Децата, голи на плажа, или не?

• 47 810
  • 613
  •   1
Отговори
# 585
Al Fasi, ехххх, разбирам да живееш в райска градина, че да обясняваш как никъде няма боклуци, нечист плаж и др. подобни.
Но...едва ли си на подобно място.
Така че, хайде не е нужно да ни обясняваш колко е оср..н и опик..н плажа, на който хората ходят. Ако лично си била на същото място, ок. Но, едва ли...

# 586
Не Мirama, не живея в райска градина. И да, има боклуци, обикновено в кофите, където им е мястото.
И някак си не мога да приема идеята, че който го е гнус от детски отпадъци, да го наречем, от голота, плесната не на място, да си седи дОма. Аз лично това разбрах от последните страници. Съжалявам, ама за мен това е пълна анархия.
Значи ако сам застаряваща стара мома (ерген), с не особен афинитет към деца, бебета или по-отраснали, търчащи и крещящи дечица, нямам право да ходя на плаж?!
Ако искам море и плаж, ще трябва да преглътна чуждите зверчета, независимо какво им е поведението?
На вашите родители това ли им натрапвате? Вие това ли искате като остареете? Или просто старите са само да гледат внуци и да търпят издевателства?
Ми грозно е, както и да го гледам, все е грозно и безцеремонно-просташко.

# 587
  • Бургас
Al Fasi ,
по отношение на фекалиите по плажа те разбирам, но и част от обутите в бански възрастни уринират в морето. За простотията няма възраст. Мислиш ли, че когато оставиш детето си да играе на някой пясъчник, дори и този в детската градина, то не рови в акото на кварталните котки? А те, за разлика от хората, не са виновни, че това е тяхната тоалетна.Казвам това, защото съм виждала котките, а и когато децата ми бяха малки са изравяли подобни "съкровища".
Ако майката наблюдава детето си и му осигурява забавления на плажа, както правят повечето жени, то няма да досажда на другите хора.И мен понякога ми идват в повече крясъците на малките,но това няма общо с голотата.А необлечените малчугани често са по-приятна гледка от разсъблечените си майки.И това е въпрос на личен избор.
Не се ядосвай и дразни, всеки сам преценя за себе си и за детето.Моите си бяха голи като малки.Ако възрастен се възбуди от голо детско дупе, значи просто му хлопа дъската.

Не влизам в спор с теб, но няма смисъл да се дразниш толкова.
А, сега се сетих, че снощи засякох двама да се облекчават на стената на църква.Смятай какво биха направили на плажа!

# 588
Възприемам децата като деца , а не като отделни органи .
И не ме дразнят , че са голи .

# 589
Al Fasi, ама защо се ограничаваш само с децата? А застаряващи лелки без горнища? Мъже с провиснали тумбаци? Те не са ли неприятна гледка също? Нямат ли също дразнещо и грозно поведение?
Или само децата са способни на такова?

На когото не му харесва дадено място, отива и се премества на друго. Не виждам някакъв особен проблем. А ти тук го направи на огромен такъв.

# 590
  • Бургас
За боклуците има изрични забрани, както и глоби за неспазването им.
Стига си се пенила.
За облеклото на плажовете или липсата му, обаче няма забрани.
Последното обаче не е точно така Wink.На много плажове вече,например като Каваци,има табели ,че е забранено за нудисти,а сладкото 2-годишно също влиза в това число.На нашия плаж,в Бургас, си има обособено място за нудисти.И преди бях казала,че не се умилявам от голи деца,но не ми пречат и не са ми противни докато са в бебешка възраст.Понася се, но след определена възраст ми идва в повече на мен,за другите плажуващи не знам.Обаче гледам да не обръщам внимание на подобни неща и хич не ги забелязвам дори,е,стига да не ми бъдат буквално навряни в очите Laughing.За пишкащите и акащи бебета и деца,няма какво да се лъжем-пълно е.Ами,не,не е приятно,ако станеш свидетел на подобна гледка,но аз както казах си гледам плажуването и не обръщам внимание.Мирама,по принцип е редно да се спазват обществените норми,а тези,които не ги спазват, да се преместват на друго място,а не обратното.Гледката на акащо или пишкащо дете определено нарушава тези норми,крещенето и истериите също,та..друг би следвало да се премести,а не хората отишли да поплуват,да се попекат и да си починат. Peace Като цяло ходенето на плаж не бива да се превръща в такава мъка,недоволство и негативизъм,по принцип е приятно занимание,което освен хубав тен,носи и удоволствие Wink.

