Майче маха със ръчички и усмихва се на всички! - Тема 3

• 26 155
  • 722
  •   1
Отговори
# 105
Георги изяжда по-малко на всяко хранене през деня - около 90-100. А може и само  50 .. Вечер на хладно си изяжда по 120мл.
И друго исках да питам майките с по-големи деца../Някои майки пишат, че децата им си заспиват самички..предполагам, че това важи само за кротки деца /. Кога на практика се научават да заспиват сами, след 6-ти месец или още по-късно?

# 106
milly, според мен не зависи от кроткостта на детето заспиването само. Моята "кротка" беснотийка Рая започна да заспива сама когато реши да се отбива сама - разбирай скоро...преди няколко седмици. Е, още не се е отбила съвсем, но сигурно скоро и това ще стане. Иначе винаги заспиваше сучейки. Сега обаче дребльо рядко заспива сучейки. Той предпочита да се натъпче, да попее/погука и тогава да заспи сам. Rolling Eyes Та според мен си е до дете. Peace

# 107
Люси, щях да пиша... съветвам те да се консултираш с доктор УНГ, той си е специалист в тази област и може да ти каже ако има нещо (ДАНО ДА НЯМА)!

Хоупче, аз също намирам Еди в различни пози от нормалното - тази сутрин беше по диагонал и даже главата му в дървената част, май наистина трябваше да поръчам обиколници, че ще вземе да си удря главичката... много се чекне това детенце... ако имаш нивел (така ли се казваше  newsm78) провери дали е равно, но при нас определено е от Еди..  Mr. Green newsm32

Нова Мама ние сме в Аспарухово и тук в парка съм всеки ден... заповядай ако искаш  Heart Eyes

По отношение на нощното хранене - ми ние го имаме, въпреки моите усилия - просто човека започна да си прави 6 часовата пауза по друго време (20.30 до 02.30)  Peace Хем той доволен, хем си заспива след като хапне посред нощите, хем и аз доволна, че не се тормозим с реване.. само тва е гадното, че ставам амааа надявам се, някой път да ме зарадва като се наяде в 20.30 или 21 часа и да се събуди в 6.00 направо ще умра от кеф  Mr. Green

За заспиването самички - не важи само за кротки деца ... Еди например винаги след баня и вечеря си заспива почти сам, даже имаше дни абсолютно сам, оставям го в стаята, а аз отивам да мия и стерилизирам шишета и бебирони и да вечерям и аз.. напоследък пак обаче се понаучи да го позалюлявам и тогава да заспива ...

Хахахаха три пъти ми излиза, че някой е публикувал преди мене  hahaha

# 108
Гери малко ми е далечко - ние сме във владиславово, иначе с удоволствие бих се поразходила с вас.

# 109
 тази сутрин беше по диагонал и даже главата му в дървената част
Е точно такъв е случая  Crazy Аз имам обиколници и да ти кажа не съжалявам . Така поне съм сигурна, че няма да се халоса в самото легло  Crazy Но мерси за идеята за нивелир (май така се казваше) , ще проверя за всеки случай, но и при нас май си е от детето, не от креватчето  Mr. Green
Луси, и аз щях да те посъветвам да питаш УНГ - тия аспиратори за нос са отврат, аз така и не се научих да ги ползвам  Crossing Arms А при Венци може да е някаква алергия , примерно към домашен любимец,  или прах, или нещо друго  и за това да не минава с капки  newsm78. Какво казва твоя док, от какво е?

# 110
  • Варна
Hope, не е от леглото, от бебето е Laughing. И аз Валентин го намирам в най-различни краища на леглото сутрин, а доста често ляга напречно, краката му излизат през решетката и тогава се буди и реве, защото се чуди какво става Joy. Обаче аз се чудя дали да не махна обиколниците, защото нашите са доста дебелички и отнемат от пространството на леглото и като легне напречно му идва къса широката част Laughing. Но поне предпазват от удари...

Tony_st, мерси за информацията, ще му огледам още веднъж езика дали не е къса юздичка, но ми се струва, че засуква плитко просто защото му се изплъзва гърдата и може да задържи устичката единствено на зърното newsm78.

