Любители на котки - тема 52

• 53 408
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
ИКСИииииии  ukliam1   Много се радвам за щърколан, ще ти пусне подарък през комина, да знаеш stork-boy stork-girl !!!

Полина, самаряни сме, да! Аз много се радвам, че макар и виртуално познавам толкова много Хора със сърца  Heart Eyes!
Ти така и не схвана основната идея на нашите постове и на възмущението ни от махаленското развъждане на уж породисти котки, но както и да е...Подкрепям Емел- за мен грозно коте, а и изобщо животно, няма, но от твоите постове разбирам, че има, дори си позволяваш и по-обидни епитети. Спри се, ако обичаш!

Последна редакция: нд, 31 юли 2011, 16:33 от елиас

# 496
Полин а, значи не прибираш животни от улицата само осигуряваш  разрастването на уличната популация  Thinking Какво като са на години? Да раждат до откат ли? Това ли ти е представата за гледане?  Shocked

# 497
  • София и Морето от време на време
Ееее, момичета, недейте с такъв тон, моля Ви.  Praynig

Това, че някой иска да има породисто коте не го превръща автоматично в лош човек или престъпник, както и това, че някой е прибрал коте от улицата и го гледа не го превръща автоматично в добър човек, толерантен и разбиращ околните. Ако беше така (най-вече визирам второто) - сега нямаше да пишем и да дискутираме.

Пак казвам - всеки има право да има своите си възгледи и нека никой да не го обижда заради това.

Нали темата ни е за ЛЮБИТЕЛИ НА КОТКИ - не за ХОРА, ПРИБРАЛИ КОТКА ОТ УЛИЦАТА.

Тук имат място всички хора, които обичат котките, независимо от породата им.

Аз също съм за кастрацията, за да не се увеличават бездомните котенца, но пък всеки има правото да избере какво да направи със своя любимец, без при това да бъде нападан от другите. Всеки знае неговото си положение и никой няма правото да го осъжда, без "да е влязъл в неговите обувки".

Може да се изкаже мнение с аргументи, без обиди, нападки и квалификации за персоналните качества на дадения човек.

Всеки човек има път на развитие и трябва да мине през него. Може пък пътя на някой, който в момента иска породисто коте да е точно през тази тема и това да промени възгледи. (Това обаче няма как да се случи, ако той бъда нападан, обиждан и прогонен).
Точно толкова, колкото на някой, който пък е противник на това да има породисто животно, заради бездомничетата по улиците, пътя му да е през тази тема, за да изгради толерантността към останалите, които искат породисто коте.

Моля Ви, нека да запазим приятелската атмосфера и да не става форума ни арена на битки за или против породисто коте.

Последна редакция: нд, 31 юли 2011, 16:57 от TINA.K

# 498
 wavey  Привет на всички Simple Smile Изчетох ви, но понеже нямам време ще пиша накратко: Довечера в 20.00 взимам и другото коте ! Надявам се всичко да е ок. Междувременно, докато ме нямаше, Шарина станала голям дзвер ! Много хапе, драска, напада и.........пишка на ламината Sad
 Тоалетната и винаги е изрядно чиста и под носа и, но тя е решила че на ламината е по-хубаво....Купила съм и един куп чесалки и играчки за зъбките, но не ги иска и си ги чеше в мен  Rolling Eyes И тя се очертава голямо диване. Засега около един месец ще гледаме и двете, а после най-вероятно Шари все пак ще иде там, закъдето всъщност я взехме - на селото на приятеля ми. Там вече я очакват. Но.......ще видим, да не правим планове....Нека поотрасне, да я обезпаразитя, да сложим ваксинка.....Обещала съм им като порасне малко да им я кастрирам на хората, да не ражда само като луда. За сега това, утре ще пиша подробно и за новия член Simple Smile
 Hug

# 499
но пък всеки има правото да избере какво да направи със своя любимец, без при това да бъде нападан от другите.
Не съм съгласна, съжалявам, но никой няма право да прави каквото си иска със животно, под предлог, че то било негово. Един отговорен човек би направил каквото е най- добре за самото животно, а не за самия човек, а това гледаме си ги, нали, пък хващали пътя, пък раждали по не знам си колко пъти, изобщо не влиза нито в графата на отговорен човек, обичащ животните, нито на животни, щастливи и добре гледани. В крайна сметка няма само права има и задължения и тук породата не е от значение и не става въпрос за порода, а за отношение  Peace.

Последна редакция: нд, 31 юли 2011, 17:08 от Анонимен

# 500
  • Costa Rica
Blizna4e, добре завърнала се Hug

Ще продължавате ли да се дъвчете? Да знам да бягам Овреме Mr. Green

Току-що установих, че сър Барак обожава варена царевица. Гледаше ме с еееей такива очи  Shocked докато ядях, оставих му кочана с малко зрънца и сега щастливо гризе и ръмжи от кеф.

# 501
  • София и Морето от време на време
Лумикки, да права си, че когато някой има животно, той трябва да е отговорен към него. За да се изгради обаче тази отговорност относно кастрирането в полза на кастрирането, ако той още я няма в тази посока е нужно да се поговори с човека и да му се обясни. С нападки и обиди няма да стане. Вярвам, че си съгласна с мен.

Друга тема, е че понятието "отговорност" за един означава едно, за друг - друго, което може и да е коренно противоположното на първото.

Например има родители, за които отговорност е да бият всички ваксини, включително и незадължителните на децата си. За други обаче отговорност е да отърват децата си дори и от задължителните ваксини. И за всеки от тях другия е безотговорен. Къде е истината??? Обикновено от "третата страна на монетата" - някъде по средата. И двамата са отговорни, но всеки по своя си начин, в съответствие с неговите си възгледи и разбирания ...

Няма да хващаме полемика сега за ваксини надявам се - това просто ми дойде в ума като пример.

Последна редакция: нд, 31 юли 2011, 17:26 от TINA.K

# 502
Близначе, непременно да ги наснимаш!
Делфина фон Ю. - всички котки, с които съм общувала полудяват за варена царевица. Особено да си я гризат от кочана  hahaha
ТинаК, права си, че правилният начин е с обяснения и толеранс, а не с обиди и нападки, но що е то правилна грижа далеч не е въпрос на лично усещане и възприятия, а е законово дефинирано  Peace

# 503
  • Варна
....Притеснява ме това : ....
Е хайде. Stop Не се притеснявайте толкова. Whistling Както съм писала, гледаме ги. Част раздваме, останалите си хващат пътя. Обичайно това са мъжките. Котките са на години и кастрация няма да им се случи оттук-насетне.
Жалко! Контролираната раждаемост на котките и кучетата е за добро и за всички нас, а и за хората, които не понасят бездомните животни да им сеят зарази.(Разбира се, най- добре ще е за животните). Разбрах позицията ти, Полина, но все пак ако се решиш на кастрации, да не те тревожи възрастта.
А за породисти и непородисти котки- обичам всякакви. Бих гушкала с любов и сфинксове, и сплескани муцунки и не на последно място сиви улично-превъзходни!  Heart Eyes По стечение на обстоятелствата при мен последните са на мода.  Laughing

# 504
....Притеснява ме това : ....

Е хайде. Stop Не се притеснявайте толкова. Whistling Както съм писала, гледаме ги. Част раздваме, останалите си хващат пътя. Обичайно това са мъжките. Котките са на години и кастрация няма да им се случи оттук-насетне.

Shocked
Тези мъжки котки нали знаеш колко женски ще оплодят. Всяка женска после ще роди по 4-5 котенца. Половината от тях ще бъдат смачкани от коли, изхвърлени в кофа за боклук, тормозени от глупави лапета, може да пипнат някоя болест (херпесна инфекция на очите визирам в случая, често срещана е) и т.н.
Не е нужно да прибираш животни от улицата вкъщи. Напълно достатъчно е да не подпомагаш "развъждането" им. А ти това правиш.
Тц, тц....

# 505
Лумикки, да права си, че въпреки, че животното е нечие, той трябва да е отговорен към него. За да се изгради обаче тази отговорност, ако той още я няма е нужно да се поговори с човека и да му се обясни. С нападки и обиди няма да стане. Вярвам, че си съгласна с мен.
Друга тема, е че понятието "отговорност" за един означава едно, за друг - друго, което може и да е коренно противоположното на първото.
Абсолютно съм съгласна  Peace, но относно отговорността все пак си има едни базисни граници, които са поставени  относно хранене, здраве и тн., елементарни неща, за ваксините наистина това е една отделна тема, по която аз лично нямам еднозначно мнение, само съмнения.
blizna4e, нямам търпение да видя новото рижо попълнение  Hug.

# 506
  • Варна
Благодаря за думите.

Да сменя темата и да питам с какви гранули храните, ако не готвите. Ние за сега сме на гранули. Първо бяха за регулиране на чревният тракт като имаше проблеми, на Хилц, хапваше я. После купих Роял Канин 36 много я обичаше. После четох, четох и реших да взема една много похвалена храна Orijen от един онлайн магазин. Уж много добра, ама маца не я ядеше с особен апетит, а акитата му станаха редни и много миризливи. И хапваше, хапваше и почваше да заравя купичката си все едно е ако. Силно миришеше на риба храната не знам дали това не е било, което я е дразнило. Crazy
А бях купила чувалче 7 килца и накрая след 2 седмици мъки остатъка от 2те пресипани килца подарих на бати Алфи, а другите 5 килца дарих на тази жена от селцето до Шумен с много котета и кучета. И сега взех на Хилц за малки котета и една друга похвалена Arden Gargen. От вчера е на Хилца, втърдиха му се акитата и я яде вече с апетит. Дано и силната миризма отшуми. Flutter

# 507
  • Бургас
Sisil аз на моята и давам на Роял Канин и Еукануба. Исках да пробвам и на прехвалените Orijen, но няма в зоомагазините в нашия квартал и за сега караме на тези двете. На мене много ми се иска да прояде моя дзвер готвена храна, ама за сега удрям на камък. Confused  Иначе яде по едно две парченца краставица. Може и аз да я пробвам с кочан царевица, може пък да и хареса, май не беше от забранените храни  newsm78

В спора няма да се включа, защото моята е британка и какво от това??... тук съм защото съм котколюбител, а защо имам британка си е моя работа! Ако на някого това му пречи може и да не пиша, няма проблеми!

# 508
Sisil, наистина уникално красиво животинче... Умили ме Simple Smile

Нашия Лито (или както на майтап го наричаме Дебеликс) го храним с гранули Леонардо... Харесва много почти всички видове и има твърдо аки, обаче от утре минава само на вида за кастрирани котаци, че онзи ден го водихме на годишна имунизация и доки каза, че има малко сланинки, да го сложим превантивно на разтоварващ режим...

Ето  го с какво се занимава в момента Simple Smile

# 509
Sisil, аз храня сиамката с Arden Gargen, доволна съм, миризмата поизчезна, за РК ме посъветваха да не взимам вече, защото производството за Източна Европа е с по-занижени качества, доколко е вярно - не знам.
kloie, няма спор точно за породите вече, давай снимки на сладурчето Simple Smile, моята лигла и тя не яде нищо друго освен суха храна, нищо и няма не се притеснявай.  Иначе  котаракът не обръща внимание на царевица, обаче види ли маслина - полудява, половината маслини вкъщи той ги изяжда.

Общи условия

Активация на акаунт