Вашите плажни правила

• 28 670
  • 709
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Само че за пречкане в басейн няма предвидено наказание, за разлика от ритане на дете от възрастен, който не ми е никакъв.
Явно теб не са те научили.

# 496
На деца се прощава,да.
Но не и на малолетни гаменчета,които не са научени на елементарните граници в общуването с другите.

Няма начин едно дете да врещи нон-стоп до мен,да търчи като кон по плажа и да мята пясък и понеже майка му смята това за върха на изпълнението му ,аз да се умилявам и да търпя.

Макар,че точно такива от нищо не разбират....те си живеят още със манталитета на селския говедар,дето е викал,да събира кравите за паша.....

# 497
различни методи на възпитание имаме да - за мен физическото насилие не е начин на възпитание. Ако една жена не се свени да удари чуждо дете, не искам да си представя как си "възпитава" нейните деца - сигурно  ги смила от бой.
Важното е навън да са тихички и кротички и лелките да сочат с пръст колко са чистички, послушни

Сина си съм била два пъти. Първият пък беше, когато бе на 4 години, и отвори входната врата на един непознат мъж, докато бяхме с него сами в къщи, а аз бях в банята. Втория път го бих когато една вечер закъсня много с изключен телефон, и се върна в къщи пият с водка, на много неподходяща за това възраст.

# 498
  • София

Втория път го бих когато една вечер закъсня много с изключен телефон, и се върна в къщи пият с водка, на много неподходяща за това възраст.
А чуждите деца не били възпитани.  Crazy Crazy Crazy
Боже опази от такова възпитание. Stop

# 499

Втория път го бих когато една вечер закъсня много с изключен телефон, и се върна в къщи пият с водка, на много неподходяща за това възраст.
А чуждите деца не били възпитани.  Crazy Crazy Crazy
Боже опази от такова възпитание. Stop

Това беше изцепка от негова страна, и абсолютно си заслужаваше шамара. Както писах, почти никога не са ми създавали проблеми.

# 500
Краси, твоите деца може да наричаш гаменчета, за чуждите се въздържай от подобни епитети!
Моите деца викат на плажа и тичат като коне и се забавляват. За мен тяхното забавление е по-важно от твоето спокойствие, ok?
Аз като дете също не съм стояла на хавлията до майка ми и не съм шепнела.
Възпитанието не се състои в това да нашамариш децата си, защото викат на плажа или си цапат новите дрехи.

# 501
  • София
А не се ли питаш защо е направил тази изцепка? Може би е резултат на прекалено властното ти отношение? М?

# 502
Няма начин едно дете да врещи нон-стоп до мен,да търчи като кон по плажа и да мята пясък и понеже майка му смята това за върха на изпълнението му ,аз да се умилявам и да търпя.
Не мога да повярвам, че се налагат обяснения за следното:
- децата не могат и не трябва да стоят на едно място и да се пържат на плажа като нас
- на плажа има пясък и всички лежим ВЪРХУ него. Как изобщо очаквате да си тръгнете от плажа неопесъчени и ако толкова ви е страх от пясъка, нужно ли е въобще да ходите на плаж?!?

# 503

Piny, няма ли взаимно съобразяване на публични места, неминуемо се стига до скандали и подмятания от рода на "гаменче". На хората пък спокойствието им е по-важно от забавлението на твоите деца. И какво става тогава?

# 504
А не се ли питаш защо е направил тази изцепка? Може би е резултат на прекалено властното ти отношение? М?

Не мисля. Направил го е, защото е искал да е като другите, с които е бил заедно, които също са пили, повлиял се е от групата. И именно моето отношение го приземи, и му сложи някаква граница.

# 505
  • София

Моите деца викат на плажа и тичат като коне и се забавляват. За мен тяхното забавление е по-важно от твоето спокойствие, ok?

Виж сега, ето това е не по-малко невъзпитано от ритане на чуждо дете. И не знам защо трябва всеки път да се изпада в крайности. Едва ли някой иска от детето ти да шепне и да не мърда от мястото си, но да оправдаваш крещенето по плажа с това, че те били дечица и тяхното забавление е по-важно от спокойствието на всички околни, равни с теб и децата ти човешки индивиди, е простотия. Без извинение.

Не е въпроса кой се дразни и кой не се дразни от детки глас, а че крещенето на публично място, особено на място за почивка, означава липса на елементарно възпитание. И щом не смяташ за нужно да си възпитаваш децата, не знам защо имаш претенции възрастните да се държат възпитано с тях. В крайна сметка тези възрастни са пораснал вариант на твоите слънчица - научени само тяхното забавление да има значение.

# 506

А когато детето ти порастне и почне да тормози съседите със силна музика, пак ли така ще реагираш?  

# 507
честно да ви кажа досега не ми се е случвала да забележа ( да не говорим някой да каже нещо) някой да се е издразнил от това, 4e децата ми играят на плажа или на басейна.
Ние ходим на места, където има много други семейства с деца и те всички викат и крякат. Нито на мен ми пречат чуждите деца, нито някоя друга майка ми  се е видяла обезпокоена за спокойствието си.
Когато децата порастнат и ходя на почивка само с Мартин, бих избрала СПА хотел, а не непременно фемили хотел Sunglasses

# 508
  • София

А когато детето ти порастне и почне да тормози съседите със силна музика, пак ли така ще реагираш?  
Никой ли не прави разлика между дете и възрастен?
Моите деца няма как да тормозят съседите със силно пусната музика, защото никога не са го видели. В природата на хората не е заложено да вдигат шумни купони, докато тичането на малки деца е заложено в тях.  Peace
Изобщо ще кажеш, че на плажа цари една тишина и тук там някое невъзпитано дете крещи.  Crazy Обикновено от някое съседно барче така гърми музика, че не можеш да чуеш собствените си мисли, камо ли че вика дете.

# 509
Никой ли не прави разлика между дете и възрастен?

И кога точно е тази разлика? Кога детето изведнъж разбира, че е възрастен, и от този момент трябва да се съобразява.

Общи условия

Активация на акаунт