Любители на котки - тема 52

• 53 427
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Честит рожден ден и от мен на всички празнуващи!

Какви муцунки сте показали пак, да ги изпапкам. И на мен малко ми остана да нагушкам Кьорчо. Живот и здраве, след около 10 дни излизам в отпуск и се прибирам в БГ.

# 451
  • София
Cantariny, да ти е жива и здрава красавицата!  nbirthday

И на мен често ми се е случва точно заради моето пис-пис някое коте почти да попадне под колелетата и всеки път се заричам да не ги викам, но все не мога да се въздържа. Най-големият кошмар обаче беше миналата есен в Турция. На една уж пешеходна улица(но явно не е била) извикахме едно малко коте и то доверчиво тръгна към нас. В този момент се появи идиот с кола, който нарочно го подгони, карайки на зиг-заг и увеличавайки скоростта. Успя да избяга, горкото, но ако беше станало нещо не знам как щяхме да го преживеем.  Sad

И да ви развеселя малко. Снощи Мъро отново се е правил на Дон Кихот. Не знам какво го прихваща, но от време на време започват да му се привиждат разни страхотии и да се бие с тях. В случая е била чантата на кака му. Фучал, бил, съскал и в един момент като мръднала, отскочил 2 метра назад и по дупе паднал в чинията, пълна с обелки от диня и праскови  hahaha. Изпраният миналата седмица килим уж не бил пострадал (защо ли не ми се вярва  newsm78), но после си е мил дупето поне един час.  hahaha

# 452
Сега пък ми се струва, че бузката му от едната страна е по-'голяма', отколкото от другата. Приятелят ми казва, че са глупости, ама мен нали все ме пере параноя...   Blush
Може би е спал на тая буза и му се е сплескала  hahaha На Богданка доста често й се случва, като е спала на една буза и като стане, козината е сплескана плътно към лицето и известно време се разхожда с една пълна и една празна буза  Laughing Понякога й я "набухвам" ръчно, да заприлича на човек, хихи. Пробвай да му ги размачкаш, може да се окаже и неговото просто въпрос на пух.

В края на краищата , като се появиш с дрешка Армани , особенно тук , никой няма да те пита дали е от Бутика на Армани/примерно /  или от съседната Втора употреба или новия Оутлет.На 90% им е ясно , че ще е най -вероятно имитация .И въпреки това - Ти си с Армани .
...
Всъщност , вместо при всяко желание за притежание на дадено породисто животно да започваме подобни разговори , да се молим и да се борим на мода да не е конкретна порода , а самия акт на осиновяване на бездомниче.
Това е много вярно, и съм го забелязала точно в по-бедните части на света или дори на определена държава. Нещо като "на гол г*з чифте пищови". Когато не можеш да си позволиш нещо, то добива още по-голяма стойност, става мечта, символ, и ако се сдобиеш с него (дори и фалшиво), добиваш показност и престиж. Затова например чалгата в България, рапът тук, или регетонът на карибите, възхваляват големите ланци, Ролексите, Лексусите и т.н. маркови скъпотии, включително скъпите и екзотични домашни любимци. Докато в една страна или град или прослойка на населението където хората могат да си позволят тези неща, те стават по-обикновени и не впечатляват толкова. Още си спомням колко се пулих на първия си анцуг тук, който беше Reebok за $15, съвсем истински. Не можах да повярвам как съм се уредила, и си признавам, понадух се малко като го облякох  Mr. Green Но никой не ми обърна внимание. Бабичките бягат по парковете с маратонки Найк, пък едно време като бях ученичка в България всички деца си мечтаеха за такива... Разбира се, и тук някои неща си остават лукс, но много от марките които са голямата работа другаде, тук вече са станали "обикновени" просто защото хората могат да си ги позволят.

Така е и с домашните любимци. Породистите кучета отдавна са норма тук, затова никой не се впечатлява особено от тях (породисти в смисъл не шампиони от изложби, но просто от някаква конкретна порода, не "улична превъзходна"). Мъжът ми каза че като е бил малък, рядко е срещал домашно куче което не е от някаква порода. Та, това отдавна не е някаква новост тук, поизхабил им се е блясъка, и сега на мода наистина е осиновяването на "смесени" кучета от приюти. За котките пък това важи още повече, породистите са далеч по-рядко срещани. Има много кампании за осиновяване, дори на Обама му дишаха във врата когато щеше да взима куче, да вземе от приют. Ако си купиш породисто животно, е много вероятно да те критикуват познати и непознати с аргумента "толкова нуждаещи се има по приютите", и съответно ако осиновиш, ставаш герой  Laughing Като гледам колко други моди се копират от запада, надявам се и тази да потръгне в България.

