Любители на котки - тема 52

• 53 424
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
ИКСИ, отивай да му хванеш 2-3 жаби и като похапне ще се съвземе бързо  Mr. Green

# 466
  • на морето
За сега го оставете да пренощува, но вижте в тази кошара дали няма да влезе някое животно.
Утре, ако все още е жив, се свържете със Зелени Балкани (тази организация за птиците в Стара Загора), качвате го на автобуса и им го пращате.
За съжаление няма друг начин на процедиране за птици, центъра е един - в Стара Загора, а останалите природолюбителски НПО-та трудно кандисват да се занимават с ранени птици, най-много да се изнудят те да пратят птицата.
Изпревари ме Сеса - това е решението ИКСИ. ще ти пиша на ЛС

# 467
ИКСИ, тъкмо и аз щях да ти пиша за спасителния център в Стара Загора, но са ме изпреварили. Ето линк към страничката им във фейсбук, в информацията за страницата има телефонните им номера - http://www.facebook.com/pages/%D0%A1%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%B8%D1% … 894685186?sk=wall
Емел, аз може ли да ти предложа две опции, едната е за Пловдив, има жена, която в момента гледа около 14 котки и малки котета, не я познавам лично, мога да ти пратя нейният профил във фейсбук, другата възможност е тази кампания - http://www.facebook.com/nahrani.me. Нуждаещи има много.

ПП. Момичета, има един много сладък изоставен Рижко в София, толкова е красив, направо ми се сви сърцето като го видях, милото същество, какви са тия хора да си зарязват животните така - не знам и не искам да ги знам.

# 468
  • Варна
Здравейте от още една котколюбка, а и въобще животнолюбка.
Аз също съм за това да се даде шанс на още една изстрадала душичка, живееща на улицата поради нечия нечовешка глупост, да има дом и да бъде обичана. А тя независимо дали ще е черна, бяла, оранжева, синя, зелена ще отвърне с голяма любов. Heart Eyes
Така и аз да разкажа нашата история. Намерих нашето клетниче треперещо, с гурелясали очи, подрискано и нежелаещо да се храни. След безсънна нощ с помощта на момиче от Анимал Хелп Варна, на които съм им изключително благодарна хванахме малката страхливка и я откарахме на вет. Беше по малкото зло, това на очичките се оказа конюнктивит, а не вирусно заболяване за каквото се притеснявахме. След престой при вета я взех при мен с идея да и търсим дом, станахме приемно семейство. Само, че аз не бързах с пускането на обяви исках да закрепне, още беше на мехлемче за очите и на регулираща храна за коремчето, а и в началото се накъсваше да киха и ме притесняваше. След една седмица мъжа ми каза - А не може така водиш ми го, после ми го вземаш, аз се привързах.(Моето въздържание да имаме сега коте беше бебеправенето, но след прочитане на доста материал се успокоих. И бих казаха на всички, които изпаднах в такава чуденка като мене - Недейте да се лишавате от любовта на животинчето, по вероятно е да се заразите докато ядете неизмитата салата по заведенията, а никой не е спрял нали...). Та така бебчето казаха, че е на около 2 м., беше клощавичко, с големи уши, остра физиономийка, дори един приятел го нарече грозниче. Но ние обичахме това грозниче,а то след още 2 м. - сега се превърна в красив "лебед". Crazy Много се обичкаме тримата. Ето и малко данък както разбрах, че се казва тук:

Sandy:) by Sisil_vn, on Flickr

Sandy:) by Sisil_vn, on Flickr

Hugs:) by Sisil_vn, on Flickr

П.С. Аз съм каката на бандита Алф:
Alf by Sisil_vn, on Flickr

За даряване на храна. Ето на тази страничка http://www.facebook.com/media/set/?set=a.1602790715025.2086238.1 … 2971#!/nahrani.me се организира дарения за една жена, която гледа огромен брой кучета и котета. Аз тези дни им пратих 5 килца храничка.

# 469
  • София
Добре, момичета, благодаря! Ще видя как да им изпратя.

# 470
  • In a surreal moment!
в кошарата няма какво да влезе

сега ще нощува там, пък утре ще го мъчим да лети...

ако не успее...ще видим на кой ще звъним....горкото сладурче...

мъжо отиде до селския ветеринар, но няма никой...може да са на почивка

да съмне и ще му мислим - благодаря ви

# 471
Sisil, това коте е бижу!!!  Heart Eyes

Пльос с що-годе пресни снимки на британчето (което в крайна сметка получи името Гошко или Гошвилий  Embarassed):

На 5 месеца е, див като хала, но и с олимпийско спокойствие. Почти изяде кучето - дружелюбно един вид, яко тормози женската котка (Семела), но общо взето се разбраха и с котарака и с нея... Обикновено спи навит до кучката - тя си му е любимката явно...

# 472
Sisil, разкошни снимки! Ма как грозниче, баш лебед си е котето. Разгледах ти и другите снимки във Flickr, страхотни са! А кадифеното носле на Алф ми е слабост  Heart Eyes

ИКСИ, дано се освести горкото щръкле през нощта. Оставете му една кофа с вода, да не се обезводни (не знам как пият с тия дълги човки, затова предполагам кофата ще му е достатъчно дълбока). Четох че ядат и червейчета, можеш да му събереш малко земни червеи да хапне детето (по-лесно се намират и хващат от жабите, хаха).

Гошко е сладка плюшка  Heart Eyes Дай да ги видим как се гушкат с кака му кучката  Laughing

# 473
Мичета здравейте ! Една моя приятелка търси мъжки Британец цвят таби за разплод. Ако някой има идея, пишете ми. Целувки на прекрасните ви животинки от мен и Лъки.  Heart Eyes Hug

# 474
Ох, Теичка, върни се назад и прочети дискусията по въпроса. Освен това, не мисля че е уместно да се пускат такива обяви тук, все пак това не е търгувалник.

# 475
  • София
Леле, колко красота има на последните страници!  Heart Eyes  Специални прегръдки за малкия адаш (няма да се учудя ако стане пианист-виртуоз като всеизвестната котка пианистка Нора  Laughing), на "лебеда" Санди, на батко Алф и на красавеца Гошко, а и на майките им за хубавите снимки   bouquet.

ИКСИ, и това ако не е поличба.... Убедена съм, че следващия път ще му виси и вързопче от клюна!  Hug Дано всичко да е наред и утре да полети с другарчето си!  Praynig

Ние пък днес хапнахме в градината на един ресторант заобиколени от 4 котки  Laughing. Половината ми порция отиде.... Накрая се бяха натръшкали да дремят и да храносмилат  Laughing. Жалко, че нямахме фотоапарат, но може би е станало нещо и от телефонните снимки. Ако има, утре ще покажа сладурите. Сервитьорката ми предложи да си взема някое, дори кашонче щеше да ми намери  Laughing.

# 476
  • Куциндрел
По повод птиците, бях писала миналата година за една наша одисея с бързолет. Няма да разказвам пак, но искам да предупредя, че бързолетите се срещат в София.
Особеното при тях е, че не литват от ниско, а им е нужна височина за да могат да полетят. Както и се хранят в полет.
Ние се чудихме доста време какво е туй пиле на балкона ни и по чудо успяхме да го спасим, успяхме да накараме едно НПО да го нахрани и прати в Стара Загора.
Ако някой случайно намери подобна птица, най-добре е да не се чуди какво да прави, ами веднага да я праща в Стара Загора.

# 477
  • София
ИКСИ, и това ако не е поличба.... Убедена съм, че следващия път ще му виси и вързопче от клюна!  

Тук се засмях на глас. Само Таня може да го представи толкова забавно.

Мъни, уффф, разкошно животно. Да ти е живо и здраво.

Silil, малкото е красиво и нежно като момиченце. Пу-пу-пу. Размазах се от удоволствие, докато го съзерцавах.
А Алф е позирал много професионално.

# 478
  • In a surreal moment!
Бързам да ви кажа, че щърколан  литна!

Станах сутринта към 7 и  изръгах мъжо да става и да пускаме детето.
Милото то, беше си легнало като кокошка мътачка там където го оставих снощи.
Разтрепери се като му проговорих, много го е страх от хора.
На пътя пред нас нищо не направи, вкамени се на едно място,трепери и не мърда.
Викам на М. да го носи зад дигата на жп линията в нивите с жито, там поне сам има вероятност да се отпусне, да хапне, да поразмятка криле... И така направихме.
Към мен не е бил агресивен, но към М. охооо.... така му щрака с клюнче пред носа...охохх Mr. Green
На мен ми е невъзможно да издрапам камънака на дигата и още по-малко да сляза и затова възложих мисията на мъжо. Като го пуснал детето първо се изджъткало и после драснало из житото тръскайки крила. След около 2 часа прелетяха с брат си/сестра си над къщата....както вчера. Познах ги, те са, то и други не са идвали. Отлетяха надолу , към село, където им е гнездото. Дано това да му е преживяванката на диването. Дано...
Иначе голям сладур. Забравих да го снимаме на дневна светлина. Бял като тебешир с лъскави черни пера, изписани с черен молив очета и клюнче в морковен цвят със зачернено връхче. Красота!

Танче, снощи на една приятелка от форума за бебеправенето обещах , че ако прогнозите и предчувствията и се сбъднат ще я облека от -до....  Grinning ти ще си следващата! От твоите уста през Божиите уши в клюна на Щъркелчо - дано!  Praynig

# 479
  • Куциндрел
Бързам да ви кажа, че щърколан  литна!
newsm44 newsm68 newsm44

Общи условия

Активация на акаунт