Отговори
# 135
Виви, според мен е от венците. Понякога в тези моменти правят и кърмачески стачки.

# 136
Аз също не стерилизирам нищо вече. А стерилизатора даже съм го прибрала в кутията му.

Значи разликата м/у пюре и супа е, че второто е мааалко по-водно така ли? newsm78 И Кате, не разбрах кога ще ги даваш тези месни и зеленчукови бульони. Във шише или ще ги добавяш към пюрето? newsm78

# 137
  Аз давам домашни, а и купувани от пазара, но гледам да са уж от производител - кайсия, диня, пъпеш, круша, днес ще дам малко слива. Беля и за 5 минутки слагам на пара, след което пасирам. Динята и пъпеша ги давам пресни, понякога пасирам понякога давам направо да смуче парчето. Той сам се опитва и понякога ръфа малки парчета, които ако не успея да извадя навреме от устата, намирам на другия ден в памперса. Laughing
  Аз пък все още си стелиризирам шишетата, преварявам вода и гладя дрешки  Confused

# 138
  • В две мънички очи...
Виви, зъбки нови май ще имате - това което прави ми прилича на зъбна стачка. Понякога толкова много ги боли че не искат нищо да допира венеца.
Аз сокчета не давам карам икономично  Joy майка ми направи нектар от праскови само нектар без захари и вода и му отпечатах едно шишенце - слагам го вместо плодово пюре и много му харесва.
Плодовете ги давам чисти без да ги слагам на пара - сезонните ги беля и да гризка. Трите зъбчета растат и вече успява да си гризва с тях и то хапки ама рядко успявам да му ги извадя от устата - надробява ги или ги яде или ги плюе тогава.

# 139
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Аз също не стерилизирам нищо вече. А стерилизатора даже съм го прибрала в кутията му.

Значи разликата м/у пюре и супа е, че второто е мааалко по-водно така ли? newsm78 И Кате, не разбрах кога ще ги даваш тези месни и зеленчукови бульони. Във шише или ще ги добавяш към пюрето? newsm78

Бульоните в шише преди пюрето. Педито ми каза количеството бульон да е, колкото кафена чашка.
А и да допълня за супичката - тя ни каза да е малко по-водниста, да не я правя като пюре  Peace

# 140
  • В две мънички очи...
Аз нещо пак не съм разбрала  Sick
Защо се дават бульони Кате?

# 141
Аз нещо пак не съм разбрала  Sick

Ами това ни го даде като последна стъпка в захранването - супи и бульони. Не, че виждам смисъл от бульоните, но защо не, малко водичка в повече  Wink

# 142

От два-три дни казва много хубаво "ма-ма". Другите думички, които казва са ба-ба, не-не, ка- и други подобни не особено разбираеми  Grinning

И моята бърбори доста неща , но "мама" така и още не съм чула . До вчера ми викаше "ей" , от днес ме е почнала на име вече , доста успешно го докарва  Joy 
Зъби няма , но очаквам всеки момент , защото последните нощи у нас се спи трудна , а през деня само мрънка и се носим .

# 143
Аз нещо пак не съм разбрала  Sick

Ами това ни го даде като последна стъпка в захранването - супи и бульони. Не, че виждам смисъл от бульоните, но защо не, малко водичка в повече  Wink

За бульоните добре, наистина не е лошо, да приемат повече течности. Но супа просто няма как да й дам на този етап. Това си е висша математика. Ако е с парченца пюрето го яде, но ако е малко по-водно , направо го плюе или й изтича от устата. Confused

# 144
Супа (пасирана бебешка)  и бульони на баткото не съм давала , сега пак няма да давам . Супер безсмислено ми се вижда да давам супа , при положение , че ще си напълни коремчето и после яденето няма да го иска . За обяд или за вечеря съм давала или супа , или ядене , каквото си избере , но не и двете заедно . Той и сега мнооого рядко яде и двете неща наведнъж . В градината нищо не отказава де  Wink

# 145
   Благодаря за отговорите за попарата. Аз се сещам, че от лайка и липа се правеше, но виждам, че има вариации Laughing
   Плодове давам сурови-пъпеш, ябълка, нектарина, режа на малки парченце и си грицка с едното му пораснало зъбче Mr. Green От време на време и в памперса има парченца, но те и пюретата си се виждат Laughing

# 146
Супа (пасирана бебешка)  и бульони на баткото не съм давала , сега пак няма да давам . Супер безсмислено ми се вижда да давам супа , при положение , че ще си напълни коремчето и после яденето няма да го иска . За обяд или за вечеря съм давала или супа , или ядене , каквото си избере , но не и двете заедно . Той и сега мнооого рядко яде и двете неща наведнъж . В градината нищо не отказава де  Wink

Ами то количеството не е кой знае колко - горе долу 30мл. бульон/супа излиза. Но ако наистина не яде много, ще е трудно. Мартин е всеяден и няма проблеми.

# 147
Малвинка, или някой друг, овесена каша каква марка давате, че аз не мога да намеря никаква чиста овесена каша Sad

# 148
Малвинка, или някой друг, овесена каша каква марка давате, че аз не мога да намеря никаква чиста овесена каша Sad

Мисля, че ХИП и Гербер имаха чиста овесена каша.

# 149

Аз давам на Hipp, чиста овесена е.

Общи условия

Активация на акаунт