Отговори
# 90
velizarka_8 аз слагам 1 сухар само в супичката, в основното не слагам. Разпределям храната така:
Сутрин - попара с АМ или само АМ
Обед - манджата от кухнята
Следобед - кремчето
Вечер - супата с 1 сухар

Опитвам се понякога половин-един час след супата да дам АМ не повече от 80-100мл., но не иска. Явно е заситен и мляко ни остава само сутрин, но гледам събота и неделя да наваксвам  Embarassed

# 91
vesy_evi, страхотна  е Майчето Simple Smile

Така като ви чета, имам чувството, че Дани яде двойно на повечето бебета  Shocked Например кашата с плод му е една пълна купичка, поне две бурканчета тип кухненските, може и повече. Същото е и с яденето, при това без сухар - пълна чиния само с месо и зеленчуци. Отделно изяжда хляб, колкото му дам - вътрешността на 1 филийка. Само попарата правя с 2 сухара, тя май му е най-икономичното откъм количество ядене.

Дали има някъде нещо като сравнение на кашите, кои са по-качествени  newsm78 Аз взимам всякакви - Хумана, Милупа, Хип, Слънчо но се чудя дали са хубави всичките, да не би някоя да е по-добра и аз да не съм наясно. Дани е голям фен на кашите, явно доста вкусни ги правят.

# 92
  • у нас
Данна милупа и тьопфер ги водят най най- Peace, но определено мога да ти препоръчам и тези на ДМ Peace стават пухкави и вкусни Hug

# 93
Ей, този Тьопфер не съм го и чувала, нито виждала  Crazy

# 94
  • София
Аууу, излъгах се да взема веднъж на Нестле - голяма грешка - става на бучки.

Аз съм доволна от Милупа, Хип, Тьопфер и ДМ.

Мая е прекрасна!

Как да науча Вероника да търпи шапки, чорапи, обувки?
Хайде чорапите и обувките за сега не са ми проблем, ходи боаса, ама се побърквам, че не търпи шапки!

# 95
Благодаря за коментарите за Мая, всичките ни бебоци са големи сладури  Laughing
Фъстъчка и моята не търпи нищо...настоявам, тя маха, аз слагам и по някое време на някоя от нас и омръзва....или пък като се е заиграла или загледала в нещо не се усеща, но като цяло трудна работа...лошото е, че си сваля и чадъра на количката, пресяга се докато не го хване и почва да го дърпа, та и това не ни върши работа  ooooh!

# 96
Здравейте момичета,

вани666, аз храня дребоса по същия начин, но... напоследък изяжда символични количества това дете!! Изяжда около 80-90 гр. най-много! Повече от месец не е качил абсолютно нищо и на десет месеца е 9 кг (не че ме притеснява това). Аз смятам, че е от жегите... Иначе е доста подвижен, обича да е на проходилката. Но няма изгледи да се научи да пълзи, нито да се научи да се изправя самичък Tired

Фъстъче, със същия проблем сме. Шапките някакси ги пробутах, но за обувчици ще почакам още малко.

каши, яде всякакви. На най-голяма почит са бисквитената на Хумана, банановата на Слънчо, оризовата на Милупа. (Една оризова с плодове вкл. портокал на Милупа хич не му хареса обаче).

# 97
vesy_evi, страхотна  е Майчето Simple Smile

Така като ви чета, имам чувството, че Дани яде двойно на повечето бебета  Shocked Например кашата с плод му е една пълна купичка, поне две бурканчета тип кухненските, може и повече. Същото е и с яденето, при това без сухар - пълна чиния само с месо и зеленчуци. Отделно изяжда хляб, колкото му дам - вътрешността на 1 филийка. Само попарата правя с 2 сухара, тя май му е най-икономичното откъм количество ядене.

Дали има някъде нещо като сравнение на кашите, кои са по-качествени  newsm78 Аз взимам всякакви - Хумана, Милупа, Хип, Слънчо но се чудя дали са хубави всичките, да не би някоя да е по-добра и аз да не съм наясно. Дани е голям фен на кашите, явно доста вкусни ги правят.

Кашите Слънчо са с гадно обикновено сухо мляко и не се препоръчват за бебета и малки деца.
Ние също не се храним добре и е свалил 200 гр, но пък е порастнал 2 см и половина. Сега е 7850 и 77,5 см. Като е гладен изяжда всичко, но рядко огладнява  Sad. Ако го храня без да е искал яде малко и се върти като пумпал. Гледам да давам по малко, защото съм чувала, че децата свикват с глада. Понеже чета режими тук, да ви кажа, че е хубаво така да правите режима, че да има поне 500 гр млечни продукти за деня  Peace.

Последна редакция: нд, 17 юли 2011, 12:05 от Michael@

# 98
Michael@, 500 гр млечни продукти ми звучи непосилно. Как се постига такова количество, при положение че има заместени хранения?

Аз тези дни мисля по тоя въпрос - явно американския модел препоръчва до 1 г. диетата на бебето да е предимно млечна, а отбиването да става до 2, а българския проповядва да се заместят до 1 г всички хранения без вечерното мляко. Даже в мен назряват подозрения, че в САЩ така си стимулират продажбите на АМ (сигурно знаете, че майчинството там е 3м. и едва ли всички майки се цедят като Люляк на работа). Забелязвам обаче, че в същото време американците яко обогатяват с желязо кашите и млеката си, и така компенсират не-набавянето му чрез мляко. На мен това ми се струва неестествено, а следователно - неправилно. Затова везните при мен накланят към българския вариант.

Всеки си знае най-добре, но просто искам с тези разсъждения да ти покажа, че едва ли има един-единствен верен начин за отглеждане (и отхранване  Wink) на дете. Не искам да предизвиквам никакви спорове, даже ако се изкажат други мнения, ще ми е интересно. Надявам се, че никой няма да се обиди на нещо, което съм написала.

# 99
До годинка всяко заместено хранене значи с мляко вътре! Не заместено напълно. Изключение прави месното меню. Там млечния протеин е заместен с животински. Не е непосилно - 200 мляко сутрин и 200 вечер плюс един десерт - млечна каша или дует и т.н. става точно толкова.
Няма място за обиди  Peace.

# 100
Привет и от мен!

Малко и аз да се отчета, че имам чувството, че не съм писала от много време.

Мъж ми замина за 2 седмици, точно като започнаха жегичките и вече направо не издържам. На Симон се оказа, че не един зъб му расте, а два наведнъж и имахме няколко нощи дето не знам как оцеляхме от безсъние + бонус жегата в спалнята, и той през такива вечери може да е кротък само до мен, то не беше ритане, не беше гушкане, не беше потене, не беше чудо. Добре че се укроти малко и се успокои.

Вчера му купих басейн, най-накрая, ех, че беше щастлив  Party. Но вечерта малко разтройство имаше ( само веднъж), но сега е добре, но пак ще го сложа за 10 мин днес, да свиква и да се калява малко, че море ни чака и трябва да свиква.

Симон откакто е на кухня, мога да кажа, въпреки че не се спира, беше наддал 500гр. за един месец, а тогава имаше-нямаше 1 седмица откато му я бях въвела. Просто установих, че кърмата ми му е била супер недостатъчна, въпреки, че до 6 месеца го храних на час и половина, което само по себе си беше накрая супер изнервено и мъчително и наддаваше по 100-200 грама макс. Така че нещо си промених мнението за това едно бебе да бъде изключително кърмено до 6 месеца (за следващото ще си дохранвам с АМ). Поне при мен беше наистина твърде недостатъчна. Вече с кухнята, както се казва, определено заглади косъм. пу-пу

Другата седмица заминаваме за Русалка (никога не съм била там) и едвам едвам издържам вече, чакам мъж да прибере и почваме да стягаме багажите. Което ми се струва че ще бъде най-тегавото събиране на багаж. Колата ни е тигра и просто не знам къде ще сложим количката, и целия багаж  newsm78  лошо ми става като се сетя. Ще споделите ли какви са нещата които трябва да взема за бебо, освен,
храната,
дрехите,
слънцезащитния крем,
памперси, играЧКИ
 аз ще питам и педиатърката да ни предпише нещо, ако не дай си, Боже,  хване чревния вирус.

За кашите - Симон си яде на Хумана всичките млечни, без маракуята, и ушите му плющят.

# 101
И аз към Слънчо имах подозрения, взимала съм само една пшеничена безмлечна каша тяхна.

Както знаете, и при нас и дума не става за 500 гр. млечни изделия, хапва веднъж на ден сирене колкото кибритена кутийка с малко масло и веднъж млечна каша  Peace Затова пък месото ни е двойно и тройно, но все пак нашия случай е по-различен.

# 102
а за млечното хранене : Сутрин го кърмя към 7, после млечна каша към 10-11, следобед пак го кърмя ако в десерта няма мляко, и вечер към 10 супа с кисело мляко ( 4-5 с.лъжици) . А отделно всеки ден в менюто му присъства мляко или сирене, така че, въобще не го мисля за млечните продукти.

# 103
  • София
Благодаря ви на всички за пожеланията!

Райън ми хвана чревния вирус и се моля и малките да не прихванат,че става лошо Confused
БАткото от 3 дни лека температура,вчера и днес вече и повръщанер горкия едвам гледа Confused

# 104
  • Варна
Хайде, момичета по едно следобедно от мен кафе

Днес дъщеря ми и майка ми празнуват имен ден, да са ми мнооого здрави!
Честита месечинка на Дани и Любов!

talktoher, освен дрехи, козметика, памперси и ядене си приготви един несесер за първа помощ. Термометър, Панадол/или друго подобно/, Ентерол, Стеримар/друг спрей за нос/, капки за уши, свещички Вомистухил/против повръщане хомеопатични/ и питай лекарката как да ги приложиш при необходимост докато откриеш лекар.

За варненската среща, днес ходих с децата до Пфое мол и ми допадна детския кът. Та ако искате може там да се организираме. За мен Дружба не невъзможна посока за сега.  Peace

Последна редакция: нд, 17 юли 2011, 16:07 от antonia

Общи условия

Активация на акаунт