Дискова херния - 3

• 220 331
  • 740
  •   2
Отговори
# 645
Здравейте колеги по неволя, бързам да споделя добрите новини от мен, с пожеланието да не губите надежда!

Днес сутринта  ме оперираха и още не мога да повярвам че болката я няма! Разбира се има лека болка от разреза, но това е нищо в сравнение с болките който имах в крака. Движа си свободно краката и нищо не ме боли!!! Разбира се, още е рано за заключения, но факта, че мога да лежа без да вия като вълк е много обнадеждаващ за мен. Утре живот и здраве трябва да стана, а в петък, ако всичко е ОК ще си ходя в къщи.

Поздрави

Нека да допълня нещо което според мен е много важно: доктора каза, че нерва е започнал леко да атрофира (съдейки по вида му). Според него съм чакал много преди да се оперирам, но смята, че няма да има проблеми и ще се възстанови. Пиша това, защото много хора чакат нещата съвсем да се скапят и тогава прибягват до операция. Притискането което хернията оказва на нерва го уврежда (бавно, но славно), а както всички ние знаем нервите се възстановяват много трудно или никак. Аз лично смятах, че щом нямам изтръпване, пареза или парализа а само болки, то значи нерва си е ОК и мога да чакам. Да, ама явно не е точно така.

Разбира се това не значи, че съветвам всички с болки да се втурнат да се оперират. Просто имайте и това на ум когато отлагате операцията. Всеки случай е различен и всеки сам взима решенията на края. Докторите само предлагат възможности.

Аз лично отлагах 2 месеца въпреки, че хернията беше огромна и на мен ми беше пределно ясно, че всяко друго решение е временно. Трябваше болките да станат нетърпими за да дотичам в болницата.

Поздрави

# 646
  • София
stranded, бързо възстановяване ти пожелавам!  Hug

Също по традиция да те помоля, ако нямаш нищо против,
да споделиш в коя болница си направи операцията и при кой лекар.

# 647
stranded, бързо възстановяване ти пожелавам!  Hug

Също по традиция да те помоля, ако нямаш нищо против,
да споделиш в коя болница си направи операцията и при кой лекар.

Благодаря. Оперира ме доктор Пелинков в Токуда. Само суперлативи за доктора. Много внимателен и спокоен човек.

# 648
stranded, успешно и безболезнено възстановяване! Пази се! Не си поставяй срок в който трябва да се случи това. И вярвай, че решението ти е най-правилното досега!
Ако имаше опция "харесва ми" щях да я отбележа под твоя пост.  И аз минах по този път и ми е трудно да си обясня защо чаках толкова време.

На д-р Пелинков благодаря и аз! Днес стават 3 години от моята операция. Добре съм и зависи от мен самата как се натоварвам.
Лек ден!

# 649
Ха, станах и до сега се разхождах. Никакви болки! Операцията я чувствам съвсем леко като дискомфорт. Още ми е странно как така може да не боли.

Като се замисля, най-неприятното до момента беше събуждането от упойката. И аз си се чудя защо се мъчих толкова време ... ама пусто шубе.

Поздрави на всички събратя по неволя.

# 650
Ха, станах и до сега се разхождах. Никакви болки! Операцията я чувствам съвсем леко като дискомфорт. Още ми е странно как така може да не боли.

Като се замисля, най-неприятното до момента беше събуждането от упойката. И аз си се чудя защо се мъчих толкова време ... ама пусто шубе.

Поздрави на всички събратя по неволя.

stranded, поздрави и от мен и успешно възстановяване! Аз му казвам на това чувство-"да преминеш на другия бряг". Все едно си прероден,възкръснал! Аз си спомням след изписването ми поисках да се нахраня седнала на масата (4 мес на легло - ядях легнала  #Cussing out ) и не можех да повярвам, че стоях повече от три минути седнала и се ослушвах  #Crazy  Странно е, но и чувството е супер! Всички се чудим защо сме чакали, но това е положението! Дано забравиш, въпреки, че май няма забрава  ooooh!

# 651
Здравейте и от мен. 
И аз отдавна само ви чета, но май е време да ме приемете в клуба.
Аз съм с шийна дискова херния на 4 нива и за допълнение току що ми казаха след направен скенер, че имам и износване на две стави на гръбнака под кръста / направо изгарям от болки вече 6 месеца/.
Тъй като не ми се отваря линка на първа страница с листовката за Diskus compositum N, четох само това, което намерих на руски. С другите езици съм и скарана тотално / ползвам гугъл преводача/.  Имам няколко въпроса и ще ви бъда много благодарна да ми помогнете:
1. От многото поставени ми мускулни инжекции имам калцирали топчета и вече няма място къде да се слага, та по тази причина възможно ли е Diskus compositum N да се поставя на друго място, да се пие през устата / в руската листовка пише само че се слага с инжекция/ или пък възможно ли е да се намери във вид на капки или таблетки;
2. Тези ензими които си поръчвате минават ли през митница и за колко време пристигат;
3. Ако някой е пазарувал Diskus compositum N от Англия, може ли да даде линк и знае ли дали тези ампули се предлагат и в аптеките там.

# 652
Neli  мускулно се слагат , но в немската листовка пише че може и венозно. Избери си едното краче и давай в бута или в ръката , ако на дупето няма место. От Германия май е по-лесна поръчка , макар и да не знам немски, успях с една дебитна карта да им платя и дойдоха за една седмица.

www.bodfeld-apotheke.de

Ензимите минават през митница и се плаща ДДС на сумата , която вече си платила през картата си за поръчката. Пристигат за 2 седмици ако всичко е ОК или за максимум 16 -18 дена. Забавянето е от нашите пощи и митницата. Иначе са в Европа на 5-тия ден  Simple Smile

# 653
Nellli, аз имам ето тези капки - давам ти линк към сайта, който е на руски.
На мен са ми ги донесли  от Германия, но още не съм ги пила.

http://www.apteka.de/discus-comp-n-mit-kalmia-a4031150.html

Горе някой е писал, че ги взимал, но действието им е по-слабо от инжекциите.

# 654
zoomi, Valka_a , благодаря да отговорите.
Питах за английски сайтове, защото от там съм пазарувала доста неща и долу горе ми е ясен механизма за пазаруване, пък и синът ми е студент там - щеше да е много по-лесно.
Гледам, че доставката от Германия е доста солена, така че ще ползвам сигурно приятели на мъжа ми.
Valka_a, ти защо не ползваш капките - пиеш нещо друго ли в момента?

# 655
NikoDim,пощата ти е пълна Simple Smile

Изчистих пощата Grinning

# 656
nellli DC и DC N(Kalmia Compositum) ги има и в Англия,но този N е по-скъп отколкото в Германия.По-назад съм дал сайт от който може да си ги купиш,доставката е 5 GBP.Има го и
на капки,ама не е така ефективен,за профилактика става.Инжекциите се поставят мускулно(може и в бедрото),подкожно( в корема,бедрото) и втрекожно.Най-добре е да се поставят в областта на ДХ-около прешлените,окло плексуса или в акупунктурните точки,ако намериш кой да ти ги поставя.Мускулно също вършат работ.Бързо се абсорбират и няма проблеми.Единствено се увеличава слюноотделянето.
Аз си ги взимам от аптека в градче до Лондон,по-евтино е,а и транспорта е по-евтин,но трябва да им пишеш или по тел.Имат и от Калмия Комп.Плащатето е с карта,може и дебитна.

# 657
NikoDim, благодаря и на теб за отговора. Вече ги поръчах от Германия / даже ще ги донесат тази седмица/, но следващата пратка  ще е от Англия щом ги има там. За профилактика изобщо не говорим - така ме боли, че не знам как ще ходя на работа. За съжаление живея в малко градче и със сигурност няма да има кой да ми ги сложи в областта на ДХ. Значи ако съм разбрала правилно - мускулно или подкожно в бедрото става /краен случай - подкожно в корема/.

# 658
Здравейте!

Имам спешна нужда от координати на добър невролог във Варна  Praynig
Ще съм ви много благодарен   Hug

ОК ?

# 659
Тишо, аз не съм от Варна, но също търся добър невролог от там. Доколкото разбрах във Военномедицинската болница имат добри.
А аз моля някой, който е на "ти" с  английския и с този сайт:  www.iherb.com да ми даде линк за продукти с  хиалуронова киселина, глюкозамин и МСМ.
Вчера си поръчах ензимите от там и вече са на път.

Общи условия

Активация на акаунт