Имам нужда от малко помощ и инфо, от тези които разбират и знаят.Предарително ви казвам, че аз ще викна майстор за консултация, но бих искала да чуя вашите препоръки по въпроса, тъй като ще правя цялостен ремонт заради новата камина и новите тръби и ми се иска всичко да ми е проверено, за да не се налага после къртене и тем подобни.
Новата горивна камера е с номинална мощност 18 киловата,максимална мощност 23 киловата, мощност на водната риза 13 киловата.Радиаторните ребра, с които разполагам са алуминиеви с размери: височина 67см,дълбочина 9см и ширина 8 см/на ребро/.Намерих в нета таблица с ватовете, за тези размери дават 191вата мощност на ребро/не знам дали е така със сигурност/.
Квадратурата на целия апартамент е 87 квадрата по нотариален акт, иначе- спалня-13 кв,детска- 7кв,коридор-8кв и кухня-11кв, хола е 16кв, но той ще се отоплява от самата камина; в банята и тоалетната няма да слагам лири, защото са ми направени и няма как.
Питането ми е: Колко ребра трябва да сложа за 13 киловата на водната риза, за да не завира и да е топло.Казаха ми, че трябвало да оползотворя около 10-11 киловата на ризата в радиатори и да оставя малко резерв.Не знам на кой да вярвам и заради това питам тук.Ако има значение горивната камера е на "Герканд"-гр.Пещера.
Имаше една такава тема, но не можах да я
намеря.Извинявам се, ако съм сбъркала, че съм пуснала нова.Предварително благодаря на отзовалите се.