Любители на котки - тема 52

• 53 364
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Ето го тук Furminator-a http://zoomagazin.eu/categories/vsitshko-za-kotkata-195/furminator-12389/
Чудя се дали няма да е много малък този гребен. Знам, че има различни размери. Някой има ли го?
Да добавя, че съм чела по форуми - размер S /4.5 см мисля/не е подходящ за дългокосмести породи.

Линка, който е даден за фърминатора е с фалшив продукт Peace. Оказа се, че има и фалшификати, на същата цена като оригинала Confused. Аз имам оригинален фурминатор, взет от ето тук. Разрових се преди да го поръчам и се натъкнах на информация за фалшиви, които не вършат същата работа. Много съм доволна от него. Наистина е тример и смъква страшно много мъртва козина. Много се изненадах, че от Съни, който е дългокосмест смъквам два пъти по- малко козина в сравнение с Маца, която е късокосместа- явно нейната е по- гъста. Ако някой се колебае- върши чудесна работа, но си трябва ресане поне веднъж в седмицата. На моите котки им е много приятно, а Съни след процедурата, освен, че е два пъти по- строен, става като хала Laughing и обикаля целия апартамент.

# 616
Запознайте се с Ники, вече порастнала и адски нахална! Тук стресира батко си след като му изяде храната  Mr. Green:

# 617
Фурията малка, искам да я видяяяяяяяяя. Избери си ден за кафе- събота или неделя сутринта  Mr. Green По- добре избери събота, в неделя съм на котешко мачкане у Близначе. Ех.... разтопих се от кеф  смао като си представих какво ме чака.
Ако можеше да докопам бебетата на Лиско, щастието ми щеше да е пълно!

# 618
елиас, имай предвид само че Фурминатора струва 50-60лв. Иначе няма грешка, в пъти намаляха космите из вкъщи, а и Лито се чувства добре, след като го "фурминираме". А за откъде... мога да помогна за Пловдив, ама не знам дали ще ти свърши работа...
Да ти кажа, и повече ще дам, само да се спасим взаимно от тези ужасяващо полепващи навсякъде косми   ooooh! Имаме такава четка, с металните бодлички- никаква работа не върши, т.е. върши, но никой не я търпи- къси са им космите и явно ги драска.
Може да ми се смеете, но Мишо го четкам с...хартиено тиксо  Embarassed. Като го галя си увивам на ръката едно парче и така потупвам гръбчето- що козина падааааа  ooooh! че неговата е една пухеста и хвърчи и се лепи...
Ще купувам фурминатор, мерси, точно за Пловдив ми трябваше инфо  Hug

# 619
kotkovo, много е сладка, хаха. Много са яки като започнат да се дървят  hahaha

# 620
  • София
Ето го тук Furminator-a http://zoomagazin.eu/categories/vsitshko-za-kotkata-195/furminator-12389/
Чудя се дали няма да е много малък този гребен. Знам, че има различни размери. Някой има ли го?
Да добавя, че съм чела по форуми - размер S /4.5 см мисля/не е подходящ за дългокосмести породи.

Линка, който е даден за фърминатора е с фалшив продукт Peace. Оказа се, че има и фалшификати, на същата цена като оригинала Confused. Аз имам оригинален фурминатор, взет от ето тук. Разрових се преди да го поръчам и се натъкнах на информация за фалшиви, които не вършат същата работа. Много съм доволна от него. Наистина е тример и смъква страшно много мъртва козина. Много се изненадах, че от Съни, който е дългокосмест смъквам два пъти по- малко козина в сравнение с Маца, която е късокосместа- явно нейната е по- гъста. Ако някой се колебае- върши чудесна работа, но си трябва ресане поне веднъж в седмицата. На моите котки им е много приятно, а Съни след процедурата, освен, че е два пъти по- строен, става като хала Laughing и обикаля целия апартамент.

Много благодаря!!! Ще купя оригинала, при две косматки в къщи, дано да ми свърши работа  Mr. Green

Последна редакция: вт, 02 авг 2011, 10:39 от nad_tab

# 621
На снимката от близо виждам под зъбите, че има нещо като бръснач.  newsm78 Ок значи лилавият за късокосмести 4.5 става. Мерси за информацията  bouquet

# 622
Да се отчета. В общи линии още съм притеснена дали ще се справя с отглеждането на малкия Чарли. Да, кръстих го така, дъщеря ми пожела Simple Smile Освен това си обичам много и Шаринка и не ми се разделя с нея........Те се погаждат много добре с баткото и по цял ден си играят.Вчера го водих на втеринар и извадихме паспорт. Даде му пастичка за глисти. Премери го - 1.300 кг. Ушите му бяха адски мръсни, едва ги изчисти човека. Извади му и три кърлежа. Нашия пич слушка много и само мъркаше. Даже не мръдна. Ветеринаря каза, че рядко има такива пациенти и беше много възхитен, каза че е кротко коте с което няма да имаме никакви проблеми. Освен това, според него това било бебешката му козина и тя е пухкава, но по-нататък щял да стане с по-нормален косъм и не чак толкова рошав. Похвали го че е красив и изрази мнение че е перфектен за апартамент, семейство с дете и много ще ни слушка. Записа го като "персийска ангора". Наистина е много послушен. Не се натрапва никога, не драска и не хапе, ноктите си остри само на килима. Не се чува че има котка с него. Виж Шарина е направо бяс. Освен това се опитва да суче от Чарли а той няма нищо против  Grinning
Аз пък като си представих че трябва д а я дам на село.....и като ревна тая нощ......до 5 сутринта ревах. Гушнах Шаринчето и ревах.  Confused Много я обичам, но тя не беше предвидена за тук а и две котки ще ми дойдат в повече (хигиена , финанси и прочие). За сега е още с нас, но не знам до кога.......Дано успея да обикна и Чарли колкото нея......
Бих пуснала и снимки ама като не знам как........Освен пак пре бгснимка, или там каквото беше. Обаче обещавам да действам по въпроса и днес да ви пусна. Simple Smile
Целувки на всички котаци и котки от нас с Чарли и Шарина  Heart Eyes

# 623
Правилно ли съм разбрала, че домашно развъденото персийче е било с ужасяващо мръсни уши и 3 кърлежа?
Платихте ли се него?

Две котета не са много повече от едно. Хапват малко повече - тоалетната е една. Обезпаразитяванията - трябва да давате 2 лв повече за вътрешно и около 8 за външно. Ваксините са две. Иначе повярвай ми - две котета са си компания. Не са самотни и освен това - ще израснат заедно сега и после ще ги разделиш?
Отделно пак да кажа - ужасно жестоко е да отглежда от бебе коте в апартамент и после да го пуснеш на село. По добре ако ще се разделяш с него, му търси дом в апартамент от сега.

# 624
Когато нашите ми заявиха, че ще водят Джелката на село едва не се скарахме лошо... Но след бурни сълзливи нападки от моя страна пак си я прибрахме. Е, с няколко килограма отгоре, но сега е на диета, не е нещо непоправимо. Важното е, че пак си я виждам ! Тези дни ще я снимам и ще ви я покажа колко е  

# 625
annie2002 , как ще съм платила за коте бе, от къде пари ????? Разбира се, че не съм ! Да, правилно си разбрала че майката, която е персийка е навън. Уж само лятото де, на някаква вила.....Но котето беше много мръсно, със сплсъстена козина и с кърлежи.
Относно това, колко е жестоко да отгледаш коте в апртамент и да го пуснеш на село, няма да се съглася. Много по-жестоко е коте, гледано на село , да затвориш в апартамент. Какъвто е случаят със Шарина. Тя не се гледа в апартамент и айде на село. Тя ще е тук докато укрепне, защото беше слабичка. Но си е израстнала на село и я виждам как гледа с копнеж навън и как все иска на терасата. Освен това, самата аз вече два пъти гледам котка в апартамент и я пускам навън да живее. Първата - 6 години живя вътре, втората - 1. И двете ни най-малко не се стресираха заживявайки навън, даже съвсем напротив. Само след няколко дни си заживяха така, сякаш никога до сега не са били вътре. Та чак пък да са стресирани, аз не видях, дори напротив. Че и мишки и врабчета ловят на поразии  Grinning На моя приятелка котката живя около 8 години вътре и го пуснаха на село след това. Свикна на мига и сега вече не можеш да го накараш да се приближи до стая  Grinning Та нищо лично, но ми позволи и аз да знам нещичко за котките. Всичко си е , както и при хората, до животно и характер. Котките са лесно адаптивни и в това им е чара.
Двамката сега си спинкат сгушени, снимах ги. Отивам да пробвам да кача снимки.
Благодаря момичета за информацията относно постригването и поддържането на козината  Hug Ще си купя аз такъв фурминатор.
По постоовете ми понякога може да ви се струва, че съм някаква аматьорка, дето котка не видяла. Само искам да кажа, че цял живот гледам котки и имам вече солиден стаж. Да не говорим и колко материал, учебници по ветеринарна медицина и прочие съм изчела. Но това не значи, че не мога да пиша тука и да продължавам да се уча от "колегите"   bouquet Благодаря за което, че ми изтърпявате вечните колебания и мрънкане Hug

# 626
blizna4e, моят опит пък е точно абсолютно противоположен на твоя, изключвам малките котета до година някъде, които наистина повечето пъти бързо се адаптират. И се стресират и се разболяват и бягат, някои изчезват и никой не знае какво се е случило с тях. Повечето изкарани и изхвърлени от една  сравнително безопасна среда каквато е апартамент  изобщо не могат да се справят, говоря естествено за по-възрастни котки, които се озовават на ново място без стопаните си. Иначе за Шари както я описваш една къща с двор определено повече ще и пасне на характера и съм сигурна, че ще се чувства много добре, дано да попадне и на свестни съседи, че трудно се защитава  животно от едни определени екземпляри, на които всичко живо им пречи. Айде давай снимки на рижото пухче да се порадвам малко, че днес ми е много крив ден  Hug!

# 627
Lumikki , права си, някои котки наистина си се стресират. Ама моите не. Може би защото давайки ги на село, там ги поема баща ми който се грижи страхотно за тях и те избягват стреса. Не ги пускаме просто ей така да се оправят. До сега се мъчих да кача снимки в снимка бг и не успях. Ми много съм проста. А тука не знам как се поства..... newsm12

# 628
Момичета, показах ли ви най-сладкото нещо в lovemeow:

http://lovemeow.com/2011/07/kitty-makes-a-wish/

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 629
Здравейте, котенцето ми е болно от злокачествен тумор на лимфните възли. Моля ако някой знае нещо за лечението на това заболяване да пише. Някой виждал ли е по зоомагазините противотуморна лечебна храна?

Общи условия

Активация на акаунт