Щастливи ли сте в семейния си живот ?

• 20 571
  • 202
  •   1
Отговори
# 135
  • На морето!
Аз също смятам, че появата на детето е предпоставка за отваряне на пробойни във връзката, а не за запушването им.
Иначе по въпроса- щастлива съм, много дори. Пу-пу! Предполагам като се роди бебето ще имаме нещо като криза- или поне аз, докато се адаптирам към новата ситуация и се успокоят хормоните съм особено докачлива. Но като изключим всички тези, нормални според мен ситуации, съм щастлива в семейството си.

# 136
  • София
Една здрава връзка с появата на дете може да стане само по-здрава .
Подкрепям и с двете ръце  Peace

# 137
  • На черешата
Една здрава връзка с появата на дете може да стане само по-здрава .
Подкрепям и с двете ръце  Peace

Зависи  Wink

# 138
  • София
От какво зависи? Ако е здрава връзката, от нищо не зависи, голямо щастие е.

# 139
  • На черешата
От какво зависи? Ако е здрава връзката, от нищо не зависи, голямо щастие е.

Връзката си беше здрава, ама като той се премести да спи в другата стая щото много уморен от работа, а детето си е твоя грижа. Къщата хаос, ти едва смогваш, а той все уморен лежи на дивана. Бебето реве по нощите ти едва издържаш, а ти се прави забележка, че утре ще става рано и т.н., и т.н ...Някой си иска предишния прекрасен живот и тук някъде всичко се пропуква.

# 140
  • София
Торнадо, в това, което описваш, няма здрава връзка.

# 141
  • На черешата
Торнадо, в това, което описваш, няма здрава връзка.

Ами преди детето си беше супер. Не ми беше проблем, че аз чистя и готвя,пера и гладя...,просто не ми правеше впечатление всичко това. Но после ми дойде свръх всичко + бебе  ooooh!
 А ако него го попиташ дори и сега, няма да види проблем в това. Какво толкова, нали ме обичал и бил мил с мен.  Confused

# 142
  • София
Хубаво де, да не разводняваме темата.
Но връзка, в която ти вършиш всичко, не е здрава, каквото и да си си мислела. Все си е била скапана, само дето не си го виждала.

# 143
...просто не ми правеше впечатление всичко това...

Не ти е правило впечатление, че е оставял всичко на твоите ръце, но това не означава, но проблемът си е бил налице. Просто не си му обръщала внимание.

# 144
  • Бургас
Точно това имах предвид, което описа и Торнадо. Някои хора преди появата на бебето просто не виждат нещата, които след това ще се превърнат в препъни камък. Те не им пречат, не ги притесняват, не им правят впечатление дори. А ситуацията коренно се променя, когато се появи дете. А ако такова не се появи - те цял живот могат да си карат по старому и да са щастливи заедно.
Затова е добре човек да има представа какво означава да имаш отговорност към дете и какво означават грижите по него. Тогава и план можеш да си направиш и да предвидиш дали човекът до теб и дали самият ти ще издържите на напрежението и дали изобщо ставате за това. Иначе въпреки цялата "здравина" на връзката и всички онова, което ви свързва, появата на детето може да промени всичко това. И да - има наистина хубави и здрави връзки, които не издържат на напрежението.  Peace
Понякога един от партньорите (или и двамата) след появата на детето решават, че вече другият им е даденост и злоупотребяват с търпението и усилията му. Така, че понякога и от това идват проблемите.

# 145
Няма "наистина хубава и здрава връзка",която би се разпаднала заради дете.
Може би хубава,но не и здрава....

# 146

Наистина ли? Моето мнение е различно. Има много хубави, стабилни, здрави връзки, които едно дете би нарушило. Не за всеки детето е радост, каквато за болшинството от нас.

# 147

Наистина ли? Моето мнение е различно. Има много хубави, стабилни, здрави връзки, които едно дете би нарушило. Не за всеки детето е радост, каквато за болшинството от нас.
Защо тогава си го причиняват?

# 148
Не зная. Някои не си го причиняват, защото са напълно наясно със себе си. Други просто се подвеждат по масата и "защото така трябва".

# 149
  • софия
щастлива съм и то много вече повече от 10 години!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт