Майче маха със ръчички и усмихва се на всички! - Тема 3

• 26 051
  • 722
  •   1
Отговори
# 195
dannii много е сладка Гери  Heart Eyes
danaq_lv не искам да те плаша , но прекъснатият акт  и при нас работеше добре преди първата ми бременност. Когато Алекс се роди забременях след 9 месеца отново с този метод. Наложи се да правя аборт тогава  Sad .
Сега само с презерватив   Naughty
Ха Нелка,ти беше казвала,че скоро след Алекс пак си забременяла,ама за прекъснатия акт не си споменавала...ами ще видим каква ще я къдрим,спирали,противозачатъчни,презервативи...  newsm78 #Crazy

# 196
Много е сладка Гери! Да е жива и здрава!
За предпаване при  luvbed, аз мислех за спирала, но сега се колебая между спирала и противозачатъчни
Аз също се колебая между двата варианта. Противозачатъчните не са позволени по време на кърмене, нали?!

Още веднъж ви благодаря за успокоението! Реших да не си го слагам толкова много. Беба не я боли, като ака, количеството е обилно и акото е нормално. Така, че с ваша помощ вече съм по-спокойна   love001

# 197
Ха, дубрутру и от мен  Mr. Green Казвам ви момичета, ще мина на успокоително покрай това преместване (което дори още не е започнало и не се знае дали изобщо ще се случи)  Laughing
Набързо да се включа :
 За цикъла - аз си мислех, че ми е дошъл, но се оказаха лохии.Бяха спрели за седмица и после пак протекоха за 2-3 дни. Мислех, че е цикъл, но си останаха тъмни, слаби и спряха отново. Да видим до кога.  Thinking

За Цептер - навремето дадохме някакво безумно количество пари за рекламата "тенджери, които ще ви надживеят"  Mr. Green, не знам защо решихме, че това е много гот  Laughing Наистина са много качествени, но ако продължават да струват умопомрачителни суми не бих ги взела отново. Мисля че ние дадохме около 1000 $ за средния размер и то преди 10 години.

За предпазването - тук док ми изписа ОК, Биаз се казват, но мен ме е шубе да ги пия за да не стана сто кила. Иначе до сега съм пила за по 3-4 месеца хапчета и ми се отразиха добре на цикъла - стана по-лек и не болезнен. Тогава и не качих кила, но сега ако кача и сто грама ще се  #2gunfire

Джейн, моя случай е особен , но личното ми мнение е, че без зелена карта не си заслужава. Няма да имаш проблем да започнеш работа и т,н. , но ще трепериш всеки ден дали няма да те депортират.

# 198
Привет и от нас! 

Стискам палци за Жира и Сияна  Praynig, абе какви са тия летни вируси да му се не види. Вярно, че децата не могат да живеят под похлупак, но пък много рано почват. Дано всичко да мине бързо.

Честит ви втори месец, Тони. Две вече звучи гордо  Simple Smile
Нели, много хубав шезлонг и на Елена много й отива. Пу-пу.

Denii, Гери е много сладка. И нашият повивалник е подобен, но не можем още да задържим главичката толкова дълго, за да снимам бебчо. Иначе когато го нося на рамо се понадига и разглежда, голям любопитко  Laughing

За секса, ами не го виждам да е скоро. С теци цици като дини и с тия кила изобщо не ми е комфортно. Лохиите ми свършиха обаче нямам цикъл, сигурно заради кърмата. Поради тази причина долу е сухо като пустиня и желание- никакво, поне от моя страна.  Embarassed За предпазване след това мисля да си почна пак противозачатъчните- тези, които вземах бяха много леки и ми понасяха страхотно, жалко че не се сещам в момента как се казваха. Дано дотогава да не стана като девственица, че малко ме е страх колко точно ще боли...

Ох, браво на мамите с поставени втори ваксини. SYMa благодаря, че ме върна към реалността, аз си мислех че ще се размине боцкане два пъти. Като знам как ще се захласне от рев след 2 седмици се чудя с какво да се въоръжа, за да го успокоя. Не мога да разбера защо трябва да се поставят две ваксини в един ден, а не например през една седмица.

За акането- ние сме само на кърма, но акаме през ден, иначе количеството е обилно. За АМ също не мисля, че трябва да има някакво значение ако се спазват пропорциите. След първия месец е нормално бебетата да разредят изхожданията. Много е индивидуално. И те са хора. Възрастните също не се изхождат всеки ден (някои де). Според мен ако видимо не се напъва и гърчи, няма проблем ако е в рамките на 2-3 дни и после количеството е обилно.

За БЦЖ- ние като че ли нямаме нищо, но и в болницата не ми казаха да не мокря. Не знам дори къде точно са му я поставили и дано не се налага реимунизация. Е, на едното раменце има нещо като леееееееко светло белече, но не съм сигурна дали не си въобразявам. Педиатърката на този етап също не ме е питала нищо, та засега ще чакам.

Благородно завиждам на морските мами и на мамите, които разхождат активно бебоците. Как се организирате? Ние вчера спахме цял ден и даже не успяхме да се изкъпем за мой срам. Чакам го да стане сега, защото и гимнастиката не съм я правила. Изобщо никакъв режим нямам и вместо да се организирам по-добре аз мисля само как да си почивам  Embarassed Embarassed

# 199
danaq_lv, jenajena, nelka_bg, Julia_Ch, благодаря ви за поздравленията за порасналото ми момченце.  bouquet

nellyli, много хубав шезлонга, а на Елена много и отива да спи в него. Peace

dannii, много е сладка и твоята Гери. Grinning

Тони, не е нужно лекар да ми поставя диагноза за юздичката, то си е съвсем видно и ясно, че има проблем, аз това го подозирах и преди, но го потвърдих със сигуност когато отворихме темата за сърцевидните езичета.. Помолих и лекарите в отделението да го видят, казаха също, че е къса, но трябвало по-натам да се коригира. Казаха ми да търся специалист УНГ, друг пък ми каза обикновен стоматолог, трети ортодонт..Та малко съм объркана  ooooh!

Буба, щом лекарите са те насочили към трите вида специалисти е възможно всеки от тях да може да направи френотомията /срязването на юздичата/, въпреки че всеки педиатър или общопрактикуващ лекар би следвало да може да направи. Когато късата юздичка възпрепятства храненето на детето това би могло да се направи по всяко време след раждането. Много майки споделят, че бебетата се успокояват почти веднага, ако бебето се сложи на гърда да суче веднага след като е срязана юздичката. Смята се, че тази манипулация не е болезнена за бебето.

# 200
Аз имам въпрос - някой чувал ли е, че бебетата не било добре да се гледат в огледалото?  newsm78 И то не заради суеверие, ами по медицински причини (които не ми обясниха много ясно) - нещо им влияело лошо на самовъзприятието и на психиката....  newsm78

# 201
  • До морето :)
Излязохме навън на разходка, ама се заоблачи и се прибрахме, че мама и тати още не са взели дъждобран  Mr. Green
Адашче, dannii„ бебоците са страхотни  Heart Eyes
За предпазването - преди да започнем бебеправенето бях 2 години на противозачатъчни. Поклон пред който ги е измислил  smile3501 Сега като се кърмим - не знам...  newsm78 Още нямам цикъл, така че го даваме смело и безотговорно  Mr. Green Нали нищо не може да стане?  newsm78 Пък после ще го мислим.
Мен ме болят 2 зъба  Confused Не знам кога ще ида на зъболекар. Страх, страх....  Rolling Eyes ( jenajena, колкото и да те харесвам като човек, ако някой ден се видим, да знаеш, че ще те гледам уплашено  Whistling ) Че сега като не може да ми слагат упойка заради кърменето, ще трябва да си търпя  Tired
За почивките - надявам се октомври-ноември да успеем да идем някъде да си починем, а догодина - на планина.
ПП: Хоупче, не знам до колко й е развит погледа на Елито, но онзи ден й давах едно огледало и на нея й беше интересно. Аз не виждам логика в това огледалото, да влияе по някакъв начин  newsm78
ПП2: Днес съм на филмчета на тема: "Развитие на бебетата!" Доста интересни факти има  Grinning

# 202
Павел упорито ми отказва да суче, под никаква форма. От сутринта от 6ч е ял 2 пъти. На обяд сука 5 мин. и започна да плаче истерично. До преди малко беше буден и започна да мрънка, реших че е гладен, но той не пожела и започна да плаче неутешимо. Иска си само бибата. Сега заспа толкова дълбока, че сигурно скоро не знам дали ще се събуди. Много ме притеснява това дете, според мен не гладен, защото не плаче, играе си, будува си, ритка си със крачета. Плаче само, когато се опитвам да да му дам мляко. До събота беше толкова лаком, но вече няма и помен от това. Не знам какво да правя  Thinking

# 203
  • До морето :)
Да не го морят жегите и него?  newsm78 Аз лично днес съм само на една салата от домати.  

# 204
Кърмене и контрацептиви:
http://www.podkrepazakarmene.com/189-189.html
Нелка, специално за теб Hug. А и за другите, които се чудят дали докато кърмим сме защитени по някакъв начин.

# 205
Аз имам въпрос - някой чувал ли е, че бебетата не било добре да се гледат в огледалото?  newsm78 И то не заради суеверие, ами по медицински причини (които не ми обясниха много ясно) - нещо им влияело лошо на самовъзприятието и на психиката....  newsm78
Хм, това пък за първи път го чувам. А ние всеки ден се гледаме в огледалото и си гукаме и е очевидно, че ме вижда там. Себе си също разглежда. Точно обсъждахме с ММ, че каката мноого дълго не виждаше образите в огледалото, ами гледаше самото огледало (стъклото), а пък тоз нуньо от сега "прозорлив". Може би е показателно за характера (както имаше една китайска поговорка, че едните виждали огледалото, а другите образа в него). Ще си имаме трезва какичка с отнесено/възвишено бебе.  Laughing

Десинце, и моят малчо цял ден нищо не иска да яде. От сутринта е хапнал два пъти по малко и само се мръщи като му дам да яде. Може пък и от жегата да е.

За БЦЖ-то - и при нас не се вижда белег. При децата без белег на 7 месеца се прави проба Манту и ако е отрицателна, детето се ре-имунизира. При каката ни беше такъв случая и ходихме (позакъсняли, не на 7 месеца, а на годинка и нещо) в Тубдиспансера да ни ги направят тез неща.

# 206
  • при палмите и алигаторите,FL
ДД и от мен Hug

Сияна на Жирка бързо да се оправя и да излизат от болницата Praynig

Хоупче, що така с огледалата, ако има нещо вредно едва ли щяха да правят бебешки играчки  с огледални повърхности. newsm78

За яденето, да чукна на дърво яде си и не отказва, даже и сега е прикачена към мен.
За акането//каква последователност// и там не се оплаквам, сутрин след сън, като сменя нощния памперс, пълни чистия до горе и след смяната понякога повтаря.

За предпазването, ние сме с прекъснат акт, винаги е работело добре и преди двете бременности, смятам и за напред да няма проблеми.

Бубе, радвам се че Габ харесва тениса, ще трябва и на тукашна територия да му намериш учител.

nelka_bg , това със  зъбите е много лошо, но на мен са ми вадили мъдрец с упойка, когато Соник беше на два месеца, даже я накърмих като излязох от кабинете, нищо и нямаше тогава , надявам се и занапред да не съм я увредила.

Малък вряк ме вика, отивам да я разнасям малко, че то му писва на детето, да гледа само едно и също.

# 207
Ей ме на, да се запиша, че само хвърлям по едно око  ooooh!, с две деца е див ужас.
Нелка постни пак бибата, да я видя, че моя никаква не признава. А на зъболекар без упойка не отивам, бях два пъти на живо през бременностт, нема нужда повече  Naughty.
секса не е това, което беше  Blush, но с апетита идва яденето. За съжаление ми се е загнездила една катринка, как в сюблимния момент в мен бяха два чифта ръце  Crazy и сега настръхвам  hahaha, а и Гюлето не е на мнение да отсъпва циците под наем на баща си  Joy.
Благодарско на Гери за рецептата, чакам да минат горещините и пускам майчето да меси  Mr. Green.
А вие осрахте темата  Joy, само моето ли ака на всяко кърмене  newsm78. Вече си мисля, че на нас нещо не ни е наред, като ви чета.
Джуфче в никакъв случай не вдигам тон, не ми е в стила и сигурно си последния човек, с когото имам намерение, да се карам. Но такива цитати ми идват в повече и съм сигурна, че си натъжила някого без да искаш.  Hug
П.П. За съм отбита на фаза коластра, Номер едно даже не е й помирисала гърда, Номер две досега суче успешно. Просто за уточнение, че не аз съм пряко засегната в случая.
Танпахо  мога да те поздравя, пишеш брилянтно и с кеф те чета. Hug
Жира  Praynig Praynig Praynig.
Луси аз мислех, да те посъветвам, да посетите педи, но виждам, че вече си направила това добро. То бива стачки, стачки, ама не е това  Crossing Arms.
В този ред на мисли, моля ЛЛЛ или, който има инфо, как да се отърва, от гадната МЛЕЧНИЦА  #Cussing out, трети път се мажем и двамата  #2gunfire. Подозирам, че е от тампоните с които ходя  в сутиена, но без тях е мазало и нелицеприятна гледка, а лятото бая спарва  Tired.
Ето и нашата люлка, сдобих се с нея от Продавалника, за скромните 50лв и дори успях да почистя  Crazy:

Последна редакция: ср, 13 юли 2011, 20:57 от elissee

# 208
elissee, ще споделиш ли как се лекувахте до сега безуспешно? схема и т.н..

# 209
Джени, ами как с Дактарин мажа, има налепи само на езичето, мажа и зърната си, е може би не съм много постоянна, педи каза седмица по 3 пъти на ден, аз май като мине 3-4 ден и ентусиазма ми умира  newsm78.
Чувала съм за сода с мед, но мед няма да дам.
П.П. Давам уж чай от копар с едно шише, но той близва и се отказва, а има и дни в които даже и забравям да давам. А бибата само с Дактарина я иска иначе ми я бута с език. Hug

Общи условия

Активация на акаунт