Декемврийски мами се разхубавяват, а бебенцата вече шават

• 24 376
  • 734
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте момичета  Flutter

За свекита си говорите и за имена. Аз не съм женена, но родителите на "мъжа ми" не се месят в нищо, а и са на 150км от нас  Twisted Evil Майка ми ми е казвала, че вида ми е такъв, че ако човек не ме познава, ще помисли, че жив ще го ям, особенно ако не ми е и симпатичен  Mr. Green Та свекитата май имат малко страх  hahaha За имената пък никой нищо не може да ми каже. И аз съм на принципа който ражда, той определя, мхм  Whistling Дъщеря ми я кръстих с любимото си име, а по случайност така се казват и майка ми и мъжът ми  Crazy Сега имам затруднение леко...

За цигарките - аз съм пушачка, но след като направя теста и до края на кърменето не пипвам цигара. За мен това е неоправдан риск и не е проблем да изчакам година и половина-две. Нооо приключи ли кърменето пак ще си пуша, аз си знам  Whistling

За тези които имат нужда от цигара, за да отидат до тоалетна може да пробват с ХУСК. Помага много, безвредно е за бременни...аз пия по веднъж на ден, разтворено в плодово кисело мляко за пиене  Peace

П.П. Пипилота и на мен ми липсТва нещо много дълго  newsm78 Дано всичко да е наред при нея  Praynig

# 271
Жоржи, благодаря за кафенцата - изглеждат много апетитно. Даже мисля и аз да си направя едно кафе ,че не съм пила отдавна .  Hug

За имената - моята майка съвсем неочаквано се опита вчера да ми каже ,че трябвало да кръстим второто детенце на свекърва ми ... но на бързо и обясних ,че няма да стане - да знаят от сега .  Може би си мисли ,че Виктор е кръстен на моя татко , заради първите букви , но това е съвпадение . Живот и здраве ще му дадем име , което харесва и на мен и на мъжа ми . Моят аргумент да НЕ кръщавам деца на родители е съвсем друг от това ,че някой заслужава или не. Малко или много всички сме това , което сме заради нашите родители . Мъжете , които обичаме са отгледани и възпитани от тези  хора , които сега наричаме свекър и свекърва ...  Но както и да е . Друга ми е мисълта . Просто не искам подсъзнателно бабите да си имат любимци , заради това , че детето било кръстено на тях . Казвам подсъзнателно, защото са достатъчно умни да не делят децата съзнателно. 
За мен тази традиция е отживелица и не смятам да я спазвам . В миналото някак си по я разбирам . Женели са се рано , жените са били почти деца . Живеели са под покрива на свекърите . Някакси по-естествено в таква ситуация ми се вижда и това да наричаш свекърва си "майко" ... Да си кръщаваш децата с техните имена и тн . В днешния свят нямам нищо против тези традации, стига снахата да ги възприема като нещо нормално . Ако има и най-малък елемент на принуда, тогава вече - без мен   Stop
Малко дългичко ми стана за понеделник сутрин  Laughing

# 272
Радостче ... абсолютно съм съгласна с теб !!! И аз не искам да кръщавам децата на никой,не защото не заслужават,а защото не искам да имат "фаворити" сред децата.Не искам да се чувстват както мен и сестра ми Simple Smile Аз съм кръстена на баба ми Марина,и цял живот като сме си ходели на село -на мен скришом ми побутваха по 20 лв,на нея по 10 ,а на братовчед ми Манол,който е кръстен на дядо - защото бил мъжко момче,продължавал рода - на него по 50! И майка ми полудяваше просто заради сестра ми , която винаги се чувстваше много отделена...и така баба и дядо си изгубиха уважението на мама ( която им е снаха). Просто в нашия край (Свиленградско) УЖАСНО много държат на тази скапана традиция, и се побърквам.Същите тези баба и дядо ми опяват във всеки удобен момент,как трябвало да си кръстя децата на свекъра или свекървата,иначе за никаква снаха не съм ставала ....  #Cussing out

# 273
По темата за имената и ние с моя решихме да не ги кръщаваме на никой. Според мен така е най-добре. Сигурна съм обаче, че ще има сърдити (неговите родители), но честно да ви кажа не ме интересуват. Те и особено майка му, въобще не заслужават да си кръщавам детето на тях. Харесвам идеята, че който го носи и се мъчи, той избира име.
И да ви кажа момичета, изобщо не слушайте кой какво ви говори. Борете се за вашия избор.

# 274
Добро утро момичета...
относно цигарите-спрях ги преди повече от 2 месеца и даже не се и сещам за тях,но съм сигурна че пак ще ги почна....
За имената-ако е момче ще е Иван-таткото иска ,неговият и моят баща се казват така ,а пък аз нямам против защото на него ще му е първо дете(аз имам дъщеря-Елеонора от 1вият брак)
ако е момиче -незнам....още не е измислено но аз му подхвърлих че може да го кръстим на него самият и той не каза нито ДА нито НЕ-така че ако утре живи и здрави видим пола -ще го мислим...Само всичко да е наред с бебчето...
Приятен ден на всички

# 275
Марина, чудна снаха си си ти , щом въобще отделяш време да мислиш и да се тормозиш толкова много по въпроса . Свиркай си и го давай по-лежерно - ти и мъжа ти сте тези , които решават Wink

# 276
  • София
Здравейте мили момичета Simple Smile
Искам да ви питам как усещате бебчетата. От няколко дни усещам нещо като пулсиране в корема , дали е бебчо?

Относно имената ... мъжа ми не ми се бърка много, но може би защото още не знаем пола. Ако е момиче ще е по-лесно, защото може да се измислят много и различни женски имена с почти всяка буква. Ако обаче е момче тогава ще е по-трудно, защото си мисля, че името на всеки мъж трябва да е сериозно, а не завъртяно. Тук разсъждавам малко по-традиционно на нещата. Да ме прощават някой мами.

marinamihailova , много ми хареса изказването ти, това с традицията да се кръщава на родители го има в доста части на България. Аз също смятам , че е абсолютна глупост.

Хубав ден и много ритничета Simple Smile

# 277
Наистина е трудна задача тази с имената Simple Smile
От една страна ми се иска да покажем някакво уважение към родителите ни с имената, от друга не искаме пък имената да са същите.
Ние за момента сякаш сме се спрели на варианта да ползваме само буквите, но не знаем кои  newsm68. може и да си променим плановете и буквите да не ползваме Simple Smile
Това, което обаче сме решили твърдо е, че имената ще са български.
На една съседка наскоро и се родиха внуци /близнаци/ - едното се казва Марая, другото Майкъл. Странна работа ми се струва тази, но всеки си знае. Simple Smile

# 278
  • София
И аз съм ЗА българските имена , струва ми се кофти детето ми да се казва Стивън, Джордж, Марая, Паола и т.н. има толкова хубави български имена , а и все пак сме българи Simple Smile

# 279
Добро утро момичета Hug Благодаря на всички за хубавите пожелания за онзи ден  bouquet Всичко мина много добре,ние сме доволни,дано и гостите да са останали доволни Praynig

Гледам,че обсъждате темата за свекървите и имената.... мойта свекърва живее на 200 км от нас,рядкос е виждаме и чуваме,ама инъче си е много добичка и никога не съм имала проблеми с нея. Чак я съжалявам понякога горкичката само бачка и пари ни праща,даже и не задава много много въпроси,камоли да се меси за нещо. А относно името дори и не е повдигала въпроса.С моите родители живеем в един град и се виждаме доста честичко,дракаме с епонякога,но инъче и те не настояват името да е на тях.

И един въпрос имам към по разбиращите Laughing лентичката ми показчва 17 сед. , което означава завършена 17-та и започваща 18-та така ли? И ако е така,това означава ли,че днес започвам 5-ти месец? newsm78 Простете за невежеството,ама много се бъркам в това изчисляване ooooh!

# 280
Гледам доста сте обсъждали въпроса с имената. Ние общо взето от момента в който разбрахме какво ще е бебчето и знаехме вече как ще се казва - Константин, страшно много харесвам това име, и винаги съм искала ако имам момченце така да се казва,отгоре на всичко и свекъра ми се казва така, така че това си е един много голям плюс и след като разбра , че така сме решили да се казва детето е адски горд и благодарен. Иначе аз всички още от рано рано, преди да забременея даже ги бях подготвила и предупредила , че ще кръстим детето както си искаме няма да се съобразяваме с имената на никой. За мен това са глупави стари обичаи

# 281
`KiSs  17 -та седмица си завършила и в момента караш 18  , ама дали сега се влиза в 5 месец.... май в 18 седмица като се водиме и започнеме 19 май тогава влизаме в  5-и- тоест другата седмица , аз гледам , че съм със същата лента като теб така че се движим наравно  Simple Smile

# 282
Искам да ви питам как усещате бебчетата. От няколко дни усещам нещо като пулсиране в корема , дали е бебчо?

Точно така го усещам  Peace, като някакъв тик на корема и тъй като бебето е застанало с главата надолу, ритането го усещам около пъпа.

KiSs, честито и от мен!!!  bouquet
В 18-та седмица си, но мисля че 5-ият месец ще започне като я изпълниш Wink

# 283
  • София

Точно така го усещам  Peace, като някакъв тик на корема и тъй като бебето е застанало с главата надолу, ритането го усещам около пъпа.

KiSs, честито и от мен!!!  bouquet
В 18-та седмица си, но мисля че 5-ият месец ще започне като я изпълниш Wink

*ita*, много благодаря за отговора Simple Smile))) Много съм щастлива. че вече усещам бебчо Simple Smile

# 284
`KiSs в крайна сметка въпрос на една седмица е Wink
и аз не съм много в час с тия изчисления, имам една гестограма, която ми показва 19та седмица, тук на лентичката ми пише 18 и... няколко дни, предполагам, че това означава 18та навършена и пр. 5 дни от 19та, ... знам ли  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт