Дюкан ще помогне на всички навред как да погледнат смело напред - 253

• 40 753
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
  • Испания
От сърце и душа ви благодаря, момичета!

Трогнахте ме с всички прекрасни пожелания, мили думи, смайлсчета и цветя.

Да ви почерпя с нещо необичайно. Няма да слагам снимки на вкусотийки. Вие си ги приготвяте вкъщи. От утре нататък ще сложа в темата с рецептите снимки на това, което приготвям за довечера.

Няма нищо случайно в този живот. Когато не се замисляме или не можем да си обясним нещо, лесно го определяме като СЛУЧАЙНОСТ.

Но... за 51 години животът ме е научил, че всичко се случва точно, когато трябва.

Днес, на рождения ми ден, сигурна съм НЕСЛУЧАЙНО, попаднах на една страница на руски и се зачетох. Ето какво пишеше там:

"Преди няколко седмици си направих кафе, взех сутрешния вестник и седнах да послушам радио. Въртях копчето, сменях станциите, докато в един момент не ме привлече кадифеният глас на старец. Той говореше нещо за “хиляда точета”. Стана ми интересно, усилих звука и се облегнах на фотьойла.

Добре, - каза старецът, - мога да поспоря с вас, че много сте заети с работа. Вчера, днес, утре. И нека ви плащат много. Но тези пари купуват живота ви. Помислете си: през това време не сте с близките си. За нищо на света няма да повярвам, че ви е необходимо да работите през цялото това време, за да “свържете двата края”. Вие работите, за да задоволявате желанията си. Но трябва да знаете, че това е затворен кръг: колкто повече пари имате, толкова повече ще искате и още повече ще работите , за да получите още и още. Трябва да умеете в един момент да си зададете въпроса: “Наистина ли ми е необходима тази блузка или кола?” И заради това сте в състояние да пропуснете първата танцова изява на дъщеря ли или състезанието на сина си. Позволете ми да ви разкажа нещичко, което реално ми помогна да съхраня и да помня това, което е най-важното в живота ми.

И той започна да обяснява своята теория “хиляда топчета”.

В един прекрасен ден седнах и изчислих. Средно човек живее 75 години. Знам, че някои живеят повече, други – по-малко... Но средно живеят, примерно, 75 години. Умножих 75 по 52 /количеството на неделите в година/. Получава се 3900 – толкова недели имаме в живота. Когато се замислих над това, бях на 50 години. Това означава, че съм преживял 2900 недели. И, значи, ми оставаха само 1000. Затова отидох в детски магазин и купих 1000 топчета за пинг-понг. Сложих ги в голям прозрачен буркан. И започнах всяка неделя да вадя и изхвърлям по 1 топче... И забелязах, че когато правех това и виждах, че количеството топчета намалява, започнах да обръщам повече внимание на истинските ценности в живота. Няма по-силно средство от това, да виждаш как намаляват отпуснатите ти дни живот! Сега чуйте последната мисъл, която искам да споделя с вас, преди да прегърна любимата си жена и да идем на разходка. Днес изхвърлих последното топче от буркана... Затова всеки следващ ден за мен е подарък. Приемам го с благодарност и подарявам топлина и радост на близките си. Знаете ли, смятам, че това е единственият начин да изживееш живота си. За нищо не съжалявам. Беше ми приятно да си поговорим, но трябва бързо да се връщам при семейството си.

Замислих се. Наистина има върху какво да се замисли човек. Мислех днес да отида за малко до работата – трябваше да направя един проект. А след това имахме уговорка с колегите да отидем в клуб. Вместо всичко това се качих горе, събудих жена ми с нежна целувка:

Събуждай се, мила. Ще отидем с децата на пикник.
Скъпи, какво се е случило?
Нищо особено. Просто разбрах, че отдавна не сме прекарвали заедно почивните дни. И още нешо: хайде да идем в магазина за играчки. Трябва да купя пластмасови топчета..."

Надявам се, че ви хареса текста.  Simple Smile Hug  Hug

# 421
  • Варна
 newsm59 newsm51
ЧРД,мила Смайлис!!!Пожелавам ти много здраве,щастие и любов нека твоята лъчезарна усмивка никога да не слиза от лицето ти  bouquet!
Привет на всички дюкеси Hug
Днес се навършват 5м. от както съм на Дюкан и разбира се с вас,може да не пиша всеки ден,но ви чета и се радвам с вас на успехите ви в борбата с килограмите.
Ето и моя отчет в края на 5ия месец:-14кг.,см.не съм мерила,но вече всички ми правят комплименти и най-хубавото е че вече си нося дрехите от слабия ми период(има още,но аз не бързам).Пожелавам на всички да постигнете своите цели и разбира се после да ги задържите успешно Stop Peace!

Последна редакция: чт, 28 юли 2011, 17:01 от elan71

# 422
  • Пловдив
Момичета,какво стана с Бургаската среща? Аз ли изтървах нещо или няма снимки от тогава?

# 423
Текста наистина е страхотен и има много истина в него , но за съжаление реалността в България е малко по-различна. Има много семейства , които наистина работят много , за да свържат двата края и да могат да осигурят прилично бъдеще на децата си.... и всичко това заради скапаната политика на държавата ни , заради която и толкова много млади хора избягаха от Родината  Sad  Ниските заплати , високите разходи , голямата комунистическа бюрокрация , която и 20 години по-късно все още царува у нас не позволява на много голяма част от хората да се радват не само на близките си , но и на самите себе си.....

# 424

Смайлсче, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!   bouquet  bouquet  bouquet
 Желая ти много здраве, щастие, любов, късмет и ако има нещо хубаво, което сме пропуснали, ти го желая най-искрено!
 Весело изкарване на празника, много усмивки и добро настроение Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes   

# 425
Момичета искам да ви пожелая лека вечер. Тази сутрин като се рових в нета пак намерих малки сладки козинки и реших да ги споделя с вас. Извинявам се, че снимките са толкова големи, но така и не се научих да ги правя малки.

# 426
Смайлис!  Всичко което правиш е изумително и невероятно красиво!Сътворила си една Дюканска фиерия! smile3501
Честит празник и едно огромно благодаря за споделената красота и поднесените с финес кулинарни рецепти!Менюто ти е манифик!
Желая нестихващо вдъхновение!
 smile3525

Последна редакция: пт, 29 юли 2011, 09:24 от Ivlin-Ивелина

# 427
  • Испания
Още веднъж: милион благодарности, момичета!   bouquet Напълнихте ми душата и сърцето.  Hug

Бъдете живи, здрави, весели, щастливи, обичани, обичащи, позитивни, търсещи и намиращи!

Иве, Исаче, радвам се, че ви е харесало менюто. Сготвих за целия китайски народ. Ще има да ям дни наред.  Joy

Момичета, да са ви честити всички празници последните два дни! На дечица, на показания на кантарЯ, месечинки... Нямах време да чета подробно и да поздравя всеки персонално и това ми тежи.  Embarassed

Прегърнати, целунати и олигавени сте всички заедно и индивидуално!  Hug Heart Eyes Simple Smile Hug

# 428
  • София
Smileys

деня, че и ноща почти превали и аз малко със закъснение, но от все сърце

Искам да ти пожелая, оттук насетне живота ти да бъде осеян с цветя и слънчеви моменти. Здравето и любовта да бъдат твой постоянен спътник. А Божията благодат щедро да сипе даровете си над теб и твоето семейство.