Казаха го много точно момичетата , че и в прав текст - става дума за средства .
И аз това предполагах, но точно за това не можах да разбера критиката към "съмнителните" продаващи британчета за по 300 лева. Ако и тя и те търгуват домашно производство, и си определят сами цените според способностите на клиентелата, тогава кое прави единия по-съмнителен от другия? Или това трябваше да е удар по конкуренцията?

Винаги ми е било интересно кое поставя началото на определена мода. Много неща тръгват от филмите или книгите. Наскоро четох някаква статистика за популярността на породи домашни любимци, и как тя зависи от популярните филми или реални знаменитости. Например сериалът Ласи е последван от разпространение на колитата, Рин Тин Тин и разните К-9 филми - на немските овчарки, покрай Обама много започнаха да се търсят португалските водни кучета, и така. Та, се чудя, откъде започна вълната британски котки в България? (Казвам България защото тук и аз като MissNellie не съм забелязала нищо по въпроса). На мен лично не са ми чак толкова симпатични, малко странни са им лицата, а и се пишат за мързеливи  Mr. Green Но аз си падам традиционалист, предпочитам котки с по-нормални форми. Както и да е, чудя се откъде тръгна модата. Вярно че на много хора им харесват заради бузите и козината, но те и преди са си имали бузи и козина, пък сега изведнъж им скочи репутацията. Или може би е ефектът на снежната топка - колкото повече, толкова повече  Laughing

# 453
  • на брега на морето
И на мен малко ми остана да нагушкам Кьорчо. Живот и здраве, след около 10 дни излизам в отпуск и се прибирам в БГ.

И аз го гушкам и цункам, голяма слабост ми е той, тигров красавец.

# 454
  • Куциндрел
Намазаха днес моите косматки. В Метро има промоция на Гурме - 2 гурмета за 2 лева.
Ние отидохме за да търсим нещо за дома, но напълнихме половината количка с котешки неща. hahaha
Три котешки тоалетни, 10 консервички Гурме и 12 пауча Уискас. Май котките разбраха къде ще ходим днес и пуснаха флуиди за техните потребности. hahaha Както винаги - пак намазаха.

# 455
  • София
Момичета, януари месец бях купила на Кьорчо голямо количество гранули Arden Grange, мислейки, че вече сме излекували цистита, но направи криза и сега, като се върна в БГ, искам да подаря гранулите на някоя организация или особа, които помагат на котки в нужда. Кьорчо свиква да яде домашно приготвена храна, а и предстои да се сдобие с дядо касапин, ако котка не му мине пътя... Laughing

Имайки предвид посоченото, моля ви да ми помогнете с предложения. Мога да ги транспортирам до София, Пловдив, Хасково и до всяко населено място по този маршрут.

Котьо, ще го намачкам специално за теб.

Последна редакция: сб, 30 юли 2011, 18:23 от Емел

# 456
  • на морето
Намазаха днес моите косматки. В Метро има промоция на Гурме - 2 гурмета за 2 лева.

Пък при нас , в съседното квартално супермаркетче "Болеро " има прИмоция от няколко седмици - картонена опаковка Гурме с 4 консервички  за 3,94 лв , пък . Laughing Laughing Laughing Wink Wink на-наааа.... hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha Излизат даже по -малко от левче  ,че и бонус -мат'рял за подпалки на барбекю/печка /камина ..... Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Дидитка , Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug виждам , че си ми разбрала съвсем точно "тънкия намек " ... Party Crazy Wink Mr. Green Mr. Green Mr. Green  
Точно за това и аз се моля - и тази "западна " мода да не ни подмине ...Ама се опасявам , че и нея ще побългарим .Както с модата да притежаваш коне . Сега седят разни нещастни хубавци в клетките на часни и общински конюшни  и не са извеждани и яздени с месеци .Обаче елитните им собственици се бият в гърдите ,"че имат кон от сой " . Някои дори и гладуват , защото в залисията е забравено да им се плати таксата за престой и храна с месеци /имаше статии с подобно съдържание преди време по вестниците / ....Или пък се вземе някой добър и обучен кон след известно време се освободят от него , но вече полудял , подивял , наплашен и т.н./ тази история ми е разказана за конкретен кон от момиче,което тренира езда там / . Може само да се гадае какво му е минало през главата ....Та такива ми ти работи .... Сори за оффа , -тук не е конска тема .
 Това с филмите си напълно права -закономерност е . От къде тръгва "британската" мода  , и аз не мога да ти кажа . Вероятният "заподозрян " е дългогодишното предаване "На животните с любов " на Роси Кирилова . Тя представяше и редки породи котки и кучета .Аз не бях чувала за британки доскоро. Но в предаването й видях бенгалка . В зоомагазините видях за първи път кълър пойнт /инък ги мислех за кръстоска на персийка и сиамка ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! /.  А то се оказа , че били вариация на голямата група на регдол ...  Нали не се лъжа ?  Embarassed Embarassed Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Thinking Thinking Thinking

