Препоръчано и изпробвано от магазини DM - тема 2

• 107 426
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Не е ли по-лесно косата да е измие, отколкото да се пудри?
Моята коса също се омазнява много бързо, мия я много често и това не ми пречи.

Да, но пак е индивидуално - преди години, от ежедневно миене (без изключения!), се бях докарала до състояние мия и след 2 часа косата ми е видимо омазнена...  Crazy Сега мия на 4-6 дни, с едно пръскане на 3-я ден.

# 526
  • София, България
Моята коса е много дълга и гъста. Трудно се мие и бавно се суши. Едно миене ми отнема 2-3 часа. Преди време я миех два пъти седмично - в сряда вечер и в неделя. Което значи, че беше чиста само в понеделник и четвъртък, а през другото време все беше мазна и я носех вързана. Реших да сменя метода и да я мия само веднъж - в неделя. Известно време пак си беше чиста само в понеделник. След месец два отвоювах и вторника. Най-дълга беше битката за третия ден - повече от година, но вече мога да се похваля, че косата ми е чиста до сряда и от четвъртък натам вече я връзвам. Сега като си взема тоя сух шампоан и го ползвам например в сряда сигурно ще ми е чиста чак до петък  newsm44 

# 527
малко се изкривяваме от темата, но ще споделя и аз. Много ми е неприятно да видя девойка с немита коса, оък било и то вързана. Личи си и още как. Аз мия косата си през ден най много два. Ако ви се умазнява много бъзо косата си вземете шампоан за по сило почистване. Има такива и в ДМ.

# 528
  • София
малко се изкривяваме от темата, но ще споделя и аз. Много ми е неприятно да видя девойка с немита коса, оък било и то вързана. Личи си и още как. Аз мия косата си през ден най много два. Ако ви се умазнява много бъзо косата си вземете шампоан за по сило почистване. Има такива и в ДМ.

На мен пък ми е неприятно да ме поучава някой с очевидно ниска грамотност и спрямо своите лични вярвания! "шампоан за по сило почистване" няма. Има агресивни шампоани за мазен скалп, които ти докарват само лющене на главата. Какво по-силно да чистят, това да не е като да жулиш кир?!

# 529
  • София, България

Разбира се, че си личи, но ако ти отнемаше 3 часа да я измиеш и изсушиш, едва ли щеше да го правиш през ден. Затова ще го пробвам този сух шампоан, съвсем скоро чух за пръв път за него. Първо от стилист Капанов по телевизията и веднага след това прочетох тук в темата. Стилист Капанов между другото, също не препоръчваше често миене на косата.

# 530
  • София
Много ми стана любопитен този шампоан, като пяна за  тапицерии ми звучи Simple Smile
Все пак не се ли отмива, никак? Честно казано, просто не ми звучи съвсем хигиенично да си остава така....(дори и за се обира с кърпа пак голяма част ще си остава по косата.)

радос - каква е тази коса 3 часа миене и сушене? това със специална прическа ли?
аз също имам дълга и гъста коса, ама 3 часа никога не ми е отнемало, дори като ми е била до средата на д-то.

Иначе аз само зимата имам проблеми с мазнотата, явно от шапки и т.н., но честно казано просто взимам шампоан за мазна коса и мия по-често. Мислила съм за тези за дълбоко почистване, но като че ли предпочитам по-често мокрене, пред по-агресивна химия....

# 531
Преди да попитам, да споделя.
Моята коса е тънка и рядка. Според мен. След баня, ако не приложа някоя магия, не мога да излезна пред хора. Според мен. Преди време едвам издържах два дена и я чувствах мръсна. Така седмично я миех поне три пъти. С времето опитах да разредя тази процедура. Но според мен и боядисването си каза думата. Стана по-суха и от там мога и три дена без шампоан.
А сега да ви попитам. Забелязвам, че кожата на ръцете ми е някак си отпусната. Да ми препоръчате някакъв крем за ръце, тип за хора над 40, за стягане и т.н? Интересува ме и подобен крем за деколте. Какво да правя, годините си казват своето!

# 532
  • Пловдив
Не искам и аз да се впускам в темата за мазна коса, но само ще кажа, че и аз като ivonska  от много често миене се бях докарала до мия сутрин и на обяд е мазна. Досега- вече 10 години съм ползвала какви ли не шампоани (от такива за 1 лв, до такива за 40лв) и разлика няма. Само пърхот и изтощаване.
Моля някое от момичетата, което преди е ползвало сух шампоан на друга фирма и сега е опитало този на Балеа да сподели. Както писах по-горе аз сега ползвам друг немски, на който съм се спряла от около 4-5 години, но го има само с Германия. Тъй че ще се радвам да мога да купувам от тук.

# 533
Омазняването на косата е съвсем естествен стремеж на тялото да поддържа косата здрава. По принцип едно измиване с шампоан в седмицата би трябвало да е достатъчно. Колкото повече третирате косата (с често миене и агресивни шампоани), толкова по-често ще се омазнява тя.
Смятам, че сухият шампоан е добра алтернатива, когато не се прекалява с употребата му. Но още не съм го изпробвала..

# 534
Използвала съм Клоран, Тigi и днес пробвах този от ДМ. От 3те Клоран е най-хубав за мен, но е най-скъп и свършва супер бързо. Тigi и Белеа са ми на едно ниво, като забележката ми към 2рия е силната миризма по време на пръскане, както вече писах.

Относно коментарите за този продукт, разбирам, че искате да е ясно на всички колко много чисти и къпещи се сте, но оставете ни нас ползвщите го да сме мърли и спокойни  Mr. Green

# 535
  • Пловдив
red shoe, този Tigi къде мога да го намеря?

# 536
Аз съм го поръчвала от Ибей, много е голям, стига за доста дълго и струва около 10 паунда. Сигурно и тук го продават някъде, но не съм попадала на него.

# 537
Ползвам на Клоран- наистина си го бива. Ползвала съм и на Ейвън, който е ужасен, косата става тежка и не добра!
Може ли съпоставка между Клоран и ДМ, моля newsm78

# 538
  • София, България

радос - каква е тази коса 3 часа миене и сушене? това със специална прическа ли?
аз също имам дълга и гъста коса, ама 3 часа никога не ми е отнемало, дори като ми е била до средата на д-то.

Не бе, няма специална прическа, аз не се занимавам 3 часа само с нея, но все пак, понеже е гъста, не мога с едно излизане от банята да почна да въртя сешоара. Трябва и малко време да поотпусне, после сешоар, малко почивка, пак сешоар, пак почивка и то си стане 3 часа. Като ходех на работа съм я мила вечер, но колкото и да духам не изсъхва добре и през ноща ми изстива главата, щото косата в корените си е влажна. Просто си и трябва физическо време да си изсъхне. Затова сега я мия в неделя през деня само.

# 539
  • Mediterraneo
Омазняването на косата е съвсем естествен стремеж на тялото да поддържа косата здрава. По принцип едно измиване с шампоан в седмицата би трябвало да е достатъчно. Колкото повече третирате косата (с често миене и агресивни шампоани), толкова по-често ще се омазнява тя.

Ами това е чистата, неомазнена истина  Laughing И то преживяна  Peace

Общи условия

Активация на акаунт