# 111
  • София
Здравейте майчета! Laughing Laughing
Бубе: Всеки ден ви мисля, аз чакам да пишеш, че всичко е ОК!, а то още седмици на АБ трабвало да е детето! #Cussing out Дано като се приберете вкъщи да се оправяте по бързичко за радост на всички! Hug
Луси: Бързо оправяне на Венци, а за яденето не се тревожи прекалено много- сега са жеги и то на възрастните не им се яде, та какво остава за децата! Peace
Добре дошли на новите мами- и аз забелязах, че често ни '' наглеждат'', та по- добре да се запознаем  Grinning Hug
Чета за разтроени бебета след ваксините и съм се шашнала от сега, че в четвъртък ни предсоят и на нас да му се невиди!!! Twisted Evil
Шезлонгите, които показвате са чудесни, но Маги е много спокойно бебе и в нашия случай би било просто глезотия да дам 300 лв.
Два дни мъжа ми си беше вкъщи и аз добих желание за всичко- готвих, изчистих, ходих на солариум, оправих си маникюра (сама) и си разрових дрехите, та открих още 1-2, които ми стават! Peace Сега мисля да почвам с коремните преси, че няма за кога! Нови няма да си купя, за да не се отпусна и да си остана такава! Mr. Green
КОлкото до диетите- аз мисля, че ако си свикна организма на глад, после ще стана тройна! Затова се опитвам да отслабна с физическа активност и малко съобразяване ( намаляване на сладкото), но не и с диета!

За спането: Ние си спим с часове през деня и затова имам време за всичко, а и съм само с 2 деца, та все едно съм сама! Но съчувствам на мъжките мами с проблеми- и аз съм била като тях с първото дете и си мислих, че никога няма да се навия да опитам  пак! Joy

# 112
Tony_st, мерси за информацията, ще му огледам още веднъж езика дали не е къса юздичка, но ми се струва, че засуква плитко просто защото му се изплъзва гърдата и може да задържи устичката единствено на зърното newsm78.

Вероятно е така...не го написах, за да те шашкам, а просто да го имаш като информация...още първия път като писа, според мен отпада тази възможност. Peace

# 113
Марте, и аз точно четох във Фейса за проблемите след ваксинация  Twisted Evil Тая гадна ваксина Пентаксим какво включва? Моя приятелка, чието дете е на вече 5 години е получило атопичен дерматите в следствие на тая гадост...  ooooh! Направо умирам от ужас!  ooooh!
ТРИСТА лева за шезлонг на бебе????  Shocked Shocked Shocked Тия тотално са с епобъркали в БГ с цените  #Cussing out Да взема да ви пращам от тука, егати...и с пощщенските разходи няма да е толкова скъпо! По 24 долара са! Мародери!  #Cussing out

# 114
  • Варна
Огледах му езика пак обстойно /що плезене падна, докато се изплези и той  Joy/, определено не е там проблема, моите гърди са дефектни просто Laughing.

Като стана дума за отслабване, на мен тази 90-дневна ми действа много бавно, досега за 2 седмици съм свалила 1.5 кг, които не ги броя даже за трайно свалени, щото някой път толкова ми е разликата в теглото от сутрин до вечер. Мамите със секцио, кога според вас можем да правим коремни преси?

Аз знам как най-ефективно слабея, 2-3 месеца да ходя на народни танци и ще хвърля килата, имам и къде да ходя - на 10 минути от нас, ама за целта трябва малкия да започне поне вечер да яде по едно и също време, за да мога да си позволя час и половина отсъствие.... Фитнеси-митнеси не са ми интересни и ме отегчават бързо и бързо се отказвам, докато ходенето на танци ми е приятно, не го приемам като мъчение и не ме мързи да ходя. Миналата година преди сватбата с народни танци 1 месец свалих доста килца, отделно на салса ходех, от нея пък ми се беше стопил целулита...

# 115
Цитат
jenajena За спането: Ние си спим с часове през деня и затова имам време за всичко, а и съм само с 2 деца, та все едно съм сама! Но съчувствам на мъжките мами с проблеми- и аз съм била като тях с първото дете и си мислих, че никога няма да се навия да опитам  пак!
Аз затова рядко пиша..на моменти съм доста потисната. Не съм си представяла, че може да е толкова трудно, бебока да плаче и мрънка почти по цял ден. В действителност нощем е по-спокоен и си спим, само ставаме за храненето и понякога го приспивам. Но денем трудно заспива, после е неспокоен, рядко имам време да свърша нещо..Хем има хора наоколо и се включват да помагат на моменти. Но в дните дето цял ден се занимавам с него ми е доста нервно на финала.
А това е само първото дете, не знам колко време ще трябва да мине за да се навия на второ. Laughing
Браво на майките с по две и три деца.

# 116
Влизам на бързо да се оплача, че цял ден интернета ми е много скапан.
Докато се чудех какво е кърмаческа стачка, май вече разбрах. До миналия ден Павел беше изкл'чително лаком и сучеше с голяма наслада, като за последно всеки път.
От събота насам не иска да суче или ако случайно суче трябва да сме легнали и двамата, не желае в никаква друга поза. Реве истерично. Преди малко сука 5 мин. и започна да плаче след това заспа, не знам какво да го правя.

# 117
  • при палмите и алигаторите,FL
Привет и от мен,
със спяща фея на ръце, това дИте снощи заспа с триста зора в 12,30, ама то щото дремна от 8 до 8,30 и после се кокори, хили и ни ползва за крака.

Добре дошли на новите мами  bouquet

Бубе, едно голямо гуш Hug от нас, важното е чe се видели навреме че има още за лекуване, а не са ви изписали с болно бебче.Всичко ще се нареди.На Габ харесвали му на тенис уроците, как се чувства той в България, разкажи, ако имаш време.

Луси, не го мисли толкова яденето, колкото-толкова.Щом има силици да реве и да те тормози Mr. Green, значи е добре Heart Eyes

Елфи, много е хубава рошличка, като кукличка е Heart Eyes

Гледам за шезлонги и люлки си говорите, ние имаме този дето хубавата Елена скоро ще ползва-люлеещ се на ФП, ами не се ползва с особена почит, кротува си но макс 30мин, по на почит е люлката, тя е някакво Грако, смених я в един оказион за легло и количка, дето не ги ползваме.Хубавото е че има и мелодии, Моника се приспива с люлеене и шум на плискащи се вълни, аааааа и люлката е на ток, което ми пести смяна на батерии.
Хоупче, той шезлонга 100лв, люлката е 300, ама пак си е много.

Тази къса юздичка newsm78, ще трябва да карам беба да се плези.Тя си че добре, но не захапва, а засмуква зърното, правя разлика с това как сучеш сестра и.

Като прочетох че Хера е на Бяла  и ми стана мъчно за морето, ние си прекарвахме летата от май до септември на Обзор, а в Бяла ходехме на разходка при кея с лодките и на рибния ресторант за по една рибена чорба.

# 118
  • на североизток
Ето ни и нас в тази жега Sick

Елфи, малката Рая е страхотна Heart Eyes пу-пу

Бубе, прегръщам ви! Важното е да излекувате инфекцията докрай. Да ви имам късмета и на вас Confused

За заспиването - обикновено заспива докато я кърмя, след това при оригването се събужда и следва или игра и заспиване,или само заспиване, което се случва много рядко.

Четох, че сте обсъждали вдигането и задържането на главата. Ния отскоро я слагам по корем и не е много добра в изправянето на главата. Не умее и да я задържа, докато я държа изправена. Мързел ми е тя...

За шезлонга - ползвам този от каката и съм доволна. Не го знам какъв е, защото ми е подарък, но ми върши работа.

Хера, да се окъпете и за нас Grinning

# 119
Каква жега?! Тук вали... силно. Добре, че сутринта бяхме на вън повече от 2 часа....
Дано спре, че да излезем пак.

Мария,  Hug

Айде и аз барабар Петко с мъжете да кажа, че и аз ползвам люлка на Фишер Прайз от преди няколко години модел, но съм страшно доволна. С Рая не ползвах шезлонг, а само люлка за след 4-тия месец /беше по-голяма, градинска/ и сега се родихме с тази, защото Никола си спи в нея през деня. Само не знам след месец-два като стане 9 кг какво ще правя, че вече няма да можем да я ползваме. Thinking
Ето я:

Днес съм много активна, чак аз се чудя от къде толкоз време намерих... bowuu

Общи условия

Активация на акаунт