Дискова херния - 3

• 220 467
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
# 511
Аз, отново тук да се оплача!  Confused
След месеци ходене по лекари, пиене на лекарства и инжекции, без резултат си направих скенер (платих си) и се оказа, че имам киста. Сега чакам средващото посещение при лекаря, за да ми каже какво ще правим. newsm78 Някой имал ли е подобни проблеми, ще се радвам да сподели, че съм малко притеснена какво ми предстои! Tired

# 512
 Hug Аз не съм имал, но й не знам някой в темата да е имал  newsm78, но най вероятно ще има операция!  ooooh!

# 513
А някой ще ми обясни ли има ли връзка /и каква/ между ДХ, гръбначно изкривяване, неправилна стойка и проблем с равновесието и фокусирането на погледа?

# 514
 a схващане и  изтръпване някъде  има ли?  newsm78

# 515
Схващане в кръста няма, по-скоро е във врата. Има болка в кръста, след дълго стоене /ходене/ - като реша да "се сгъна", и обратно. Изтръпване....може би по-лесно ми изтръпват краката. Ходих няколко пъти на физиотерапия - май положението е по-добре. 
tishoo , извинявам се за въпроса, но нещо съм пропуснала - лекар ли сте, или просто сте с богат опит в тази област?

# 516
Аз, отново тук да се оплача!  Confused
След месеци ходене по лекари, пиене на лекарства и инжекции, без резултат си направих скенер (платих си) и се оказа, че имам киста. Сега чакам средващото посещение при лекаря, за да ми каже какво ще правим. newsm78 Някой имал ли е подобни проблеми, ще се радвам да сподели, че съм малко притеснена какво ми предстои! Tired
Аз имам киста. Не я мисли преди да разбереш каква е. На ЯМР ми я бяха написали Арахноидална, а се оказа, че не е такава. За сега просто ще се следи. Не се тревожи излишно, преди да разбереш каква е. Моята е на обвивката на прешлена, от вътрешната страна и се грижи за "приятно" прищипване на гръбначния мозък с колежка ДХ отсреща. Не се налага операция веднага и специално за нея.

# 517
Благодаря за отговорите!   bouquet Сега чакам за ЯМР и ще видим какво ще стане! Rolling Eyes

# 518
tanya.d С богат опит в тази и други области  bowuu   ooooh! Sick

Последна редакция: ср, 21 дек 2011, 10:09 от tishoo

# 519
Хмм Thinking....знам си аз, че тук е мястото да питам за всичко, което ме терзае....
Та, не разбрах възможно ли е да има връзка между шийните ми проблеми, кривия гръб и зрителните ми несгоди?

# 520
Ако!! Нямаш други проблеми, по-скоро не!  Hug

# 521
А някой ще ми обясни ли има ли връзка /и каква/ между ДХ, гръбначно изкривяване, неправилна стойка и проблем с равновесието и фокусирането на погледа?
Неправилната стойка може да предизвика болки в гърба(кръста),евнтуално и ДХ,а и ДХ от своя страна(ако има болка) може да предизвика неправилна стойка.
ДХ(медианна) в шийната област може да е причина за световъртеж,а от там да предизвика проблем с равновесието.Това може да се предизвика и от остеофит(шип) в тази област,ако притиска някой кръвоносен съд.Изтръпването в шийната област може да е симптом на такива проблеми.Един скенер може да покаже нещо,въпреки че не е сигурно.
А за проблема с фоусирането..едва ли ДХ може да има връзка.

Последна редакция: чт, 22 дек 2011, 01:14 от NikoDim

# 522
Благодаря за подробния отговор!

# 523
Здравейте,
някой от вас има ли схващания и нестабилност в крака без особени болки в кръста?
Имам дискова херния на Л5-С1. Каква терапия бих могъл да приложа за подобрение освен пиене на Милгамма? Невролога ми предложи да пия на всеки 3 месеца за по 1 месец Мовалис (нестероидно противовъзпалително), но подозирам така че освен ще си унищожа стомаха друг голям ефект няма да постигна... А и не знам до колко е смислено при положение че почти нямам болка в кръста?

# 524
grigor80,моят отговор е ,че е възможно.Преди операцията аз си шляпах с крака,без да ме боли кръст.Ако нямаш качествена снимка,по-добре си направи!Едно ЕМГ,също може да помогне.
На мнение съм,че не е нужно да пиеш мовалис на всеки 3 м.Като не те боли,не пий противовъзпалителни.
Доктор Тишо,в какви други области сте компетентен? Laughing newsm78 Wink

Общи условия

Активация на акаунт