Декемврийски мами се разхубавяват, а бебенцата вече шават

• 24 375
  • 734
  •   1
Отговори
# 285
Аз тези месеци така и не мога да ги оправя... броя си седмиците , сега знам ,че съм в 17-та от 40 и това ми стига Simple Smile Simple Smile
п_бори И аз съм ЗА българските имена,но се ориентирам към нещо по-лесно за произнасяне и най-вече да е по-интернационално,защото преди 2 години с мъжа ми бяхме за няколко месеца в Америка, и  моето име (Марина) никой нямаше проблем да произнесе...а неговото (Веселин) , всеки произнасяше или като "Вазилийн" или "вЕслин" с ударението на Е,Цяло лято му се обръщах към него на шега с "Вазилинчо" и му беше мн гадно  Joy  hahaha ...Искам някой ден,ако децата ми решат да живеят или учат в чужбина да не се притесняват от имената си Simple Smile

# 286
  • Отвъд алеята зад шкафа
Здравейте.

Аз си позволявам мъничко бира от време на време и пия безалкохолни коктейли - Мохито без ром, Блъди Мери без водка...

Тия дни малката направо ме побърква, уж дойде сестра ми да помага, ама сега вместо с 1 дете, съм с 2. Иначе от вчера усещам бебето и като си сложа ръката на корема - ритничетата ги чувствам с ръката си, страхотно е  Heart Eyes

# 287
Аз пък мнооооого рядко си позволявам по едно Мартини -Бианко ,а докт. като казах че не мога да спя ми каза-Пий едно малко и готово!Изобщо не ме е ограничавал в нищо-аз сама го правя.

# 288

И един въпрос имам към по разбиращите Laughing лентичката ми показчва 17 сед. , което означава завършена 17-та и започваща 18-та така ли? И ако е така,това означава ли,че днес започвам 5-ти месец? newsm78 Простете за невежеството,ама много се бъркам в това изчисляване ooooh!

Здравейте мами   Hug   bouquet

KiSs
 днес започваш 18та седмица, в 5тия месец си от 19тата до 23тата седмица.

Пулса в корема е нещо нормално, но няма връзка с движението на бебето. Аз вчера например чуствах гъдел в продължение на няколко секунди и по-мога да приема че е от бебето.  Flutter

# 289
Момичета, имам нужда от помощ.
Въпроса ми е насочен към майките - счетоводителки.
Кажете ми колко са осигуровките на месец, които се плащат по време на болничен или майчинство, на заплата от 400 лв бруто. До момента съм осигурявна на тази сума. Какво точно се внася за напред- само за фонд "здравно осигуряване" или и за фонд "общо заболяване и майчинство"??
Моят тъп и "загрижен" работодател ме кара сама да си плащам здравните осигуровки. Знам, че това НЕ е редно и е НЕзаконнно. Но какво да сторя? За момента само го изслушах без да се съгласявам или опонирам, трябва ми време да го осмисля. /само спомена, че се събирали около 900 лв до края на майчинството ми, които иска да му ги дам на ръка/ Оххх.. много съм обидена.

# 290
Мимци, няма ли начин да викнеш някакъв орган, който да му направи една глоба на този смахнат тип работодателя?  #2gunfire  Не мога да ги понасям такива, ама хич не съм в час с това кой се грижи за защита правата на служителите. Със сигурност има някаква институция за това, просто трябва да поразтърсиш или да питаш мамите в Счетоводната тема. Въобще не му се давай - законът защитава правата ти и никой не може да те накара насила да си плащаш ти осигуровките, това е негово задължение.

За пийването - аз от време на време пия по 1 - макс 2 чаши вино и мисля че е ок, не го правя постоянно.
Аз също много държа детето ми да носи интернационално име, което автоматично изключва много от традиционните български, но мисля че повечето ни фаворити засега не звучат толкова чуждо за БГ, а едновременно с това с универсални и благозвучни

# 291
Привет и от мен!
Успешна седмица на всички, с много усмивки и положителни емоциии   bouquet

# 292
Момичета, имам нужда от помощ.
Въпроса ми е насочен към майките - счетоводителки.
Кажете ми колко са осигуровките на месец, които се плащат по време на болничен или майчинство, на заплата от 400 лв бруто. До момента съм осигурявна на тази сума. Какво точно се внася за напред- само за фонд "здравно осигуряване" или и за фонд "общо заболяване и майчинство"??
Моят тъп и "загрижен" работодател ме кара сама да си плащам здравните осигуровки. Знам, че това НЕ е редно и е НЕзаконнно. Но какво да сторя? За момента само го изслушах без да се съгласявам или опонирам, трябва ми време да го осмисля. /само спомена, че се събирали около 900 лв до края на майчинството ми, които иска да му ги дам на ръка/ Оххх.. много съм обидена.

Мимци ...  Shocked  Shocked  Shocked Нямам идея какво да те посъветвам да правиш с работодателя,ти знаеш каква ти е ситуацията... Но за осигуровките , трябва да плащаш задължително Здравни,пенсионни,и вноски по фонд "Общо заболяване и майчинство",фонд " Трудова злополука и професионална болест",фонд "ДЗПО" (за УПФ).Ако не съм права моля някой да ме поправи. До колкото разбирам,ще трябва да поемаш и неговия дял...Трябва да знаеш ,че за всеки месец е различно,например разходите за работодателя ти за август са 71 лв,поне толкова ги смятам аз...към тази сума прибавяш и тези,които на теб ти вземат,но и те са различни за всеки месец,според това колко работни дни се падат в месеца.Ще плащаш осигуровки до октомври(пак зависи кога ти е термина - до 45 дни преди термин) И извинявай,ама както и да ги смятам не излизат 900 лв...Тук ми замирисва на изнудване !!!  #2gunfire Егаси работодателите... И в моята фирма всяко лято имам по 40 сезонни работника,но никой не съм ощетила откъм осигуровки и няма да го направя! Наречете ме комунистка ,ако щете , но за мен политиката на 1 страна трябва да бъде насочена най-вече към социалната дейност на първо място,защото хората са най-важни! Аз те съветвам да сигнализираш някъде за тоя "работодател"...Идва ми на ум само за "Господари на ефира"  Joy

# 293
Mimci, според мен трябва да се обърнеш към НОИ, подай жалба, не е нужно да си даваш парите на работодателя, купи нещо полезно на бебо с тях. От НОИ са длъжни в срок от 1 месец да ти отговорят на жалбата, най вероятно ще пуснат проверка и ще го накарат да плати тези пари, който той иска от теб. 

# 294
  • Beyond the Frontiers
Mimci, питай в темата за счетоводството. По моя информация по време на болнични и майчинство работодателя плаща към 20 лв на месец. При всички случаи ми е много интересно, как ги е сметнал тези 900 лв. Не бих ги дала на куп, първо защото няма гаранция, че работодателят ще ги плати за теб, а няма да зачезнат тези пари, второ те се смятат на месец, той от къде знае колко точно ще ти е майчинството като време - година -две.

# 295
Относно осигуровки http://xn--2011-f4df8acr0bcxk4a.com/?page_id=113
а на първа страница на схемата по месеци пети месец от 18-21 седмица

# 296
Mimci, това са сумите на осигуровките по месеци сама виж колко правят

Работодател      Работник      ДОД
Август         71.20         51.60         34.84
Септември    71.20         51.60         34.84   
Октомври         71.20         51.60         34.84
Ноември     71.20         51.60         34.84   
                      284.80                 206.40         139.36

Което прави: 630.56
Не съм сигурна даже дали за ноември трябва да са целите осигуровки, защото ти тогава някога трябва да излезеш в болнични. Търси някакъв начин да се оплачеш от този „работодател”, по-скоро мошеник. А, и тези стойности са, когато си на работа и ти се плащат осигуровки. Когато си в болнични трябва да са по-малко.

# 297
А вижте следващата страница е майчинство през 2011

# 298
здравейте на всички бъдещи мами на декемврийски бебки wavey wavey wavey wavey wavey wavey

# 299

Ти вече си в болнични, така ли ? Ако да -  не прави нищо.  Държавата ще го принуди да си плати всичко  . А той е безсилен да предприема каквото и да е  , защото не може да уволнява служители , които са в болничен или майчинство.

Общи условия

Активация на акаунт