Майче маха със ръчички и усмихва се на всички! - Тема 3

• 26 062
  • 722
  •   1
Отговори
# 150
Добре дошли на новите мами  Hug

За ваксините- Доколкото док ми обясни от тази година вместо Пентаксим се слага INFANRIX-IPV+Hib, която е също 5-валентна, за същите болести, но е по-добра и по-пречистена от Пентаксима. От Инфаринкса има и 3-валентен вариант, но според новия имунизационен календар се слага 5-валентния. Иначе Синфлорикса е ваксина, която е от тази година в календара. Досега не е била задължителна и мамите са си я купували по желание. Ние ще я слагаме след 6-ти месец.
http://www.pramed.com/imuniz_kalendar.htm

За шезлонга- ами нашият е съвсем обикновен-струва 39 лева. Е, има вибрации и мелодийки, че даже и копченце за лампичка, ама такава пък изобщо липсва  Rolling Eyes, и си е сделан от братчетата китайчета. И аз се бях хвърлила на този, който се трансформира на столче, но мъжО ме спря и добре, че ме спря  ooooh!. Оказа се, че Рая не е от бебетата, които уважават шезлонга. Ми тя има трънчета в гърба и да лежи повече от 5-10 минути в него си е направо геройство. При това някой трябва да я занимава, защото играчките на грифа изобщо не я впечатляват. Бях чела, че има бебчовци, които не стоят в шезлонг и се чудех, ама моето се оказа същото  Laughing

# 151
За аспиратора:

Жени,казвай за аспиратора,стига си питала за тиганите Naughty Само за ядене мислите значи Mr. Green

Нелли,този който ти си показала откъде и колко струва?Той за прахосмукачка ли е или не?
Моя е като този,който Гери е показала,само че друга марка,но нищо не мога да направя с него Twisted Evil

Не съм Жени, но да се включа Laughing Доколкото си спомням, този, който тя показа, е същият като този на Нелли и е от Пакостник (нали така, Жени?). И да, за прахосмукачка е.

http://www.retocen.com/Chicco/Grooming-Medical-Devices/000655045 … clean-10-Pcs.html - ей това е точно, от Джъмбо съм го купила. Не е за прахосмукачка, с уста се изсмуква. Но ми прималява на мен и за това мисля да взема и от другия вид или това някак да го приспособя към прахосмукачката. Много му е хубав накрайника и прилепва идеално към нослето, за разлика от тези гумените, които съм ползвала с баткото.

За шезлонга - имаме ей този и не седи за сега в него:
http://www.amazon.com/Fisher-Price-Fisher-2dPrice-Aquarium-Take- … ing/dp/B0002ZOI92
Приятелка ми го даде да го ползваме, каза да си сменим батериите само, че бил още с тези от нейното дете, оригиналните. Т.е. издържал е яко експлоатиране с едни батерии. Чак днес свършиха, а песнички пее, люлее се.. и баткото няколко пъти се качваше на него (пише до 9, но е пробвано, че издържа 13).

За захранването - преди захраних с оризова каша, картоф, морков и още някое еднокомпонентно. Сега мисля да модифицирам педагогическото спрямо моя си мироглед и нямам идея с кое ще започна.. както дойде вероятно. Ако питат мен - след 6-ти навършен месец.

За тиганите  Mr. Green линк може ли на тежкия? или поне вид.. марка.. нещо такова да го погледна у нета?

И искам да похваля и аз Tanpaxo как започна да пише по-разбираеми постове последните дни  Hug

# 152
Ох, 70 кг да стана  smile3508 Много благодаря за милите думи  Hug .Сега ми стана още по-гадно.Можеше да съм красива и слаба ,ама нъцки  smile3516 Ей това ме мори цяллл живот.Глава хубава,тяло-не става за нищо  Tired Добре поне ,че съм висока долу-горе,та да не съм хептен кюфте.
Оффф, тоз Елфун  Laughing Ако те слуша човек и никога не те е виждал ще реши, че си   261uu
Да не говорим, че всички, които наистина сме  Animal Pig трябва да отидем, да се хванем за ръце и групово и ритуално да се простреляме  smile3516 За това ти предлагам да спреш да се жалваш и без това никой не ти съчувства (защото няма и за какво - хубава, млада, с три деца)  Mr. Green
Аз продължавам да съм в дилема дали да се местя или не и вече ми идва  да  smile3514

# 153
  • Стара Загора
Добро утро от морския бряг bowuu
Всички спят само аз си кукувам....за кой ли път вече и аз незнам Twisted Evil Немога да спя напоследък и това е. Предната вечер сержа спа при Боримечков уж аз да се наспя....еми не спах...отново Twisted Evil Сънувах разни кошмари, че ми е свършил ЕСпумизана и немога да намеря да си купя и Борис се гъне...събудих се обляна в пот Crossing Arms Туй ЕГН ще ме побърка Mr. Green
Вчера бяхме на Делфинариума и искам да кажа, че варненки са супер несериозни и това е Crossing Arms Ама аз повече няма да се натискам...който иска - иска...
Иначе тук е супер но на мен взе да ми пописва леко, че цял ден обикалям базата с Борката а другите са на плаж Crazy
Днес сигурно ще ходим до устието на Камчия....да ядем риби.

