Любители на котки - тема 52

• 53 468
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Трепет,
спокойно, изчакай до утре като начало и не бързай да се шашкаш. Първо, не е сигурно, че е микроспория, второ - не се предава чак толкова лесно, че да изпадаш в паника.

# 196
Трепет, може би е пипало друго коте...
Момичета, откакто Уки яде от котешката тоалетна на кристали, й слагам само легенче. И там си върши работата и аз само хвърлям във ВЦ-то и изобщо не мирише, и ми е много лесно !

# 197
  • Кюстендил
Трепет,
спокойно, изчакай до утре като начало и не бързай да се шашкаш. Първо, не е сигурно, че е микроспория, второ - не се предава чак толкова лесно, че да изпадаш в паника.

Знам си аз, че не трябва да се поставят диагнози базирани на интернет публикации, ама пуста паника Simple Smile Благодаря ти, ще почакам до утре, сега я пратих да спи и забраних да го пипа като за начало.

# 198
  • на морето
Трепет, докато не види лекар, не мажете с нищо , защото ще се компрометират изследванията .
А вие настоявайте пред въпросния доктор именно за такива . Голяма е вероятността в момента , в който отговорите утвърдително на стандартния им въпрос -Имате ли домашни животни ? , котетата да се нарочат за главен виновник и причинител на това и да ви изпишат разни мазила и хапчалъци , дето се казва " на изуст " .А за кожните заболявания , АКО това е такова! , е най -важно първо да се диагностицират .
И не изпадай в паника .

# 199
  • Кюстендил
asha, за изследванията и диагностиката знам, аз самата страдах от сериозно кожно заболяване, набедено за алергия преди години и лекарите метилпреднизолона го нямаха за нищо #Cussing out докато не се оказа проста екзема и с правилното лечение мина за три дни. Лошото е, че се съмнявам в провинцията да има къде да направят нужните изследвания Tired

# 200
  • на морето
Е, извинявай  Praynig Praynig Peace Peace Hug Hug Hug, ама аз да си кажа казванката .... Embarassed Rolling Eyes Embarassed Rolling Eyes

Колкото до съмненията ти ..за това  нищо не мога да кажа , но понякога Там има и много свестни лекари , които повече ще ти помогнат отколкото в някоя централна и известна клиника .

# 201
  • София
Привет мили момичета! Hug

Запис и от мен в новата тема, макар и на 14-та стр  ,.  Wink По-късно снимки  Simple Smile

Трепет, спокойно! Както Asha e написала - Винаги лекаря пита за дом.любимци и отговаря - Да, от това е! Но не винаги е така! Пиши какво са казали!

# 202
Привет

Семейно решихме да го ваксинираме , обезпаразитим , оперираме от хернията и ще го гледаме.
Но проблема е ,че сме на работа през деня , а децата на градина.
Женско е и ще трябва и да го кастрираме ,ох много му се събира на това животинче Tired

# 203
  • Куциндрел
Привет

Семейно решихме да го ваксинираме , обезпаразитим , оперираме от хернията и ще го гледаме.
Женско е и ще трябва и да го кастрираме ,ох много му се събира на това животинче Tired
какъв е проблема, че ви няма вкъщи? Ако е заради операцията, може някой петък и след работа ще го гледате цял уикенд, мисля, че ще му е достатъчно да се възстанови.

# 204
  • София
Привет

Това не е никакъв проблем, защото котката си дреме почти по цял ден. Вечер ще си наваксвате  Wink. Все пак Аsha ти подхвърли идеята за кастрация по време на другата операция. Ако котето е женско, е добра идея. Помисли си. Ако не си наясно с този проблем, прочети или питай.

# 205
Ами мисълта ми беше , че като ни няма по цял ден , да не направи бели в къщи ...

# 206
  • на брега на морето
Ако отсега ти минава такава мисъл по-добре се откажи навреме. Няма живо същество, което да не е направило беля.

# 207
И аз съм съгласна Котьо Тръмп. Няма как коте, още повече, от улицата свикнало да обикаля и щъка наляво надясно, да очакваш да се кротне напълно и цял ден нищо да не прави.

Нашия котарак например - не бих казала, че прави бели, но се вижда, че си е играл когато ни няма, хубаво е да има играчки - сега всичко ще е интересно и ново - завеси, тапети...не искам да те стряскам, аз самата имам много спокойно коте - нямам изподрани мебели, нямам изпокъсани тапети, но всичко зависи от животното и от това колко внимание ще му отделяте, какъв режим ще му създадете, колко и какви играчки ще има.

Изолирането му в една стая само също не е решение за мен.

# 208
  • Куциндрел
Ами мисълта ми беше , че като ни няма по цял ден , да не направи бели в къщи ...
Най-добре оперирайте котето, нека се възстанови и тогава решете.
Даже и да не го искате, поне ще сте направили едно добро.
За белите - зависи от темперамента на котката и от вас.
Котките се гледат много лесно и носят голяма радост.

# 209
  • Кюстендил

Много зависи от темперамента на котката, както са казали вече момичетата. Моя събаря тенджери с храна докато съм на метри от него Twisted Evil да не говорим за катеренето в надстройката на гардероба, тоалетната хартия му е особено любима, докопа ли роло го прави на такива дребни парченца, готова е за рециклиране без допълните обработка и още куп други щуротии, но си е нашето диване и не ми минава през ум да се разделим с него.

Личната лекарка се произнесе: "Класическа котешка екзема" не съм и очаквала друго. Изписа "Екзодерил", да мажем в продължение на две седмици, но ако до два-три дни няма никаква промяна, да отидем пак, за да ни изпрати на кожен. След малко ще отида до ветеринаря да се консултирам с него за котарака, ако се налага някаква профилактика, за да не се разболее и той. Посъветва ме да не се паникьосвам и да внимаваме с хигиената и това е.
Благодаря и на вас, за съветите  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт