Дискова херния - 3

• 220 464
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Lady-B, благодаря за споделената
информация!   bouquet
Така или иначе сме в непрекъснато търсене
на начини за облекчаване на състоянието ни,
за мен беше интересно да прочета споделения
личен опит. Да разбирам, че на майка ти й е
правено еднократно дисколиза, с три убождания?
Не се ли налага повтаряне на процедурата след
определено време?
За ендоскопските операции също е хубаво да
го знаем. Благодаря за публикувания линк,
ще го сложа на първа страница в следващата
тема. Peace

# 241
Днес беше първията ден от операцията, в който се реших да изляза на по далеч.
Изкарах близо 4 часа права, основно вървейки.
19 ти ден от операцията ...
Пу пу да не ми  е уроки.  Embarassed

# 242

Браво! Това да се чува!  Laughing  Laughing  Laughing

# 243

Супер давай все така! Peace

# 244
Аз продължавам да плувам и съм много добре. Запалих и мъжа ми и той сега идва заедно с мен всяка неделя. Започна да се оплаква от бодежи в гръбнака,но след минералната вода се чувства добре.

А какъв стил плуваш основно ?

До 10 ти клас съм тренирала плуване и това е спорта, който през годините практикувах на приливи и отливи с голямо желание.
НА въпроса към лекарите дали е ок да тръгна два месеца след операцията на плуване отговорът беше да, но ми забраниха едва ли не всички стилове освен "гръб" .

Това е и единственият стил, който искрено мразя. Crazy
Дали чак толкова ще си навредя, ако продължа да плувам основно брус и кроул ... да кажем, че ще оставя всички чупки при другите стилове , но поне брус ?! Thinking

И време ми е за гимнастика , но почти всички линкове от първа страница не работят или аз не открих някаква препопърчителна гимнастика за всеки ден след операция или просто за укрепване при дискова херния ?!

# 245
  • Казанлък
Nepukistka,наистина най-много препоръчват да се плува по гръб. Казват,че така укрепват правилните мускули. Кроул-не,има усуквания,по-добре да го избягваш. Аз лично предпочитам брус,плувам около час и половина и така  се чувствам най-добре и не се изморявам. Избягвай всички чупки. Можеш да питаш и някой треньор за съвет,но най-добре ти ще усетиш тялото си. Никакви спортни постижения  Wink,всичко започвай с леки неща и увеличавай натоварванията според състоянието си.
Но сега най-важното е да се възстановиш и да укрепнеш.
Успех!   bouquet

# 246
  • София
И време ми е за гимнастика , но почти всички линкове от първа страница не работят или аз не открих някаква препоръчителна гимнастика за всеки ден след операция или просто за укрепване при дискова херния ?!

Успех с раздвижването!  Peace

Всъщност не работи само един линк
от посочените с упражненията .
Ако намериш нещо подходящо в нета,
сподели го тук.
За мен, обаче,  най-правилно е да се
консултираш с кинезитерапевт, който да
ти изработи индивидуална програма,
предвид това, че си и оперирана.

# 247
Здравейте,
днес видях подобрение в раната от операцията.
Паднала е коричката и раната не е толкова вдлъбната. Simple Smile
От началото доста се озадачих защо е толкова вдлъбнато мястото, дори мислех да ходя при моят лекар и да го питам какво точно се случва.
Да с плуването, явно ще трябва да отида първият път и да видя какво мога и какво не мога да правя.  Rolling Eyes

Намерих ето тази гимнастика и мисля, че е добра.
Ако прецените я сложете на първа страница.
Все още очаквам отговор от санаториума на, който писах дали ще ме вземат за рехабилитация и кога точно.
Ако не почвам възстановяването в домашна обстановка - естесвено много внимателно и постепенно.  Peace

http://lubomirivanov.com/1383/#more-1383

# 248
  • София
Да разбирам, че на майка ти й е
правено еднократно дисколиза, с три убождания?
Не се ли налага повтаряне на процедурата след
определено време?

Sophia , дисколизата на майка ми е направена на три междупрешленни места - които лекаря прецени като най-належащи. Ако се налага - може да се повтори на същите места, както и да се направи на други. Д-р Михов й каза тогава, че няма 100% гаранция, има хора, на които не помага, но със сигурност няма никакви негативни последствия! Peace И ако има ефект - поне 2 години се задържа, а може и повече. Всичко е до организъм, мускулна система, хранене, движения и т.н.
Слава Богу - за сега не се налага да се прави нещо друго  Praynig
Но до колкото знам -  при една интервенция може само на три места на гръбначния стълб  да се направи дисколиза. Между другото метода се прилага и за вратни прешлени (това съм го чела, не съм питала д-ра)
А следите от убожданията бяха повече от три. И не до самия гръбначен стълб, а доста по-настрани от него, на около 10 см. Майка ми каза, че на стената има огромен монитор на микроскоп, явно  под микроскоп се прави и процедурата.

А за новия метод , на който сложих линка, не знам повече от това, което съм прочела. Но ми се струва много обнадеждаващ!  Praynig

Пу пу да не ми  е уроки.  Embarassed

Браво! Пу-пу!  fingerscrossed  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

# 249
  • София
На мене пък доц. Каракостов ми каза, че вкарването на озон се прилага и има ефект само при пресни хернии. newsm78

# 250
Nepukistka,за тези упражнения трябва да почакаш.Месец след операцията може да започнеш някакви,ама тези ще ти дадат зор.Мога да ти препоръчам,докато лежиш да стягаш седалищните мускули.Друго което може да правиш е -лежиш по гръб,единият крак е сгънат в коляното,а другият повдигащ от земята и редуваш.Според мен този комплекс може да се прави поне 3м след операция.
Раната зараства в дълбочина до 3м.Не масажирай мускулите около операцията ,това предизвиквало сраствания.

# 251
  • София
Намерих ето тази гимнастика и мисля, че е добра.
Ако прецените я сложете на първа страница

http://lubomirivanov.com/1383/#more-1383

Тази гимнастика отдавна е сложена
на първа страница и линкът работи.  Peace

# 252
Здравейте, много ме е срам  Embarassed и бързам да се поправя !
За информация-Gandi  ме беше помолил да споделя как върви възстановяването след операцията при нас. Аз, изглежда не съм прочела правилно и не съм видяла линка към темата , та вместо във форума, отговорих само на него.
Редактирам веднага съобщението, което му написах и дано ви бъда полезна.
На кратко -за тези които не знаят -мъжът ми се оперира на 19и май  тази година, от ДХ (Л4-Л5, Л5-С1), с давностна пареза на лявото стъпало. Операцията беше в болница "Св. Иван Рилски", гр. София.
Изправиха го, както навсякъде, в деня след операцията. Няколко дни след това започна да повдига малко стъпалото,което беше обездвижено (не можеше да се движи нагоре). Походката също се нормализира и който не знае за проблема, не забелязва нищо. Т. е. видим резултат имаше почти веднага. Болка, дори и от самата рана не е имал, обезболяващи-никакви.
Следващата стъпка след операцията-посещение при физиотерапевт. Ние отидохме в деня на изписването за консултация, но реално започнахме терапията по-късно, заради раната. Лекарства след операцията- Милгама и Нивалин по схема. Милгамата продължава и до днес!
В момента мъжът ми прави вече втори курс на физиотерапия, която включва: ЛФК, електростимулация, масажи, вендузи и др. Направлението, което може да се издава всеки месец, покрива 8 дни на процедури, ние си доплащаме за още 8 и така целият курс е 16 дни. Нашият физиотерапевт е във Варна.
Направихме и курс иглотерапия, пак във Варна, (10 процедури) между курсовете физиотерапия. Когато мине повече време от операцията сигурно ще отидем и на санаториум.
Иначе ,задължително и всеки ден!!! прави упражненията, които му е дал физиотерапевтът вкъщи и се разхождаме много. От вчера ходи на фитнес, където тренира само за крака за момента, за да укрепи още повече мускулатурата на левия.Разбира се, много се пази-не вдига тежко, ляга, става, кляка и т.н. по определен начин,спи на твърд матрак, не припарва до морската вода Cry ...
Обобщен резултат: Общото физическо здраве е много добро, оплаквания по отношение на оперцията няма до момента, усложнения също (да чукна на дърво!).
Подобрението по отношение на парезата е все още минимално, но такова има. Ще ни трябват много месеци и може би години, за да се възстанови напълно, ако това изобщо се случи, но дори и да не стане, аз съм доволна и от постигнатия до момента резултат.

Съвет за всички- направете си необходимите изследвания и се прегледайте при специалист! Наблюдавайте състоянието си непрекъснато и се пазете. А ако се наложи операция (най-добре поискайте повече от едно мнение, за да сте сигурни), НЕ отлагайте и не се плашете от нея-не е толкова страшно, поне при нас мина леко и бързо. Не се плашете от последствията или промените ,до които би довела операцията-истината е,че с или без операция ДХ, ще наложи известни промени в живота ви! Peace
ПП: Всичко, което ви пиша е строго индивидуално и се базира само на личен опит!
Поздрави на всички и красиво, безболезнено лято от нас!!!  bouquet

# 253
Здравейте,
От  доста време Ви чета, но досега не съм писала. Много полезна информация научих от вас за което Ви благодаря.  Аз също имам дискови хернии които си търпя от доста години.За съжаление болката е всекидневна.
Миналата седмица си правих МТР и  резулата е следния:
Л1-Л2- остерохондрозни промени с дехидратация на диска.Малка медианна дискова протрузия, ангажираща предно арахноидно пространство.
Л3-Л4 – остерохондрозни промени с дехидратация на диска и дегенеративни промени в костния мозък по дискалните повърхности на телата на прешлените.Циркумферентна дискова протрузия, ангажираща двустранно неврофорамените, по-изразено в ляво и компресираща ляво коренче и дуралния сак. Вторична латерална стеноза в резултат нафасетна и лигаментарна хипертрофия.Релативна вебрална стеноза.
Л4-Л5 - остерохондрозни промени с дехидратация на диска. Парамедианна, лява дискова херния, ангажираща латералния рецесус  и неврофораменна и компресираща коренчето и дуралния сак. Вторична латерална стеноза в резултат нафасетна и лигаментарна хипертрофия. Релативна вебрална стеноза.
Л5-С1 - остерохондрозни промени с дехидратация на диска. Парамедианна, лява дискова херния, ангажираща латералния рецесус  и компресираща коренчето и дуралния сак. Фасетна хипертрофия.
Срам не срам  Embarassedще си призная че голяма част от тези писанки са ми тъмна индия. Решила съм да се подложа на озонова дисколиза.
Към Lady-B  радвам се че при вас нещата са добре.Дисколизата поема ли се от ЗК?
Поздрави на всички!

# 254
liliya, кой с едно, кой с две, ама ти пък с четири.... как се сдоби с товя "щастие"? Добре дошла в отбора !    Hug

Последна редакция: нд, 28 авг 2011, 19:22 от OK

Общи условия

Активация на акаунт