# 154
  • София
Добро утро и от нас!
Хера , а вие с Боримечков защо не ходите на плаж, рано сутрин и в късния следобед според мен  става  newsm78 . Как е на Бяла? Ние миналата година бяхме в Обзор ,но Обзор не е това което беше  Tired Ужасна блъсканица , на плаж ходех в седем часа сутринта за да  запазя места. Вече не ми харесва там  Crossing Arms . Тази година нали няма да се класираме за морето та гледам и се ослушвам за догодина  Mr. Green
Луси аспиратора който показах подчертавам не е за прахосмукачка. Смучеш ти, но споко няма как да се нагълташ със сополи защото има филтър  Wink . Купих го от Вис Виталис за 12 лв. , май беше на промоция.
Жени  малко по късно ще ти премеря колко точно тежи тигана, че сега всички спят.
marietta_g аз бих те посъветвала да пробваш Лактана био. Фризовома  доколкото помня е за деца с рефлукс, а Нан-а си запича. Лактаната е с 4 пробиотика и действа благоприятно на чревната флора на бебето. Не е нормално дете на АМ да ходи на 2-3 дена по веднъж. Линка със статията на Хедра се отнася за кърмени бебета доколкото разбрах.  Peace

П.П.: dennii добре дошла при нас  Hug Включих те в списъка на първа страничка

Последна редакция: ср, 13 юли 2011, 07:56 от nellyli

# 155
Жени,казвай за аспиратора,стига си питала за тиганите Naughty Само за ядене мислите значи Mr. Green

Нелли,този който ти си показала откъде и колко струва?Той за прахосмукачка ли е или не?
Моя е като този,който Гери е показала,само че друга марка,но нищо не мога да направя с него Twisted Evil

Не съм Жени, но да се включа Laughing Доколкото си спомням, този, който тя показа, е същият като този на Нелли и е от Пакостник (нали така, Жени?). И да, за прахосмукачка е.

Оф, май нищо от това, което казах, не е вярно. Нещо съм се объркала, извинявам се.  Embarassed Някой друг значи беше показал такъв за прахосмукачка...

# 156
За ваксините-бях пощуряла когато наближиха първия път,но всичко мина ок(да не повярваш,че при нас нещо може да е ок),но сега като ви чета явно на всички ви бият Пентаксима,а на нас ни сложиха една друга на нейното място,която е по-добра и с по-малко странични ефекти.Та едната ни е Инфанрикс(тя е на мястото на Пентаксима),а другата е Синфлорикс Peace
Една и съща е ваксината Луси ! Пентаксим било търговското име, в понеделник като слагаха нашите моята докторка ми го каза  Peace

Ха сега добро утро и от нас  Hug
Луси, пиши какво става с Венци, че ви мисля. Подобри ли си положението поне малко, много лоши работи чета тука  Confused
Виката пак яде когато си иска и то мижави количества  Confused Тия дни ако и се събират по 300 мл. за 24 часа берекет. Вече и шишето не иска, направя ли АМ и като и дам шишето почва да плюе, извърта се и посяга към цицата директно  Mr. Green То перфектно просто, ама нещо намалява кърмата като че ли, поне аз не усещам положението със сученето да е като преди. Сега си я опъва като дъвка и нищо не излиза.  Confused Чакам да ми приключи аптамила и минавам на лактана био.

От ваксините вдигна Т - 37.7, та давах панадол 2 дни. Сега правим комппреси с реванол, че положението с крачетата е някакъв кошмар. Направо сини и на едни ужасно големи буци. Дано се размине по-скоро, че натиснеш ли я по крачетото и пищи като луда.  Confused

Иначе аз лично не съм доволна от наддаването, преди като си смучеше 20-30 минути и резултата за предния месец беше 1.300 грама наддадени.
Предният месец беше 4.560, в понеделник я претеглиха 5.500, няма и цял килограм даже. От 56 см е станала 59 см. Сега пак суче по около 20 минути че и повече ама мисля че няма толкова много кърма вече, не знам как да го обясня точно ама не усещам като преди да опъва така яко и да преглъща постоянно, а като стисна гърдата с ръка излизат по 5-6 струйки, защо така не знам  Rolling Eyes
Още не намирам отговор, ако някой ЛЛЛ консултант се включи ще му бъда благодарна.  Hug

И друго щах да пиша ама забравих ...  Crazy

# 157
Добро утро!
Започвам с неприятна вест от Jira и Сияна  Confused
"Май-чета ние сме в болница.Стискайте палчета за нас и се пазете!Летните вируси не пропускат дори и кърмачетата  Cry "

Надявам се Сиянка да се оправи скоро  Praynig Jira ,мила,голямо гуш  Hug

# 158
  • София
За ваксините-бях пощуряла когато наближиха първия път,но всичко мина ок(да не повярваш,че при нас нещо може да е ок),но сега като ви чета явно на всички ви бият Пентаксима,а на нас ни сложиха една друга на нейното място,която е по-добра и с по-малко странични ефекти.Та едната ни е Инфанрикс(тя е на мястото на Пентаксима),а другата е Синфлорикс Peace
Една и съща е ваксината Луси ! Пентаксим било търговското име, в понеделник като слагаха нашите моята докторка ми го каза  Peace

Не е така. Двете ваксини са за едно и също , но са на различни фирми.
Инфанрикс  е на GlaxoSmithKline Biologicals S.A. (Belgium) , a Пентаксима е  на  Sanofi Pasteur S.A. (France).
Различни фармацевтични компании ги произвеждат.
На Алекс му бихме Инфнарикс  само , че три валентната + полиомиелит по здравна каса . Така ни препоръча личната лекарка вместо Пентаксим (тогава не беше по здравна каса , а се купуваше за около 60 лв. ). Била по добра според нея
Сега на Елена си слагаме Пентаксима.

И от нас стиснати палчета за малката Сияна  Praynig

# 159
Започвам с неприятна вест от Jira и Сияна  Confused
"Май-чета ние сме в болница.Стискайте палчета за нас и се пазете!Летните вируси не пропускат дори и кърмачетата  Cry "

Кофти  Confused
Дано да отмине бързо, стискам палци !  Praynig

Сетих се какво щах да питам - вие мислите ли да слагате Ротарикс ваксината  ? В понеделник като бях слагаха на едно детенце, та разпитах лекарката каква е, що е, бива ли я изобщо. Цената ме изуми тотално 145 лева за един прием, слагат се два приема през 4 седмици. като ваксината може да се сложи до 6-я месец, после не може. Дава се в устата.
Та сега съм в процес на обмисляне ...

# 160
Jira, бързо оправяне и по-бързо да си отивате вкъщи! Hug
Аз влизам да ви се оплача. Embarassed Вчера нали ни сложиха вторите ваксини, та това дете след това не спря да реве, да се гъне, стряска се в съня си, не ще да яде, ужас. Почти не сме спали през нощта. Иначе е гладна, ама шишето не го ще, а като й дам гърдата си, реве, щото няма нищо. Направо в чудо се видях - температура няма, значи е доста изплашена и стресната. Дано се оправи бързо, че ще се гръмна. Ах, да, на това дете Панадол не мога да му дам - плюе, реве, гъне се - едвам натиках 1 доза / 3мл/ и то повече от половината брак / демек изплюто /. Май ще имаме проблем с даването на лекарства за в бъдеще. newsm78 ooooh!
И за акането - ние си акаме още от болницата през ден. Това е положението при нас. Naughty
Отивам да пия кафе, че гледам като изтребител.

# 161
Джени...ето линк.Това е моят тиган:

http://www.nvb-bg.com/read.php?see=product&prid=264&catid=202

# 162
  • Стара Загора
Стиснати палчета и от мен за Жира и бебче Hug Praynig Бързо да се оправят и да се прибират вкъщи.
Нели ние сме тук http://buchvata.com/.....какво да ти кажа...бива но не е каквото очаквах. Плажът е много хубав и спокоен особенно през седмицата почти няма хора. Относно ходенето на плажа на Борис...немисля, че нещо ще разбере...само дето ще се пържи макар и под чадър...това е единствената причина да не го водя там.
Джей за ваксината...аз не мисля да я слагам.
Кво друго щях да пиша ooooh! забравих.

# 163
момичета при Гала дават за захранването на бебетата.

# 164
Нели, мерси за пояснението Simple Smile
Явно аз съм разбрала грешно. Ще я питам другия път за Инфанрикса, тъй като в обновения имунизационен календар пише, че слагали нея.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт