Щастливи ли сте в семейния си живот ?

• 20 571
  • 202
  •   1
Отговори
# 150
Щастлива съм в семейния си живот, а сега след като родих второ дете вече съм най-щастливата. Имам чувството, че всичко вече е в своята абсолютна цялост. Обаче понякога ме терзаят мисли от сорта на "Възможно ли е всичко да е толкова идеално и дали нещо няма да се обърка?!". И тогава се сещам за още куп мои приятелки, които са щастливо омъжени и с прекрасни семейства и нищо не им се обърква.  Grinning Та с това изречение искам да кажа, че не съм единствената. Има много щастливо омъжени жени със сплотени семейства.

# 151
Щастлива съм в семейния си живот, а сега след като родих второ дете вече съм най-щастливата. Имам чувството, че всичко вече е в своята абсолютна цялост. Обаче понякога ме терзаят мисли от сорта на "Възможно ли е всичко да е толкова идеално и дали нещо няма да се обърка?!". И тогава се сещам за още куп мои приятелки, които са щастливо омъжени и с прекрасни семейства и нищо не им се обърква.  Grinning Та с това изречение искам да кажа, че не съм единствената. Има много щастливо омъжени жени със сплотени семейства.
  bouquet  bouquet
Когато аз написах преди време нещо подобно полу4их само негативизми!
Дано продължавате да сте щастливи и оби4ащи се!  bouquet

# 152
  • Варна
Не съм.Не съм тръгнала да се оплаквам, най малко по форумите..Споделям за първи път във форума нещо толкова лично.Не ми се обяснява подробно, основната грешка обаче е в мен ,че допуснах да имаме дете, след като връзката ни не беше достатъчно здрава...Но кой да мисли, тогава имах други приоритети и не съм отдавала значение на много неща, изобщо не съм ги забелязвала дори.За сега го играя търпелива но ми е ясно, че няма да е завинаги, като се познавам.
И да, хората преди да имат дете водят съвсем различен начин на живот.Този живот е съвсем друг от следващия, живота с дете.Точно тогава нещата се променят, хората също или поне ги виждаш в реална светлина.Не вярвах че е истина, но да, факт...

# 153
  • sofia
Точно това имах предвид, което описа и Торнадо. Някои хора преди появата на бебето просто не виждат нещата, които след това ще се превърнат в препъни камък. Те не им пречат, не ги притесняват, не им правят впечатление дори. А ситуацията коренно се променя, когато се появи дете. ...Затова е добре човек да има представа какво означава да имаш отговорност към дете и какво означават грижите по него. Тогава и план можеш да си направиш и да предвидиш дали човекът до теб и дали самият ти ще издържите на напрежението и дали изобщо ставате за това. Иначе въпреки цялата "здравина" на връзката и всички онова, което ви свързва, появата на детето може да промени всичко това. И да - има наистина хубави и здрави връзки, които не издържат на напрежението.  Peace
Понякога един от партньорите (или и двамата) след появата на детето решават, че вече другият им е даденост и злоупотребяват с търпението и усилията му. Така, че понякога и от това идват проблемите.
Peace абсолютно подкрепям. много точно казано, само с тази подробност, че докато не ти се случи ти не можеш да има ясна представа какво те очаква..., т.е. няма как да си направиш план дали да имаш дете от този човек или не -...и какво следва след появата им... и докъде може да стигнете вие двамата

# 154
Не съм.Не съм тръгнала да се оплаквам, най малко по форумите..Споделям за първи път във форума нещо толкова лично.Не ми се обяснява подробно, основната грешка обаче е в мен ,че допуснах да имаме дете, след като връзката ни не беше достатъчно здрава...Но кой да мисли, тогава имах други приоритети и не съм отдавала значение на много неща, изобщо не съм ги забелязвала дори.За сега го играя търпелива но ми е ясно, че няма да е завинаги, като се познавам.
И да, хората преди да имат дете водят съвсем различен начин на живот.Този живот е съвсем друг от следващия, живота с дете.Точно тогава нещата се променят, хората също или поне ги виждаш в реална светлина.Не вярвах че е истина, но да, факт...
Hug
Откровение ,което е доста близко до много хора! Hug

# 155
А пък аз бях останала с впечатление,че във СО няма нещастни оженени.Или има 1-2 за цвят.

# 156
А пък аз бях останала с впечатление,че във СО няма нещастни оженени.Или има 1-2 за цвят.
Нещастните просто не си казват. Дори и във форума ставаш уязвим ако си признаеш, какво остава в реалния живот..
Лично мои наблюдения сред познатите ми 50/50 статистически са щастливи/нещастни в брака си.

# 157
От някои обобщения в темата си направих извод, че спадам към идиотите   Laughing
Гледам да не забравам да благодаря на съдбата, че ме събра с моя най-мил другар, гледам да не забравям и на него да благодаря.
Чувствам се все по един и същи начин откакто съм с него. Нито съвместният живот, нито появата на децата промени с нещо това усещане, просто ни е добре заедно. Но пък и ние сме младоженци още, женени сме само от 8 години.

# 158
През повечето време съм щастлива.

# 159
Не знам...много се колебая в отговора. Само знам, че много компромиси правя.

# 160
  • На черешата
От някои обобщения в темата си направих извод, че спадам към идиотите   Laughing
....

Не изпадай в крайности - никой никого не е нарекъл идиот. Радвай се на това, което имаш и не предизвиквай съдбата.  Peace

# 161
Нещастните просто не си казват. Дори и във форума ставаш уязвим ако си признаеш, какво остава в реалния живот..
Лично мои наблюдения сред познатите ми 50/50 статистически са щастливи/нещастни в брака си.
Дам.То тук като се оплачеш от нещо (ей,тъй да ти олекне) веднага ти скача някой на врата.

Отстрани може да ти се струва,че брака на някои хора е мъчение.Истината често е различна.
Има хора,които обичат да вдигат скандали  или си изневеряват-важното е тръпка да има.
Аз за себе си предпочитам по-скучното живуркане-спокойствие и силна храна.
И както казват бабите „Важното е младите да си се разбират“.

# 162
Да си щастлив в днешно време, в България, е извод на много критерии...
С мъжа ми съм щастлива, да! И с детенцето ни. Simple Smile Не ходя по градинки да се оплаквам, нито стартирам теми във форума за мъжа си, нито имам изобщо от какво да се оплача от него.  Peace

Не разбрах само щастлива ли е Зоуи? Никъде не прочетох нейното мнение по темата й. Има две деца, фейсбук, приятелки в градинки и форуми... Simple Smile Прочетох само заключения за Другите...

# 163
Има моменти, в които ми се иска да не съм семейна, но в повечето моменти се радвам, че съм. Няма как, ако не видим кофти тръпката, да оценим истинското щастие. Семейния ми живот е динамичен и да... смея да кажа щастлив!
За напред - каквото сабя покаже!

# 164
  • Бургас
*Noel*, много сладко звучиш.  Heart Eyes Все такова щастие ви желая! А човек стига да има желание и готовност може да съхрани това щастие завинаги! Просто трябва старание и от двамата в двойката и много обич!  bouquet
Vessi_to Hug  Hug  Разбирам те.  Hug 

Общи условия

Активация на акаунт