Когато липсва реалната преценка....

• 4 586
  • 42
  •   1
Отговори
# 15
Aз пък, след доволно количество грзнати пръчки, се промених на 180 градуса.
Подхождам към всеки новопоявил се в обкръжението ми човек, с мисълта, че е поредния тъпунгер, гадняр и използвач и че ще оплеска нещата в най-близко бъдеще.
Държа се на дистанция, докато този човек не ми докаже, че съм сгрешила.
Сигурно в очите на хората изглеждам като социопат, ама грам не ми пука.
Поне вече не се ядосвам за глупости  Whistling

# 16
О, аз по природа съм си мнителна Sunglasses, така лесно добра преценка за някого не мога да дам. Дори напротив, не ми избягва и най-малък жест или изказ на даден човек, което ще ме накара да го "заподозря" в недобронамереност или лицемерие, но пък да си призная,  в повечето случаи не греша, верно трудно някой ще спечели доверието ми, но пък спечели ли го - почти сигурно е, че няма опасност да го загуби, ако все пак се случи да го загуби, почти никаква е вероятността отново да го спечели. Какво да се прави, вродено ни е.... Whistling Sunglasses

# 17
  • София
Винаги, когато се запознавам с някого, в мен се борят мнителността и желанието да харесам дадения човек. Или по-скоро обратното май трябваше да кажа - разчитам човекът да е готин, но се опасявам да не излезе кофти тип. Просто си имам едно наум.

# 18
По принцип стане ли ми някой противен още в началото, дори и да си затворя очите за това, след това винаги се оказва, че не е трябвало да му отделям особено внимание.
Но като цяло с някой, който съвсем не се вписва в представите ми за "харен човек", което е доста разтегливо, не завързвам контакти.

# 19
Щом повтаряте една и съща грешка, значи наистина сте си загубили времето...
Вслушвайте се в интуицията си - то от самото начало е ясно що за тъпак е пред вас, какъв шанс да давате? Майка Тереза беше една, не се вживявайте в нейната роля! Wink
Намирисва ми на проблем с Егото -  т.е. не може моите познати /приятели да са кофти. И точно това приспива здравия разум и трезвия поглед

# 20
  • Бургас
При запознанството си с някого, винаги съм учтива, усмихната и възпитана, просто защото так съм научена, а и не ми е проблем да се добронамерена и положително настроена личност при конкретно запознанство.Ако някога се окаже, че човека с когото съм се запознала не отговаря на моята добронамереност и изобщо на представите ми за приятел/близък или просто познат, то той бива изключен от списъка ми с познати и приятели, но не и по груб начин и не може да влезе отново, поне не и лесно.Доверие се създава, но да се задържи е много по-трудно.Simple Smile

# 21
  • Канада
Аз съм отворена за запознаства с нови хора.Обикновено съм добронамерена Simple Smile
Ето преди две седмици се запознахме с едни хора.
По неясна за мен причина усетих неприязън към тях, без да са ми направили нещо.
Не са от моята кръвна група просто, така си го обеснявам
Няма да последва опит за сприятеляване, въпреки че са с препоръки  Laughing

# 22
  • Бургас
Аз съм отворена за запознаства с нови хора.Обикновено съм добронамерена Simple Smile
Ето преди две седмици се запознахме с едни хора.
По неясна за мен причина усетих неприязън към тях, без да са ми направили нещо.
Не са от моята кръвна група просто, така си го обеснявам
Няма да последва опит за сприятеляване, въпреки че са с препоръки  Laughing

Ама разбира се, че и хиляди препоръки да имат, ако го няма това първоначално "привличане", симпатия /сещате се за какво говоря/, нещата няма как да се случат, само защото са приятни на мои други приятели. Laughing

# 23
Не знам какво значи реална преценка, моята си е субективна такава и по нея си се водя. Случвало се е разбира се да сгреша за някого и да се разочаровам, едва ли има човек, който да не е, но в общи линии подхождам доста мнително към нови запознанства и авансово доверие почти не давам.А причина да задълбавам в контакт с човек, който още в началото ми се струва антипатичен, освен ако не е наложително и няма как да го избегна ( по работа да  речем ) не виждам и не го правя.

# 24
  • София
 Случвало ми се е, да не преценя добре човека и в двете посоки. Моя бивша колежка, например, която ми беше страшно антипатична в началото, се оказа много готин човек.

# 25
  • София
Ей го на -психотерапевтът на групата наивници. Mr. Green Казвай как става тая работа... Laughing

Имах предвид комуникация на първо четене. Ако човек е много напорист, нахален, прекалено бъбрив, любопитен или нещо друго, което ме притеснява в поведението му, аз също ставам темерут и комуникацията не се получава. Може човекът да е прекрасен, но ако ме притеснява и не ми се налага да общувам с него, не се и напъвам...

# 26
Приемам, че всички хора са добри по подразбиране. Дори когато вършат лошотии или са откровени простаци, пак се опитвам да им намирам оправдания. За мен е по-лесно да приема, че човек се е заблудил или не е осъзнал поведението си и последиците от него, отколкото че е лош по природа. За хората, които допускам до себе си, разчитам на интуицията и не насилвам нещата. С някои хора диалогът се получава веднага и ги харесвам от първия миг, с други изобщо не се получава. С вторите не се насилвам да създавам отношения, защото и без това ме изморяват.

# 27
  • Tам през Атлантическия океан
Не знам какво значи реална преценка, моята си е субективна такава и по нея си се водя. Случвало се е разбира се да сгреша за някого и да се разочаровам, едва ли има човек, който да не е, но в общи линии подхождам доста мнително към нови запознанства и авансово доверие почти не давам.А причина да задълбавам в контакт с човек, който още в началото ми се струва антипатичен, освен ако не е наложително и няма как да го избегна ( по работа да  речем ) не виждам и не го правя.
Peace Именно субективно е  Wink

Добро за мен не означава, че за другите е ... Sunglasses и обратно  Grinning

"Това, което е добро за Буда, може да не е добро за вас."

# 28
  • Sofia
Падам си малко социопат и трудно завръзвам нови контакти и познанства. Ако човекът отсреща се държи по неприемлив за мен начин, това е най-сигурният начин да се превърна в отчайващ темерут и ще мълча като пукал.
Изключения правя единствено за служебни контакти, когато ми се налага да осъществя някаква форма на комуникация.
И аз съм така.

А някои хора според вида им съм ги преценявала като такива, с които не бих имала никакви допирни точки и в никакъв случай не бих установила контакт с тях, но (най-вече) покрай мъжа ми все пак съм контактувала с тях и някои са се оказвали учудващо свежи и приятни хора...
В общи линии толкова съм мнителна, че в повечето случаи хората ме изненадват приятно.  Laughing

# 29
аз по отношение на заобикалящите ме хора съм такава снобарка, че човек ще си помисли, че самата аз нямам недостатъци. просто критичността ми (и към другите, и към себе си), е толкова завишена, че това понякога ми играе лоша шега. но едно от малкото си качества, които съм признала за особено полезни, е безпогрешната ми преценка за хората. и не се разочаровам нито от хората, нито от преценката си.

Общи условия

Активация на акаунт