Любители на котки - тема 52

• 53 454
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
Сврачето, изцяло зависи от котарака, ако дуг път сте го оставяли сам и не е имало проблеми и не е лаком, тоест да изяде цялата си храна за 4 дни, за 4 часа, може да рискувате.

Ако има кои да го посети за по един час през тези дни пък ще е съвсем супер. Оставете пуснат ТВ или радио, по принцип котките полудяват от абсолютната тишина.

А относно балкони и прозорци, хора при животните инстинкта понякога взима превез, затова:
- обезопасете си прозорците - не излиза скъпо, при нас ги направи едно момче, което примерно за врата на балкона - изработка, материали, поставяне и труд взе около 70лв - затварянето на вратата е с подсилени магнити, дори на мен ми е трудно да отворя, камо ли на котарака.

Надявам, се скоро когато се преместим в собствено жилище, да можем да обезопасим и терасата - в момента моя котарак не излиза на нея, препича се на слънце на възглавничка до вратата, по скоро до мрежата на вратата.

Решила съм да направим това на терасата - позната го направи - не е скъпо като за цялата тераса около 270лв - материали и труд.

# 181
  • на брега на морето

Ако имаш човек добросъвестен дай му го да го гледа. Все пак са само четири дни.

# 182
  • тъгата в мен
благодаря ви.Решихме,че ще е стопанинът на голямата къща.Дано да не сме сбъркали...

# 183
  • град-държава
Да , ползвах я тази тоалетна , заради предложената цена .Купих я точно от магазините на  тази фирма .Покупката беше еднократна . Лично аз не съм доволна особенно . Като количество може да е повече , но като разход се приравни с един нормален пакет Бенто Икономик, който е на половина по -малък . Принципно е като Бенто-то , малко по -дребен от Класик и по -едър от Икономик. Не мисля ,че е чак толкова обезпрашена , колкото я хвалят.
Мога да ти предложа няколко варианта .Единият е да си останеш на Бенто ,  а другия е следния : В магазин на същата фирма ми предложиха вариант на насипна тоалетна  .Смесват в един кашон всички скъсани пакети тоалетни и продават този "миш-маш " . Излиза по -ефтино от пакет Бенто . Имам пред вид магазина в кс.Славейков.

В случай ,че избереш Бентото , офертата там е : опаковка от 4 пакета за 16 лв. Найс, а? Wink Sunglasses Laughing Mr. Green Лично мене ме устрои , при наличната бройка облекчаващи се дупета  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Благодаря за отговора, в крайна сметка не я взехме, защото подозирах, че нещо няма да е ОК, предвид, че е евтина за количеството.
Досега бяхме на Бенто икономи, просто защото се чисти много лесно, НО напоследък е изключително прашен и това не ми харесва, още повече, че в момента сме с малко проблеми и този прах трябва да го елиминираме, тъй като видимо го дразни и издирвам максимално обезпрашен бентонит, цената не ме вълнува особено, само да е хубав и качествен и без аромати.
Ако имате идеи давайте насам, защото не знам какво да правя. Сега е с едрия бентонит и прах не забелязах да се вдига(поне не е видимо), ще е с него докато не открия по-добро решение.  Tired

# 184
  • Costa Rica
http://www.pavi.com.mt/products/3539370534916.jpg
Това пробвали ли сте? За мен е най-доброто на пазара.

# 185
Ето котето и детето едното   Laughing  Голяма радост

Последна редакция: вт, 19 юли 2011, 08:45 от ina.

# 186
Ina, много мила снимка  Heart Eyes

# 187
  • град-държава
http://www.pavi.com.mt/products/3539370534916.jpg
Това пробвали ли сте? За мен е най-доброто на пазара.

До сега не сме ползвали нищо различно от Бенто, а че Фрискис имат тоалетна постелна за първи път виждам. Делфина, образува ли хубави топки и най-важното обезпрашена ли е добре?   bouquet

# 188
  • София
ahasver, едно време Теди беше ползвала Фрискас и каза, че е по-хубава от Бенто, но после мина на по-евтин вариант.

Свраче, за моите котки определено да останат сами е многократно по-добър вариант от този да отидат на чуждо място. 4 дни не са много. Напълни вода в голям леген, за да се задържи добра по-дълго време и сложи тоалетни в 2-3 легена, че ако стане много мръсна, ще направи беля извън нея. Надявам се, че няма да изяде всичко наведнъж, но най-много да повърне, а после ще храносмила изяденото 3 дни и 3 нощи  hahaha. Ако някой близък отиде по средата на периода да смени вода, тоалетна, храна ще е добре, но и така ще оживее  Wink. А после гарантирам, че поне половин ден ще е най-милото и гальовно коте на света. Толкова, че ще ви се прииска по-често да го оставяте сам  hahaha. Приятна почивка! (в събота бях в Родопите - голям кеф и приятна хладинка  Laughing)

# 189
  • Costa Rica
До сега не сме ползвали нищо различно от Бенто, а че Фрискис имат тоалетна постелна за първи път виждам. Делфина, образува ли хубави топки и най-важното обезпрашена ли е добре?   bouquet
Особеното при нея е, че не образува топки, но е идеално обезпрашена и издържа по-дълго на "аромати". Не се разкисва като Бенто-то и няма кални лапички по пода Sick Продава се в някои супермаркети - при нас я има в ДМ и ЦБА. Цена - около 11лв. пакета - не много найс Sad

# 190
  • на морето
Делфинче , и аз за първи път виждам тоалетна Фрискас -производство. А щом не прави топки , значи е от другия вид  - едните правят топки , а другите утаяват на дъното -докато гледаш ,че е чиста ,чиста и в един момент всичко е за изхвърляне . Може би плюсът е ,че е обезпрашена и не се заскисва .Въпреки това ,не звучи като  моя тип.  Rolling Eyes Rolling Eyes Има такива и по -евтини варианти .  
ahasver, Бенто Класик си е доста едър като фракция и май наистина няма много прах .Но пък като обирам тоалетните , гранулите понякога са толкова големи , че не могат да минат през решетката на лопатката и така покрай "мокрото" заминава и голяма част от "сухото " Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing. При честотата на тази манипулация при мене , просто за един -два дни мога да изгреба всичко , и за това не ми е рентабилно . По груби изчисления на личната статистика , на месец ми отиват къмто 6 пакета тоалетни  и около 10-12 кг суха храна .Не броя консервите на Лиса . На мене ми е по -изгодно да съм с Икономика .
Пожелавам ти от все сърце бързо да разрешите проблемите , каквито и да са те . Hug Heart Eyes Peace

Ина , добре дошла при нас !!!! Hug Hug Hug  Още една сродна душа  и спасена писанка ! Пухкавата черна опашчица -къделка е разкошна .Нооооо..., тази идея за двора ...и  децата , дето ще му се радват .... Thinking Thinking newsm78 newsm78 newsm78  мисля , че трябва да се замислите сериозно . Нищо лично , но точно по този начин преди повече от 15 годинки се е появило котешкото присъствие в семейството ни . Пуснали момиче и момче едно малко писе из двора  през пролетта -лятото ; храниха го всички  хлапета , че и възрастните , тъпкаха го с вкусотии и толкоз , докато дойде зимата . После децата си заминаха , възрастните се прибраха по етажите и то остана само в студа и снега .Баба ми го пускаше на топло през деня , а вечерта -марш на вън .Е, укритие от кашон , килимчета и т.н. не могат да заместят топлината на печката , но... По -важното е  , че котето междувременно стана котка и на следващата пролет стана мама ....И така се почна ....Друг е въпросът , че тогава времената бяха като че ли "по -добри " , а сега са се "озлобили , осверепели " и няма гаранция , че всички ще гледат с добро око на новия си съадресник / съкварталник и т.н. Знаеш , че на някои всичко на тоя свят им пречи .... Та , цялата тази история беше с една цел - решете от по -рано каква ще е съдбата на това черно бижу . Ако няма някакви пречки , приберете си го при вас .Тъй  и тъй ще минава операция ,питайте и за кастрация - особенно ако остане варианта да е волна  красавица , поне да не стават повече , че проблемите със съседи след няколко години са ви в кърпа вързани ....Всъщност не разбрах - мацка или котаран е душицата ?  
Наистина помислете - като гледам , вече е поне на 4 -5 месеца , дните до зимата ей -сега ще се изтъркулят и то вече ще е голямо ... И ако свикне да зависи от хората и им има доверие е изложено на изключителен риск ....Просто няма да се пази .... Да не ви е мъчно после ако един ден внезапно изчезне .....

Свраче, ти вече си взела решение , но и аз да те подкрепя в негова полза . Моите душици се налага понякога да ги оставам за по ден -два сами . За сега успявам да осигуря поне два пъти на ден да ги проконтролират , и то основно заради храненето на Лиса . Инък , мисля , че без проблеми биха си изкарали без надзор. Дори и на тишина -те сами си се озвучават. Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Последна редакция: пн, 18 юли 2011, 22:24 от asha

# 191
  • град-държава
Особеното при нея е, че не образува топки, но е идеално обезпрашена и издържа по-дълго на "аромати". Не се разкисва като Бенто-то и няма кални лапички по пода Sick Продава се в някои супермаркети - при нас я има в ДМ и ЦБА. Цена - около 11лв. пакета - не много найс Sad

А как става номера с почистването, ако не образува топки (?) newsm78 , или е на принципа на силиконовите, ако пишканото остава, не ми върши работа за съжаление.

# 192
  • на морето

А как става номера с почистването, ако не образува топки (?) newsm78 , или е на принципа на силиконовите, ако пишканото остава, не ми върши работа за съжаление.

Не съм ползвала силиконова , но тези ,дето не образуват топки  е по -добре да не се ровичкат много.Обират се отгоре само "подаръчетата" а течното си остава на дъното  до момента , в който всичко е за хвърляне .Ако вземеш да го изгребваш отдолу , всичко се розбърква и се захабява още по -бързо . Поне това са моите наблюдения .

# 193
  • Варна
Последния път, поради липса на Бенто купих това:
http://zoomaks.eu/store/image/cache/data/Cats/bensan-500x500.jpg
Много добра излезе, образува топки, които обаче стоят сухи и добре оформени, не мокри и кални като тоалетните в Кауфланд примерно. Откакто сме с две котки купуваме основно кауфландската тоалетна, но бенсанът го ползвам много по-дълго.

# 194
  • Кюстендил
Моето детенце май е пипнало микроспория Confused Гледах снимки до сега и петънцето точно на такова ми прилича. По котаракът няма никакви признаци. Чудя се има ли инкубационен период заболяването и какъв е? Че преди няколко седмици с децата от улицата се грижеха за едно бебе, което в последствие се спомина  Sad и си мисля, дали е възможно да е от него? Утре ще ходим на кожен лекар, ще заведа и котарака на ветеринар за всеки случай, ако трябва да взимаме нещо профилактично. Понеже е гъбично заболяване, мога ли да намажа петънцето на детето с "Микодермин" или "Ламизил" че ги имам вкъщи и двата препарата? Или да не рискувам и да изчакам до утре? Петното е от два дни някъде. Много ми е притеснено, защото чета, че е силно заразно, а е била в контакт с доста деца тези дни, включително и голямата сестричка на десет дневно бебе ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт