Отговори
# 465
Кате,  Hug

Дар, да! Явно не са ми предвидили детето за там. Въпреки, че тая сватба ще е сигурно най -страшното нещо, на което ще присъствам и май по-добре Рая да си стои в къщи. Още от сега сме се подготвили за дива, селска проява.  ooooh!

Айде стига съм се оплаквала.

bouquet

# 466
Аууу, Дъги, заинтригува ме!  Mr. Green Ще чакам с нетърпение снимки във Фейса!  Whistling

# 467
  • В две мънички очи...
Дъги и мен ме заинтригува Simple Smile
Аз пък искам моя да започна да го оставям за по-няколко часа на някой защото така като тръгна на работа ще е ад за този който го гледа - сега само да излезна и започва пеенето и е кошмар за гледача. Мисля че е време да започне да свиква с мисълта че мама няма да я има няколко часа през деня. НО няма на кой да го оставям по цял ден сме си двамката.
·.·♥ tweety ♥·.· може и да е период това с несукането - в този период са адски любопитни и просто всичко им е по-интересно. Моя ми прави друг номер - аз мисля да го приспивам и му предлагам гърда при което той идва насуква се набързо и хуква чак пада като лази толкова бързо гледа да се изнесе накъдето е решил да ходи  #Crazy. Ама нека и мамите чиито бебчовци са спрели да сучат да кажат мнението си.
Кате успех с гърнето. Лесно се свиква ако разбереш кога му идва музата за акане. За пишкането ме помързява иначе и там сигурно ще успявам да го хващам.
Корали Simple Smile аз масажи и гимнастика не правя от както започна да се обръща просто ми е невъзможно да правя каквото и да е. Сега в коритото като е седнал му мачкам вратлето че се схваща от многото буйстване и само това.

# 468
хахаха... Аз бай дъ уей бях решила. да й кажа да не ме тагва в никакви снимки от сватбата, пък какво остава аз да качвам.  Crazy Ама специално за вас, ще кача примерно в снимката,ако имам, че нещо не ми много зор. По-добре да забравя колкото се може по-бързо и да нямам доказателства, че съм била там.

Не е лошо и аз да провеждам по-чести срещи с бабата, да посвикне.
С гърнето веднъж имах успех, но моята ака през нощта и засега си давам пас.

Хубави почивни дни!  family

# 469
Дъги, в групата във Фейса може да качиш! Peace
И аз съм решила да почна да оставям малкия малко по-често и за по-дълго време на баба си, че после майка му жална или по-скоро- баба му жална! Joy Засега съм го оставяла само няколко пъти, почти не се е отделял от мен. Като тръгна на работа трябва вече да е посвикнал, че мама няма да я има почти целия ден.  Sad Нека преходът да е по-плавен!
Имаше една фаза за два дена, слава богу свърши, когато като се отдалеча от него на метър и почваше да реве. Пълен ужас ви казвам! ooooh!
Корали, масажчета почти не съм правила за мой срам! Embarassed Все ги забравях,пък като ги правех все си мислех, че не ги правя добре и се отказах много бързо. Whistling

С гърнето имаме много добри резултати. Имаше няколко фала, когато имаше разстройство или беше без пелена! Mr. Green С пишкането не е толкова напреднал, в смисъл пишка след всеки сън и ако съм си вкъщи, го слагам от време на време, но не го пресирам, за да не го стресирам. НЯкой път не иска, извърта се, извива се на дъга. Тогава го успокоявам, давам му някой изграчка в ръцете, а ако и това не помага го слагам в мивката изправен!  Mr. Green Все по-често обаче се задържа на гърнето за да си изграе с пишлето. Няма да му е скучно, дори и без играчки! Joy Joy Joy
Не е акал в съня си от много време. Събужда се и тогава ака. Сутрин е задължително това действие, като багерче е! Grinning

За кърменето: искам лека полека да заместя кърменията, поне дневните, но ще е мноооооооооооого трудно! Rolling Eyes

# 470
  • Козлодуй
Мойта свикна вече и с 2 те си баби. Дори й се наложи да остава да спи. След няколко дни заминавам на  очни....та едната баба пак ще си влиза  в ролята Simple Smile
От БЦЖ ваксината и при нас не се получи белег. Взеха ни проба но се оказа отрицателно и ни правиха манту. Обаче Алекс изобщо не плака Simple Smile
С гърнето сме - горе-долу и то защото мен ме помръзва, ама с 2 деца.......така е, няма начин. Ние акаме само сутрин, след сън. Почти всяка сутрин в гърне Simple Smile
На млечна кухня сме от месец почти.  Цената е 1,10 за 3 манджи по 200 - 220 гр. Вече се храним през 4 часа, но понякога се приспиваме с млекце Simple Smile
Лазим навсякъде. Само гледа да се хване за нещо и да се изправи. Чекмеджетата са голям кеф за нея.......докато не се прещипе де Simple Smile Сложила съм предпазители почти на всички вече. Ходим стабилно , хванати за 2 ръце. От няколко дни дори ходи и за 1 ръка само, но по 2,3 крачки и залита.
Пробвах да дам качамак, но Алекс не го хареса. За това пък на татко й много се услади Simple Smile

# 471
Оффффффффф болната тема за отделянето от мама. Наскоро бях решила да изляза с приятелки за по питие и само след час мъж ми ме замоли да се прибирам, че било нетърпимо вече. Като пристигнах пред блока една съседка ме спря и ми каза - прибирай се, че е страшно  ooooh! Просто не ми се мисли какво ще е ако я оставя на някой друг. Този и другия месец сме на две нощни сватби и се чудя какво да правя. И това няма да е най- голямото изпитание. На края на този месец мислим с мъжо да записваме магистратура и ако Цвети продължава да е все такава, ще я правим и нея студентка  Mr. Green

За гърнето - за акането винаги я хващам, но за пишкането и мен си ме помързява  Embarassed
За кърменето - вече е само нощно време. Понякога заспива на цица, друг път не иска. На моменти е. Започнах да ѝ давам разредено кисело мляко и заспива много бързо след това. Буди се към 1.30 ч за да провери дали цицата си е на мястото и веднага заспива и след това в 5.30 си похапва повечко.

Да се оплача. Преди 3 дни купих нова залъгалка на НУК силиконова http://www.zabebo.bg/products/silikonovi-zalagalki-starlight-2-br-6-18-m-nuk и устата на малката стана на пришки. Отвътре на долната и горната устна. Първо си помислих, че са гъбички, но докторката ни каза, че това се получавало от механичното дразнене на залъгалката. Спрях да ѝ я давам и веднага изчезна това нещо. Сега не смея и старата да ѝ дам. За сега не я търси така, че може и да я отуча от нея.

# 472
И аз да кажа за гърнето слагам го от вереме на време но не проявява никакъв интерес. На кухня сме от 7-мия месец и вече хапваме 3-та група храна-обща, а втора е преходна. За кърменето се кърмим сутрин в 6 или 7 ч. и за вечеря след банята. За отделянето от мен  за сега сме нямали проблеми. Редовно съм го оставяла на едната и другата баба, а пък и мисля тази година да записвам магистратура, така че ще се гледкат. За пълзенето опитва се, успява ноооправи 3-4 крачки и забива главата. Не смея да го пускам на земята все още. Опитва се и да се изправя но за сега все още опитва Simple Smile А днес между другото каато беше на 4 крака застана в седнало положение, ново постижение Laughing
Относно пълзенето  педито ми каза да не го стимулирам да пълзи защото бебчетата се чувстват по сигурни на 4 крака и по-късно прохождали, защото ги е страх да се пуснат.

# 473
Я споделете кой с каква количка е. Аз съм с Кенгуру Алпин и започнах да съжалявам. Много ме е яд #Cussing out ама както и да е. Пуснала съм я в продавалника. Мисля си за следваща евентуално на Чиполино newsm78

# 474
Я споделете кой с каква количка е. Аз съм с Кенгуру Алпин и започнах да съжалявам. Много ме е яд #Cussing out ама както и да е. Пуснала съм я в продавалника. Мисля си за следваща евентуално на Чиполино newsm78

Мисля, че ще направиш по-лош избор и от Кангаруто.  Rolling Eyes
Зависи какво искаш.

# 475
Дъги и аз незнам. Струва ми се че Чиполиното са стабилни нз. Искам положението на детето да може да се сменя към мен и към движението. На моята неможе. Другото е че количката ми е червено с черно и цветовете вече започват да избеляват. В общи линии това е.

# 476
На мен Чиполиното ми изглеждат доста нестабилни  Laughing Ама то зависи за кои колички говорим.
Например ето тези
http://detskikolichki.com/wp-content/uploads/2011/01/ultra_chipolino.jpg
ми изглеждат 10 пъти по-здрави от ето такива
http://blog.chipolino.com/bg/wp-content/uploads/2010/08/maximaX3 … n_side_carryc.jpg,
които имам чувството, че са на една плюнка от разпад.  Embarassed Съжалявам ако обиждам някоя мама с такава, ама така си ми изглеждат.
Има една тема за колички в "На пазар". Там със сигурност могат да ти помогнат. Преди много се интересувах, сега вече съм забравила всичко. Аз съм си супер доволна от моята, само ако можеше да влиза в асансьора без да я поразглобявам.  Crossing Arms Ако купувам И друга, ще е някоя макс 5 кг.

# 477
  • Козлодуй
Аз съм точно с втората количка на Чиполино - Maxima Extreme - изключително доволна съм. Без въобще да преувеличавам мога да кажа, че ако сега трябваше да избирам количка, пак на нея  бих се спряла. Зимният кош е много удобен, изолиран +зимно чувалче. Летният кош е много изчистен и семпъл. А най-важното е теглото - лека е. Единственото, което не ми допада е, че летния кош е прекалено открит и може да се използва наистина само лятото. Зимата ще трябва да ползвам друга количка.
Сгъва се много лесно........при нас се налага често и засега количката се "държи" много добре Simple Smile

# 478
 Аз оставям моя разбойник за цял ден на едната му баба, на другата... нямам много доверие и го оставям само за половин ден Simple Smile Пък и последно време следобедния сън нещо е голям проблем, като го взема да го приспивам се гърчи като червей. Оставям го в кошарата и започва един рев ама съвсем умишлен. Колкото да ми е неприятно, го оставям да реве, след половин час, ако имам щастие, заспива. Та оставянето на баба ми е по-скоро трудно от тази гледна точка. За привързаност...чак на моменти малко се притеснявам, че много не ме отразява. Практически по цели дни е само с мен, но явно фактът, че веднага след раждането се наложи да сме разделени за известно време си е оказало влияние. Няма такава силна потребност Sad. Все пак се радва като ме види.
За колички- аз съм с Cangaroo Victoria модел 2010. Всъщност исках Chipolino Lumina, но в последния момент смених решението и ...съжалявам. Не че моята не е удобна, но си има и доста минуси. И аз като vanito искам да сменям позицията на пътуване, да е някой път с лице и към мен. Второ ми се иска да е малко по-лека, че с порасналия бебчо всеки килограм в плюс се усеща. Трето тази ми се струва, че ще му е тясна. Като си представя, че зимата ще го облека с дебели панталонки, яке, то сега дупето почти заема цялата седалка на широчина, тогава ...незнам. Даже за малко да си купя от продавалника една лумина, ама я взеха преди мен, а честно казано не ми се дават 200 лв за втора ръка , пък била тя и много запазена. .А за http://detskikolichki.com/wp-content/uploads/2011/01/ultra_chipolino.jpg, познавам една мама с такава, каза, че е доволна, преди това други е имала, но тази била и лека, и лесно се сгъвала. Определено обаче зависи кой какво си търси.

За гърне...хич не съм започнала Embarassed Пробвах на два пъти да го слагам ама се гърчеше като попарен и реших малко да отложа, но тези дни ще го пробвам пак.
ops...нещо се отнесох, извинете Simple Smile

Последна редакция: нд, 04 сеп 2011, 23:47 от timide

# 479
Ванито, не разбирам съвета на педито. Как да стимулираш и да не стимулираш детето да пълзи. Като тръгне да пълзи да го ограничаваш ли? Аз с интерес наблюдавам като пълзи как изследва всичко наоколо. И какво като проходи по-късно? Кое е притеснителното?
За гърнето. Аз започнах да я слагам още като започна да сяда на музикално гърне, което пее като си свърши работата и много бързо отбелязах успехи, но така се случи, че доста пътуваме и гърнето поизостана.
За количката, имам тази http://www.amazon.co.uk/wheels_4_babies-presents-pushchair-BLACK … 174728&sr=1-7, но в червено. Много съм доволна. Познати ме съветваха да не я взимам, че е тежка, но аз я бутам, не я вдигам, много маневрена, стабилна и широка. Има само един недостатък - трябва да й се махат колелата, че да влезне в багажник и не е много лесно сгъването, поне за мен. Но като съм пробвала да бутам колички на познати, ми се струва мъчение в сравнение с тази. И е доста проходима, като бъги е.

Общи условия

Активация на акаунт