Любители на котки - тема 52

• 53 438
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
asha, точно на принц Лито Атреидски е кръстен Simple Smile Като го взехме, имаше най-теменужено сините очи, а и историята на Дюн ми е една от най-любимите и така Simple Smile Ти си първият човек, на който няма нужда да обяснявам откъде пък накъде съм го измислила това име  Laughing

Ето го в първия му ден вкъщи да видиш за какво става въпрос:

Иначе котанчо е добре, разгледаха го внимателно и няма някакви проблеми, случвало се при някои котки да дъвчат накриво. За всеки случай следващия път като почне да прави така, ще го запиша и ще идем при докторката да й го пуснем, че малкият маймун днес никак не искаше да си показва каквото и да било Smile Ваксинирахме го, обезпаразитихме го и ще го сложим малко на диета, че е натрупал тук там тлъстинки. Не е почнал да затлъстява, ама понеже ни е кастриран по-добре да вземем мерки отсега, че после по-трудно ще го върнем...

# 436
  • Варна
Благодаря за пожеланията!  Hug
Cantariny, да е здраво и добричко рожденичето! Heart Eyes
Аз да ви покажа малко подаръци:  Heart Eyes Laughing Всичките щерката си ги поръчва на баба за рождените дни.
Преди 2 години беше това:

Миналата година:

А тази година гобленът- подарък е с Грей (малко е дългокосмест тук, ама си приличат  Laughing Laughing Laughing)

# 437
  • Куциндрел
Ох, аз имам непреодолимото желание да напъхам Чушка в някое бебешко боди. Тя е тамън толкова голяма, колкото едно новородено. Mr. Green Добре, че има кой да ме спре вкъщи.
Но пък като се замисля..... много ще й ходи. Само като си помисля и ме напушва смях.
Обещавам, ако не се удържа, да я снимам и да ви я покажа.

# 438
Относно обявите с основание се съмняваш- срещала съм британски котета за 100 лв, за 300лв, - е няма как да е британка, измамници много...
Аз се чудя, защо пък да няма как? Като гледам тук как си ги размножавате и продавате наляво-надясно, няма особено голяма философия или пък разходи които да оправдават космическа цена. Не знам ти какъв случай си, затова говоря общо, но доста често се срещат обикновени хора (т.е. не лицензирани развъдчици) които просто имат женска британка, сговарят се с приятели имащи мъжки да ги "оженят", тя ражда и после бебетата се продават, защото има голямо търсене. Та, кое в този процес струва всичките тия стотици евра? Ако е такова домашно развъждане, идва далеч по-евтино, не е като в истински развъдник където се предполага че цената включва генетичен контрол, здравни изследвания, селекция, родословие и т.н. неща които на индивидуално домашно ниво просто няма как да станат. И точно защото е домашно неофициално развъждане, границата между "измамници" и "не-измамници" доста лесно се размива. Какво те прави не-измамник? Разрешително за продажба на животни и лиценз? Или просто някакъв документ на който някой се кълне че котката е "чистокръвна"? Притежанието на чистокръвен домашен любимец дава ли ти правото да правиш пари от него? Едната чистокръвност ли те прави не-измамник? Според мен няма ли официален лиценз, всички са съмнителни. Иначе всеки може да реши да си развъжда домашния любимец и да прави пари от него, само защото е "породист" (т.е. има търсене и далавера), а това според мен е нередно. Тук се води борба против такива "дворни развъждачи", но не знам дали в България има някакъв контрол. Пак казвам, не съм запозната с твойта лична ситуация на търгуване с котки и не знам имаш ли лиценз, така че подчертавам, не се обръщам лично към теб а говоря по принцип за горе описания вид хора и ситуации.

# 439
Честито на празнуващите!

Дидитка, цял ден се чудя как да формулирам и аз пост в тази насока, без да развалям добрия тон в темата и да прозвучи на някой по неправилния начин. Искрено се надявам, че тук сме се събрали само хора, които ги е грижа за домашните им любимци и осъзнават, че развъждането е сериозна професия която трябва да е подплатена с много знания и контрол, иначе се изражда в експерименти със здравето на майките и поколенията им.  Hug

Мариола, ако ти или приятелите ти имате лицензиран развъдник, пиши ми на ЛС с координати, ще ви включа на 1ва стр както имаме и други полезни координати, да се свързват с вас хората. Доколкото съм запозната с правилата на форума обаче, забранено е развиването на търговска дейност и предполагам не е според правилата да рекламираш следващото си котило тук.

polin_a, Ahashver има британче и е наясно с лицензираните развъдници и други важни подробности, пиши й, може би ще може да ти помогне.