# 457
  • София
Любимото място на Мъро  Laughing

# 458
  • София
Малеее, ще го изям.

# 459
Аааа, моля, след мене, вече сложих лигавника  Laughing и чакам с нож и виличка.

# 460
В зоомагазините видях за първи път кълър пойнт /инък ги мислех за кръстоска на персийка и сиамка ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! /.  А то се оказа , че били вариация на голямата група на регдол ...  Нали не се лъжа ?  Embarassed Embarassed Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Thinking Thinking Thinking
Ами, не е баш така. Рагдол не е голяма група, а една порода, а color point не им е вариация защото рагдол винаги са color point. Колкото до самото color point, това е просто вид оцветяване - светло тяло с тъмни крака, уши, муцуна и опашка. Това оцветяване се среща в доста породи котки - сиамка, рагдол, бирманска, хималайска, както и при някои зайци и коне. Ето и пряко сравнение, хихи.

При котките, тази окраска представлява частичен албинизъм. При тези котки един от ензимите, които отговарят за производството на меланин (пигмент) е мутирал и не работи правилно при телесна температура. Затова в по-топлите части на тялото няма достатъчно пигмент и цветът е блед, а в по-издадените, и следователно по-студени части като уши, крака, опашка и нос има повече пигмент и цветът е по-тъмен. Котенцата се раждат съвсем безцветни (още топлички от фурната, хихи) и с времето крайните части потъмняват, след като поизстинат. Тази разцветка може да се получи с всякакъв фон цвят, ако е наличен мутиралият ензим - таби, кремаво, сиво, дори костенурково!

# 461
  • на морето
Дидитка , покорно благодаря за разясненията .  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Всички примери са сладурски , а сръвнението .... hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

Мъро е просто невероятен!!!!И аз на опашката .... Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 462
  • тъгата в мен
Простете,но аз се загледах повече в пианото  Joy
nad_tab  Peace

# 463
  • In a surreal moment!
Момичета нямам време да ви прочета , но искам да грабна вниманието ви за малко , помагайте със съвети-

Намерихме щъркел пред нас , на пътя!

Млад, красив...щрака с клюна  Wink

шетах си отвън цял следобед и 2 видимо млади щъркела голямо пикиране направиха над къщата. Отиваха зад жп линията и се връщаха . Като деца си играеха ,голяма красота.
Мисля си , че единия се е ударил в стълба на високото напрежение, около нас е опасано с жици...
Видимо е зашеметен, сърчицето му тупка, тупка... лявото краче притреперва, но се ежи и трака с клюна - прави се на страшен. Мислихме, мислихме  и го затворихме в празната кошара да пренощува. Не съм наясно, мисля си , че са като пуйките и кокошките и нощем не виждат и си седят на безопасно място, а той не може да литне и да кацне високо, нали така?
Въпроса ми е дали правилно съм постъпила ,как мислите?
Другото щъркале е кацнало и седи на стълб в средата на улицата.... Дано утре нашия се съвземе и се съберат... Дано!

пп. брат ми ни направи 2 снимки...няма лъжа , няма измама и не сънувам  Grinning

# 464
  • Куциндрел
За сега го оставете да пренощува, но вижте в тази кошара дали няма да влезе някое животно.
Утре, ако все още е жив, се свържете със Зелени Балкани (тази организация за птиците в Стара Загора), качвате го на автобуса и им го пращате.
За съжаление няма друг начин на процедиране за птици, центъра е един - в Стара Загора, а останалите природолюбителски НПО-та трудно кандисват да се занимават с ранени птици, най-много да се изнудят те да пратят птицата.

Общи условия

Активация на акаунт