Дискова херния - 3

• 220 448
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
grigor80,моят отговор е ,че е възможно.Преди операцията аз си шляпах с крака,без да ме боли кръст.Ако нямаш качествена снимка,по-добре си направи!Едно ЕМГ,също може да помогне.
На мнение съм,че не е нужно да пиеш мовалис на всеки 3 м.Като не те боли,не пий противовъзпалителни.
Доктор Тишо,в какви други области сте компетентен? Laughing newsm78 Wink

Правил съм и ЯМР и ЕМГ. На ЯМР-то се вижда дисковата херния, както и остеоходнрозни промени по други нива, бях при Бусарски - каза че не съм за операция. В ЕМГ-то пише че има редуциране и забавяне на вълните от коренчетата на Л5 и С1 към долните крайници.
Хернията ми е вероятно е стара - от 2,5 години. Не знам какво мога да правя за да подобря нещата?
Какви лекарства да пия или процедури да правя?

# 526
Здравейте!
Реших пак да напиша тук, защото имам доверие на хората, които имат същите проблеми.

Та, днес ми донесоха Discus compositum N mit Kalmia - 30 ml Mischung N1.
Преписах най-старателно от опаковката.
Понеже досега никой не е писал за Дискус под формата на капки, искам да попитам за мнението ви.

Довечера пожелавам на всички хубаво настроение без болка и добър апетит!

# 527
Намерих на този сайт "моите" капки.
http://www.apteka.de/discus-comp-n-mit-kalmia-a4031150.html

# 528
Нищо не мога да ти кажа, не знам някой да ги е пробвал  newsm78

aha не ме предизвиквай да кажа, че ще уплаша момичето  Naughty   Laughing

# 529

aha не ме предизвиквай да кажа, че ще уплаша момичето  Naughty   Laughing

ee, те не са толкова плашливи    Laughing

# 530
Тишо, благодаря ти за отговора.

Ще почна капките след празниците.
Вкъщи имаме туба домашно винце, а  капките, май, не вървят с виното Simple Smile

# 531
Много ясно, че не вървят с вино  Naughty Те са хомеопатични или иначе казано: от салата  Thinking   Joy Следователно => ще вървят с Ракия!  Mr. Green  Joy  Hug

# 532
Тишо има вЕрно истина в думите ти. Ракията си е ракия. Цери болести всякакви  Mr. Green Стига да я харесваш обаче  Sick

Ако някой има преритал за инжекции Дискус да свирка. Имам само 30бр, пък както ми е тръгнало скоро няма да мога да ги ползвам. Пък ме е яд като стоят безактивни. Моя син ми е сложил ембарго над алкохола, цигарите и лекарствата! Както е тръгнало скоро няма да се отбиваме.

# 533
Тишо, то какво излиза - трябва да пращам мъжО на село за ракия? Нали ще ми трябва за лек! Grinning

# 534
Охооо, май сте запразнИли нещо, а?! Очевидно, не сте толкоз болни   Mr. Green.
Желая весели празници и по-малко болежки!!!
А на когото му трябват ракийка и винце за лек  Wink, мога да му препоръчам /домашни, естествено/.

# 535
За много години, живи и здрави да сме всички!  Hug

Valka_a Пращай го  Peace и после си искай разтривка  Mr. Green

# 536
Здравейте,

нов съм в темата за дисковите хернии. Преди два месеца и аз получих такава на L5-S1. Според ЯМР е "масивна". Резултатът е: силни болки в левия крак и променена походка (куцам яко). Пробвах мануална терапия и физиотерапия но ефекта е нулев. Масажа ми помагаше да се отпуснат колабиралите мускули но ефекта е краткотраен. На следващия ден положението е същото. За момента нямам пареза или парализа. Само силната болка. Нося лумбостат, което ми помага в известна степен да изкарам деня.

Мнението на неврохирурзите е: операция. И понеже вече месец се влача като парцал без промяна, започвам да мисля за операция. След известно четене видях, че освен микроскопските операции (вече традиционни за България) у нас се практикуват и едноскопски (с разрез ~1см).

Ето линк към описанието на микроскопския метод (понякога също наричан ендоскопски):
http://www.tokudabolnica.bg/bg/page/787/%D0%9B%D0%B5%D1%87%D0%B5 … D0%BD%D0%B8%D1%8F

А ето и линк към описание на микроинвазивен метод:
http://www.monitor.bg/article?id=295368

Вторият метод е нов за страната ни и за сега го прилагат само в болница Света София. Въпросът ми е кой от двата метода според вас е по-добър?

Някой с опит от втория метод?

Поздрави

# 537
Мнението на неврохирурзите е: операция. И понеже вече месец се влача като парцал без промяна, започвам да мисля за операция. След известно четене видях, че освен микроскопските операции (вече традиционни за България) у нас се практикуват и едноскопски (с разрез ~1см).

Ето линк към описанието на микроскопския метод (понякога също наричан ендоскопски):
http://www.tokudabolnica.bg/bg/page/787/%D0%9B%D0%B5%D1%87%D0%B5 … D0%BD%D0%B8%D1%8F

А ето и линк към описание на микроинвазивен метод:
http://www.monitor.bg/article?id=295368

Вторият метод е нов за страната ни и за сега го прилагат само в болница Света София. Въпросът ми е кой от двата метода според вас е по-добър?

Някой с опит от втория метод?

Поздрави

Моите две операции са ендоскопски и съм много доволна. Наистина методът щади мускулатурата, възстановяването е бързо, естествено ако е направена професионално. Аз нямам проблеми вече три години след втората операция.

# 538
Грешката е моя, не съм очаквал така да се заблудя, а наистина дископатията невинаги е дискова херния! Всъщност главата е "дископатия" и имам само рецепти за дископатия. Рецепти за дискова херния в книгата не намерих. Sad Много се извинявам на всички за неадекватния ми коментар, всъщност той беше свързан със съвсем друго и нямаше нищо общо с тази тема! Но поемам отговорност и ще се опитам да разбера още неща специално за дисковата херния - след време ще пиша в темата отново! Както и ще ви дам тук и шестте рецепти, които имам в книгата за дископатията и макар и да са наистина безобидни и безвредни, наистина не съм сигурен дали ще са достатъчно силни сами да излекуват такова тежко хронично заболяване, каквото е дисковата херния. Е, надявам се поне да доведат до някакво подобрение! С най-добри пожелания и ще пиша пак!

Последна редакция: чт, 05 яну 2012, 00:28 от prinarmed

# 539

Общи условия

Активация на акаунт