Абе много модерни са станали британците напоследък, някой знае ли откъде тръгна модата? Преди тях бяха май персийките, преди тях сиамките (или поне такива с а ми спомените).
Явно е нещо българско, защото примерно в приюта имахме една британка, Тес, страшна плюшка, и любвеобилна, но си постоя както 'обикновните' котки няколко месеца...И бенгалка сме имали, и рагдол, мейн куун,една персийка която дойде с награди от изложения, но като че ли липсва интереса засилен към 'марковите'. Thinking

Сеса, ето малко вдъхновение за тормоза  

# 440
Добро утро! Hug

Понеже снощи надълго и нашироко си "говорихме" с Мариола чрез ЛС, ще си позволя да взема отношение по въпроса. Надявах се да намеря някой тук, който има британка, но предвид космическите за мен цени, а и други обстоятелства, които на нея разясних подробно, котка за момента няма да вземаме. Хареса ми едно изречение на Мариола, което не мога, а и не бива да цитирам дословно, но беше в тази посока - породисто и с родословие животно си струва цената, и няма как да е иначе. Друг е въпросът, че на нас тук в Бг всичко ни е скъпо и по тази причина не само котките, но и храната и въздухът не са първо качество, или поне не струват реалната си цена, точно защото много малко хора могат да я платят. Ето тук идват на помощ дворните развъдници, които предлагат по-евтини котета, но за съжаление без гаранция за родословие и т.н. Това обаче е риск, който купуващият приема. Rolling Eyes

Мис Нели, благодаря, но по споменатите причини лицензирано коте не търся. Hug

Дидитка, на същото мнение съм относно цените и това, че има начин да се намери и евтина британка. Мъжът ми преди време продаваше породисти кученца, и знам много добре как става ценообразуването. Whistling

Надявам се да не почнете да се нападате сега една друга, а добрият тон в темата да остане. Hug

# 441

Абе много модерни са станали британците напоследък, някой знае ли откъде тръгна модата? Преди тях бяха май персийките, преди тях сиамките (или поне такива с а ми спомените).
Явно е нещо българско, защото примерно в приюта имахме една британка, Тес, страшна плюшка, и любвеобилна, но си постоя както 'обикновните' котки няколко месеца...И бенгалка сме имали, и рагдол, мейн куун,една персийка която дойде с награди от изложения, но като че ли липсва интереса засилен към 'марковите'. Thinking
Не знам за тази "мода", аз реших, че искам британец и само британец след като порових в нета да си търся коте.  Чаках подходящия мацун цяла година, защото знаех че искам точно такова.
Имала съм черна маца дългокосместа "пуми" която почина преди 2 години, за малко имах сиямка, която остана при бившия ми мъж след като се разделихме, гледала съм и най-различни маци и мацовци при баба и дядо.
Британците ми харесват поради няколко причини - закръгленото тяло и глава, характера, това че е с къс косъм който не изисква специална поддръжка и тем подобни практични причини, но най-вече външния вид.
Не съм го избирала за това че е модерен и много хора търсят такъв котак, просто се влюбих в облика им.  Hug Никога не съм харесвала персийки заради сплесканите муцуни. Та тъй...това са моите причини да си взема британец. Heart Eyes

Мариола, благодаря!   bouquet
Страхотен мацун е Марсел, може би ще прояде и гранули скоро време  Crazy

# 442
И аз харесвам британчетата -- много специфична муцунка, направо приличат на Чърчил  Laughing А и нали са с козинка като плюш  Heart Eyes (не го казвам от личен опит, де, не съм пипала британче, но съм чувала, че е много готино)  Blush Обаче не бих си взела никога просто защото не ме кефи търговията с котки (каквито и да е котки, за колкото и да е пари)... просто на фона на десетките хиляди страдащи душици по нашите улици, които никой никога няма да вземе, защото нямат плюшена козина и т.н.

