Дискова херния - 3

• 220 473
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
  • Другата България
.Дисколизата поема ли се от ЗК?

Аз мисля, че да, ако говорим за дисколизата на Мазнейков, защото моята невроложка ме праща за консултация при посещението на един доцент от "Света София" в нашата болница за тази дисколиза, но мен специално ме върна защото според него съм била "здрава" Joyискаше да каже, че в момента не ме боли и нямам нужда от тази процедура. Но тогава каза, че пациента не заплаща нищо.И хернията трябва да е малка и сравнително прясна, като процедурата не е еднократна. Hug

# 256
Здравейте!Търся тема по моите болежки и мисля,че се "вписвам" в тази.При преглед:ниво-Л3-Л4,Л4-Л5,Л5-С1-дегенеративни изменения,без данни за дискови протрузии.Макар,че мнението е за това,че вариантът е по-добър от други аз мисля,че няма такава болка-денонощна,режеща особено при мен в ингвиналните гънки.Мисля да пробвам такава озонотерапия,но дали е за тези оплаквания или за доказани хернии?Пия етодин и мидокалм .Ефект-стомашни болки и главоболие.
Приемам всякакви съвети от по-опитни!Желая здраве и безболезнени дни и нощи!

# 257
  • Казанлък
ingi, liliya_petrova  Hug

ingi,бих ти посъветвала да пробваш с инжекциите Дискус за които често коментираме в темата. Те имат много по-добър ефект дори при първоначални проблеми с гръбнака. Вземай мерки навреме и ти пожелавам успех!
А  мъжът ми,откакто започна да ходи с мен на басейна,престана да се оплаква от болки в гърба.  Peace

На всички ви пожелавам хубав летен ден и успешна нова седмица! Без болки!!!  reverance

# 258
vaplan, благодаря и дано успея както всички...

# 259
  • Русе
Здравейте,
Да се отчета и аз в четвъртък ме оперираха в Св  Иван Рилски. Хернията е била калцирала и срастната с коренчето. Сега се чувствам добре, днес ме изписват. Казаха ми месец по щадящ режим.

# 260
violet, честито! Хайде ако можеш дай повече подробности. И се пази наистина!

# 261
Благодаря ви за посрещането.
ОК - нямам точно обяснение за мойто "щастие".Не съм имала травми, просто такъв ми бил "късмета". Единствено предполагам, че е вследствие от бременноста /качих околко 10-11кг/, което не ми се вижда страшно много.
Violet- честито, и бързо възстановяване!
marianadi - Аз съм се насочила към ВМА-София. Записах си час за консулт при д-р Илиян Стоев на 08 септември. Някой има ли впечатления от него?
Хубав и безболезнен ден!

# 262
  • София
Привет,
Някой има ли на разположение книгата: Библия на хората с болки в гърба - Сара Кий
http://www.helikon.bg/books/264/153475_bibliia-na-horata-s-bolki-v-garba.html

Аз дочитам старото издание на "Как да се избавим от болките в гърба. Връзката ум-тяло" Автор: Д-р Джон Е. Сарно

http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=6991

Искам само да я прочета (заема), може и да обменим книгите.

# 263
  • София /Абсурдистан
Здравейте! Аз съм на морето. Мислех, че след 2-те болници ще съм по-добре, ама не. Много се влоших,едвам ходя, егати и  почивката ...

# 264
Здравейте!
Търся някой който е от Плевен да ми препоръча добър невролог,защото ходих на едно място и има съмнения за дискова херния,но все пак искам да чуя и други мнения....

# 265
Запис. Дано прочета за някое чудо, че пак съм се схванала и това висене по 8 часа на стола ми е ужасно мъчително, все гледам пода и се чудя дали не мога да се просна за малко на него ooooh!?

# 266
marinela_meri
Не съм от Плевен, но нямахте ли университетска болница?
Плевен отговаря за доста голяма територия в северна България, аз бих се доверил на специалистите в града.
Основните изследвания с които се диагностицира ДХ са Рнтген или Скенер, които дават изображение еквивалентно на снимка с мобилен тефон 0.3mpx.
Или изследване с ЯМР , което е еклвивалент на снимка на залеза с дигитален фотоапарат 12mpx.

За съжаление последното е скъпо и не го изписват на всеки, а да те диагностицират по другите методи ....  newsm78 сама си прецени. Но пк понякога се случва и да намериш наистина "лекар" и да поиска от здравната каса да те изследва с ЯМР.

Между другото ако имаш болки не чакай , а започвай физиотерапия и ЛФК. За съжаление болката появи ли се , единственно прогресира и се изостря, ако бъде оставена без надзор.  #2gunfire

Deina
Има няколко чудеса споменати в първия лист от темата от Софи и Тишо

# 267
zoomi

...да,аз точно за тази съм се запътила и ще искам тези изледвания,най-драпам за резонас,но ще видим.....благодаря все пак! Hug

# 268
Здравейте искам да си поръчам инжекциите на DISCUS comp. N  намерих ги тук  http://www.actavia.de/artikeldetails.php?aid=236893  но не зная дали това е оригинала.Благодаря ви  предварително

# 269
Deina  Чудото се казва DISCUS compositum  N    newsm20  

Другото чудо е операция! smile3553    Mr. Green Laughing

bgdesi  Това са инжекциите  Peace Ако са ти в повече можем да си ги разделим   friendship zoomi също иска!

Последна редакция: ср, 31 авг 2011, 09:23 от tishoo

Общи условия

Активация на акаунт