Любители на котки - тема 52

• 53 413
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Дидика, от доста време пиша тук, много добре знам, че не е търгувалник. Просто момичето ме помоли да попитам. Доста трудно се намират такива котета в България. Благоадря на Над–таб  Hug

# 481
  • София
Дидика, от доста време пиша тук, много добре знам, че не е търгувалник. Просто момичето ме помоли да попитам. Доста трудно се намират такива котета в България. Благоадря на Над–таб  Hug

Теичка, пак заповядай... не мисля, че въпроса ти е неуместен, аз около година търсих мъжко битанче таби, но за съжаление без успех, знам какво и е на приятелката ти  Sick

Sisil, страхотни снимки!!!!!!!!!!

Мъни, много е готин  Hug

# 482
  • София
На мен дискусията за това колко е неуместно, неморално и незнам още какво да имаш породиста котка ми идва в повече. Колко били грозни британчетата, колко им били сплескани физиономиите на екстремалчетата и колко им били малки ушите на незнам кои си - ами вече успяхме да прогоним от темата една голяма част от собствениците на подобни животни, които пишеха от самото й създаване; остава една малка част, която много скоро ще прогоним.

Предлагам да кръстим темата: "Любители на улични котки".

Аз също никога не съм имала "марково" животно. За близо 20 години съм спасявала, помагала финансово за отглеждането, сама съм отглеждала само улични такива, но никога съм си позволявала да съдя някого, че не е като мен. Плюс това никой от нас не знае дали собствениците на породисти животни не се грижат за непородисти по един или друг начин - отглеждането на улично животно у дома не е единственият начин да помогнеш.

Пиша горното и във връзка с кореспонденцията, която разменихме преди време с една съфорумка, която някога пишеше тук. Те няма да си кажат, просто ще престанат да влизат.

Последна редакция: нд, 31 юли 2011, 14:13 от Емел

# 483
  • София и Морето от време на време
Съгласна съм със Емел.
Предполагам, че всяка от вас знае за кучка Мишел, която блъснаха на едно авторали. Илияна - момичето, което отиде на място и я спаси има 2 супер породисти котки, които печелят награди на изложби и куче (него не го знам дали е породисто - тоест с родословие) и нон-стоп помага всякак на бездомни животинки, изпаднали в беда.

Така че, нека наистина всеки от нас да запази предпочитенията си само за себе си - в смисъл едно е да кажеш - "аз предпочитам ..., защото ..." и съвсем друго да се нахвърляш с коментари към хората с различни от твоите предпочитания. Всеки един от нас има свободата и правото да харесва или да не харесва каквото и да било и правото да не бъде осъждан за това от другите наоколо.

Призовавам като цяло хората към толерантност - колкото повече сте толерантни към околната среда, толкова повече разбиране и толерантност ще получавате и Вие самите и толкова повече такива хора ще се появяват в живота Ви.

# 484
Аз също подкрепям мнението на Емел. Когато показах снимки на моите котки тук, някой се изказа, че тези котки (като моите) били много грозни с тия сплескани носове. Замълчах се, защото всеки има право на мнение кое да харесва и кое не, но някак за Добре дошла ми дойде в повече и реших, че моето място не е тук. Чета ви, когато имам време, защото обичам всякакви котки, но мнооого рядко пиша, защото се чувствам не на мястото си.

# 485
  • София и Морето от време на време
Сетибети, не ни напускай.  Praynig

Точно тук си ти е мястото, както и на всички котколюбители. Въпроса опира до толерантност и съм сигурна, че нещата ще си дойдат на мястото и няма да има повече такива изказвания, които да засягат другите. Истината е, че тук цари много приятелска атмосфера и изключително рядко има по-остри реплики и като цяло тук е много приятна част от форума.
Аз също чета и рядко пиша, просто защото нямам много време. Тъй като се старая да съм полезна на хора със здравословни проблеми, предпочитам да инвестирам времето си в четене на такъв тип материя, вместо в писане (това е защото свирепо ми куца организацията на времето).
Трябва нещо сериозно да ме провокира, за да седна да се изкажа и аз по въпроса или пък ако с опита си мога да съм полезна на някого.

# 486
Аз, четейки последните страници, се почувствах като престъпник, че видиш ли, искам таби /нищо, че заприлича както някой оприличи на гол гъз-чифте пищови Whistling/, а не някое поумряло, намерено на пътя животно. ooooh! Имаме две дворни котки, които всяка година раждат поне по 4-5 всяка, и не са хич маркови. Но ги гледаме. Сега просто искаме да опитаме да гледаме вътре подходяща котка - да е кастрирана, с малка козина, и т.н. Няма да се оправдавам в никакъв случай, макар че заради моят пост тръгна цялата дандания, и подозирам, че момичето, което опита да ми помогне повече никога няма да пише тук. Rolling Eyes Като чета последните постове, и други са избегАли. ooooh!

# 487
Аз също съм съгласна с Емел, за мен лично грозно коте няма, сфинксът например предизвиква у мен неудържим порив да му оплета жилетчица  Simple Smile. Има много хубаво предаване по Animal Planet за различните породи котки и техните характери, котките са си котки със сплескани муцунки или не, с козина или без - всички са уникални и красиви.  Според личният ми опит обаче  това, че са породисти не ги предпазва от изхвърляне на улицата, то  не бяха изхвърлени сиамки, турска ангора, персийки, те на какво приличаха милите, не можеха да гледат от гурелчета.
Що се отнася до домашното развъждане обаче съм изключително крайно настроена, виждала съм на какво приличат животни използвани за разплод и не искам да виждам нищо подобно повече през живота си. Така че, ако някой иска породисто, да си вземе от лицензиран развъдник, те поне спазват някакви норми. Ahasver мисля преди време беше написала един много подробен и хубав пост относно домашното развъждане и лицензираните развъдници. Ако ви звуча фанатизирано - да, така е, да се приспива животно, заради съсипана репродуктивна система бързо те превръща в такъв, ако обичаш животните.
ПП. Аз рядко пиша, но често ви чета, отмарям си така с хубави снимки на прекрасно гледани домашни любимци, няма нищо по-хубаво от щастливи котки, това е най-важното  Hug.

# 488
Слагам край на спора с няколко снимки на Лъки, когато беше бременна. Много пухкава и голяма, а сега колко слабичка и късокосместа изглжда  hahaha

Ето я сега :

# 489
  • Варна
Аз, четейки последните страници, се почувствах като престъпник, че видиш ли, искам таби /нищо, че заприлича както някой оприличи на гол гъз-чифте пищови Whistling/, а не някое поумряло, намерено на пътя животно. ooooh!  
В желанието да имаш породисто коте не виждам нищо престъпно. Когато породисто животно има нужда от помощ и осиновяване,(чета страници на организации, спасяващи животни) много се дразня на коментари от сорта:"Ааа, много желаещи има за него, а другите страдащи непородисти няма кой да ги осинови". Но проявявам толерантност, защото тези коментари обикновено идват от хора, които са отдали голяма част от времето си да спасяват и търсят дом на животни в беда.
Но колкото и да желая животинче с потекло, не бих си купила от някой, който развъжда незаконно- не желая да стимулирам такива покупко-продажби.
Притеснява ме това :
Имаме две дворни котки, които всяка година раждат поне по 4-5 всяка, и не са хич маркови. Но ги гледаме.
Какво се случва с тези десетина котки на година! Успяваш ли да им намериш дом или полека -лека всяко си хваща пътя. Не сте ли обмисляли кастрация! Аз разбира се не те познавам и силно се надявам притеснението ми за генерация на толкова много улични  котки само от един дом, да отпадне.

# 490
  • София
Това последното и на мен ми направи впечатление. Силно препоръчвам кастрация, колкото се може по-скоро. Толкова средства, които биха отишли за кастрацията на една котка, съм отделяла само за телефонни разговори, докато й намеря подходящ дом.

# 491
  • Бургас
Sisil, голяма красавица живее с вас. Grinning  Heart Eyes

Мъни, много сладък Гошко.  Heart Eyes По голям с един месец от моята Амбър. Laughing

Теичка сладурка е Лъки.  Heart Eyes

Моята котана категорично ми показва капризи към храната. И риба не харесва. Готвих супа от риба- скумрия. И реших за нея като чистих рибата за супата да и отдея само от месото. Изчистих и аз половин скумрия от костите, накъсах и я на парченца. А тя - не! Ей... капризна котка, пилешко месо не, риба не .... Само на гранули ли ще я караме? Исках да и разнообразя менюто ама с нейният каприз незнам какво да правя. Дано като поотрасне прояви интерес и към друга храна.

Последна редакция: нд, 31 юли 2011, 15:57 от kloie

# 492
полин а, от мен също един глас за кастрацията  Peace
Гошвилий е на 5 месеца  Heart Eyes
Две от трите ми котки са спасени от улицата. Ако ми беше позволено  Mr. Green да си взема трета котка и тя щеше да е от там, ама имам мораториум върху животните  Laughing А Гошко ми е подарък  Flutter
В породността има смисъл най-вече по отношение на предсказуемостта на характера. По отношение на външен вид - няма нищо по-красиво от щастливата, добре гледана котка. Тази тема е пълна с невероятни създания, аз поне непрекъснато ахкам и охкам  Heart Eyes Нагледала съм се на лошо обгрижвани котки - предимно породни. Третирани като вещи  Cry Ама и на безпородни отглеждани по същия начин съм се нагледала  Confused
Честно казано за син британец мечтая от хлапе, но никога не бих могла да събера пари да си го купя - моментално ги харча за кастрации на уличните котки и чат-пат кучета. Била съм приемен стопанин на десетки котки и всяка от тях е била уникална, прекрасна, неописуема. Но винаги ми е било ужасно трудно да намеря стопани, при които котето да разкрие тези си качества...

# 493
Аз, четейки последните страници, се почувствах като престъпник, че видиш ли, искам таби /нищо, че заприлича както някой оприличи на гол гъз-чифте пищови Whistling/, а не някое поумряло, намерено на пътя животно. ooooh! Имаме две дворни котки, които всяка година раждат поне по 4-5 всяка, и не са хич маркови. Но ги гледаме. Сега просто искаме да опитаме да гледаме вътре подходяща котка - да е кастрирана, с малка козина, и т.н. Няма да се оправдавам в никакъв случай, макар че заради моят пост тръгна цялата дандания, и подозирам, че момичето, което опита да ми помогне повече никога няма да пише тук. Rolling Eyes Като чета последните постове, и други са избегАли. ooooh!

Ами при условие, че на повечето от тук котките ни са намерени на пътя, не знам не ти ли е обидно да споделяш с нас трепетите си по подходящата ти котка  Thinking

# 494
....Притеснява ме това : ....

Е хайде. Stop Не се притеснявайте толкова. Whistling Както съм писала, гледаме ги. Част раздваме, останалите си хващат пътя. Обичайно това са мъжките. Котките са на години и кастрация няма да им се случи оттук-насетне.
Направо не е истина какви самаряни сте всички тук. Shocked Аз болно коте от улицата не съм прибирала. И какво от това? Thinking Не омаловажавайте ценностите у хората, които като вас не се занимават с такива неща. Tired Направо съжалявам, че се включих в тая тема. Те новодошлите трудно се приемат принципно. Еле пък ако не са с вашите мисли в главите, тежко им и горко. Tired

Общи условия

Активация на акаунт