Както и да е, де Simple Smile Аз исках да ви покажа Белчо -- моя скъпа приятелка ми идва на гости и успя да му направи сладка снимка:

Сега пък ми се струва, че бузката му от едната страна е по-'голяма', отколкото от другата. Приятелят ми казва, че са глупости, ама мен нали все ме пере параноя...   Blush

# 443
Меичка, много е сладък... И са му добре бузките, поне от това, което се вижда на снимка, не забелязвам някаква разлика Simple Smile
Иначе съм съгласна с теб за търговията с котки, а донякъде и с кучета... Като бях малка, си прибрахме куче от улицата, нямаше никакъв вид на изглед, но пък беше изключително добра, умна и любвеобилна. Бог да я прости, живя 15 година, почина преди месец и половина и няма ден, в който да не се сещам за нея и да ми липсва. Уникално животно беше, а всички ни се чудеха за каво сме го прибрали тоя пумияр вкъщи... И прекрасно си съжителстваха с дедо кот, който сега и той страда без нея... Трябва, като си ида до нашите, да взема снимки да ви покажа. Но да не се отклонявам от темата: породистите животни са хубаво нещо, но в крайна сметка в нашата страна наистина има много нещастни душички, които се нуждаят от грижа, че да се "инвестира" в "маркови" животни.

# 444
  • Варна
Меичка, много е готин Белчо Heart Eyes Нищо му няма на бузите, стига го гледа дИтетУ Laughing

# 445
Дидитка, неколкократно и аз съм се чудила и то гласно тук, в темата- как, аджеба, им идва наум на хората да развъждат котките си  Tired Някои с цел търговия, други- с цел просто така  Tired Никога няма да го разбера това нещо- при условие, че има толкова вече родени бездомничета, нуждаещи се от грижи...абе, не ми се говори.
Мис Нели, мода има и при кучетата. До скоро бяха на мода йоркширите, сега гледам доста чихуха и мопсчета се кипрят в чантичките на мамите си  Tired Офффффф, няма да говоря повече  Crossing Arms

Само да кажа, че Хорейшио е най-оригиналното котешко име, което съм чувала, а така отива на притежателя си, че няма на къде  Joy Уникален сладур, Преси също!
Белчо,  Heart Eyes, любов моя  Heart Eyes Бузките му са сладурски, Меичка, според мен нищо му няма на хубавата муцунка!

Честит рожден ден на всички рожденици  bdbaloni  bigdance2 newsm18 ! Да сте здрави, щастливи, мъркащи или усмихнати, кой каквото може newsm24

Последна редакция: пт, 29 юли 2011, 21:45 от елиас

# 446
  • Варна
Мда, Преси и Хорейшио са опасна комбина Heart Eyes Боже, дали ще доживея мига, когато и моите ще се гушкат така Party

# 447
  • на морето
asha, точно на принц Лито Атреидски е кръстен Simple Smile Като го взехме, имаше най-теменужено сините очи, а и историята на Дюн ми е една от най-любимите и така Simple Smile Ти си първият човек, на който няма нужда да обяснявам откъде пък накъде съм го измислила това име  Laughing

Peace  Hug Хехей , ясно какви книги четем.....Поне сме чели преди време ... Очите са невероятни  името му е лепнало като ръкавица - ама не беше ли все пак не принц , а  дук Лито ?  Laughing Mr. Green

Мис Нели ,  определено има модни тенденции в домашните любимци .И при кучета и при котки. Абсолютно правилно си ги наредила ретроспективно . До скоро персийките оглавяваха класациите , явно напоследък са детронирани от британките . От няколкото млади сиамчета тук мисля ,че и тази порода ще бъде " изтупана от праха " скоро ....

В този ред на мисли , момичета ...винаги ще има търсещи породисти животни/или  така изглеждащи /  . Най- малкото , по престижно е . В края на краищата , като се появиш с дрешка Армани , особенно тук , никой няма да те пита дали е от Бутика на Армани/примерно /  или от съседната Втора употреба или новия Оутлет.На 90% им е ясно , че ще е най -вероятно имитация .И въпреки това - Ти си с Армани . Казаха го много точно момичетата , че и в прав текст - става дума за средства .  Същото е с британките . Преди беше с персийките  ... Дали ако забранят тотално такова "домашно развъждане " , то наистина ще спре ? Законите на търсене и предлагане са двигатели на човешката еволюция....

Всъщност , вместо при всяко желание за притежание на дадено породисто животно да започваме подобни разговори , да се молим и да се борим на мода да не е конкретна порода , а самия акт на осиновяване на бездомниче .

