Препоръчано и изпробвано от магазини DM - тема 2

• 107 375
  • 745
  •   1
Отговори
# 570

Момичета, споделете мнение за слънцезащитните кремове на ДМ. Искам да взема фактор 50+ за бебе на 6 месеца, удачно ли е? Предпазват ли, добре ли се разнасят по кожата? Имат ли парфюм, парабени?
За толкова малко бебе не бих взела нищо друго, освен мед. козметика, която се продава само в аптеките
Веднъж купих на малкия слънцезащитен крем от DM. За парабени не съм гледала, но не ми хареса как се нанася. Колкото и да мажеш остава бял слой. Не го препоръчвам. Единствения слънцезащитен продукт,от който съм доволна и препоръчвам с две ръце, е на Чико. Подходящ е и за новородени. Без аромат е. Цената му също беше добра - по-ниска и от тези на Нивеа.

# 571
Чико също се размазва трудно. Освен това няма пълна защита от слънчевите лъчи.

# 572
  • Варна
Аз вече две години ползвам за дъщеря ми слънцезащитен на DM, доволна съм, доколкото си спомням съставките бяха ОК, но съм изхвърлила опаковката и не мога да кажа със сигурност. Детето има чувстителна кожа и се чувства добре с този крем. При фактор 50 мисля, че е нормално да се нанадя трудно, защото е много гъст.

# 573
  • София
аз на ДМ съм взимала само 30-тката с мечето...но не знам за толкова малко бебе дали ще е ок, не всеки крем става. Иначе и той не се нанася мн лесно, остава леко да белее и по ръцете ми после остава едно такова леко лепкаво и неприятно.
Гледах последно, че от серията с елфчетата също имаше слънцезащитни , даже точно бебе са те  ... http://www.dm.de/cms/servlet/segment/de_homepage/alverde_home/al … creme_lsf_30.html  но е 30-тка, така по описание не виждам да има парабени, но по-добре и  самата туба да се прочете.... но нямам лични наблюдения.

Иначе за дете под годинка бих взела мустела или себамед бебе. Или друга мед. козметика, ако има подходяща. (Дейлонг имаха, но не знам продават ли се още и дали са си махнали парабените)

Иначе за нанасянето, а-дермата 50 се  нанася идеално, но е за над 3 години...евентуално спрейовете също да се нанасят без проблем(поне по спомени от прочетено, но пак трябва да е подходящ за бебета)

Последна редакция: сб, 24 мар 2012, 14:17 от Angel_Dust

# 574
За това лято и аз мислех да взема слънцезащитен за мен и детето от ДМ.Миналата година купих за малката Биодерма,тъй като ми каза фармацевт, че за дете под 2 год.това е единствения подходящ.И от него остава бяло.
http://www.dm.de/cms/servlet/segment/de_homepage/alverde_home/al … l_meeresalge.html    Ето от този измиващ гел съм доволна,ползвам го доста време
http://www.dm.de/cms/servlet/segment/de_homepage/alverde_home/al … _olive_henna.html         И този шампоан използвах,не ми допадна много,бързо ми се омазняваше косата,сега взех пак на Алверде за кестенява коса с екстракт от орехи и кестени,по-добър е според мен

# 575
  • София
чак пък единственият подходящ Wink виж един от най-скъпите варианти със сигурност(не отричам, че са им мн хубави продуктите, но все пак, според мен главно заради цената точно него ви е дал)

# 576
Е как то мен ако не прекарат кой друг,то само като кажеш че е за бебе и веднага ти предлагат най-скъпото и те убеждават че другите не струват.Както винаги са ми рекламирали в аптеката  козметиката на Веледа,каквото и да търся било шампоан или крем първо нея ми предлагат.И на мен ми се иска да купувам само най-качественото ама няма начин  Wink

# 577
За това лято и аз мислех да взема слънцезащитен за мен и детето от ДМ.Миналата година купих за малката Биодерма,тъй като ми каза фармацевт, че за дете под 2 год.това е единствения подходящ.И от него остава бяло.
Не те е излъгал фармацевтът Peace Слагай по по-малко кремче и няма да остава бяло.
Извинявам се, че оспамихме темата. Blush

# 578
  • София
е как пък ще е единственият подходящ Stop
по-малко от препоръчителната доза не се слага, защото няма да пази ехикасно, пък бялото...то да е проблема....

# 579
Бяло, че и лепкаво, не е приятно, все пак това се ползва всеки божи ден в продължение на месеци.  Peace

# 580
В красива мама специалисти коментираха, че такова нещо като медицинска козметика няма и това е само трик на компаниите.  Peace

И аз скоро гледах, че са пуснали слънцезащитен крем от натуралната им детска серия, но не обърнах внимание с какъв фактор е. Предполагам, че няма да е 50, защото до колкото помня този фактор не може да се достигне с натурални средства. Лично аз предпочитам средна защита, защото децата имат нужда и от усвояване на витамин Д от слънцето  Peace

# 581
  • София
не знам специалистите какво коментират, но е факт, че когато детето ти или ти имате реален проблем, разликата между обикновенната и т.н. мед. козметика е осезаема.... пък нека е трик, че го продават само в аптеките, за мен резултатът е важен, а той е на лице.
Когато нямаш проблеми ест ти е все тая дали изобщо цапаш нещо и какво е то...всичко тогава върши "вълшбна" работа Wink

# 582
  • Варна
Мисля на всички е ясно, че в общия случай козметиката на DM не е специлизирана за проблемни кожи (освен ако не е изрично обозначено друго). Разбира се, който знае, че има проблем, ще търси най-доброто за себе си, като за съжаление то е и по-скъпо. Всеки познава себе си и детето си и си преценява.  Hug

Мен лично слънцезащитните за деца и възрастни ме устройват като комбинация цена-качество.

# 583
Когато нямаш проблеми ест ти е все тая дали изобщо цапаш нещо и какво е то..
На мен не ми е все тая, особено за детето ми.
Много е важно освен всичко друго колко е голямо детето.
Приятелката ми миналата година купи от ДМ слънцезащитен за децата си /на 4 и 9г./ и остана доволна.
Някой знае ли намалението за Рожден ден дали ще продължи да важи след април месец?

# 584
  • София
Джиджи-биджи - коментирах това че мед. козметиката било само трик Wink
За ДМ Bona Dea моят миналата година беше на 5,5 години като го мазах с ДМ слънцезащинта, върши работа, да, като състав не  е зле, но това лепкане мен лично ме дразни, бялото отдавна не ми пречи, но лепкането ми е мн неприятно.

Нещо не ви ли се струва поопразнен ДМ от към асортимент в последно време? Търсих скоро за детето  разни неща, изобщо не намерих каквото си бях набелязала.... преди това пращях мъжът ми за крем за ръце(нали питах тук и тогава нямало никой от тези които вие бяхте посочили)...поне миналата седмица като минах имаше, та си взех ваниленият с дозатора...не помня кой го препоръча, но благодарности Simple Smile много е приятен. А тогава за зимата  взех този също много ми хареса, за много, много сухи ръце http://www.codecheck.info/img/344245/1

Общи условия

Активация на акаунт