Отговори
# 330
 Относно популяризирането на елдата...по-скоро мисля, че се дължи на все по-засилващия се интерес към така наречените полезни храни, към които спада и тя. Ако беше заради "руското нашествие" щеше да е всеизвестна още преди 20-30 години , тогава ми се струва е бил бумът Simple Smile

# 331
  • Торонто/София
здравейте момичета
и аз незнам вече колко време не съм писала но се опитвах да ви чета горе долу редовно ...
радвам се че всички сте добре - на ходилите на почивки - надявам се че сте изкарали страхотно
Ysabell - честито христианче - на всички със зъбки - честито и на тях!

При нас няма почти нищо ново - растем с часове .... преди две седмици - 80см и 10.4кг - даже онзи ден ме питаха дали не е някъде към 1.5г,  Mr. Green   пълзи светкавично из цялата къща, опитва се да ходи самичък, като го държа за ръце ходи доста добре, не спира да бърбори, опитва се да докопа всичко което не трябва и зъби няма никакви но хапва много добре... поне по 5-6 пъти на ден...

аз успях да си взема и двата изпита - в събота излезнаха резултатите и съм много доволна - не е малка работа да гледа две деца човек и да учи....
сега чакам да видим дали ще ми удължат отпуската от работата или ще трябва да напускам...баткото ще тръгва на училище скоро и така...лятото почти мина ...

толкова от мен засега и до скоро писане ... Hug

# 332
  • В две мънички очи...
booboo's mama едно голямо браво за изпитите и дано нещата се наредят така както на теб е най-удобно Simple Smile
Малкия Вики май ще е висок Simple Smile  а за зъбките едва ли е нужно да казвам че когато им дойде музата ще тръгнат Simple Smile
Вивка днес правим един месец откакто яде храни с глутен, не виждам да има някакви проблеми. Аз съм ти казвала че не спазих реда дадох овесена каша смесена с бананова без глутен 1л овес + 4 банан и постепенно увеличих дозата на овеса за сметка на безглутеновата ама през това време започнах да му давам и бисквитки. Ръж и другото което все го забравям не съм дала.
Чушка аз вкарах капия с пюре иначе така не съм варила но и това му предстои - мисля с другите зеленчуци да му слагам по една нали имат много витамин С.
Иначе вчера му дадохме риба хек с пюре на Ганчев не беше доволен но може да се дължи и на превъзбудата от многото хора и ритуала.

# 333

Дария става днес на 9 месеца и по този повод зъб номер 4 е налице Simple Smile и пак е от долу.придоби и ново умение- както е изправена и се държи за някъде, да сяда на дупе, защото отначало се пускаше и падаше като талпа.

Ysabell, честито християнче!

До сега не съм давала чушки, но вчера пекохме за зимнина и аз и отделих една да я прибавя към някоя манджа. А вие като ги варите махате ли им ципата или така ги давате?

# 334
  • София
Благодаря за елдата   bouquet.
За елда се говори от много години. Поне аз е зная от времето на баткото  Wink.

Изабелка, Честито ви християнче и зъбе номер-4  Tada! Да е здрав и все хубави неща да му се случват!

Вивия, в домашните пюренца не слагам АМ. Слагам чушка - зелена или червена в пюрето, но по-добре да е печена. Така няма люспи.
Глутена го въведох директно с каша, цялата си доза за 1 хранене.

Дари77, елдата е хубава, защото е богата на желязо и разни витамини. Вместо ориз може с нея да редуваш в пюрето.

Мама на Бобо, браво за изпитите и късмет с работата  Hug.

ralitsa_e, Честита месечинка на Дари и зъбче номер-4   ura!
За чушката - след като я сваря с другите зеленчуци, намачквам с виличка. Ако има някоя по-голяма люспичка, я отделям.

Честит Имен Ден на всички празнуващи! Да се радват до дълбоки старини на името си!