След 5 часа тръгвам за морето, ще хвърлям по някой поглед да следя как сте.
 Не знам дали ще мога да пиша. На Албена съм. Ако има някой наблизо, да свирка за кафе и плаж  Joy
Почти съм приготвила багажа.  #Crazy
Не знам как ще съм с храната там  newsm78. Дано не се търкалям като се върна  Laughing

За всички вас, момичета  Hug  Hug
Лека вечер   bouquet

# 429
Смайлис   love001  Надявам се, че изкара приятно днешния ден, още повече заобградена от толкова много приятели в лицето на момичетата тук! Напълно заслужено като се има предвид приноса ти за успешното справяне с режима!Срам ме е да си призная, но чак сега видях хубавата ти готварска тема  Embarassed Поздравления   bouquet
Аз сега искам да ви споделя за телешкото (май вече съм писала, но нищо).За мен наред с рибата то е най-ефикасно за протеинов четвъртък и след него винаги имам кило, кило и нещо минус  Peace
Ще споделя любима простичка рецепта, която и съпругът обожава.В тенджера под налягане слагам телешкото нарязано на дълги тънки късчета, 2 големи глави лук на шайби и подправки каквито ми дойде наум плюс някаква лютичка.Слагам вода само колкото хубаво да покрие месото.Затварям и след 1.5-2часа, зависи от тенджерата е мозък просто.Винаги готвя повече, защото след като е готово си отделям за мен, а с бульона правя за съпругът ми гарнитура от ориз и зеленчуци.Става за цялото семейство и е много красиво поднесено месото върху канапе от ориза. Може да опитате!

# 430
 Ммммммммммдаааа,
 Смайлсчето напоследък много ме впечатлява. Направо ме пъхна в задния си джоб и ме накара да се чувствам като пълен дроб. А? То и рима се получи  Rolling Eyes, но наистина е така! Ми, от неотдавна съм тук и се опитвам да запомня на кой какво му се е случило. Много истории има дето аз съм ги пропуснала и не им знам края, но от време на време нещо си припомняте. И Слайлсчета така я знам, че все готви, шъта и обича да и е подредено. Нещо все твори или чете, или пък се заема да намери информация по даден въпрос. Все да помогне на някой... Не сяда да си почине и си държи метаболизма буден. Много е яко, но аз на такова темпо не мога да работя. Много ме радва това и умение Heart Eyes
 Bigbaba3 (постаро му. Вече, ще сменя на bigbaba4. И то с големи букви трябва да се пише, че много станаха внуците), Desitka*, Mira 1919  Hug! Аз това не го казах на шега, щото да се помайтапя! Ако проверите, ще видите, че е вЕрно! Ма щом сте отворени, ще се наложи да ме търпите и мен Mr. Green Heart Eyes
 Целувам ви всички от сърце! Лека от мен!

Последна редакция: пт, 29 юли 2011, 02:57 от euphoria_84

# 431
  • Испания
ДобрЮтро!  Hug

Ей, Мимсчето си пече дупето на морето и от темата не мирише на кафе.  newsm78 Някой да иска?

Не чакам отговор, ами слагам едно

tqna, euphoria_84Hug Hug

Усмихнат ден на всички дюкански птички!  Simple Smile

# 432
Искам да ви попитам, смляно лелено семе можие ли и в какво количество може да се хапва? С какво може да се комбинира? БЛАГОДАРЯ ВИ

# 433
  • Испания
Искам да ви попитам, смляно лелено семе можие ли и в какво количество може да се хапва? С какво може да се комбинира? БЛАГОДАРЯ ВИ

Като част от общото количество за деня трици. Т. е. консумираш 1 с. л. ленено семе плюс 2 с. л. трици.

Виж тук! Има много инфо от дюканки /по страницата надолу, има доста коментари/: http://dukanskirecepti.wordpress.com/?s=%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B5 … D0%B5%D0%BC%D0%B5

# 434
Здравейте момичета! От сутринта бришим с малката из Морската градина. Днес сигурно съм навъртяла 8-10 км., но трябваше да изразходвам хапването на Шоколадовия чизкейк от стр. 10. Вкусна работа. Доза за 4 дни, ма аз що да не я излапам за два Blush Ама ще взема да си правя рядко такива гевезалъци. Че гълточа ми много голям на такива вкуснотии бе. Crazy

Абе днес петък ли сме? Мимс я няма и артисахме без протеинчета. Чакайте сега да видя дали ще мога да кача нещо.
Ето ви едно протеинче

Последна редакция: пт, 29 юли 2011, 17:16 от veroni76

Общи условия

Активация на акаунт