опитите за ходене. Като сме пред блока събираме очите на съседите.  Mr. Green (ще кача снимки във фейса )
smileme благодаря за поздравчетата
Ysabell изглежда вкусно
viviq не се шашкай толкова нали си чувала хората какво казват - не знаеш откъде ще му дойдат витамините на детето

# 104
Кой пита за сухарите ? newsm78  "Чичи бебе" вземам по препоръка на една местна мама и мога да твърдя , че са наистина вкусни  , въперки , че и с нормален хляб съм правила и пак си става добре  Whistling Ако пък някой много държи да са му препрчени калориите  , а няма сухар под ръка може да бутне 2 филийки в тостера или на котлона и пак ще стане попарка Mr. Green

Днес си хапнахме и авокадо при това с голяма охота  eat

Ох имаше и още нещо , ама после , че чая жега ми стопи мозъка днес ooooh! Ааааа , вашите бебоци как понасят жегата? И по колко пъти спите на ден? Моя Убавец спи през 2 часа напоследък   #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт