Декемврийски мами се разхубавяват, а бебенцата вече шават

• 24 374
  • 734
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
Здравейте, мами!
Мимс, мисля че оплакване можеш да подадеш в Инспекцията по труда. Или просто да се посъветваш там. Направо съм изумена от работодатели  Shocked . Какво толкова им пречат бременните незнам! Има толкова безработни, колко му е да наемат човек и да го обучат за времето на отсъствието. Не разбирам.
Ужасна жега днес ! А сутринта как ме разтресе гадния автобус по тези дупки  Close

# 301
Зависи на какъв трудов договор е. Ако е до завръщане на титуляр може да се уволни, независимо , че е в майчинство.

# 302
аз за щастие нямам проблем с работодателите си,за което много се радвам.но имам един въпрос!може ли някой да ми каже какъв е този прозрачен секрет дето от няколко дена се отделя от зърната ми?има ли от какво да се притеснявам?

Последна редакция: пн, 11 юли 2011, 15:42 от дуденка

# 303
коластра

# 304
Няма от какво да се притесняваш - това е коластра . може цветът да варира до леко жълтеникав - организмът ти се подготвя за кърменето  Hug

# 305
  • София
Дуденка, ти в коя седмица си? От коя седмица нататък започва да тече коластра?

# 306
  • София
Здравейте, мами! Чета ви, но докато изчета всичко, вече не са актуални въпросите, на които искам да отговоря. Grinning Както и да е, за имената - всеки сам си решава, аз не се чувствам длъжна никому, а това, че съм благодарна за много неща на родителите си и на тези на моя приятел, съвсем не означава, че детето ни трябва да носи името на някой от тях.
За съобразяването - не мога да се оплача от моя човек, а за помощта - помага доста, но има още накъде...

Вчера станаха шест месеца, откакто не пуша, знаех си, че бързо ще забременея и ги спрях предварително - категорично и от раз, а пушех от около десет години поне по половин кутия на ден. Сега на моменти ми се допушва но няма да го направя, само не знам дали ще съм ми толкова резки спирачките догодина - живи и здрави... Thinking не е много ясно....

Кажете сега как да се присъединя във фейса, че не помня на коя мама трябваше да пиша   newsm78

# 307
Radostche, аз не съм в болнични. Но явно ще трябва да изляза до  броени дни, за да се спася някак си. Ситуацията е такава каквато предполагам на повечето места. Осигурявана съм на 400 лв, отделно получавам не малка сума отделно "на ръка". Сега тази сума, коя то ни дължи 2 месеца назад, не ми беше изплатена и за в бъдеще също не смята да го прави в моя случай, от момента, в който разбра, че съм бременна преди няколко дни. Просто човека тия пари си ги удържа за месеците напред когато ще трябва да ми пащал от джоба си осигуровките, тъй като по него време, няма да допринасям с нищо за фирмата Simple Smile  Ако продължавам да ходя на работа ще му работя за тия 320 лв чиста сума от 400-те бруто.... доооокато ми дойдат 45-те дни преди термин. До тогава ще съм на страхотна загуба, а дори и не съм в добро здраве и напоследък полагам усилия и правя компромис със себе си, за да съм тук на работното си място всеки ден.

miki_ad, не съм по заместване, не съм до завръщане на титуляр - имам си постоянен трудов договор от много години.

Но... Факта си е факт, някои хора не оценяват това, което си правил години наред за тях и сега трябва да се спасявам сама. Дори ми предложи да си подам молба за напускане по мое желание, и да си намеря друга фирма, от която да изляза по майчинство.

Мисля че само Galactic и още някои.. правилно ми разбраха въпроса за общата сума на осигуровките  - аз питам, ако от следващия понеделник съм в болничен до края, после по майчинство - това прави общо 29 месеца, по няма и 20 лв осигуровки на месец разбрах - не повече от  500 и няколко лв е това, от къде тия 900 идея си нямам. А той дори споменавайки тия 900 лв си прави сметка, че ще му бачкам почти до термин Wink

# 308
в 17 седмица съм,поне така мисля

# 309
благодаря за отговорите ви момичета.малко се бях притеснила понеже ми е първа бременност и все още не знам кое е добре и кое не,не знам какви промени в организъма да очаквам

Последна редакция: пн, 11 юли 2011, 15:42 от дуденка

# 310
а сега се сетих да попитам още нещо.при посещение при доктора ми казаха че би трябвало да съм в 19 седмица,а аз съм в 17?възможно ли е бебето да е по-голямо за възрастта си

# 311
а сега се сетих да попитам още нещо.при посещение при доктора ми казаха че би трябвало да съм в 19 седмица,а аз съм в 17?възможно ли е бебето да е по-голямо за възрастта си

Съдейки по лентичката в момента си в 18 седмица   Flutter

# 312
Дуденка, възможно е .  Как ги броиш седмиците ? не се брои от зачеване , а от първия ден на последната М ,
p_bori, може и да не се появи въобще. Това няма отношение към възможността за кърмене . За всеки е различно
Mimci , и на мен би ми станало ужасно обидно от такова отношение , особено ако дълго работиш за тези хора ... Повече от възмутена съм . Ако няма да си получаваш парите на ръка от сега нататък , спокойно излизай в болничен без никакви угризения . Такива хора не го заслужават. Ако пак повдигне въпроса , обаче , непременно го питай кога ще си получиш дължимите в плик пари и му предложи да си ги одържи от там  ooooh! . Аман от такива криворазбиращи капиталисти. Тръгнал той бизнес да прави на гърба на работниците си !

# 313
  • София

И нашето е една седмица напред ... няма проблем  Peace

# 314
а колко горе долу трябва да е голямо бебето в сантиметри и грамове в 18 седмица?

Общи условия

Активация на акаунт