Елиас , да , случваше се години наред , моите котки да раждат - чиста казанска подобрена .Понякога излизаха и "породоподобни " с дълъг косъм .Случваше се да изгледам/лекувам заедно с моите и още поне толкова бебета ,подхвърлени слепи , изоставени осъкатени по някакъв начин или просто завъртяли са се в района и тормозени от дечурлигите ... Стараех се да търся домове на всичките , но това беше почти непосилна задача,въпреки , че ги " подарявах " /нали така се пишеше по обявите /  . Още повече , че доста  ги връщаха - това беше изрично условие -ако нещата са съвсем невъзможни по -добре да си ми ги дадат , отколкото ....каквото се сетите / чувала съм ,че са летяли и през тераси / .Всички върнати успях да адаптирам обратно в групата ,независимо от възрастта им - върнаха ми и едногодишни котки ! Въпросът е , че първи етаж с градина е = на сигурен и безпроблемен достъп навън. Много изчезнаха , някои попаднаха под колелата на колите ....Но най-тежките поражения си бяха от активна и умишлена човешка намеса. Както и да е - това вече е минало .
Та , за развъждането , т.е. за това дългогодишно раждане да ти кажа  - специално аз си обичах твърде котетата за да ги поверя на тези ветеринари от онова време , да ми ги кастрират - лично не бях чула една котка да е оцеляла след кастрация . /говоря за средата на 90-те , когато ветеринарните кабинети бяха повече като магазини  и прегледите се извършваха току на тезгяха ..../ Тогава не знаех ,че е толкова вредно , но редовно се стараех да ги следя и да и им давам хапчета ,на  някои им слагах и инжекции ...Но какво да се прави ,бюджетът не е безкраен .А и тогава нямаше форуми , сайтове , ФБ , фондации и прочие където да търсиш съмишленици, помощ и т.н. - години наред се оправях сама . Подминавам факта , че като поисках аз помощ от една такава формация    , получих .... потупване по рамото ... и не много деликатен отказ с обяснението " Не можем да помогнем на всички !" Предложението беше - да ми дадат боксове , да ги " разхвърлим " по селата , че там има повече шанс и ...всеки с късмета си .А аз исках помощ за това , стреляха и убиваха Моите котета .
 Да , боксове ми дадоха , година -две след това ; да си занеса част от моите котета в моето село, което към онзи период още го нямах.  Е, видях какъв им е "късмета " и на котетата по селата ....Не е по -различен . Зависи къде и при кого ще се случат да попаднат .  Аз до сега  нося и оставям редовно храна  и сигурно охранвам и местните махаленци . Вече никоя от тези ,които заведох не е там , но ме посрещат  техните деца , които знаят че имат сигурно кътче и папо , нищо че  ме съскат и забикалят .Аз ги чувствам като поет ангажимент ... Впрочем , онези снимки на малкия Лиско - тогава е бил и последния път , когато съм го видяла .Повече не е идвал .Дано е жив и здрав !
Та така - дори и сега , бих подарила някоя от младежката група, която се появи случайно и не беше в сметките , но никой не ги пожела като малки шарени топки, а те пораснаха . Защото ми се иска като ги вземат да  се грижат съвестно и с любов . Имаше няколко желаещи , но си останаха само такива . И какво да правя аз, да си хвърля котките на улицата , че виждаш ли ми са много .И като е там и изглежда нещастно или му се случи нещо , има по -голям шанс да го съжали и приюти някой . Не мога ! Ще си ги гледам , както и правя . А сега , колкото и да не ми се иска , все по- усилено мисля за един бял пух , който се крие под колите в района .... Ще опитам да му помогна по някакъв начин / не само с храна / , но не мисля ,че мога да го прибера  при мен .Все пак имам реална преценка за положението ми .

Последна редакция: пт, 29 юли 2011, 23:08 от asha

# 448
asha  Hug

Оххххх, да ви кажа как се изплаших днес...Вървя си по улицата към вкъщи и срещу мен едно коте скача от оградата на къща, аз естествено, му казах "мации, маци"- като се опули насреща ми тази котка, като направи едни форсове- право на платното, и точно в този момент минава един засилен бус  ooooh! За част от секундата щях да скоча след котката на платното и си казвам "Край, размаза я"-  в този миг започнах да чертая в ума си карта на квартала и най-близкия ветеринарен кабинет, а то- пустото му коте как мина покрай гумите на колата, какви завои направи- озова се на другия тротоар и отпраши с двеста в неизвестна посока   Praynig Така не ми се бяха подкосявали краката не помня от кога и веднаги ми излезе херпес на устата ooooh!

Последна редакция: пт, 29 юли 2011, 23:10 от елиас

# 449
  • на морето
Елиас , напълно те разбирам - преживях същото наскоро .Ама направо видях как котката попадна под колелото .Очаквах да я видя размазана , обаче от нея нямаше и помен. Дано е оцеляла , защото на мен направо ми се накъдри , изправи , побеля и почерня косата .

Общи условия

Активация на акаунт