Отговори
# 450
Корали, искрено ти завидях! Heart Eyes Мама на Малена е разкошна фотографка! Peace

Ето малко инфо, къде има детски държавни кухни:http://detskakuhnia.com/
Днес се договорих с един човек от Продавалника за заветните бурканчета. Много е дразнещо, защо някои кухни ги изискват, а други не! Crossing Arms За какво, по дяволите, са им нужни цели 30 броя!!! ooooh!
Имам много надежди в тази кухня, дано да прояде малкият калпазанин.
Тези дни е станал ужасен. Само да изляза и почва да реве! Shocked Не знам, как стана така. Преди не ми е правил такива номера! ooooh!
Ванито, приспиването при нас е на цица, в леглото, а ако сме навън-в количката. Направо не знам, как ще го приспива баба му като тръгна на работа! ooooh! Ще има страшни драми!

# 451
Много странни изисквания имат някои кухни за бурканчета  Thinking.
В тази, в която записах Константин всеки си носи буркани и наливат в тях на място. Бурканите са ниски с широко гърло, купуват се от дом. потреби и струват 1,40-1,50 лв. на дребно за 1 брой.

Момичета, къде в София се продават бебешки седалки за коли? Мъжът ми е София в командировка и тръгнал да купува от Бейби мол-а, но той бил затворен. В Малечко нещо не си харесал, та сега не знам в кой магазин да го пратя с по-голям избор. 

# 452
Много странни изисквания имат някои кухни за бурканчета  Thinking.
В тази, в която записах Константин всеки си носи буркани и наливат в тях на място. Бурканите са ниски с широко гърло, купуват се от дом. потреби и струват 1,40-1,50 лв. на дребно за 1 брой.

Момичета, къде в София се продават бебешки седалки за коли? Мъжът ми е София в командировка и тръгнал да купува от Бейби мол-а, но той бил затворен. В Малечко нещо не си харесал, та сега не знам в кой магазин да го пратя с по-голям избор. 

Във Вис Виталис има доста добър избор за седалки за коли,ние от там взехме.
За кухнята ,аз го записах пробно една седмица в Хер Бебе и там са пласмасови кутийки за еднократна употреба по 220 гр. Peace

# 453
Цвети пролази най-накрая  Party

# 454
Браво на Цвети! Теди пълзи като хората на моменти, иначе се влачи като ранен войник.
Записах го на държ. кухня- дават ни храната в пластмасови съдове, не в бурканчета. 2.30 е цената- 130 супа, 200 второ, 200 десерт. Харесва му.
Чудя се дали да пробваме и частната- 2.90 за мини порцион, по 120 гр. е всичко, макси порцията е 3.90, забравих грамажа. Доставка довкъщи е левче.
Споделете за цени и грамажи на вашите кухни.

# 455
Държавната кухня е 1,20 лв. Грамажа още не съм го разучила.
TedyKr, мерси!   bouquet

# 456
Браво на Цвети. И моята пропълзя вчера. Тъкмо си мислех, че ще прескочим пълзенето, защото се изправя и стои сама, но не пълзеше и за моя изненада вчера тръгна, днес обикаля из апартамента и не се спира, даже й се зачервиха коленцата.
Да попитам кърмещите майки - писва ли ви понякога? Аз уж съм голям ентусиаст, но се улавям в последните дни да си мечтая кога ще дойде времето когато поне да не заспива с гърда. Особено се изморявам през нощта като се буди по 2-3 пъти и само с гърдата се приспива, иначе се разсънва и няма спане. Лошото е, че от това кърмене аз се разсънвам и не спя по цяла нощ и вече се чувствам изтощена. Днес ходихме в Делфинариума и по едно време почна да се извива, да мрънка, покрих я с една пелена и я успокоих с гърдата, но постоянно сме така. Иска гърда така, за кеф да си седи, не толкова от глад или жажда и като не получи се тръшка, извива и пищи. Имам доста объркани мисли и чувства по този въпрос, но при всички положения не се чувствам особено комфортно. То не че ме пита някой и имам избор де, но така, да се оплача и да питам при вас как е.

# 457
  • В две мънички очи...
Дам smileme  и моя е такова инатче като се сети за цицата и край не може го усмири човек Sad
Иначе тия два дни е пак станал кошмар - мрънка само и даже до тоалетна не ме оставя да отида. Вече сигурно място не знам дали има от проходилката излиза, от столчето за хранене е на път да излезе в кошарата се катери и някой ден сигурно ще успее да излезе а от леглото на което сам се качва не винаги слиза като хората. Изобщо цял ден стоя и го пазя да не се пребие. На всичко отгоре ми отказва да яде и колкото да се опитвам през деня да не го кърмя сега кара почти на кърма само  newsm78 чух че било бебешка депресия ама щом майка му не вярва на депресии ще продължава да търси решение на проблема му. Абе имам съмнение че е зъб и то май не един - скъсва се да се чеши - втора книжка с животни изяде почти а и налита да ми хапе ръцете и краката  #Crazy
Честито на мамите с пропълзелите човечета - вече всичко трябва да се крие  Whistling
Kölsches Mädel  още не съм звънкала на тия в лозенец ама защото му готвя а и ако няма да яде а само да нося няма да има кухня за него. А от нашите храни набива яко чак се кара че му давам бавно  #2gunfire

# 458
Здравейте, мацки  Hug

Т.к. отдавна не се бях включвала и не съм разказвала как се развива моето дете, сега ще споделя накратко:
Зъби - има 2 зъба /долни/, един от горе, който се опитва да пробие, вече е силно побелял.
Хранене:
1/ 8 ч. каша с малко пресен плод или попара;
2/ 12 ч. - месно пюре или зеленчуково с 1/4 жълтък. Зеленчуковото пюре го правя сама, купените не ги харесва, с картоф, морков, пипер, броколи, лук, спанак /е, не наведнъж/. Когато правя месно добавям към зеленчуково по 1/2 бурканче от чистите меса на Хип - пилешко, пуешко и телешко. Заешкото месо го приготвям сама, баба има зайчета на село.
Както писах по-горе на кухня тръгва от другата седмица.
3/ 16 ч. - плодово пюре на Хип, Гербер или Бебивита. От скоро правя сама пюрета от сурови плодове - круша, пъпеш, ябълка, банан; Правя и сок от диня като изтисквам сока от плода и прецеждам.
4/ 20 ч. - кърма
5/ Нощни хранения - общо взето като му дойде музата на човека да яде, си яде. Понякога в 0-1 ч., понякога в 3 ч. и задължително към 5-6 ч. пак. Тези нощните са само цоквания 5-6 до 10 пъти и се заспива бързо, дори не знам има ли изобщо кърма тогава.
Спане - спи си в неговата стая до около 5 ч. сутринта, тогава го вземам при мен, че се започва едно събуждане през 20-30 мин. и аз все бутам манджата в устата, за да мога да си доспя.
Приспиване - приспивам го в креватчето с включен сушоар + малко сок от диня + биберон. Сравнително бързо става, вече го нацелвам отлично кога му се спи. Доста по-трудно ми е навън с количката, тогава почти винаги го слагам на гърда. Вкъщи не приспивам на гърда, или поне изключително рядко.
Двигателно развитие - пълзи изключително добре, пропълзя преди около 3-4 седмици. Проходилка не ползва. Изправя се много добре, вече се катери на едно ниско комодче /около 25 см./, прави опити да се пуска и хваща за разни предмети.
Гърне - страхотен успех имах в началото, почнах да го слагам като навърши 8 месеца, сега въобще не иска извива се на дъга и го спрях изобщо. От две дни поднових слагането на гърне, сега стои, но нищо не прави, чудя се къде обърках?  Thinking
Масажи и гимнастика - такива не правя от 8-я му месец  Sad, изобщо не мога да го задържа дори и за 1 мин. легнал, всичко оплескваме в олио, та по тази причина спрях. Гимнастика правим понякога докато си играем на земята.
Къпане - все още всяка вечер, косата се мие 2-3 пъти седмично. Много се потеше в топлото, а сега вече много се цапа от постоянното търкаляне по земята.  Mr. Green
Подреден дом - такова нещо вече няма, всичко се достига и се разпилява. Вечер долу-горе изглежда спретнато до 8 ч. сутринта  Mr. Green.

# 459
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Браво на пролазилите бебоци  Hug

Днес купих гърне на Марти и започвам да го мъча  Simple Smile След папане се изпишка и сега го дебна кога ще започне да ака, че да го мяткам  Heart Eyes Надявам се да нямам голям проблем, защото чакаме 2 или 4 горни зъба (не ми дава да видя, а напипвам подутия венец) и ака по 10 пъти на ден, ужасно е  Confused Вчера и онзи ден беше непоносим, днес се търпи малко повече и се моля тия дни да избиват, преди да съм си избила моите от нерви  Laughing

# 460
Здравейте,
и ние вече лазим и се изправяме на дивана. Основното забавление е да удря дрънкащите играчки в земята.
Естествено с яденето има проблем - изобщо не иска да яде пюрета.

От 2-3 дни не иска да суче изобщо, чудя се дали не е тръгнал да се отбива  newsm78 Каня го честичко, суче 20 сек. и се обръща на другата страна и тръгва... Има ли други с този проблем, дали ще отмине или да почвам с друго мляко...

Иначе тук (в София) държавната кухня е 1.30 лв. Вчера проверявах. Искат 30 бурканчета и 60 капачки.
Ама аз като не съм давала всички видове месо, незнам дали ще хареса манджата.

Въпросче: има ли някой от вас, на който не му се е отразила БЦЖ ваксината и ще ходи на манту? Да разкаже как се процедира, че на нас ни предстои. Дано всичко мине добре.

Това е засега, че стана малко дълго  Whistling

# 461
Да се оплача.
Днес бях работачка, утре пак, замествам в хотел рецепцията.
Прибрах се ей сега, а малкото заспало вече. Толкова ми е гадно, баси цял пропуснат ден с него. И утре. Ама поне не е плакал, не му липсвам май. Sunglasses
Кате, успех с гърнето! Мен ме помързява да го слагам, че е голяма борба събличането и обличането, ама ще почвам и аз пак.

# 462
dari77, ужасно звучи!  Cry Напомня ми как скоро сме на сватба и трябва да си оставя съкровището за цял ден с майка ми. Досега не се е отделяла от нас и просто не знам какво ще се случва. Започнала е да реве от други хора, когато я гушнат. А пък булката 100 пъти ме пита дали сме уговорили бабите да я гледат. Най-много, да отидем за 2 часа макс, ще й се не знаее и сватбата и....  Sad

# 463
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
dari77, ужасно звучи!  Cry Напомня ми как скоро сме на сватба и трябва да си оставя съкровището за цял ден с майка ми. Досега не се е отделяла от нас и просто не знам какво ще се случва. Започнала е да реве от други хора, когато я гушнат. А пък булката 100 пъти ме пита дали сме уговорили бабите да я гледат. Най-много, да отидем за 2 часа макс, ще й се не знаее и сватбата и....  Sad

Давай я Рая при мен, Марти ще е на 12тото небе  Mr. Green На сестра ми на сватбата нямаше на кого да го оставя, всички бяха с нас, то се наложи да го взимаме. Беше добричък и се държа прилично  Heart Eyes

Дари77Hug

# 464
dari77, ужасно звучи!  Cry Напомня ми как скоро сме на сватба и трябва да си оставя съкровището за цял ден с майка ми. Досега не се е отделяла от нас и просто не знам какво ще се случва. Започнала е да реве от други хора, когато я гушнат. А пък булката 100 пъти ме пита дали сме уговорили бабите да я гледат. Най-много, да отидем за 2 часа макс, ще й се не знаее и сватбата и....  Sad

Булката ли не я иска малката? #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт