Скачане на ластик - пръстчета

• 469
  • 12
  •   1
Отговори
Някой помни ли скачане на ластик - пръстчета.
Започваше се като ластика се държи с 1,2,3 и така до 10 пръстчета.
Но помня до 2-3 как се скачаше.
Някой има ли спомен за по-натам?
За немската се намират клипчета, но не и за пръстчетата.

# 1
Олей, колко готина тема.
След 3 се правеха къщички, ама честно, и аз съм ги забравила точно как бяха.
Някой, ако пусне, ще е супер.
Иначе, освен немската, имаше и английската, то даже немската беше по-трудната.
Може ли линк?

# 2
# 3
Неее, съвсем друго е.

Намерих аз немската:

https://youtu.be/JDpvlmZlNnw?si=56LD1Dw2pigYudXI

Чудя се, дали, ако тръгна да ги играя пръстчетата няма да се сетя, ей така инстинктивно, ама ме е страх, че ще ми се обади ишиаса 🤣.

Edit: пробвах се с въображаем ластик, от 4 до 8 са с къщички, но девет и десет не си спомням. Тия дни ще се чуя с една съученичка и ще я питам дали си спомня.
Ще споделя.

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 01:42 от Mila1331

# 4
  • Пловдив
Аз не помня такова нещо. Помня само, че ластикът се вдигаше все по-нависоко, но си стоеше на тялото на държащите го.

# 5
Това беше на английската и на немската. Имаше 3 нива - първо на нивото на глезените, след това на коленете и най-накрая на бедрата.
Пръстчетата си бяха на една и съща височина, всъщност докъдето стигат пръстите на ръцете на държащите, т.е. сравнително високо. Почваше се от един пръст и след това се прибавяше по един допълнително до десет. След което се изиграваше наново на десет пръста всичко от 1 до 10, помня, че му казахме “цялата кама до 10”. 🤭

# 6
  • София
Десет беше май всичко от едно до девет.
Само до пет си спомням обаче...

# 7
Точно, при 10 се повтаряха всички без да се прави грешка.
За съжаление само това си спомням и как се скача на 1.😌

# 8
.... ластикът се вдигаше все по-нависоко, но си стоеше на тялото на държащите го.

Така беше и се сменяха "глобалните позиции" на ластика  (глезени, колена, бедра) от това, което ние играехме. Не знам как да ги нарека, все едно се поставя там ластика и се изпълняват няколко "упражнения" или "изпълнения". Примерно- Стоиш с двата крака, зашипал двата ластика, с лице към единия от тези, дето държат ластиците на краката си, подскачаш, завърташ се на 180  градуса и пак трябва да си ги защипал с крака но си с лице към другото дете. Имаше едно, при което двата ластика се усукват и пак си ги защипал като стоиш върху тях с крака. Подскачаш, колко се може по-нависоко за да се отвъртят и трябва да паднеш с крака върху тях (отвъртени) и да ги защипеш отново. Другите бяха да се прихлупват ластиците с подскоци (това ми е сложно да го обясня с думи) като "влизаш" с лице, "излизаш настрани", пак "влизаш" с гръб, излизаш с лице. И така всяка серия за последователни вдигане на ластика нагоре.
Но това, което помня аз се скачаше с двата крака. Сестра ми играеше нещо друго с вдигане последователно крак след крак (малко като брейк)

# 9
Аз намерих това за немската или английската трябва да е Simple Smile

А за пръстчетата как е с къщичките от 4 до 8?
1 - не беше ли и то с 1 къщичка ( прехлупване на ластика с единият крак върху другият)
2 - 2 къщички
3 - не се ли влизаше и излизаше само с редуване на краката

Ох, не знам ще ме разберете ли, то тук видео си трябва 😁😁😁

# 10
  • София
3 да, доколкото помня, само минаваш надясно и наляво. 1 беше с едно премятане на левия ластик, ако не се лъжа, а 2 левия крак не излизаше при преминаването. Това ако тръгваш надясно, нали.
С такива обяснения нищо не става ясно, трябва визуализация. Grinning

# 11
Едно е с една къща като само прехлупваш левия крак и не излизаш от къщата, а тупкаш на земята и се връщаш.
Две - десния крак прескача и двата ластика, а левия влиза между тях и се връщаш наляво. Или тръгваш като за 3, но като десния крак излезе от ластика само тупкаш 2 пъти и се връщаш.
Три е просто - отиваш наляво и се връщаш надясно по стандартния начин.
Четири - Отиваш стандартно надясно като завършваш с къщичка, излизаш от къщичката и се връщаш наляво.
Пет е обратно на четири - първо къщичка, излизаш от къщичката и се връщаш наляво
Шест или седем, не помня точно - минаваш като на 3, но първо тръгваш с левия крак, после с десния свит назад, и се връщаш по същия начин.
Осем е просто 2 къщички, една в дясно, една в ляво.
Девет е като 3 , само че като влезеш в ластика обръщаш посоката (завърташ си тялото ) .
Това помня аз поне. Малко малоумни обяснения, но който е играл, може би все пак ще успее да се присети Simple Smile

Пп Мистерията е разгадана Simple Smile Ето в тази тема много подробно е описано как се играе
https://m.bg-mamma.com/?topic=409691.15

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 19:14 от moonriver

# 12
Играехме с ластик и “Олимпиада стоп”.
Ластикът заема всякаква усукана позиция и играещият я играе на “Ема е са са”.
Приказно време!!!

Общи условия

Активация на акаунт