Отговори
# 585
Браво на Мая  Hug. Ние още се учим. След годинката е още по-бурно когнитивното развитие.
Веси,аз съм се примирила също, че няма да е скоро, защото те само са пробили, но сега ще израстват. Поне при първите две беше така. Няма начин, ще даваме от себе си каквото можем. Той сега спи от 17 ч. Предполагам, че е заради реваксинацията на Синфлорикс. Но съм подготвена за всякакво развитие.

# 586
Адреналинка -  Hug дано бързо се оправят нещата при вас ще се моля да тях  Praynig

vesy_evi - ихаа много неща знае Мая, браво на нея, нашият юнак е доста назад в това отношение... познава мама и тати и си приказва много но на негов си език  Mr. Green

_Dana_ - не се ядосвай и на мен доста често ми го правят този номер със събуждането и след като направя забележка ми казват " е ами ти си го свикнала да спи на абсолютна тишина"  #Cussing out направо полудявам....

честито прохождане на Симон, Мити и Никола ... живи и здрави да са ви прекрасните синчета   bouquet
Michael@ - честити зъбчета, дано вече по-лесно да излизат  Peace

Ние се завърнахме от почивка преди два дни и вместо да сме заредени с положителни емоции се тръшнахме болни двамата с Дани.. естествено ентеро вирус
и то точно последният ден от почивката, Дани започна да повръща на фонтан и веднага викнахме лекар в Бургас да го прегледа, добре че не е обезводнен, но доста си мрънка и по цял ден спи... това малко ме притеснява, но дано скоро се възтанови, днес го водихме и в Токуда уж не е толкова страшно положението ама пак ще е на диета милия поне 20дена  Tired
е в това число и аз нали се кърмим, общо взето това правим по цял ден  Rolling Eyes
е стига съм се оплаквала, лека и спокойна вечер от мен

# 587
Привет, момичета Simple Smile!

АДРЕНАЛИНКА, много страшна ситуация е било! Но гледай какво нещо е майчиния инстинкт, как си е спасила детенцето сестра ти! Радвам се и аз, че са по-добре, дано наистина няма нищо сериозно, както са решили и лекарите. А на сестра ти дълго време ще й държи, това е сигурно Sad.

За спането пак - при нас нищо около него не е както трябва - нито през деня заспива лесно, нито спи достатъчно дълго (40 минути - часовника можеш да си сверяваш по нея), нито може да заспива сама (и през деня, и през нощта), през нощта се буди по 3-4 пъти, понякога решава да будува по два часа нощно време Rolling Eyes Confused... абе ужасен ужас някакъв! Ами тя като по-малка спеше по-добре! Без да броя когато беше новородена де. Със сигурност и аз имам дял в приучването към някои навици, а иначе е ясно, че е и до дете, както казахте.
dessynik1, и аз се стреснах от това, което beb4o каза за ситуацията при тях, а и за заспиването при племеника на vesy_evi. И твоето дете пак успява да заспи играейки си, а моето - абсурд! Кой знае какво тръшкане ще е, ако й се спи, а реша така да я оставя да заспива.
beb4o, разкажи после какво ви е посъветвал психолога.
Dana, а вие как се приспивате сега като не кърмиш вече? Може и да си казвала, но не помня.
boonboon, а ти защо отказа вечерното кърмене? Искаш да я приучваш да заспива сама ли? Ако е заради натиска на другите за кърменето - остави ги, да си гледат техните деца както намерят за добре! В крайна сметка ако спреш да я кърмиш, не можеш да й даваш прясно мляко, трябва да мине на АМ. Та няма никакъв смисъл, ако си имаш кърма и няма други причини.
Да се обърна и към всички мами, чиито деца заспиват с биберон - как са нещата при вас на тоя етап? Правите ли опити да ги отказвате? Защото аз ви споменах предния път, че правя опити да сменя едно помощно средство (гърдата) с друго (биберона), и като съм се сетила по никое време, да си нямам после големи проблеми newsm78. А да я оставя да се научи сама с рев, просто нямам сили и за това Confused.
Мирка, аз нямам нищо против да се приспиваме с четене на приказки, даже това си е чудесен ритуал за заспиване, но Дара е още малка, за да се увлича по тях и да я приспиват.
Ти значи не мислиш скоро да заместваш хранене? Предполагам, не смяташ да въвеждаш скоро прясното мляко, щом ще се кърмите основно още дълго време?

Eva2010
, бързо справяне с вируса на вас!

Щях и по още въпроси да се включвам, и за още неща да отговарям, за които ми бяхте писали (Мирка и desunique), но пак ще се вредя понеделник-вторник, надявам се. Аз си лягам, че не се знае 4-5-те часа дето ще ги спя на колко ще са раздробени тая нощ Crazy, а съм на работа утре.
На вас приятен уикенд!

# 588
Люляче, ние се приспиваме за повечко време, но пък без драми. Рев ми е ревал много рядко, е като вчера дето го събудиха. Събра му се от 13.30 до 19 неспане и в 19 всички разбраха, че е ядосан вече  Wink Иначе ритуала ни е - лягаме си на спалнята, той се търкаля, ляга по мен, катери се по възглавници и завивки, смее се и се закача, мърмори си нещо, гали възглавниците  Joy и накрая заспива. Понякога си пие от шишето с вода, друг път не го иска. За безопасност сега сме я залепили спалнята към вградения гардероб от едната страна, а от другата съм аз. Правя си някакви планове да почна да го местя скоро в неговото си креватче след като заспи, ама ще видим. Време му е да спи отделно, дано не протестира. Това да заспива сам не си го и помислям обаче  Laughing

# 589
Хайде и ние да се запишем ,че мн ни се насъбра само четене.И все пак ще пиша общо ,че ако избороявам поименно мн дълъг пост ще стане.
Преси заспива като при ДАНА само ,че е в леглото си или я оставям сама в него тя се подмята 20мин. и ляга с пръстчето, или аз лягам на спалнята казвам й ,че ще спя тя се мята в нейното легло и после заспива.Вечер сме малко по трудни в зависимост как е минал деня(емоционално.)
Хапваме от ДМК ,а уикенда Мама готви, вече ядем 4пъти в 8,00попара,13,00 манджа,17,00 кремче,20,30супа.
Имаме котка и не я обезпаразитяваме постоянно,защото не излиза ,но бърша пода два пъти денем,през ден прахосмукачка и два пъти основно в седмица .Дори е бременна и сега и милваме всички корема да усетим бебетата как ритат  Grinning
Михаела ние имаме два зъба ,сега чакам още защотоот два дни Преси не спи,плаче търси ме постоянно,малко вдига темп. и те разбирам прекрасно както и другите мами ,но и това ще отмине.
А за черноморието предпочитам южното по малко камъни, по топла вода, по весело ,  bouquet
Лита браво на малкия Мити и аз чакам Преси да проходи дори днес ще ходя за уолкър ,защото си тика гърнето по цял ден напред назад права.
На кърмещите Мами ,който има кърмица нека си храни , ще намерите цаката как ще заспиват, Преси първо и давах чайче на хип да си пийне и тя заспиваше.В друг момент я гушках.Веднъж извадих цицката ,както се беше отбила сука на празен ход и заспа за минута.А иначе като се събереше кърма и давах да я изсуче между храненията,когато тя имаше желание.
Май това за сега от мен хубав уикенд на всички

# 590
Здравейте, майчета,
Да споделя ние как се отбихме и как процедираме сега и да ви задам няколко въпроса.
Наложи се да се отбием, защото аз се разболях жестоко от ангина и пих много силни антибиотици. Искаха да ме оставят в болница, но нямаше кой да гледа детето и се прибрахме вкъщи със задължителното изискване да спрем да се кърмим. Матея всяка вечер заспиваше на гърда и после нощем така се успокояваше. Наложи се да извикам една приятелка, която да я гледа нощем, за да не се дразни детето. Първата нощ беше кошмар, часове на ред само рев и отказ на каквото и да било мляко от шише. Никога до тогава не беше пила от биберон. Така изтощена и гладна заспа и насутринта продължи с рева, но денем си ядеше твърда храна и нямаше проблем. На следващата нощ продължи с рева, но по чудо захапа биберона и изпи едно шише мляко, явно разба, че не е лошо и от тогава насам сме така. Вечер преди лягане изпива една бутилка мляко, после малко се друсаме и гушкаме на ръце - не повече от 10-15 минути и заспива. После нощем по различно време, в зависимост от това какво е яла вечерта преди млякото, се буди, изпива още едно мляко и заспива отново до сутринта около 7.00-8.00ч. Много се радвам, че детето се примири с биберона и шишето иначе незнам какмо щях да правя. Така и така се обвинявам, че се разболях и трябваше да се отбием, ако и не ядеше мляко сигурно щях да се побъркам.
Лелее ферман стана, сигурно никой няма да го прочете, но да си задам и въпросите пък дано някой ми отговори.
В София живея в Стрелбище и в момента си търся гледачка, тъй като трябва да тръгвам на работа. Ако някоя мама може да помогне да ми пише на лични, ще кажа условията. За съжаление не мога да си позволя да плащам големи суми, но се надявам да намеря някоя свестна жена.
И още нещо...знаете ли в района на Стрелбище или околните квартали да има частна ясла. Намерих само една в интернет, но може би има и други, но за съжаление не ги знам.
Много ще съм ви благодарна ако помогнете. Предварително благодаря. 

# 591
Люляк  Hug

за приспиването и ние сме като при _Dana_ , върти се в леглото, вири дупе, доката каталяса и заспи, аз само го завивам и  е готов... но това е през деня
нощният сън е нещо друго, много се върти, удря си главата в решетките на леглото, сяда, ляга и много се буди, незнам само моето дете ли е така, но е ужас. Иска да суче само ако мноого се е събудил... е нашето легло също много се върти, незнам вече какво да го правя  Tired

Вече се повъзтанови от вируса, но още си пие лекарствата и е на диета... и аз съм добре и единственото хубаво нещо е че от толкова дехидратация съм свалила 3кг  Mr. Green

Gergan_ka - за съжаление не мога да ти помогна по твоите въпроси, желая ти успех, дано скоро си намериш помощничка  Hug

# 592
Най-накрая се сдобихме с ново возило за Ади и мирясах  Mr. Green
А разликата........ не мога да я опиша  Laughing

# 593
Вани честито возило,

ние направихме прощъпулника, мина чудесно Мити си взе мишката от компа и на втория поглед кредитната карта  Mr. Green
и така, търкулнахме питката, раздадохме я  сега Мити ходи като изтребител  Laughing Laughing

Hug Hug Hug

# 594
  • Пловдив
Привеееет Hug

Аз за малко съм на родна земя (ще рече вкъщи) и бързам да се разпиша...

Честити крачета на всички престрашили се дечица. Безаварийно да си ги ползват!!!
Честито и на всички, които са имали поводи за празнуване!

Много неща имах да пиша, ама пусти ми мозък - само един е - за кое по напред hahaha
Гледам, че за приспиването си говорите - при нас имаше един период в който беше кошмар - само на цица заспиваше и то с доста зор... Стряскаше се от всеки по-силен шум и с баща му решихме да го водим при една баба, която му баеше, след като излезнахме от болницата... Ля му куршум, на бодито, че той бил още малък newsm78 - коренна промяна има - суче, колкото суче, прехвърлям си го в кошарката и след 5 минутки вече е отнесъл плувката.
Все още се буди 2-3 пъти на нощ, за да си суче, но на мен не ми пречи - аз си спя, той си суче hahaha когато се събудя, си го прехвърлям в кошарата и аз си отивам в спалнята при баща му hahaha
С яденето нещата са си все така при нас - кърмене 4 пъти дневно, предлагам твърда храна, когато ядем и ние. Понякога имам успех, понякога не Joy
От днес се запознахме и отблизо с лъжицата и я ползваме по предназначение, а не, за да тропа по табличката с нея Whistling hahaha Вече ще започвам полека лека, да заместя обедното хранене и мисля да го запиша на детска кухня.

Адреналинка, много съжалявам за станалото със сестра ти Hug Надявам се бързо да се възстановят и физически, и психически Hug Hug Hug
Моля се всичко да е наред Praynig
Относно каишките за прохождане, марката е Moby baby, а моделчето се води Moonwalk.

Заемам се с добавянето на новите снимчици на първа страничка, стискайте палци monster-чето да не се събуди

# 595
Мирка, за антицелулитните процедури ходя на бул.  Ал. Стамболийски и К. Величков, не са в квартала ни за съжаление, но пък съм много доволна от жената и държа да отбележа, че не е "Салон за красота"  Mr. Green

Мернах, че сте говорили по-назад за мъжете ни. Мога да кажа, че преди да заживеем заедно свекърва ми, като всяка друга майка, не му даваше да пипне нищо, за командировките му гладеше и подреждаше дрехите в куфар, казваше му къде са панталони, тениски и тн. Винаги е имал топла поднесена вечеря като се прибирал и всичко което можете да си представите. Аз му казах, че ако очаква всичко това от мен, жестоко е сгрешил и да си прецени навреме иска ли ме или не  Naughty. Еми какво да кажа, вкъщи всеки помага на другия, той мие съдове, готви, чисти, когато се налага и въобще няма битовизми от сорта на "ти нищо не пипаш вкъщи и тн." Аз съм му казала, че е Хомо сапиенс, а не едноклетъчна еуглена, или влечуго. Щом е здрав и прав, може да прави всичко, което и аз вкъщи и няма нищо срамно в това. Винаги си разпределяме отговорностите според случая и така двамата сме доволни и няма сърдити. Така че, според мен, всичко е до желание и нагласа.  Peace

За приспиването, Симон до 8-9 месец без гърда не можеше да мигне преди сън, но откакто почна да яде ДК всичко се промени, като изяде 220-250гр манджа просто не се сеща за цица, даже веднъж ми отказа  Party явно навика вече отшумял, или просто детето винаги е било гладно и за това милия все ми висеше на гърдите  ooooh!
Но пък тия нощи нещо са му доста тежки покрай зъбите и то не е въртене и блъскане из кревата, не е чудо, понякога го взимам при нас, просто защото съм абсолютно изтощена, спинка поне до към 10 сутринта, но е голямо въртене пак, рита ме, скубе ме и пак сънят ми е разбит, но ще мине и това.  Tired

пак писах и писах и се олях...  Whistling

# 596
Здравейтееееееее  bouquet
Ние се завърнахме,беше повече от прекрасно,толкова тихо,спокойно,Катрин само спеше,ядеше,и се смееше.Къщата която бяхме наели беше с детски кът,и децата,въппреки малки страшно се радваха,а мама само хапваше Mr. Green
За приспиването чета-ами ние се приспиваме на спалнята при нас вечер с млякото и после я местим,както през деня,така и нощем Grinning
Браво на проходилите бреее,ние няма да сме скоро,едва се пусна да я държим с една ръка,но когато тогава.
Качила съм снимка във фейса-вилата е страхотна Peace

# 597
  • у нас
привет и от нас.  Peace
Ние сме морски вече 3 -ти ден  grinning039.
Малката все още е само на топене на краченца. Аз здраво плюскам и ме е яд на мен си като си напълна чинита, ама то човешко Laughing ще се гладува пак като се приберем Rolling Eyes
айде поздрави от нас Hug

# 598
  • Пловдив
   Здравейте момичета!
Чета,че пишете за преспиването и аз да се включа.Ние от две седмици не се кърмим.Почна да ми разранява зърната,като през ноща ме ползваше като биберона да се преспива.Цедях се и му давах от шиши,но ми намаля кърмата и постепенно преминахме само на АМ.В повечето случай докато си изцока малякото и е заспал.Ако не заспи го оставям да си поиграе в кошарата и като осетя,че му се спи му давам малко вода-40-50 мл. завивам го и излизам от стаята.Така се приспиваме,но трябва да е сам в стаята.Е понякога процедурата се повтаря.През ноща пак давам по малко водичка веднага щом се размрънка и бързо заспива.
 Имам един въпрос за столчетата за кола ,към тези от вас който вече си ги смениха.Знам че в предните теми коментирахте за това,но ще съм благодарна  Praynigако ми кажете кой марки си взехте.
   Лека вечер!

# 599
talktoher, Гоги спи по същият начин вече 1 месец, значи е от зъбките. Аз мислех, че сънува нещо. Кога ли ще се наспя?

Общи условия

Активация на акаунт