Отговори
# 345
И аз ще обменям опит с блога, че нещо бързо ми се изчерпват идеите. Аз съм на вълна тиквички на последък.

Ние сега пък за море се стягаме. Направо го разсипахме това дете от път, ама и тя не се оплаква Simple Smile

# 346
kapri_z едно голямо браво за блога. И аз ще го следя, че и аз зациклям на едно и също и нищо не ми идва на ум. Последно време все готвя пюренца със сиренце.
Едно голямо браво и за бебчовците, минали ДК.

А моя също вече повече харесва домашната храна даже започна да си иска от нашата и си яде Simple Smile
Моята от такова искане вече е захранена със свинска пържола на скара  Whistling

Направо го разсипахме това дете от път, ама и тя не се оплаква Simple Smile
И нашата бебка я разсипахме по- предната седмица от път. Бяхме в Троянския балкан и всеки ден си избирахме различна дестинация за разходки. Рибарица, Тетевен, Гложен, Троян, Орешак  и за капак я заведохме и на Крушунските водопади. Нито за миг не ѝ омръзна. И най-хубавото, че нито ми е кихала, нито се е разсополивила, макар смяната на климата да беше доста рязка.

Да си похваля моята мадама. Най- накрая започна да се опитва да лази. Все още не ѝ се получава, но пък е много забавна за гледане  Mr. Green
Офф взе да става дълго, но днес мисълта ми просто си тече и тече. Та се сетих да питам. Някой да е чувал да се прави пита за кръстчето на бебето. Вчера една съседка ми каза, че било хубаво да направя, защото Цвети била много стабила като е изправена. Аз ѝ казах, че малката все още не се е пускала да ходи сама. И тя ми обясни, че това се прави преди прощапулката за да е здраво кръстчето на бебето. И сега се чудя да правя или да не правя.

# 347
  • Пловдив
bobito0785 аз ще правя такава пита но е още  рано.По принцип не вярвам в такива неща НО по големия ми син все се изправяше ходеше с моя помощ но не искаше да се пуска сам и аз му направих пита.След 2 дни проходи.Това го знам от други майки при които е проработило.

# 348
  • В две мънички очи...
За първи път чувам за такава пита ...

# 349
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
За първи път чувам за такава пита ...

Аз също  Rolling Eyes Може ли да споделите нещо повече?

# 350
  • Пловдив
когато детето прави крачки но не е проходило още се пече кравайче което се слага около кръста на бебето а други деца си чупят от него и започват да тичат за да са му здрави кръста и крачките.аз опекох пита и я раздадох на приятели и съседи и ги карах да тичат внимателно без да се спъват и ей на след 2 дни ходеше.(за баткото става въпрос Grinning)

# 351
Оп да се запиша и аз днес
Моята муцка най -после ми даде да и намажа венеца (след снощната безсънна нощ ) и усетих че номер 5 е много добре показан (явно снощи е настъпвал номер 6 вече може би е сцепил венеца защото беше много надут )
Така че сега чакам него да видя или да усетя
Днес моята муцка започна яростни опити да се изправи на кошарата и почти успява обаче много пада дано не се удари и аз вече ще съм нон стоп до нея когато е в кошарата де .
За сметка на това лазенето отдавна прави опити ,но не и се получава нещо не може да се координира с ръце крака Simple Smile))
За такава питка и аз не бях чувала интересни са такива неща
Иначе глутена е въведен с бисквитки Плазмон (единия вид е само с овесено брашно от тях взех )
Другия вид е с ечемичено брашно ,пшеница лесно ще осигуря ,но ръж май ще го прескачам не намирам как да го дам

Ми това е от нас за сега

# 352
И аз не съм чувала за такава питка, но не пречи да направим. Дария стои стабилно изправена като се подпира по мебелите и прави малки крачки, даже се държи само с една ръка, но ако аз я държа не иска да прави крачки и сяда. Но ако ще прохожда толкова скоро след питката, ще изчакам малко  Laughing

# 353
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Но ако ще прохожда толкова скоро след питката, ще изчакам малко  Laughing

Laughing Laughing Laughing

Аз ще взема да рискувам  Wink Надали ще стане толкова бързо  Simple Smile

# 354
  • В две мънички очи...
Че то май повечето ноемврийчета вече правят крачки като ги държиме  newsm78 оф не знам,  и аз като Ралица не искам толкова рано да вземе да тича че тогава още по-лошо ми се пише. Сега като бяхме на село все някой го държеше и си играеше с него и утре като се приберем ще има да ми се сърди и реве, че много се е разглезил.
Кате ще чакам резултат да кажеш има ли питата че да знам  Simple Smile
Виви аз бях сложила в кошарата повивалници и възглавнички когато започна да се изправя и пуска ненадейно с цел да го предпазя от постоянното удряне в дървото. Ами омекотяваха ударите но пак си ги имаше, но точно тези падания го научиха да се пуска внимателно и да сяда, така че почти всяко дете си минава по-този път. За лазенето отначало са така но просто няма да разбереш кога е започнала да лази - много бързо откриват как става номера и после са като хлебарки. Joy

# 355
когато детето прави крачки но не е проходило още се пече кравайче което се слага около кръста на бебето а други деца си чупят от него и започват да тичат за да са му здрави кръста и крачките.аз опекох пита и я раздадох на приятели и съседи и ги карах да тичат внимателно без да се спъват и ей на след 2 дни ходеше.(за баткото става въпрос Grinning)

Доколкото разбрах май не става дума за тази пита. Утре ще поразпитам по-подробно и ще разкажа.

# 356
Ние от вчера се изправяме сами в леглото. Ама питка  няма да правим.
Къде стеее?

# 357
Йоан от няколко дена се е научил да слиза сам от дивана и спалнята.Много бавно и предпазливо и е много смешен като си навири дупето!
От една седмица съм в Пловдив и е пълна лудница. Срещи с приятелки, търчане по детски площадки, киснем по басейни. Много ми е хубаво, ама много жега в тоя Пловдив, уффф!
Другата седмица и ние сме морски, а днес малкият ми вдигна температура и имаше разстройство от гадните зъбки. Само стискам палци да се оправи преди да тръгнем.

# 358
  • В две мънички очи...
Е браво на Йоги след толкова каскади детето откри че има и по-мек начин да слиза. Моя засега само гледа надолу но не се опитва да слиза както му показваме.
 fingerscrossed всичко да е наред с детето и весело да си изкарате почивката.

# 359
Браво на Йоан за безопасното слизане

А тази пита, за която ви споменах си е отделна от тази, за която говори Попи. Най-обикновена питка и се раздавало от нея за да е здраво кръстчето на бебето. Мисля другата седмица в сряда да изпълня ритуала. 

Общи условия

Активация на акаунт