# 335
Тимиде, аз имам същия проблем като теб. Приспивам го на ръце по 30-40 мин. А е 10 кг, да е ми е жив и здрав. Няма никакъв шанс да го приуча сам вече. Той стои в креватчето  и се дере. И нося. И нощем се събужда с рев по 5-6 пъти поне. И пак нося. Много неспокойно дете е. Даже малко съм се шашнала напоследък. Тръшка се по цял ден и няма угодия. Пищи за всичко, всичко му омръзва бързо и търси постоянно компания. Само навън е спокоен.
Дари, и аз не си давам много зор за елда, ръж и ечемик. Вкарала съм овес и  пшеница и толкоз. 

# 336
Привет  Mr. Green

# 337
Здравейте - ето нашия отчет - днес бяхме на ДК
Моята муцка нищо не е качила този месец пак си е 8800 гр и е пораснала само 1 см - вече сме 67 см
Когато стигнем 70 см ще трябва банкет да вдигна (ген кво да се прави дребничка ще е като мен май )Иначе търчи с паяка из къщи но не лази ,на вън сме много доволни като излезем
Утре смятам да вкарвам глутена вече и пристъпвам към попари кус кус макарони и тем подобни
Вече съвсем редовно се събужда всяка вечер в 3 ч да суче дали пък не и стига кърмата вече след къпането ,като иска си и давам де кво да направя ,а може би е жадна ,а може би е зъб не знам ,но си се кърмим вечер в 3 ч сутрин рано и след къпането .През деня не кърмя вече .
Приятна вечер на всички

# 338
От известно време си мисля , че трябва да започна да събирам рецептите за бебешка манджа на едно място и снощи реших да направя блог , в който  да ги споделям и с вас. И тъй като съм абсолютно убедена , че домашно приготвената храна е в пъти по-здравословна и евтина все се надявам да запаля за идеята повече мами  Wink

Homemade Baby Foods

# 339
  • В две мънички очи...
О капризче браво за блога.
Направо да ти пращаме рецепти които да добавяш Simple Smile
А моя също вече повече харесва домашната храна даже започна да си иска от нашата и си яде Simple Smile
Виви, снахата добре се движи Simple Smile ще си я вземем да знаеш Simple Smile колкото е висока толкова те мини гаджетата са винаги на мода Simple Smile Хайде успех с глутена Simple Smile

# 340
Ysabell , хайде  Heart Eyes В момента съм на вълна грах  Mr. Green Утре ще публикувам рецептите , така,  че ако имаш нещо интересно , ще го вклюва с удоволствие  newsm10

# 341
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
kapri_z, адмирации за идеята и, че си решила да споделиш с нас  Hug

Ние днес бяхме на ДК и минавам да се отчета - 9700гр. (+720) и 78см. (+4). Не знам защо така сме дръпнали, ама си е типичен бащичко дългучко  Simple Smile
За храненето ни казаха, че вече може да си яде всичко без белтък, прясно мляко, мед и шоколад, което мен ме устрои перфе  newsm68

И другото, което е, другата събота ще женим сестрата и Марти се сдоби с много сладък костюм с папионка  hahaha Много е смешен  Heart Eyes

# 342
Кате, браво за мерките. bowuu А откъде купихте костюмчето, от нета ли? Че тук няма читави, ни ризи, ни костюми.

# 343
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Кате, браво за мерките. bowuu А откъде купихте костюмчето, от нета ли? Че тук няма читави, ни ризи, ни костюми.

Мерси, Дари  Hug
Костюмчето го взехме от познати, които в момента шият точно такива неща и за наша радост са много хубави.

# 344
Kaпризче , браво , ще чета редовно  Hug И ние сме почти изцяло на хоммейд фуд , душицата с такова желание си хапва и отваря човчица още като й сложа лигавника , пълни ми душата  Simple Smile Иначе за килцата пак не  е мръднала от предишния път , но пък за сметка на това вече е 74 см ...

Общи условия

Активация на акаунт