# 591
А те щото дечицата с бански акат и пишкат звездички...
Хайде де - сякаш не сте виждали да смъкват банските и да клекнат непринудено до близкостоящата плажуващ/а. Или те може - нали са с бански.

# 592
elf4eto, аз не разбирам защо се сърдите и възмущавате на едно 2-3-4г дете, че клекнало да ака или пишка. Ама то това идва от родителите, а не от детето. И съответно когато родителят нехае какво прави детето му, се стига до тези гледки.
Но е факт, че аз такива деца не съм виждала, които да си свършат работата на плажа.

# 593
Реших да се включа с мнение,без да навлизам в състоящия се спор.
Моят син тази година (както и предишните две) беше гол на плажа.И не виждам нищо възмутително в това.Единици бяха децата с гащи/бански,да не кажа,че бяха едно или две.Факта,че вършат свойте естествени нужди не виждам защо здразни някои хора.До хотела/квартирата/къщата ли трябва да се влачи детето всеки път!?Друг е въпроса,че наистина тези естествени нужди трябва да се вършат на по-закрито място.Все пак-не на плажа до хавлийте на хората.Лично ние бяхме на плаж,който в околностите си имаше много храсти и дървета.Когато на сина ми му се ходеше отивахме там.Не е приятно да гледаш как някой,независимо какъв е ака или оринира на плажа.Но това е въпрос на манталитета на родителите,не на детето.Има и друг възмущаващ факт и той е,че повечето български плажове нямат тоалетни.Майките трябва да измислят всевъзможни комбинаций за да могат хем да помогнат на детето да се "освободи от товара" така да се каже,хем околните да не бъдат притеснявани. Rolling Eyes

# 594
  • София
да де, но то на плаж се водят и по-малки от твоето деца и далееч не всички още си кзват дали имат работа за вършене, т.е. най-малки без памперс= на свършена работа между хавлиите или върху тях, почти задължително. Когато детето вече може да казва и да стиска  няколко мин, този проблем поне отпада(мисля)...

# 595
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Ние бяхме с бански.  Peace Слагах му го непосредствено преди да влезе във водата. След това го преобувах отново,за да не седи мокър и да си нямам притеснения какво и къде ще намеря.  Whistling

# 596
  • Русе/София
Вярно е,че всичките ни плажове са без тоалетна.Което пък не гарантира,че ако има ще може да се ползва.Всички знаем тоалетните,в какъв вид са.
Аз също не съм ставала свидетел на сценка с пикаещо дете по хавлиите на хората/къде тогава са родителите му,щом детето е на чужда хавлия?/.
Не че не съм виждала пишкаш бебеок по плажа,но върху чужда хавлия,категорично-не съм виждала.
Доста често след малките часове на деня,по плажната ивица се срещаш пияни компании.Идея те къде ходят по нужда? Wink

# 597
Е, как къде слагат 50ст. на спасителската вишка и я препикават с кеф.
Темата отиде в една доста физиологична посока.

# 598
  • Бургас
А те щото дечицата с бански акат и пишкат звездички...
Хайде де - сякаш не сте виждали да смъкват банските и да клекнат непринудено до близкостоящата плажуващ/а. Или те може - нали са с бански.
.

Права си,обаче много често дечицата с бански биват отнесени на далеч,сваля им се банският и си вършат работата.А децата без просто свободно си я вършат . Хора,казвам ви,на мен лично почти нищо не ми пречи,стига да не е прекалено вече,пека се,плувам си и толкова,подобни гледки ги избягвам. Mirama,аз не се сърдя,просто не ми е приятно като стана свидетел на нещо такова,но мога ли да се сърдя,че едно дете има естествени нужди?Наистина няма тоалетни,но и да имаше гарантирам освобождаване на нуждите отново на пясъка и във водата Laughing.

# 599
  • София
ми то лесно решение - ако детето не си  сдържа нуждите и не може още да казва за тях има  памперси, ако си казва детето винаги може да се отведе до тоалетна, до отдалечено храстче, до  хотел(ако сте на такъв в рамките на едни 5 мин от плажа) и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт